Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Kritika mybigdata.co.uk a blog.mybigdata.co.uk

jmck
verified
rating uzivatele
22. 1. 2018 12:18:17
Web nabizi sluzby a produkty (software inzenyrstvi, velka data - Hadoop sluzby).
Produkt je FIO Banka API implementace.
Iterativne se zlepsuje.
Zajima me co tam treba chybi, co je pouzitelne a co neni, co se libi a co zatim vypada osklive a neprehledne...
Co byste tam ocekavali, abyste se rozhodli si nechat vytvorit software na miru ci analyzu velkych dat na miru prave od MyBigData?
Soucasti kritiky je i modul pro prodej produktu (pri kliknuti na produkty) a take blog, zamereny na business a software.
MyBigData - Buy Quality Big Data Services, Enterprise Software Engineering,…
Take by se hodily nejake ukazky, treba kdyz neco vytknete, tak ukazku URL jak by to melo vypadat.
22. 1. 2018 12:18:17
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-mybigdata-co-uk-a-blog-mybigdata-co-uk/#reply1324931
Hagen
verified
rating uzivatele
(21 hodnocení)
22. 1. 2018 13:01:03
Vůbec nechápu co ten web vlastně nabízí...
22. 1. 2018 13:01:03
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-mybigdata-co-uk-a-blog-mybigdata-co-uk/#reply1324930
docela by me zajimalo kdo dnes vyuzije FIO API v Jave
- maly a stredni podnikatele vyuzivaj drtive PHP/JS, pak trebas Python/Ruby
- a velky podniky/korporace co vyuzivaj Javu maj zas tym lidi, ze nepotrebuji zadny API
A co se tyce webu - tak dobre - chapu uvodni stranku co nabizite z hlediska analyzy a sberu dat (byt osobne nechapu jak me externi subjekt muze pomoci s mymi TB dat pokud k tomu nezna veskere nalezitosti, ktere mu nereknu, nebot je to moje know-how :D) ale hned v zapeti to vypada jako single web na prodej toho FIO API.
Takze to co mi nabizi uvodni stranka pak na webu nikde uz nevidim - zadny detaily sluzby, ukazky, reference, nic ... mno a FIO API nema vubec nic spolecnyho s BigData.
22. 1. 2018 13:08:55
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-mybigdata-co-uk-a-blog-mybigdata-co-uk/#reply1324929
jmck
verified
rating uzivatele
18. 2. 2018 18:09:38
Napsal Hagen;1437877
Vůbec nechápu co ten web vlastně nabízí...
Kdyz to zjednodusim, nabizime:
1. tvorbu software na zakazku (vcetne velkych informacnich systemu pro podniky, s napojenimi na dalsi systemy, atd.)
2. analyzu velkych dat na zakazku (vase data umime promenit na nastenky, reporty, indikatory vykonnosti spolecnosti, a dalsi porozumeni tam kde potrebujete a kdy potrebujete. Dodavame Hadoop datove sklady, instalujeme, zabezpecujeme, a administrujeme clustery, mame hodne praxe ve tvorbe unikatni datove strategie pro spolecnost, a dalsi. Pouzivame nejnovejsi technologie vcetne Hive, Spark, a to i real-time analyzy co se deje prave ted vcetne napojeni jako je Google Analytics, Amazon AWS Cloud, fintech trhy, telco VoIP data, Google Adwords data z kampani a prokliky vs konverze, Google DoubleClick data, Google Tag Manager udalosti, Facebook Ads okruhy uzivatelu pro zacileni, a dalsi integrace.)
---------- Příspěvek doplněn 18.02.2018 v 23:56 ----------
Napsal gransy;1437881
- maly a stredni podnikatele vyuzivaj drtive PHP/JS, pak trebas Python/Ruby
- a velky podniky/korporace co vyuzivaj Javu maj zas tym lidi, ze nepotrebuji zadny API
- ve financich pro mission-critical backend neni ani PHP, ani JS, ani jine scriptovaci jazyky. Pouziva se Java. Zde se jedna o finance (platby).
- Javu pouzivaji spolecnosti vsech velikosti. Java je nejpouzivanejsi jazyk na svete. Krome toho, Java je take jazyk ve kterem se vyviji pro Android. Pro predstavu dnes na Jave bezi vse od webu, pres low-latency trading, az po 3D strilecky a 3D strategie... V Jave je vyreseno typicky cele bankovnictvi, vse okolo plateb, pojisteni, obchodovani, a mission-critical zpracovani velkych objemu transakci v realnem case OLTP (tak jak tomu muze byt pri zpracovani transakci na uctu spolecnosti s mnoha zakazniky).
- kde jde o penize, spolecnost se rozhoduje chytre, a to mezi koupenim a tvorbou vlastniho. Muze koupit za par slupek profesionalni, odladene reseni i s podporou a nebo utratit desitky tisic za vyvoj vlastniho, a dalsi desitky tisic za updaty a podporu vlastniho, spolecnost si muze spocitat, ze tohle je lepsi koupit. A to se vyplati! :)
Napsal gransy;1437881
FIO API nema vubec nic spolecnyho s BigData.
- pokud je plateb obrovske mnozstvi, napr. miliony a vice transakci, muze se v tu chvili jiz klidne jednat o Big Data. Kolik transakci ma treba online SaaS, kde se plati za kazde stazeni SW? A podnikatel, ktery takovy SaaS chce vytvorit nemusi utracet desitky tisic za vlastni implementaci FIO, muze si zakoupit hotovou, za 1000Kc premium i s podporou :) Takze pri velkem objemu transkaci pres FIO API budou protekat Big Data a spolecnost si musi naparovat ktery zakaznik je ktery, kdo zaplatil kolik, kdo zapomel zaplatit, atp.
Napsal gransy;1437881
- nechapu jak me externi subjekt muze pomoci s mymi TB dat pokud k tomu nezna veskere nalezitosti, ktere mu nereknu, nebot je to moje know-how
- Externi subjekt vam na zakazku z vasich dat vytvori nastenky, reporty, indikatory vykonnosti spolecnosti, a doda porozumeni,o ktere si reknete, a to ziskate kdy ho potrebujete a kde ho potrebujete. Zakaznici nejsou experti na tvorbu masivnich ETL pipeline, ani analyzu s HIVE a Spark, nebo rozsahlejsi architektury s Amazon Cloud, popr. AI a integrace mnoha datovych zdroju. S timto pomuzeme.
Zacnete tim, ze si pripravite obchodni otazku. Samozrejme k tomu potrebujete jiz mit datovy sklad s nasbiranymi daty, a nekoho kdo vysvetli co ve skladu je a kde to najit.
Pokud datovy sklad nemate, na zaklade konzultace individualne doporucime, nainstalujeme cluster, zabezpecime...
Jestlize zatim ani nesbirate data, nebo sbirate jen neco malo, dodavame po individualni konzultaci i datovou strategii na miru. Datova strategie urci co sbirat, pro koho, jake budou vyhody, a celkove podpori rust podniku.
Kdyz je vse hotove, napr. pred dulezitym rozhodnutim budete mit jako manager pred sebou report, ve kterem presne uvidite zakaznicke chovani z nasbiranych dat, a tak vase rozhodnuti bude zalozene na porozumeni. Jini manageri se mohou rozhodovat bez dat, na zaklade domenek ci nazoru, bez porozumeni, a tak se rozhodnou ne vzdy nejlepe, coz se projevi na nasledujicim kvartalu, treba jak si na trhu povedou, t.j. hure oproti vam).
Spolecnosti ziskavaji navrch s lepsim porozumenim, a s lepsimi rozhodnutimi. Diky novym moznostem ziskavat porozumeni z nasbiranych dat je nyni velika poptavka po konzultantech, kteri jsou schopni konkretni ETL implementovat a veskera porozumeni dodat, i proces zautomatizovat... (spolecnost muze porozumet vsem klicovym oblastem, hlavne je zadany marketing, prodej, finance, a prehledy o vykonnosti. Ve financich jde hodne o analyzu, vcetne real-time a predpovedi...)
Typicky podepisujeme NDA, takze o zakaznicich a jejich datovych skladech nikdy nic nezverejnume. Vase know-how zustava utajene. Dale je tu GDPR, ktere citliva data ochrani jeste vice jiz za 3 mesice napric EU. :)
Souhlasim s vami, ze na webu by mohlo byt trochu vice obsahu, detaily sluzeb, ukazky, atd a dekuji za namet. Vsechno bude :) Hezky den!
18. 2. 2018 18:09:38
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-mybigdata-co-uk-a-blog-mybigdata-co-uk/#reply1324928
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit