Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Automatické personalizované vyřízení objednávky po zaplacení

skyppy2000
verified
rating uzivatele
15. 1. 2018 10:52:20
Ahoj Webtržníci,
vím, že toto bude patřit asi do poptávek. Dám to tam, ale nejdříve se chci informovat, zda jsou mé požadavky a odhadnutá cena správné.
Potřebuji zautomatizovat proces objednávek na portálu eBay. Automatizace by probíhala následovně:
1. zákazník klikne na kup teď a objednávku ihned zaplatí
2. při zaplacení ho to přesměruje na PayPal, kde provede tu transakci
3. Z PayPalu mu přijde email s fakturou
4. potřebuji zařídit, aby skript po této úloze získal údaje z PayPalu (E-mail, jméno a příjmení a zda je objednávka zaplacená), aby z databáze získal sériové číslo k produktu(ům), který(é) si zákazník objednal a zároveň toto číslo v databázi zablokoval, aby nedošlo k duplicitě u jiného zákazníka - tolik k datům
5. Poté potřebuji zařídit, aby jiný skript zařídil připravený personalizovaný email, kde celé jméno by si doplnil z předchozího skriptu který tato data získal, licenční číslo z databázového skriptu a takový email by se pak odeslal zákazníkovi.
---
Aby bylo možné tohoto dosáhnout, podle mého názoru by asi stačilo pomocí JSON souborů propojit eBay API a PayPal API, poté zakoupit hosting u forpsi, nějakou tu doménu, vytvořit databázi, nahodit nějaký backend čistě jen pro správu databáze (přidávání produktů, přidávání licenčních čísel...) a toto všechno propojit.
Ještě by mě zajímalo - někteří zákazníci požadují zaslání produktu pouze přes eBay zprávy. Nevím, zda by to bylo možné vytvořit v tomto řešení, aby zasílal informace o produktu zákazníkovi také do eBay zpráv.
Jaký máte na takové řešení názor? Děkuji
15. 1. 2018 10:52:20
https://webtrh.cz/diskuse/automaticke-personalizovane-vyrizeni-objednavky-po-zaplaceni/#reply1323744
Zkoušel si najít něco hotového? Na takovéhle workflow už určitě musí něco existovat. Matně si vzpomínám, že https://www.shipstation.com/ toto možná umí. Nebo nějaké pluginy do open-source eshopů.
API eBay a PayPalu neznám, ale teoreticky by takovýhle systémek problém být neměl. Jestli PayPal posílá informaci o zaplacení zpět do eBay, tak by ti možná stačilo jen jeho API. Píšeš "zda jsou mé požadavky a odhadnutá cena správné", ale tvůj rozpočet nikde v textu nevidím.
15. 1. 2018 13:32:36
https://webtrh.cz/diskuse/automaticke-personalizovane-vyrizeni-objednavky-po-zaplaceni/#reply1323743
skyppy2000
verified
rating uzivatele
15. 1. 2018 13:48:12
Jo dělám tu více věcí a zapomněl jsem jí tam napsat. Cenu bych si představoval odhadem tak do 5000
---------- Příspěvek doplněn 15.01.2018 v 13:53 ----------
Napsal taxik;1436063
Zkoušel si najít něco hotového? Na takovéhle workflow už určitě musí něco existovat. Matně si vzpomínám, že https://www.shipstation.com/ toto možná umí. Nebo nějaké pluginy do open-source eshopů.
API eBay a PayPalu neznám, ale teoreticky by takovýhle systémek problém být neměl. Jestli PayPal posílá informaci o zaplacení zpět do eBay, tak by ti možná stačilo jen jeho API.
Právě že jsem hledal již hotové řešení, ale bohužel jsem nenašel takové, které by umělo přesně to co potřebuju. Konzultoval jsem to i s jejich podporou, zda to umí vychytávky, které potřebuju a napsali mi že ne. Celkem jsem takto kontaktoval tři firmy. Nicméně všichni mi napsali, že toto jde řešit právě tím, že bych si koupil hosting jakoukoli doménu a a na tom zprovoznil jen databázi z backendem a s automatickým zasíláním zpráv po obdržení platby na PayPalu. On tam zas takovej proud dat nebude.
15. 1. 2018 13:48:12
https://webtrh.cz/diskuse/automaticke-personalizovane-vyrizeni-objednavky-po-zaplaceni/#reply1323742
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit