Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak víc monetizovat magazín o historii s vysokou návštěvností

Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
1. 11. 2017 14:37:13
Provozuji magazín zaměřený na historické články Bejvávalo.cz. Je to pravděpodobně jeden z nejnavštěvovanějších českých serverů zaměřených na historii, denní návštěvnost se průměrně pohybuje kolem 15 tisíc lidí denně a občas i o trošku víc - včera jsme měli hezkých 65 tisíc lidí a dnes to vypadá že skončíme někde kolem 40 tisíc lidí :-)
V čem ale trošku tápu je jak dál to monetizovat jinak než prostřednictvím reklamy (víc jí tam dávat nechci, není to žádné MFA) nebo odkazů na své další projekty. Napadá vás něco?
Za každý tip budu rád, případně se do budoucnu nebráním ani trvalejší spolupráci s nějakým "markeťákem".
1. 11. 2017 14:37:13
https://webtrh.cz/diskuse/jak-vic-monetizovat-magazin-o-historii-s-vysokou-navstevnosti/#reply1309698
Mirek
verified
rating uzivatele
(61 hodnocení)
1. 11. 2017 15:06:10
Zajímavá myšlenka magazín, parkrát jsem u vás již byl :-) Akorát mi to přijde hrozně pracné na výrobu, shánět zdroje, scanovat je, ocr texty, dělat korekturu a někde třeba i řešit autorská práva. Bwt jak se projevuje "Seznam" efekt? docela často se objevujete na titulce.
Jinak osobně pokud máš pocit že již všechny běžné reklamní formáty vyčerpal, a jelikož vím, že již léta provozuješ úspěšné weby tak víš o co go tak je ti zbytečné rádit obecné věci o optimalizaci. Na tvůj web budou patrně ve velkém chodi návštěvníci co mají rádi retro a odtud je kousek k zážitkové turistice. Zkusil bych se tímto zaměřit. Např. na webu máš článek o lokomotivách, okey, zkus oslovit ČD a spolky co pořádají jízdy parním vlakem. Určitě by šlo nějaké partnerství vymyslet. Zároveň máš Prirodu, určitě by šla vymyslet synergie i s tímto magazínem. Však parní jizdy se odehrávají v krásné krajině a o tom by šlo jistě něco super napsat. A koneckonců je důležité o tom dát vědět lidem. A to ty také můžeš. Máš forum o rodině a jízda parním vlakem je vysloveně rodinná záležitost. Na tomto jednoduchem příkladu(a že by jich šlo vymyslet mraky) jsem chtěl ukázat, že mimo klasických reklam můžeš prodávat tématické balíčky pokrývající tvé obsahové weby kde máš zajímavé synergie a bylo škoda jich nevyužít.
1. 11. 2017 15:06:10
https://webtrh.cz/diskuse/jak-vic-monetizovat-magazin-o-historii-s-vysokou-navstevnosti/#reply1309697
Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
2. 11. 2017 09:28:03
Napsal Mirek Novotny;1421409
Např. na webu máš článek o lokomotivách, okey, zkus oslovit ČD a spolky co pořádají jízdy parním vlakem. Určitě by šlo nějaké partnerství vymyslet.
Třeba tohle mě taky napadlo a myslím že by to mohlo fungovat. Problém je, že jsem spíš programátor než "obchodník" který dokáže takhle někoho ukecat. Kdyby se chtěl někdo na takovou pozici přihlásit... ;-)
2. 11. 2017 09:28:03
https://webtrh.cz/diskuse/jak-vic-monetizovat-magazin-o-historii-s-vysokou-navstevnosti/#reply1309696
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit