Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nákup/prodej bitcoinů za střed. Jde to?

davnov
verified
rating uzivatele
1. 3. 2017 17:54:44
Dobrý den,
na internetu je spousta míst, kde můžete koupit nebo prodat bitcoiny. Bohužel takový nákup či prodej obsahuje provizi pro zprostředkovatele, která při obchodování s větším počtem bitcoinů není zanedbatelná.
Má někdo z Vás zkušenosti s osobním prodejem? Představuji si to tak, že se po internetu s někým domluvím, sejdeme se v hospodě. Zájemce o bitcoiny přinese peníze v hotovosti. Oba aktéři budou mít notebook pro odeslání/příjem (a ověření) bitcoinů. Po domluvě na ceně, následném odeslání bitcoinů a ověření příjemcem dojde k předání hotovosti. Může to takhle fungovat nebo je to scifi?
Případně máte tipy, kde je provize pro zprostředkovatele nejmenší při obchodování v korunách?
Děkuji za odpovědi
1. 3. 2017 17:54:44
https://webtrh.cz/diskuse/nakup-prodej-bitcoinu-za-stred-jde-to/#reply1263875
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
1. 3. 2017 18:04:25
obchodovani v korunach a idealne zadna provize pro nikoho? :) sni dal...
Mas to stejne jak s ostatnimi menami
- bud nakoupis na burze vymenou za jinou menu (v soucasne dobe leti EUR/USD, malojaka jina mena se na burzach objevuje - snad RUR v e-btc)
- nebo nakoupis od nekoho hotovost vymenou za jinou hotovost (ale tam uz se musi potkat nekdo kdo ma hotovst v czk a kdo chce tuhle hotovost a ma BTC, coz neni az tak snadne, btc zas tak dokonalou likviditu nema)
- a nebo nakoupis ve smenarne, kde nekdo nakoupil od jinych a pripadne i za svoje BTC a pak je nad cenou prodava (nad cenou proto, aby vydelal, zivi se nakupovanim a prodavanim a platis mu za to ze to koupi ci proda okamzite, bez reci)
a to je vse... lidi, kteri takhle funguji jsou na localbitcoins.com ... coz je vlasten jen inzertni server a pusobi tam povetsinou treti skupiny - tedy prodejci a nakupci, kteri to jsou schopni udelat hned, ale vemou za to docela slusnou provizi... Druhou skupinu proste nejspis domluvis jen tim ze podas vlastni inzeraty a pockas az se ti nekdo ozve.... no a prvni varianta hold chce abys nekam poslal penize a pretavil je na dolary ci eura abys mohl nakoupit btc ...
1. 3. 2017 18:04:25
https://webtrh.cz/diskuse/nakup-prodej-bitcoinu-za-stred-jde-to/#reply1263874
Pavol-s
verified
rating uzivatele
1. 3. 2017 18:55:45
Kupit sa daju v BTC automatoch. Jeden je v Prahe v Paralernom Polise. A rozne hackerspaci organizuju burzy, kde sa da vymenit na mieste, ale aka je tam likvidita netusim.
Nedavno tu tusim jeden z tých vtipnych profilov pisal, ze vacsie mnozstvo sa da vymenit jedine v Berline (z najblizsich).
1. 3. 2017 18:55:45
https://webtrh.cz/diskuse/nakup-prodej-bitcoinu-za-stred-jde-to/#reply1263873
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit