Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prodej zavedené e-shopu – působnost v Česku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku – obrat 5 mil.

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 13. 2. 2017
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Prodám několik zavedených internetových obchodů prodávající hodinky, které mají jednu společnou administraci pro komunikaci se zákazníky, správou objednávek, výrobků a skladů. Nejedná se jenom o prodej eshopu, ale celé infrastruktury kolem.
Zoptimalizovat procesy nám trvalo roky. Máme promyšlené účetnictví v cloudu, zkušené účetní firmy pro ČR, SR i Polsko, překladatele, kvalitní programátory, i externí správce webu a telefonistky. Nejedná se o weby vhodné pro přivýdělek, jedná se už o větší projekty vyžadující klasické podnikatelské nasazení. E-shopy jsou vhodné pro člověka, který se v businessu už trochu vyzná, obraty se pohybuji v milionech (bližší informace poskytnu bližším zájemcům) a potřeba je i větší cash flow. Záležet bude samozřejmě na Vaší budoucí strategii ohledně skladových zásob, dodavatelů a podobně.
Cena: 500 000 Kč bez DPH
Toto je jinak opravdu velmi konzervativní hrubý roční zisk, kterého byste měli v prvním roce dosáhnout bez větších problémů, záležet bude především na Vašem přístupu.
Vyčerpávající informace o populárních značkách, maržích, dodavatelích, obchodní strategii samozřejmě rád sdělím při telefonické nebo osobní schůzce vážným zájemcům.
Na všech deseti doménách jsou funkční eshopy
E-shopy na CZ doménách:
www.delux.cz
www.hodinky-armani.cz
www.hodinky-diesel.cz
www.hodinky-style.cz
E-shopy na SK doménách:
www.idelux.sk
www.hodinky-armani.sk
www.hodinky-diesel.sk
www.hodinky-style.sk
E-shop na PL doméně:
www.idelux.pl
E-shop na HU doméně:
www.eluxus.hu
Obchody rozvíjíme od rou 2008.
Pozice ve vyhledávačích
Stránky mají velmi dobré pozice ve vyhledávačích, především v Česku a na Slovensku, kde bylo za tu dobu investováno do SEO několik set tisíc a další stovky hodin práce copywriterů a SEO optimalizátorů.
Namátkové pozice u Delux.cz na Seznamu:
pánské hodinky armani – 1
pánské hodinky tommy hilfiger – 1
dámské hodinky DKNY – 1
dámské hodinky armani – 1
luxusní dámské hodinky – 2
hodinky armani – 2
pánské hodinky citizen – 2
hodinky diesel – 3
hodinky fossil – 3
hodinky michael kors – 5
a desítky dalších.
Obdobné je to i u Googlu. Používáme měřící nástroj Collabim, mohu Vám poté ukázat kompletní statistiku, kde je patrná i stálost pozic v určitých obměnách již několik let. Collabim nemáme nasazený na všechny domény, ale všude máme nasazen Google Webmaster Tools – nově tedy Google Search Console a Google Analytics.
Statistiky
Dohromady ve všech zemích měly eshopy za poslední rok přes 130 000 návštěv. Veškeré statistiky návštěv a prodejů můžeme doložit přes Google Analytics nebo účetnictví.
Obrat za rok 2016 - 5 000 000 Kč
Aktuální měsíční návštěvnost - 9 000 (je to souhrnné číslo za všechny eshopy)
Podrobnější informace o ziscích a maržích rád sdělím při osobním setkání. Je možné se sejít prakticky kdekoliv v ČR, dost cestuji.
Jazyky
Samozřejmostí jsou kompletní překlady od rodilých mluvčí pro jednotlivé jazykové verze. Veškerá grafika, informační emaily, popisky zboží, obchodní podmínky. Nejedná se o strojové překlady, které jsou pro zákazníky dosti nedůvěryhodné.
V administraci je rovněž připraveno několik desítek předdefinovaných mailů pro jednotlivé jazykové verze, kdy jedním kliknutím odešlete zákazníkovi v jakémkoliv jazyce často opakující se zprávy typu:
postup při reklamaci, reklamované zboží přijato, stav reklamovaného zboží při přijetí, nezdařila se platba přes platební bránu, potvrzení přijetí zálohové platby a podobně. Velikou část komunikace se zákazníky různých zemí tak vyřídí jeden člověk.
Přeložené jsou rovněž reklamační protokoly, manuály k hodinkám, faktury pro jednotlivé země.
Platební brány:
Aktuálně je spouštěna platební brána pro Českou republiku a Slovensko – jedná se o řešení společnosti Gopay, kde jsou i on-line platební tlačítka.
Není problém spustit platební bránu i pro Polsko nebo Maďarsko, zde je připravena implementace společnosti Wirecard (do budoucna je možné spoustit i jinou jazykovou verzi s touto branou).
API komunikace:
Eshop hojně využívá API napojení na spediční společnosti nebo banku.
a) Automaticky odesílá informace o zásilce do společností Intime, GLS CZ a SK, DPD PL, Zásilkovna CZ, SK, HU.
b) Automaticky se kontrolují zásilky hrazené bankovním převodem, eshop automaticky informuje o přijetí peněžní částky zákazníky i pracovníky skladu, že je možné zboží odeslat (změna statusu v administraci). Zde je využíváno API Fio banky.
c) Automatická kontrola doručených zásilek. Jedním kliknutím se kontroluje dodání zboží přes všechny výše zmíněné společnosti i Českou poštu. Je to velká pomoc před Vánoci, kdy můžete velmi rychle zjistit, kde dodání zboží vázne a informovat o tom zákazníky.
d) Automatická kontrola uhrazených dobírek. Tato funkce zatím funguje v České republice a na Slovensku přes API Fio banky, kdy se automaticky párují platby platby podle variabilního symbolu, který je totožný s číslem objednávky.
Účetnictví
Systém je napojen na na účetní program Pohoda CZ i SK.
Faktury pro Polsko rovněž tiskneme v přeložené sestavě v Pohodě. Jsme plátci DPH i v Polsku, jednou měsíčně potom předáme účetní firmě v Polsku všechny podklady a ona nám zpracuje podklady pro platby DPH.
Systém
Systém byl vytvořen na míru a jeho mutace používám i v jiných projektech. Nakonec se kolem tvorby eshopu vytvořil tým, který dal vzniknout novému firmě DevelArt s.r.o. – www.develart.cz, v níž jsem společníkem. Tento tým lidí bude moci Váš systém dále rozvíjet dle Vašich požadavků. Na zvýhodněných podmínkách spolupráce našeho týmu se můžeme dohodnout. Určitě ale nemusíte mít obavu, že bych Vám prodával mrtvou platformu, kde Vám nikdo nic neopraví. Naopak, máte možnost dalšího rozvoje dle vlastního uvážení s kvalitním týmem lidí.
Předání a know-how
Součástí prodeje je samozřejmě předání veškerého know-how, důležitých tipů, kontaktů na dodavatele, desítky přeložených manuálů, tiskových sestav pro Pohodu, kontakty na překladatele, společnosti pomáhající se spedicí přes hranice a vše ostatní co bude potřeba.
Zároveň se můžeme dohodnout na nějakém postupném předání eshopů. Naši stávající pracovníci Vám mohou pomoci weby přechodnou dobu vést, expedovat zboží, komunikovat se zákazníky, řešit účetnictví.
Skladové zásoby
Skladové zásoby jsem snížil v poslední době na minimum. Aktuálně je na vlastním skladě pár desítek kusů zboží. Obětovali jsem tomu prakticky poslední Vánoce, kdy jsem téměř všechny zásoby vyprodali a nové zboží nenakupovali, aby zbytečně nového majitele zboží nezatížilo.
Důvod prodeje
Jak jsem již zmínil výše, jedná se již o velký projekt, který mě živil a plně zaměstnával několik let. Mám ale nyní i další aktivity, jako například www.develart.cz nebo www.sagrada-natura.cz a vše už prostě nestíhám. Navíc žiju část roku v zahraničí a na dálku se mi eshopy trochu špatně spravují.
Při zájmu mne prosím kontaktujte do osobní zprávy. Můžeme probrat různé varianty spolupráce a předání obchodů.
Děkuji za Váš čas a těším se na Vaše případné odpovědi
Vlček
P.S.
Hodně lidí se mě na to ptá, tak tedy ještě několik doplňujících informací:
Obrat za rok 2016 - 5 000 000 Kč
Aktuální měsíční návštěvnost - 9 000 (je to souhrnné číslo za všechny eshopy)
Podrobnější informace o ziscích a maržích rád sdělím při osobním setkání. Je možné se sejít prakticky kdekoliv v ČR, dost cestuji.
8 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
12 hodnocení
členem od 8. 5. 2008
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E