Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

SilnaZena.cz – Magazín pro ženy s rostoucí kvalitní návštěvností z vyhledávačů (Vhodné pro Adsense/Affiliate = pasivní příjem)

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 20. 5. 2016
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Po delším uvažování jsem se nakonec rozhodl tento web prodat. Mám několik desítek podobných webů pod správou a nestíhám se všem věnovat i když tento web funguje víceméně pasivně, je stále v začátku a byla by škoda navyužít jeho potenciál. Jak to tak bývá paretovo pravidlo funguje i v této věci a cca 30% webů mi dělá 80% největších výsledků, proto se chci věnovat hlavně těm větším projektům, které již mám a tyto projekty v začátku, které jsem začal, budu muset pustit dalším lidem, kteří třeba začínají a nebo chtějí mít základ kvalitního webu na kterém mohou stavět. Web prodávám od 1,- Kč, každý vidí hodnotu takových věcí v penězích jinak, proto nechme aukci ať ukáže jaká je správná cena pro tento web. Doporučuji přečíst veškeré informace níže.
Momentálně je web schopný vydělat 20-100kč na autopilota s návštěvností 20-50 unikátních návštěvníků deně z vyhedávačů (seznam/google) cílených na klíčové slové slova o vztazích. Většina návštěvnosti jsou ženy. Zisk, který web dělá je momentálně z affiliate kampaně na seznamky z espoluprace.cz, affil linky jsem tam vložil na rychlo a určitě je možné konverzní poměr i zisk zvýšit při současném stavu. Také jsem nevyužíval reklamy od adsense a sklik, což je další potenciál navýšení zisku, tak samo jako prodej odkazů, nebo zvěřejňování PR článku na témata jako jsou krása,zdraví, móda apod. Tyto další segmenty mohou zisky webu snadno dostat do tisícových čísel za měsíc, jsem o tom z vlastní zkušenosti přesvědčen, jen je třeba ještě nějaký čas rozvoji webu věnovat, alespoň 1-2hod. týdně.
Aktuální status webu:
  • Web byl založen na začátku Dubna 2016, tedy je starý pouze necelé 2 měsíce a i za tak krátkou dobu se začal velice rychle indexovat ve vyhledáváčích na nespočet klíčových slov. Také je to silný znak toho že i když na webu nebudete nic dělat návštěvnost v příštích X měsících poroste a zvýší se několikánásobně (bonus pro kupojícího).
  • Plně responzivní web pro všechny zařízení
  • Momentálně má web návstěvnost 20-50 unikátních návštěvníku za den z vyhledávačů, s narůstajícím trendem návštěvnosti. Veškeré údaje o návštěvnosti přikládám v screenshotech níže. Můžete si všimnout že organická návštěvnost (vyhledávače) se stále zvyšuje, prakticky od Dubna z 0-5, jsme se dostali teď v květnu i na 50 návštěv denně, to znamená, že Červen/Červenec může být klidně i na 100 návštěvách denně a více i když se na webu nezmění vůbec nic.
  • - Hlavní zisk z affiliate kampaně na seznamku prostřednictvím espoluprace.cz, zde je určitě potenciál ve vylepšení, affil kampaň byla jednou vložena a neproběhlo žádné testování konverznosti ani nic podobného i tak s tak malou návštěvností je možné dosáhnout zisku 20-100kč pasivně každý měsíc. Provize je z registrací do seznamky, registrace je zdarma a za každou takovou registraci obdržíme 20kč.
  • Web má několik zpětných odkazů ručně registrovaných z kvalitních webů a fór, nicméně jsem se webu od založení již z časových důvodů nevěnoval takže je zde určitě velký prostor pro vylepšení
  • Umístění na prvních pozicích na určitá fráze o vztazích v googlu i v seznamu (první stránka) po 2 měsících není vůbec špatný výsledek, když beru v potaz to že někdy trvá gogolu zaindexovat web 2 měsíce i více.
  • Web běží na Wordpressu, vkládání článku a obsahu je tak velmi jednoduché, běží na premiové šabloně
  • Hosting i doména byla koupena u Wedos.cz, tedy převod domény a hostingu a také veškerých údajů k webu nebude problém.
  • Web obsahuje 12 velmi kvalitních a cílených článků s rozsahem 2 normostrany (500 slov a více) vyhledávače tento rozsáhlejší obsah hodnotí jako kvalitní a připisují mu plusové body. Články jsem si nechal psát velice zkušeným copywriterem a celkově mě stálo napsání článku 3600,- Kč. Platil jsem 300kč za jeden článek o délce 2 NS, je to vyšší cena za článek, ale já vždy do webů investuji maximum ať je kvalitní. Web prodávám od 1,- Kč nechme ať se vydraží na tolik kolik v něm lidé vidí hodnotu, pokud se prodá pod cenu hodnoty těch článků, nevadí i toto k tomu patří.
Co je dobré dělat pro růst tohoto portálu a navyšování zisků
  • Pokračovat v psání článků, výherce této aukce naučím jak zjišťovat témata na články. Momentálně je návštěvnost rostoucí z pouhých 12 článků, selským rozumem si můžete vydedukovat jaký je potenciál při psaní více podobných článků.
  • Rozšířit web o další témata, veškerý obsah co jsem na web přidal se týká zatím pouze vztahů, nicméně plán byl na web přidat rubriky - Zdraví a krása, Móda, Bydlení apod.. Jakékoliv témata pro ženy jsou vítané a mohou zvýšit potenciální zisk i hodnotu webu.
  • Vložit reklamní jednotky od Adsense, nebo Sklik pro zvýšení zisku - této části jsem se zatím nestihl vůbec věnovat.. Vždy vkládám reklamní bannery až od určité návštěvnosti např. 100 UIP / den, niceméně i s takovou návštěvností oto může nějaký zisk měsíční přivést.
  • Otestovat efektivitu Affiliate kampaní a případně vymyslet lepší umístění banneru a Affil odkazů, nebo přidat nové Affiliate kampaně
  • Sbírat e-maily návštěvníkům a rozesílat nabídky k Affiliate do e-mailu
  • Založit Facebookovou stránku a tvořit komunitu žen a tím můžete znovu oslovat vaše stávající návštěvníky.
  • Psaní PR článku (výherci aukce v tomto poradím jak získávat zakázky), zde jde o psaní reklamních a recenzních textů pro inzerenty, kdy inzerenti jsou ochotní platit od 200-1000Kč za jeden článek. Tím že je web cílený úzce na ženy, může v tomto být v buducnu další zajímavý zdroj příjmu, který již dokáže web dostat do ziskovosti v řádech tísíců korun měsíčně. Níceméně toto již není tak pasivní příjem jako affiiliate a reklamy, ale když si najdete redaktora a budete se sním dělit o zisk, tak ano - další forma pasivního příjmu relativně.
  • Prodávání zpětných odkazů a pronájem reklamních ploch na přímo (výherci aukce ukážu způsob kde získávat poptávky pro reklamu na přímo a zpětné odkazy)
    Závěrem:
    Sumasumárum, věřím, že web najde nového zodpovědného majitele, který půjde v mých stopách a dokončí to co jsem já začal a může si takto vytvořit velice pěkný pasivní příjem. Pokud bude nový majitel dodržovat kroky a postupy, které jsem zde výše popsal, není možné aby web nerostl s návštěvností i se ziskem, z mých zkušeností mohu konstatovat, že není problém se dostat do půlroku na ziskovost v řádech tisíců korun měsíčně.
    Pokud uvažujete o koupi tohoto webu, chci aby jste brali v potaz i tyto hodnoty nad rámec:
    • Jak jsem psal výše, výherci aukce předám veškeré know how v navyšování zisku a návštěvnosti u tohoto webu.
    • Získá informace kde získávat nabídky na placené PR články a zvýšit tím tak zisk webu
    • Získá informace kde získávat nabídky na pronájem inzertních ploch na přímo a prodej odkazů
    • Získá know how jak získávat nápady na témata článků
    • Samozřejmě pomůžu s převodem domény a hostingu a veškerých náležitostí po prodeji.
    Přeji příjemnou aukci, abyjste mohli přihazovat, je třeba respektovat pravidla Webtrhu a nabít si účet min. 100kč. Pokud máte jakékoliv dotazy neváhejte se mě zeptat napřímo do zpráv a rád vám odpovím.
    Fotky a statistiké informace webu
    197071970819709197101971119712
  • 20 zobrazení
    Prodejce
    placeholder profil
    ikona hodnoceni
    0 hodnocení
    členem od 19. 5. 2016
    Neověřen
    ikona hodnoceni
    A
    B
    C
    D
    E