Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Blbá optimalizace hry nebo co s tím?

Sicknowich
verified
rating uzivatele
10. 1. 2016 15:03:54
Zdravím.
Koupil jsem si notebook značky zde jsou podrobné informace - http://bit.ly/1VWkyVJ
a mám menší problém když hraji GTA5 tak mi to nějak jakš takš jedou plynule fps a tu a tam se to dropne. A to mám normal detaily. Zde je video kde si to někdo nastavil na max a neseká se mu to - http://bit.ly/1PlMrl4 (Zkoušel sem s nim navázat kontakt a je to nulový) zkoušel jsem nainstalovat ovladač přímo na GTA5 a nepomohlo aktualizoval jsem graf. adaptéry a to samý, nepomohlo. Popřípadě kdyby někdo měl stejný ntb tak bych chtěl radu k tomu jak nastavil OBS když nahrávám tak CSGO mi nahrává v pohodě bez 1 snimku dropu. Když chci nahrát GTA tak je to nehratelný. Děkuji za všechny rozumné odpovědi :)
10. 1. 2016 15:03:54
https://webtrh.cz/diskuse/blba-optimalizace-hry-nebo-co-s-tim/#reply1164743
Jan Matoušek
verified
rating uzivatele
10. 1. 2016 15:11:01
A divíš se? :)
Ve tvém notebooku máš GTX 840M. Pokud zapneš hru jako GTA 5 na takhle slabé grafice navíc s větším nastavením detailů na rozlišení 1920x1080, tak nemůžeš počítat s nějakou plynulostí + přehřívání => chvilkové podtaktování GPU => velký FPS drop na pár vteřin.
Navíc tom videu, které jsi poslal, jsou ty FPSka taky hrozný, na akční hru naprosto nehratelný.
Jednoduše na takhle slabém zařízení hraj na nejnižší detaily.
10. 1. 2016 15:11:01
https://webtrh.cz/diskuse/blba-optimalizace-hry-nebo-co-s-tim/#reply1164742
Tenhle model rozhodně nepatří mezi děla pro hraní her :-) Podle specifikace to je spíš nějaký pochybný hybrid. V GTA 5 se dá sice s nastavením pohrát tak aby mělo co nejmenší dopad na potřebu výkonu a neutrpěl vzhled, ale na tomhle modelu si určitě GTA na nativním rozlišení nezahrajete. Příště vybrat rozumnější model a vzít si k tomu konzultanta co rozumí problematice. Upřímně, nevěřím, že necítíš FPS drop při nahrávání přes OBS, protože i to GOučko je docela nenažraný na to že nevypadá nějak valně. Bez dropu to zvládne na Nvidiích pouze Shadowplay nebo externí Avermedia třeba, či jiná střihací karta. Obecné nastavení OBS najdeš na netu pro různá rozlišení a hlavně uploady pro stream. Co se týče kodeků, to je v OBS lepší nechat defaultně z vlastní zkušenosti. Pokud opravdu jenom nahráváte, tak zkuste Shadowplay (V Geforce Experience). Je součástí ovladačů a umí streamovat a nahrávat bez dropu. Pro tu Mku co máte by měla být služba dostupná.
10. 1. 2016 15:47:56
https://webtrh.cz/diskuse/blba-optimalizace-hry-nebo-co-s-tim/#reply1164741
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit