Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Pomoc s obsahem cestovatelského kurzu – nápady, doplnění, názory a tak

RL
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
21. 12. 2015 12:28:18
Ahoj WT,
řekl bych že mnohým z vás tu se nemusím představovat jako člověk, co je víc v luftě, než v Práglu. A jelikož si dávám od luftování na čas oraz, připravuju na naučmese kurz. A byl bych rád, kdybyste mi dali vědět, co vám tam třeba chybí, nebo co třeba není jasné.
Takto tedy zatím vypadá šablona kurzu:
Název kurzu: Bezcestovky aneb cestování 5xjinak
Stručný popis: Studium, dobrovolnictví, práce, dovolená&relax, unikátní místa. Namixujte si z toho ten nejlepší koktejl pro vás!
Obsah kurzu:
Cestování není jen o přemístění se z bodu A do bodu B. Cestování je o zážitku, inspiraci, autenticitě, vykročení z komfortní zóny, osobním rozvoji, kreativitě a mnohém dalším. To vše vám cestování přinese a ve většině případů úplně přirozeně. Tak, že si to uvědomíte až když o tom opravdu přemýšlíte, nebo když se setkáte s lidmi, kteří necestují. Případně se dostanete k možnostem, ke kterým byste jinak měli zavřené dveře.
Buďte mezi těmi, kdo cestují. Už i jen proto, že, jak říká např Peter Krištofovič, rok v zahraničí vám dá víc než vysoká škola.
Po krátkém úvodu bych s vámi rád prošel tato témata. A to proto, že když je správně nakombinujete, není pak v rámci cestování nic nemožné.
Studium – na studium člověk nikdy není moc starý, tak se nebojte, že jste absolvovali loni či před dvaceti lety a vydejte se do světa. Destinací nemusí být jen univerzity, ale především různé kurzy, workshopy či konference. Pokud se chcete někam osobnostně a pracovně rozvinout, je celoživotní vzdělávání jedinná možnost. A řekněme si to na rovinu, ČR není pupek světa a za těmi nejlepšími je často nutno opustit tu naši kotlinu.
Dobrovolnictví - zajímavá cesta jak se dostat ke zkušenostem např. i v zemích, kde byste nemohli dostat pracovní povolení, nebo žít v zemi, kde byste si pobyt nemohli dovolit.
Práce aneb digitální a nedigitální nomádství - Máte nějaké své "hard skills"? super! Odborné znalosti? Ještě lépe! Nebo nemáte, či vzhledem k je vzhledem k jazykové bariéře nemůžete využít? Nic není ztraceno! Průvodcování? I to může být zajímavá cesta. Aneb proč v ČR vydělávat pár tisícikorun, když za to samé můžete v zahraničí získat pár tisícieur.
Dovolená a relax – jak a proč si dovolenou opravdu užít. A přitom neutratit majlant. (prodloužený víkend v evropské metropoli za 2 000 Kč? žádný problém. Týden v izraelském Eilatu s potápěním v Rudém moři za 7 000? Že to nejde? Či by se vám snad zachtělo spanilou jízdu po Americe sle vašich preferencí za třetinu ceny cestovních kanceláří?
Unikátní místa – půlnoční slunce, poušť, podvodní svět tropického moře a mnohá další. Nic z toho u nás nemáme, ale za tím vším se vyplatí jet. Změní vás to. K lepšímu. A místa jsou dostupnější než si myslíte! (dám několik tipů)
Z kurzu si odnesete spoustu tipů, jak cestovat rychleji, dále a levněji.
Kdo vám bude lektorem?
Z posledních deseti let jsem jich osm strávil za hranicemi ČR a s každým z těchto bodů mám několik (často víceletých) osobních zkušeností. O některých z nich si můžete přečíst na mém cestovatelském blogu.
Za všechny alespoň:
Dobovolníkem v hostelu v Negevské poušti (pro zvídavé zde)
Kombinace digitálního a nedigitálního nomádství v Norsku (pro zvídavé zde)
Průvodcem po národních parcích Západu USA (pro zvídavé zde)
A jako bonus pak alespoň v rychlosti o tom, jak vydělat nějakou tu korunu díky své posteli (bytu), když právě nejste doma.
Pokud vás snad téma krátkodobých pronájmů zajímá více, můžete přijít na můj druhý kurz - Nakopněte svůj Airbnb byznys!
díky za váš čas, názory, návrhy a tak.
21. 12. 2015 12:28:18
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-obsahem-cestovatelskeho-kurzu-napady-doplneni-nazory-a-tak/#reply1160441
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit