Zadejte hledaný výraz...

Velkoobchod pneumatiky

lifefor
verified
rating uzivatele
(44 hodnocení)
29. 9. 2015 17:00:09
Dobrý den,
Je už to docela dávno, co jsem se ptal, kterého velkoobchodního prodejce by jste mi doporučil pro rozjezd internetového obchodu s pneumatikami. Tehdy mi nějaký jedinec poradil Jopeco, tuto cestu jsem zkusil, bohužel bez úspěchu. Jopeco nebylo schopné ničeho, navíc pořád říkali něco jiného a proto bych s chtěl zeptat znovu, zda nevíte o nějakém VO?
Děkují
29. 9. 2015 17:00:09
https://webtrh.cz/diskuse/velkoobchod-pneumatiky/#reply1143171
Vivanet
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
29. 9. 2015 17:03:08
a odkud jsi? Pro Moravu není špatný asi jako velkoobchod Tassy, ale já myslím, že to vyjde na stejno, hlavní jsou odběry. Nikdo se s tebou nebude bavit o lepších cenách, ale hlavní otázka bude, kolik už jsi toho prodal a prodáš.
Jinak, měl bych doménu pneudisk.cz
29. 9. 2015 17:03:08
https://webtrh.cz/diskuse/velkoobchod-pneumatiky/#reply1143170
happy_sheep
verified
rating uzivatele
29. 9. 2015 20:41:03
http://www.pneuvo.cz/ od 1ks pneu, doprava ČP a DPD
29. 9. 2015 20:41:03
https://webtrh.cz/diskuse/velkoobchod-pneumatiky/#reply1143169
Sved
verified
rating uzivatele
1. 10. 2015 12:22:21
Promiň, že to řeknu takhle natvrdo, ale chtít rozjet internetový obchod s pneu a pídit se po velkoobchodě, je prostě hovadina. V době různých srovnávačů cen a množství konkurence která často prodává s absurdně nízkou marží, to je nesmysl. Nehledě na obrovský finanční potenciál, jako má nejlevnejsipneu.cz nebo jihočeský pneuman. A nechápu lidi, ktří chtějí rozjet vlastní byznys a hledají velkoobchod...a co potom nabídnu proti všem, kteří z toho velkoobchodu taky berou ?
Asi dva roky zpátky jsem měl stejný nápad. Ale poslední, co by mě napadlo bylo pídit se po velkoobchodu. Nejdřív jsem nasával informace, četl fora. Jaké pneu lidi preferují, znační nosnosti a dot, jezdil jsem po různých prodejnách i po překupnících co mají obrovské haly, sháněl fiktivní pneu aby tyto návštěvy měly smysl, a střípky těchto znalostí mě začaly směrovat ke konkrétnímu byznysu. Tahle fáze trvala cca půl roku a věděl jsem o gumách a obchodě s nimi celkem dost.
První věc byla, zaměřit se mimo CZ. Tady je malý trh a potřeby se pokrývají stejně dovozem. Vzali jsme tedy s parťákem auto a vydali se jednat. První místa byly logistické centrály firmy VW. Tam s námi vyrazili dveře, takže o patro níž. Velká města, velké prodejny VW kde mají vlastní sklady. Do tašky pár becherovek a nějaké karlovarské oplatky. Slušný ohoz, úsměv, pokecat s lagermaistrem (skladník) a první obchod byl na světě. Značkové pneu s rok až dva roky starým dot ( takže úplně v pohodě ) za cenu, která mi vehnala slzy do očí. Podmínka- musíte vzít všechno. Byly tam klasické koncernové pneu plus asi 40ks nějakých pidi, snad na Lupo nebo na co, naprosto absurdní rozměr. Nechali jsme zálohu, ještě po tlf vyřešili pronájem xxl dodávky a druhý den vš odvezli. Všichni spokojení, první nákup vyšel na 6.000,- eur plus náklady dvě cesty...a vydělali jsme na tomto prvním závozu cca 90.000,- Kč. Pro představu, klasika 195/65/15 vyšel na 3.000,-, 205/55/16 na 3.500,- a 225/45/17 na 4.500,- myslím celá sada, značkové pneu. Malé '14 na fabii jsme prodávali za 2.200,-
Sklad jsem měl pronajatý na konci města za 4.500,-, hlídaný. Pneu jsme fotili a dávali na bazoš, zájem byl neskutečný. Potom má smysl dělat velkoobchod, když se člověk dostane na takovou nákupní cenu. Potom už jsme jezdili jen dodávkou, ale pozor, ne vždy se povedlo. Peníze byly zajímavé, ale pořád mě lákalo dostat se blíže. Princip je jednoduchý, plno velkých prodejních salonů má sklad pneu. Je to jako každé zboží, někdy něco zůstane, a salon nikdy neprodá pneu s dot starší než rok. Ovšem často se chtějí zbavit balastu, ale často taky přihodí perly...jednou nám prodejce nabídnul 50 sad Pirelli Scorpion 245/55/18, vycházely na 6.000,- sada. Polovina měla aktální dot, druhá polovina "11, tkž byly dva roky staré. Vzali jsme je, ale málem jsem z toho měl horečku, bál jsem se, že takový rozměr ( je např. na Tuarega, XC90 atd) nikdy neprodáme....dali jsme je na bazoš za 12.000,- za celou sadu, všechny pneu měly samozřejmě ještě krycí samolepky atd...a zájem byl takový, že jsme pak litovali, že nebyly dráž. Do týdne byly pryč, na posílání jsme používali DPD nebo osobní odběr. Jen pro info, tyhle Scorpiony se prodávaly normálně na netu za 6-9 tisíc za jednu gumu....
Negativem toho všeho byla obrovská časová zátěž. Operovali jsme u holandských, švýcarských a francouzských hranic, a nikdy to nebylo na jeden den. Horší bylo, že VW vydal nějakou interní směrnici, a změnila se logistika nákupu pneu pro jednotlivé dealery značky a nové pneu za tyto ceny už takřka nebyly. Co ovšem bylo v nabídce, pneu z předváděcích modelů. Kupodivu, jak vyšlo najevo, pokud je v salonu auto, parkrat se projede, a guma nevypadá na sto procent, sundá se a zákazníkovi se dá vůz s novými pneu...no a tyto "předváděčky" se prodávají do 20 eur za kus, nemají samolepu, ale jsou to v podstatě nové gumy. Nutno podotknout, že plno servisů má dohodu s nějakými poláky či litevci a člověk se k tomu nedostane. Ovšem tyto skupiny se soustřeďují na velká města a menší dealerství nechávají být, ovšem tam byl právě kolikrát zlatý důl...
Samozřejmě snem pořád bylo dostat se do centra, každá automobilka má fabriku na pneumatiky vedle sebe...pátrali jsme, zkoumali možnosti, věděli jsme, že to jde, že ne všechny gumy se rozvezou, a na jaře se likvidují zimní a na podzim letní, a to v množství a za ceny které jsou víc než zajímavé. Byl jsem tam, obrovské haly plné gum od podlahy ke stropu, jednal jsem, nosil becherovku a kytky, ale bohužel...VW má smlouvu se třemi subjekty, které tyto pneu vykupují a dostat se mezi ně prostě nešlo. Pikantní je, že jedna z těch firem je v CZ....to mi asistentka ředitele tenkrát prozradila, ale jméno neřekla.
Zkoušel jsem kontaktovat přímo výrobce, ovšem to se ukázalo jako slepá ulička. Při jejich minimálním odběru bych potřeboval cca 2 miliony na jeden nákup a ceny jako velkoobchodní ceny v CZ. Logicky proto mají výrobci automobilů úplně jiné ceny, a pozor, modely pneu, vyráběné konkrétně pro danou automobilu, mají ještě malé specifické označení...znalci vědí :). Nikdy ale třeba nezapomenu, jak jsem si domluvil schůzku v Sarbrückenu ve fabrice na pneu, kde jsem nabídl odkup neprodaných zásob. Byl to výlet za všechny peníze, navigace mě navedla někam kde žádná fabrika nebyla a ty haly, které jsem si prohlížel v googlu abych měl jistotu, patřily firmě na hračky či co...Každopádně byl tam komplex kanceláří, kde všichni mluvili francouzsky- nikdy mě nenapadlo že v německém městě může být němčina vedlejší jazyk-no a jednal jsem nějakou sekretářkou, která bydlela vedle ve Francii, fabrika je prý ve Francii, tady jenom kancelář a její němčině jsem totálně nerozuměl :(
Takže jediná cesta se ukázala autosalony a prodejci náhradních dílů. Pokud vážně chceš dělat pneu, kašli na velkoobchody, vrhni se na rychlokurs němčiny pokud neumíš a vyraž za hranice. A ještě jednu radu ti klidně dám, jeden z největších obchodníků s náhradními díly v Evopě se jmenuje Emil Frey. A tahle firma má po celé Evropě obrovské sklady, ale ve Švýcarsku má centrálu. A kousek pod Zurichem je město Härkingen a ve čtvrti Lischmatt má obrovské sklady pneumatik. Zaregistruj se tam jako velkoobchodník, chtěji ověřený živnostenský list, IČ a DIČ. A nakoupíš za ceny, že se budeš smát ještě po cestě zpátky v Mnichově. A jak to udělat a kudy jet zpátky, aby dodávka nevzbudila zájem celníků, a jaké papíry mít u sebe, aby tě mohli kdykoliv zastavit, to už si najdi sám. Jem jsem ti chtěl říct jediné, dělat obchod s pneu a sedět na zadku a hledat velkoobchod a myslet si, že všechno zvládnu od compu, je prostě stupidita.
Pokud se na to vrhneš, a soustředíš se na věci, co jsem tu napsal, můžeš vydělat velké peníze. Já už to nedělám, mám zajímavější peníze za mnohem méně času, což beru jako obrovské štěstí od života, ale nemít rodinu a být časové nevázaný, nekašlu na to. Hodně štěstí...
1. 10. 2015 12:22:21
https://webtrh.cz/diskuse/velkoobchod-pneumatiky/#reply1143168
hnidopich
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
1. 10. 2015 12:31:25
to Švéd: jedna z nejkvalitnějších a nejpřínosnějších odpovědí,které jsem tady za poslední dobu četl.Palec nahoru a opravdu respekt!!!
1. 10. 2015 12:31:25
https://webtrh.cz/diskuse/velkoobchod-pneumatiky/#reply1143167
onsad
verified
rating uzivatele
(11 hodnocení)
1. 10. 2015 12:36:05
Švéd: Skvělý příspěvek, jeden z opravdu nejlepších za poslední dobu co jsem kdy četl. Tleskám.
1. 10. 2015 12:36:05
https://webtrh.cz/diskuse/velkoobchod-pneumatiky/#reply1143166
Jirka
verified
rating uzivatele
(17 hodnocení)
1. 10. 2015 16:09:30
Ačkoli téma mimo můj obor, klobouk dolů před Tvou odpovědí Švéde!! Velmi rád jsem si to pročetl, vše řečeno jasně, konkrétně a má to hlavu i patu!
1. 10. 2015 16:09:30
https://webtrh.cz/diskuse/velkoobchod-pneumatiky/#reply1143165
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit