Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prodej produktu ve vlastním balení

David Vavra
verified
rating uzivatele
29. 5. 2015 19:05:50
Dobrý den,
chci se zeptat, zda se dopustím něčeho nezákonného pokud budu nabízet za vlastní produkt, který nakoupím a prodám v menším balení jako součást sady výrobků. Dejme tomu nějakou kvalitní barvu nebo lak renomovaného výrobce, která se nabízí na trhu ve velkém balení. Výrobce, resp. výhradní distributor nesouhlasí s použitím jeho značky a výrobku jakou součást mého produktu. Sadou výrobků myslím např. "sadu na opravu laminátových lodí", kdy bude obsahem brusný materiál, další příslušenství a zmíněný lak nebo barva. Pokud do sady přibalím malou lahvičku tohoto laku s tím, že neuvedu výrobce a prohlásím ho za produkt od renomovaného dodavatele, je to tak v pořádku? Jde mi také o to, zda mi výrobce může nějak bránit v dalším prodeji nebo nějak vyhrožovat, že užívám jeho produkt atd.? Myslím, že ochrannou známku, jméno atd. nijak nezneužiji, pokud ji neuvedu a nevyužiji jako reklamu ve svůj prospěch. Jediné co mě napadá je zneužití dobrých vlastností produktu, který jsem nevyrobil.
Předpokládám, že na balení musím uvést jako výrobce sebe a na žádost odběratele dodat bezpečnostní list a balení řádně označit piktogramy dle evropských směrnic. Nevím na koho se s touto problematikou obrátit, proto budu vděčný za vaše názory. Děkuji.
29. 5. 2015 19:05:50
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-produktu-ve-vlastnim-baleni/#reply1116350
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
29. 5. 2015 20:30:22
Ja jsem si nevsiml, ze by treba vyrobce aut uvadel vycet vsech vyrobcu, jejichz komponenty pouzil. Stejne tak u novostaveb se neuvadi, od koho maji cement, vapno, kachlicky, kabely, trubky......... Kaslal bych na ne :-) Spis si zjisti, jestli kdyz uvadis neco na trh, tak jake musis splnit nalezitosti a normy. Tim, ze to prebalis a oznacis svym jmenem, delas ze sebe vyrobce.
29. 5. 2015 20:30:22
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-produktu-ve-vlastnim-baleni/#reply1116349
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit