Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Virtuemart template

Dutan
verified
rating uzivatele
5. 4. 2015 11:27:03
Dobrý den,
před pár týdny jsem se rozhodl založit e-shop. Po přečtení mnoha článků a diskusí jsem se rozhodl pro Virtuemart. Nicméně jak jsem zjistil, rozdíly proti webovým stránkám jsou rasantní. Hned první problém je template. Zatímco pro webové stránky je nespočet free templates, tak pro virtuemart 3 není asi žádná. V rámci toho, že se s Virtuemart učím, rád bych se s ním nejprve naučil na doménách 3. řádu a tedy nechce se mi hned kupovat template. Můžete mi někdo poradit, kde získat rozumný template na zkoušku?
Případně existuje nějaký tutorial jak vytvořit e-shop?
Díky moc
5. 4. 2015 11:27:03
https://webtrh.cz/diskuse/virtuemart-template/#reply1104026
Napsal Dutan;1183657
Můžete mi někdo poradit, kde získat rozumný template na zkoušku?
No v podstatě nikde, od veze 1.0 již nejsou šablony pro VirtueMart zadáčo, ale jenom placené. A ještě je to tak, že šablona pro VM je součástí šablony pro Joomlu, tedy musela by to být šablona pro Joomlu, která má uvedeno, že obsahuje i šablonu pro VM a jak říkám, prakticky žádné nejsou.
Dejte si pozor na jednu věc: pokud nějakou šablonu budete kupovat, tak běžná velikost je tak kolem 2MB, pokud to bude mít více, např. 20MB, tak to není jenom šablona, ale celá instalace, tedy Joomla + VM + nějaké další doplňky a celé je to silně upravené, aby to dohromady fungovalo. Problém je v tom, že pokud se udělá aktualizace čehokoliv, tak se to celé rozsype, neb se poruší vnitřní propojení, tedy těmto šablonám se z daleka vyhněte.
Nevím jak u verze 3.x, ale v předchozích verzích měl VM nějakou svou šablonu a ta se přepisovala soubory v Joomla šabloně, tedy VM měl své soubory, do těch se nehrabe a pokud je potřeba něco změnit, tak se příslušný soubor překopíruje např. do /www/templates/phoca_phlic_vitakappa/html/com_virtuemart/productdetails a až tam se upravuje. Analogicky i pro CSS soubor.
O žádných podrobných návodech nevím, tedy mimo těch, které jsem psal já a ty už nejsou k dispozici. Doporučil bych stažení a instalaci tohoto balíčku: http://dev.virtuemart.net/attachments/download/925/VirtueMart3.0.6.2_Joomla_2.5.28-Stable-Full_Package.zip je to Joomla a VM dohromady, jsou tam i nějaké šalbony pro VM, nic lepšího není. A šablony pro Joomlu, silně doporučuji šablony od Phoca aka H13, lepší v ČR nejsou.
5. 4. 2015 12:52:15
https://webtrh.cz/diskuse/virtuemart-template/#reply1104025
Dutan
verified
rating uzivatele
5. 4. 2015 13:14:36
Děkuji za odpověď. Mohl bych Vás požádat, kde byste mi doporučil koupit šablonu? Kde ji třeba kupujete vy?
Děkuji
5. 4. 2015 13:14:36
https://webtrh.cz/diskuse/virtuemart-template/#reply1104024
:-) :-) :-) Nikde, já si šablony prosím pěkně dělám sám.
Postupuji tak, že si překopíruji příslušný soubor z VM do Joomlí šablony, jak jsem psal dříve, noa ten si pak upravím. Stejně tak CSS, soubor vmsite-ltr.css z VM si překopíruji do templates/phoca_phlic_vitakappa/css/vmsite-ltr.css a ten až pak upravuji.
Takhle, něco o struktuře proměnných v šablonách je zde:
Chapter 3. Modifying the Layout
a ještě zde:
Product Page Fields For Templating
5. 4. 2015 13:27:54
https://webtrh.cz/diskuse/virtuemart-template/#reply1104023
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit