Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

SMS platby DPH

eyoon
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
8. 2. 2015 13:17:18
Dobrý deň,
mal by som na Vás otázku ohľadom účtovania DPH v ČR. (som Slovák). Moja účtovníčka je vlastne rodina ktorá mi to robí za "darmo" a ohľadom takýchto vecí je out. Nechcem ju meniť, v offline podnikani je skvela.
Takže čo už mám:
Zmluvu so Slovenskou firmou ktoré poskytuje spoplatnenie SMS. Tam je všetko oukej, na konci mesiaca mi pošlú vyúčtovanie a ja im odošlem žiadosť o úhradu a oni mi na oplátku vystavia faktúru na ich províziu (ktorú si dám do nákladov). To je Slovenská časť.
Rád by som spoplatnil aj zákazníkov v ČR a našiel som stránku www.platmobilom.sms.cz. Rád by som využil ich služby pretože ponúkajú 88% províziu z SMS, čo je veľmi dobrá ponuka. S účtovaním by to tam podľa podmienok malo byť obdobne. Akurát že oni vyplatia moju províziu a ich 10% mi pošlú len zápočtovú faktúru.
Čl. 4 - Platební podmínky
4.1 goNET je povinen generovat Partnerovi statistiky Bilančního účtu na stránkách www.plat-mobilem.cz, které slouží jako přehled provedených plateb. V rámci bilančního účtu goNET poskytne Partnerovi náhled na celkový stav zůstatku na Bilančním účtu. Partnerovi jsou vyplaceny provize z uskutečněných plateb celkově za každý kalendářní měsíc vždy od jednotlivých operátorů zvlášť. Obvyklá lhůta pro zasílání provize od operátora na účet goNET za daný měsíc činí 45 dní od posledního dne daného měsíce. goNET vyplácí Partnerovi provizi vždy za období, za které obdrží platbu od operátorů, a to automaticky po obdržení této platby na bankovní účet. Vyplácení provizí směrem k Partnerovi se řídí §109 zákona 284/2009 Sb, o platebním styku.
4.2 Úhrada za zboží nebo služby prostřednictvím platebního systému Plať mobilem bude probíhat následovně: Zákazník si vybere a koupí od Partnera zboží, produkt nebo službu a jako formu úhrady zvolí Plať mobilem. Systém bude přesměrován na stránky Partnera s informací o provedení nebo zamítnutí platby.
4.3 V případě provedení platby Zákazníkem Partner zahrne 100% částky uhrazené Zákazníkem do svých výnosů (příjmů) a v případě, že je plátce DPH, odvede DPH v odpovídající sazbě a výši. V případě žádosti Zákazníka vystaví Zákazníkovi doklad o provedení platby.
4.4 Platba zaplacená Zákazníkem bude připsána na Bilanční účet Partnera na www.plat-mobilem.cz, vedený pod názvem "Stav účtu" který bude zpřístupněn Partnerovi k nahlížení po celou dobu jeho vedení.
4.5 Z "Stav účtu" je ihned po provedení platby odečtena provize goNETu, částka je včetně DPH.
4.6 "Stav účtu" tvoří provize dle přílohy č.2 této smlouvy.
4.7 Partner každý měsíc obdrží zápočtovou fakturu vystavenou na provizi goNETu. Zdanitelné období je jeden měsíc, datum plnění poslední den v měsíci. Partner si může tuto fakturu zahrnout do daňových výdajů/nákladů.
Ako to bude s DPH? Kde musím čo odviesť? Od nich musím vlastne pýtať zápočtovú faktúru bez DPH keďže som slovenská firma.
Je to strašne komplikované :/ . Samozrejme sa pýtam aj danej firmy, toto mám na potvrdenie ak by niekto vedel poradiť, prosím.
8. 2. 2015 13:17:18
https://webtrh.cz/diskuse/sms-platby-dph/#reply1089437
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit