Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Slevy – zaokrouhlování.

Standa63
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
5. 1. 2015 19:09:59
Právě jsem se dozvěděl, že zaokrouhlování na celé koruny je "podle výkladu ČOI (při bezhotovostní platbě) bezdůvodné a dochází k poškození zákazníka".
Jenže, ne všechny prodejní programy umí (následně) v Košíku přepočítat, když zákazník namísto dobírky - platby v hotovosti, zvolí platbu předem na účet nebo na dobírku kartou, částku bez zaokrouhlení, tedy ponechat ji i na desetihaléře.
A pokud program nezaokrouhluje, tak je to také špatně - jak pak zaplatit dobírku v hotovosti na např. 221,50Kč.
A v případě, že program v eshopu nezaokrouhluje a zaokrouhlujete vy fakturou a to směrem nahoru, na celé koruny, je to také špatně - dochází k poškození zákazníka. A pokud se rozhodnete dát do Obchodních podmínek, že se u slev celková částka zaokrouhluje na celé koruny směrem nahoru (nebo neuvedete jakým směrem a sami zaokrouhlujete nahoru), pak je to opět v neprospěch zákazníka a opět hrozí pokuta od ČOI.
Jak to tedy asi univerzálně vyřešit, pro všechny platby stejně?
Asi nastavit v eshopu zaokrouhlování na celé koruny dolu (tedy v "neprospěch" prodávajícího). Do OP napsat, že se částky zaokrouhlují na celé koruny (směrem dolů). A pokud je fakturace oddělena od eshopu, i tam nastavit zaokrouhlování směrem dolu.
5. 1. 2015 19:09:59
https://webtrh.cz/diskuse/slevy-zaokrouhlovani/#reply1080546
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit