logo
11.12.2014 22:38
31
Původně odeslal investice.miskovic
To jsou mi vtípky :D já se tu snažím o seriozní diskuzi a ne nějaké "klikačky" :D či další s prominutím "ptákoviny" ale evidentně tu jsem já ten neznalý, co si myslí, že našel něco zajímavého.

Také by mě popravdě zajímalo, ti všichni, co to tu jakkoliv negují, tak proč to dělají. Co když je to pravdu nějaký "průlom" či něco "fakt super"... já chápu, že lidé mají obavu, ale přece na to nebudeme davově nadávat. To můžeme až tehdy, až budeme mít v okolí někoho, kdo zažil opravdu něco obdobného. Čistě burza je jedna velká loterie. Ale myšlenka, že existuje nějaký "software", který takto zhodnocuje finance. To je totiž úplně stejné, jako když se řekne "finanční poradce" Všichni se ho bojí, nadávají na něj, myslí si, že to jsou zloději aj.. A to jen díky tomu, že na to nadávají sami lidé, co to zkusili, co nebyli úspěšní. O tom bychom tu mohli vést dlouhou debatu. Tak proč shazovat i další věci ?

Je zde vůbec někdo, kdo takový software vyzkoušel, mohl by mi z toho říct své zážitky, zkušenosti? Nebo tu jsou samí lidé, co někdo něco povídal, co si kde kdo přečetl na internetu.
3 roky jsem obchodoval na vlastní účet futures, psal jsem, že bych o tom mohl napsat knihu. Myslím že i když to bude znít nabubřele, člověka co by se v tom vyznal jako já asi na webtrhu nepotkáš kamaráde.

Co se právě děje na Webtrhu?

11.12.2014 22:41
32
Původně odeslal georgejc
Jak se jmenuje ta společnost co prodává software?
No, vůbec nevím zdali toto mohu zde povídat. Už takhle jsem tu nyní dost neoblíbený, natož tu dělat "reklamu". :D
11.12.2014 22:42
33
dkoudela:
Co si tedy myslíš o tomto:
RSJ a.s. | algoritmické obchodování
11.12.2014 22:50
34
Původně odeslal Kaptah
dkoudela:
Co si tedy myslíš o tomto:
RSJ a.s. | algoritmické obchodování
Spousta žvanění, ale nic z čeho bych mohl aspoň trochu poznat jestli něco umí nebo jen ´´machrují´´ technickými termíny tak není. Tehle text -

Společnost se specializuje na takzvané algoritmické obchodování (algorithmic trading), kdy se k obchodování používají počítačové modely. K tomu je zapotřebí tým špičkových matematiků, statistiků a programátorů, kteří obchodní modely vymýšlejí, programují, vyvíjejí a kontrolují. Aby byl kontakt s burzami co nejefektivnější, využívá se vysoce moderní technologická infrastruktura, která mimo jiné zahrnuje umísťování vlastních počítačů přímo na burzy (co-location).

ukazuje že obchodují správné trhy - futures a nikoliv FX takže ok. Řeči o špičkových matematicích statisticích a programátorech jsou řeči pro laickou veřejnout, nic z toho v reálu FAKT nepotřebuješ. Samozřejmě ano, jejich trading asi bude na levlu o kterém se mi kupříkladu může zdát i jakémukoliv jednotlivci, ale dokud neuvidím vzorek jejich obchodů nelze říct jestli jsou to kecalové či nikoliv.

Faktem ovšem zůstává že tvůrci trhů, kteří poskytují zajištěné odkoupení aktiva znamenají, že ty NIKDY neobchoduješ na reálné burze ale v podstatě obchoduješ proti nim. Oni sami určitě své obchody na futures dělají, možná se tím na futurech i hedgují a dají ti o kousek horší cenu a na tom vydělají.
11.12.2014 22:50
35
Původně odeslal investice.miskovic
No, vůbec nevím zdali toto mohu zde povídat. Už takhle jsem tu nyní dost neoblíbený, natož tu dělat "reklamu". :D
tak abychom si udělali obrázek o koho jde
11.12.2014 22:53
36
dkoudela:

podívej se na účetní závěrku. Myslím, že obchodovat umí.
11.12.2014 22:54
37
Původně odeslal Kaptah
dkoudela:

podívej se na účetní závěrku. Myslím, že obchodovat umí.
Kde to tam je? Pošli odkaz.
11.12.2014 23:00
39
Původně odeslal dkoudela
Kde to tam je? Pošli odkaz.
RSJ Vydělávaj miliardy - miliardáře Karla Janečka (toho blonďatýho filantropickýho rákosníčka snad znáš?)

--------------------------------------------

Jinak co se týče toho o čem tady mluví investice.miskovic tak k tomu bych byl opravdu opatrný - vem si tuto logiku - garantují ti zhodnocení, které je vyšší než zhodnocení úvěrů pro banku = proč si nepůjčí prostě milion od banky a nevydělávají na tom? To prostě smrdí...
11.12.2014 23:01
40
Díky - upřímně řečeno fakt se mi to teď nechce studovat - pokud to ukazuje že jako firma mají vysoký zisk, tak to je věc o které nemusíme vůbec vést spory. Jako tvůrce trhu má zisky samozřejmě a v podstatě bez rizika :) Ale to nic nevypovídá o tom jestli umí trejdit :) Je to dost OT, jestli chceš můžeme pokračovat v PM. PS - netvrdím že neumí, ale nic na webu z toho co uvádí to nijak nepotvrzuje a účetní uzávěrka tvůrce trhu už vůbec ne :)

---------- Příspěvek doplněn 11.12.2014 v 23:03 ----------

Původně odeslal František Falta
RSJ Vydělávaj miliardy - miliardáře Karla Janečka (toho blonďatýho filantropickýho rákosníčka snad znáš?)

--------------------------------------------

Jinak co se týče toho o čem tady mluví investice.miskovic tak k tomu bych byl opravdu opatrný - vem si tuto logiku - garantují ti zhodnocení, které je vyšší než zhodnocení úvěrů pro banku = proč si nepůjčí prostě milion od banky a nevydělávají na tom? To prostě smrdí...
Ano znám, firmy které se pohybují jako brokeři v tomto prostředí vydělávají nechutné prachy, ale na něčem zcela jiném něž je samotné obchodování.

---------- Příspěvek doplněn 11.12.2014 v 23:11 ----------

Třeba tento robot podle parametrů vypadá jakž takž... takových robotů jsou na netu stovky ale.... kup si ho, dej 20 000 na vlasní účet a zjísti jak moc budeš pos..j když uvidím real time - 100 usd za pár minut :)

Statement: xxxx4739 - FRT_Fractal Breakout

DODATEK

nemluvě o tom že nikde není záruka že je to zobchodováno - velice pravděpodobně to je jen maximálně přeoptimalizovaný backtest, kde se pak změní 40 proměnných tak aby equita byla rovná. Takže statement umí napovědět, ale bez reálného vědomí myšlenky, počtu optimalozovaných proměnných, délky backtestu a délky forward testu je to vlastně stejně k prdu.
11.12.2014 23:13
41
Chtěl jsem jenom napsat, že na každý algoritmus je pohádka a reálně existují firmy, které na tom vydělávají peníze.
11.12.2014 23:17
42
Původně odeslal Kaptah
Chtěl jsem jenom napsat, že na každý algoritmus je pohádka a reálně existují firmy, které na tom vydělávají peníze.
A víš na čem vydělávají? Na tom že za ten zobchodovaný obchod z algoritmu mají třeba 1-5 USD ( spread), mají 1000 algoritmů, 1000 klientů, desítky tradů denně... to jsou potom miliony denně...ale né z tradingu o kterém se tady bavíme, ale o tom kolem....... vím o čem mluvím, pár lidem jsem zprostředkoval otevření LIVE accountu a já jako obyčejný blbec z Ostravy jsem měl za 1 obchod 1-3 USD.... kolik teda musí mít takový market maker :) To je ale jiný svět a jiný byznys než obchodování na burze - to je opravdu vydělávání na burze.
12.12.2014 00:02
43
Pokud se opravdu jenom ptáte a všichni Vám tady říkají, že je to kravina, tak proč to pořád hájíte? Sám píšete, že tomu vůbec nerozumíte.
12.12.2014 00:03
44
Myslím si, že RSJ je pouze, jak říkaš, tvůrce trhu a jeho zisk pramení z "poplatků". Kdo ale využívá jejich algoritmy jsou fondy na Mauriciu, které reálně nakupují a prodávají. Tyto fondy tvoří násobky zisku české RSJ.
12.12.2014 00:08
45
Původně odeslal Kaptah
Myslím si, že RSJ je pouze, jak říkaš, tvůrce trhu a jeho zisk pramení z "poplatků". Kdo ale využívá jejich algoritmy jsou fondy na Mauriciu, které reálně nakupují a prodávají. Tyto fondy tvoří násobky zisku české RSJ.
Je to možné, a samozřejmě vím že když jsem uměl být ziskový já, určitě to s 1 000 000x vyšší efektivitou umí oni nebo někdo jiný. Ale o RSJ tu řeč není že :) Běžný smrtelník jim asi nemůže poslat usmolených 10 000 USD at mu je zhodnotí.
12.12.2014 00:10
46
To máš pravdu. Myslím, že jsou uzavřený :(
12.12.2014 00:15
47
Původně odeslal Kaptah
To máš pravdu. Myslím, že jsou uzavřený :(
Stačí namalovat trendovky na týdenní grafy a nepotřebuješ roboty a zabere ti to mimutu měsíčně. Problém je že potřebuješ mít věci srovnaný v hlavě, trpělivost a další vlastnosti, které jsou lidskému tvoru dány v malém množství :)
12.12.2014 00:18
48
Původně odeslal Martin Kejzlar
Pokud se opravdu jenom ptáte a všichni Vám tady říkají, že je to kravina, tak proč to pořád hájíte? Sám píšete, že tomu vůbec nerozumíte.
No, protože mám zde pocit, že tu je jen jeden možná dva lidé, co tomu rozumí a zbylý počet lidí jdou jen stáda ovcí co jen povídají, co babka Horáčková vedle povídala, ale zkušenosti s tím nikoliv.
12.12.2014 00:24
49
dkoudela:

no nic ve zlém :) , kdybych měl tu možnost, raději bych se spolehl na Janečkovy roboty.
12.12.2014 00:27
50
Původně odeslal Kaptah
dkoudela:

no nic ve zlém :) , kdybych měl tu možnost, raději bych se spolehl na Janečkovy roboty.
Já taky, ale z jiného důvodu než asi ty :)
12.12.2014 00:36
51
Původně odeslal investice.miskovic
No, protože mám zde pocit, že tu je jen jeden možná dva lidé, co tomu rozumí a zbylý počet lidí jdou jen stáda ovcí co jen povídají, co babka Horáčková vedle povídala, ale zkušenosti s tím nikoliv.
Peníze jsou v současné době levný. Na tom se snad shodnem. A teď mi řekni, proč si ta investiční společnost či co to je nezajde do banky a nepůjčí si? Místo toho jde za tebou a nabízí ti minimální zhodnocení 40% za 5 let. Dobře, kdyby to byl ten blonďatej mág Karel, o kterým tu už něco zaznělo a ty bys byl jeho věrněj poskok T***š M****a, tak neřeknu půl slova. Ale tohle je člověk, kterýho jsi potkal dneska poprvý v životě. Jestli tomuhle věříš, tak ti radím - JDI DO TOHO. Protože jestli to neuděláš teď a nepoučíš se, tak to s tebou může jednou dopadnout hodně špatně. Nic ve zlém :)
12.12.2014 00:40
52
Původně odeslal Tommy_Gun
Peníze jsou v současné době levný. Na tom se snad shodnem. A teď mi řekni, proč si ta investiční společnost či co to je nezajde do banky a nepůjčí si? Místo toho jde za tebou a nabízí ti minimální zhodnocení 40% za 5 let. Dobře, kdyby to byl ten blonďatej mág Karel, o kterým tu už něco zaznělo a ty bys byl jeho věrněj poskok T***š M****a, tak neřeknu půl slova. Ale tohle je člověk, kterýho jsi potkal dneska poprvý v životě. Jestli tomuhle věříš, tak ti radím - JDI DO TOHO. Protože jestli to neuděláš teď a nepoučíš se, tak to s tebou může jednou dopadnout hodně špatně. Nic ve zlém :)
Ale tak jsem to zase nemyslel :). Jde o to, že dnes je naprosto normální, když různé životní pojistky aj. generují zisk 8%. + je tam milion poplatků, které sežerou 3-5%. Takže reálný výnos je dost zajímavé, když se ke klientovi toto může dostat. Tam obchodují stejní lidé. A ani bych se nedivil, že by něco takového taky využívali. Přeci jenom.. 40% za 5 let tj. opravdu jen 8% ročně a to není žádná sláva. To abych tam nacpal aspoň 10mil, aby mi to mohlo dělat mikro pasiv, z kterého bych mohl žít.
12.12.2014 00:40
53
Původně odeslal Tommy_Gun
Peníze jsou v současné době levný. Na tom se snad shodnem. A teď mi řekni, proč si ta investiční společnost či co to je nezajde do banky a nepůjčí si? Místo toho jde za tebou a nabízí ti minimální zhodnocení 40% za 5 let. Dobře, kdyby to byl ten blonďatej mág Karel, o kterým tu už něco zaznělo a ty bys byl jeho věrněj poskok T***š M****a, tak neřeknu půl slova. Ale tohle je člověk, kterýho jsi potkal dneska poprvý v životě. Jestli tomuhle věříš, tak ti radím - JDI DO TOHO. Protože jestli to neuděláš teď a nepoučíš se, tak to s tebou může jednou dopadnout hodně špatně. Nic ve zlém :)
Nebude to úplně odpověď na tvojí otázku...... ale tvoje vlastní finance které můžeš postrádat - přijít o ně a neskončit na ulici ( v jejich případě cizí prachy , o které když příjdou tak se nepodělají) a penězma z banky, které nejsou ´´navíc´´ jsou tím hlavním rozdílem mezi možným úspěchem a jistým krachem :)

---------- Příspěvek doplněn 12.12.2014 v 00:43 ----------

Původně odeslal investice.miskovic
Ale tak jsem to zase nemyslel :). Jde o to, že dnes je naprosto normální, když různé životní pojistky aj. generují zisk 8%. + je tam milion poplatků, které sežerou 3-5%. Takže reálný výnos je dost zajímavé, když se ke klientovi toto může dostat. Tam obchodují stejní lidé. A ani bych se nedivil, že by něco takového taky využívali. Přeci jenom.. 40% za 5 let tj. opravdu jen 8% ročně a to není žádná sláva. To abych tam nacpal aspoň 10mil, aby mi to mohlo dělat mikro pasiv, z kterého bych mohl žít.
V tom se mýlíš, fondy - akciové fondy od bank, pojištoven atd většinou pouze kopírují indexy SP, DJ DAX a další - mají nakoupené akcie které tyto indexy obsahují ( né všecky, proto to jen koleruje a jikoliv přesně kopíruje) ale v ŽÁDNÉM případě tam nesedí tradeři co by obchodovali. Ani omylem :)
12.12.2014 02:03
54
Původně odeslal investice.miskovic
Ale tak jsem to zase nemyslel :). Jde o to, že dnes je naprosto normální, když různé životní pojistky aj. generují zisk 8%. + je tam milion poplatků, které sežerou 3-5%. Takže reálný výnos je dost zajímavé, když se ke klientovi toto může dostat. Tam obchodují stejní lidé. A ani bych se nedivil, že by něco takového taky využívali. Přeci jenom.. 40% za 5 let tj. opravdu jen 8% ročně a to není žádná sláva. To abych tam nacpal aspoň 10mil, aby mi to mohlo dělat mikro pasiv, z kterého bych mohl žít.
Tohle je docela slabej argument. Jde vidět, že vůbec nevíš, jak tyhle instituce fungují.

Zeptej se sám sebe, proč chce ten člověk peníze po tobě a né po bance. PROČ?

Protože tobě, narozdíl od banky, je vracet nemusí ....
12.12.2014 04:30
55
Původně odeslal Tommy_Gun
Tohle je docela slabej argument. Jde vidět, že vůbec nevíš, jak tyhle instituce fungují.

Zeptej se sám sebe, proč chce ten člověk peníze po tobě a né po bance. PROČ?

Protože tobě, narozdíl od banky, je vracet nemusí ....

No,.. a co se stane, když je nevrátí bance ? Nic... Průšvih by to byl teprve tehdy, že by banka prokázala, že to byl úmysl nevrátit. Tudíž by to bylo kvalifikované jako podvod. A to by mohlo být i takto normálně jako osoba. Ona hlavně banka takovým institucím vůbec peníze nepůjčí, protože to prostě neumí. Celkově systém bank na takové investice nejsou vůbec připravené. Jediná možná varianta, nad kterou by banka uvažovala je americká půjčka se zajištění nemovitostí do výše 50% hodnoty nemovitosti - v lepším případě do 70%. a tam jsme kolem 10% za rok na RPSN. A to v tom horším případě 0/0. Nemluvě o tom, že by museli vlastnit nehorázné fin. prostředky oproti zástavě.
12.12.2014 08:14
56
to je paráda, jdu prodat svůj byznys a konečně budu moct být doma a budu žít z garantovaného výdělku.
Díky pane investice.miskovic, splnil jste mi sen!

PS. už to vlákno někdo smažte. :)
12.12.2014 08:32
57
Původně odeslal investice.miskovic
No,.. a co se stane, když je nevrátí bance ? Nic... Průšvih by to byl teprve tehdy, že by banka prokázala, že to byl úmysl nevrátit. Tudíž by to bylo kvalifikované jako podvod. A to by mohlo být i takto normálně jako osoba. Ona hlavně banka takovým institucím vůbec peníze nepůjčí, protože to prostě neumí. Celkově systém bank na takové investice nejsou vůbec připravené. Jediná možná varianta, nad kterou by banka uvažovala je americká půjčka se zajištění nemovitostí do výše 50% hodnoty nemovitosti - v lepším případě do 70%. a tam jsme kolem 10% za rok na RPSN. A to v tom horším případě 0/0. Nemluvě o tom, že by museli vlastnit nehorázné fin. prostředky oproti zástavě.
Nevím myslíš tím, že banky jim neumí půjčit, každopádně má to taky své opodstatnění. Nyní je relativně velká investiční krize (i když se to celkem zlepšilo v porovnání s třeba minulým rokem) a banky na těch penězích prostě radši budou "sedět", než aby je půjčovaly vysoce rizikovým institucím. Takže není to o tom, že by to banka neuměla, ale o tom, že takový klient je pro banku prostě vysoce rizikový a banka to riskovat nebude (ta problematika je poměrně složitá, ale je nutné si uvědomit, že to odvětví v bance, které půjčuje firmám, vydělává hlavně z úroků a pokud půjčka krachne, tak přijde nejen o zisk, ale bude ve ztrátě, kterou bude muset zaplatit z těch výdělků, což v penězích, které se točí mezi bankou a firmami, může být opravdu hodně).
12.12.2014 10:19
58
[QUOTE=investice.miskovic;1149152]
Také by mě popravdě zajímalo, ti všichni, co to tu jakkoliv negují, tak proč to dělají. Co když je to pravdu nějaký "průlom" či něco "fakt super"...

nic osobního,ale fakt jsem se zasmál

Je zde vůbec někdo, kdo takový software vyzkoušel, mohl by mi z toho říct své zážitky, zkušenosti? Nebo tu jsou samí lidé, co někdo něco povídal, co si kde kdo přečetl na internetu.[COLOR="Silver"]

popiš na jakém principu software pracuje,jak vydělává,rád se nechám poučit ;-)
27.12.2014 14:49
59
No autor vlákna mi neodpověděl na SZ o co se jedná, tak mužem jen spekulovat :-) Ale mám dojem že tyhle čísla jsem vyděl u WSM, kteří navíc nedávno nabrali desítky obchodáku, a sedelo by to i ze jejimi oblibenými slovy, garance, a vklad na 5 let, jen že doporučuji pročíst podrobně jejích podmínky, pak zistíte že to jsou pěkně vychytralé podmínky a pokud vyberete 1 Kč dřív než za 5 let tak už nemáte nárok na žádny bonus ani na garanci + musite zaplatit poplatky :-) A stěmi vysledky z obchodovaní, síce mi taky cpaly krásné výsledky, ale když jsem chtěl výsledky z nezávisleho měření jako myfxbook.com (nebo jiného) tak uz to možné nebylo, což je hodně neduveryhodné, přece jen ostatní prodejci forex robot to umožnují (po domluvě s tim prodejcem lze i zdarma ziskat robot), stejně tak jak popis jejích strategie jako breakout nebo Fibo hladiny, pinBary (samo vše se neřekné, to chápu).
Ale zas vcelku verím zhodnocení 40% za 5 let, prece jen to je 8 za rok, což je 0.7% což vážně neni nereálné, jen pro mnoho lidi trosku mála, ja bych radši chtěl scalpovat :-)