Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Životní restart

boolk
verified
rating uzivatele
3. 12. 2014 10:53:36
Potkávám čím dál víc nabídek na restart života a podobné věci, ať už ve vlastním email-boxu nebo po netu. Sice to vypadá lákavě, ale
Znáte někoho, komu to pomohlo?
Dík
3. 12. 2014 10:53:36
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073451
hnidopich
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
3. 12. 2014 10:54:28
Napsal boolk;1146563
Potkávám čím dál víc nabídek na restart života a podobné věci, ať už ve vlastním email-boxu nebo po netu. Sice to vypadá lákavě, ale
Znáte někoho, komu to pomohlo?
Dík
Ano,finančně těm,co to nabízejí ;-)
3. 12. 2014 10:54:28
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073450
Mně k malýmu restartu pomohla knížka Síla zvyku. Stojí asi 3 stovky, a tak to není tak velká investice jako nějaké infoprodukty za 10 tisíc, které jen mažou med kolem huby.
3. 12. 2014 10:59:26
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073449
To nemusí pomoct, to si máš jen koupit a pak poslouchat věci, který ti řekne každej druhej u piva taky.
Taky by mě zajímala statistika, řekl bych tak 2 ku 100, přičemž jeden z nich je nová ovce do řady MLM a ostatní pochopí, že svoje peníze vyhodili zbytečně.
3. 12. 2014 12:45:11
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073448
jan266
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
3. 12. 2014 14:25:09
Myslim si, že je to zbytečnej luxus si kupovat kurz.
Za sebe můžu doporučit knížku mnich, který prodal svoje ferarri a cokoli od Petra Ludwiga (napsal konec prokrastinace, ke které jsem se ještě nedostal). Včera jsem byl na přednášce právě od něj a opravdu super :) Když z ní najdu záznam hodím link :)
Tak přednáška to byla tato: http://www.cestauspesnych.cz/prednasky/2-prosince-2014-petr-ludwig-spokojenost-vyrovnanost-a-odolnost-vuci-negativnim-vlivum/
3. 12. 2014 14:25:09
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073447
Je to zbytečné ... lepší je číst a pracovat na sobě. Mohu doporučit již otřelé flákoty jako je RESTART, Čtyřhodinový pracovní týden, atd.
Teď jsem dostal do ruky knížku "Konec prokrastinace" (doufám, že je název správně) a je to docela bomba :-)
3. 12. 2014 14:38:27
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073446
Henrimotors
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
12. 12. 2014 08:32:38
Ahojky,
o infopodnikani bezela asi jeste bezi diskuse. Uprime si myslim, ze neni potreba kupovat nejaky drahy kurzy. Myslim, ze vsechny informace clovek najde na netu ZDARMA, staci jen hledat a neco si nacist. Vsechno je to na jedno brdo a nejdulezitejsi je proste ten restart udelat. Zhodnotit aktualni situaci a rict si kam se chci dostat, v cem jsem dobrej a co me bude naplnovat. Pak si rict jak toho dosahnout - po malych kruckach. Aktualne se taky pripravuju na nejaky restart a zjistil jsem, ze nejdulezitejsi je pravidelnost. Diky pravidelnosti se mohu dostat dal.
Preju hodne stesti.
12. 12. 2014 08:32:38
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073445
Cuprumov
verified
rating uzivatele
(11 hodnocení)
7. 2. 2015 17:03:19
Napsal boolk;1146563
Potkávám čím dál víc nabídek na restart života a podobné věci, ať už ve vlastním email-boxu nebo po netu. Sice to vypadá lákavě, ale
Znáte někoho, komu to pomohlo?
Dík
Nekupuj nic, vem si spacák, širák a vyraž na dvě neděle do přírody bez kontaktu s lidmi. Uvidíš ten restart. Opravdu.
7. 2. 2015 17:03:19
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073444
othon
verified
rating uzivatele
26. 2. 2015 18:12:14
Staňte se nesmrtelnými!
Člověk v sobě nese předpoklad stát se nesmrtelným! Musí však usilovat o to, aby tuto metu dosáhl. Posláním každého z nás je dosažení vlastní nesmrtelnosti! Právě tento cíl by měl být tím nejdůležitějším, o co bychom měli usilovat. Pokud totiž o svou nesmrtelnost usilovat nebudeme, nikdy ji ani nemůžeme dosáhnout.
Základní povinností člověka je, aby se stal bytostí prodchnutou citem. Má být citovým člověkem, který se ve všem vždy řídí pouze svými city. Jeho cítění má stát nad jeho rozumem a má mu být jednoznačně nadřazeno. Rozum člověka má tedy stát ve službách citu!
Citový člověk má totiž v čistotě svého cítění spojení s celým stvořením a ve chvílích nejvyšší citové vroucnosti se dokáže povznést až k trůnu Nejvyššího. Citový člověk soucítí se všemi lidmi, jakož i se všemi ostatními živými bytostmi i s celou přírodou a proto nečiní nic, co by je poškozovalo. V každé situaci se řídí hlasem svědomí, oním Božím Zákonem v něm, protože i svědomí je součástí našeho citu.
Citový člověk si uvědomuje, vnímá a vyciťuje celistvost bytí, to znamená jeho hmotnou i mimo hmotnou realitu a proto ví, že žádná smrt ve skutečnosti neexistuje. Že existuje jen přirozený přechod do jiné roviny bytí, kdy lidská duše pouze odkládá své pozemské tělo tak, jako když se někdo zbavuje svého obnošeného šatstva.
Pro citového člověka proto smrti vůbec není, protože ve svém citovém nadhledu stojí nad ní a přehlíží ji. A v tomto jeho nadhledu nad smrtí, která se týká pouze jeho hmotného těla, avšak nikdy ne jeho ducha spočívá jeho nesmrtelnost! Takový člověk je totiž doma v celém stvoření, ať už se nachází v hmotnosti, nebo v jemnějších úrovních bytí mimo této země.
Člověk, který se řídí svými city a jehož rozum stojí ve službách citu žije v harmonii a v souladu s celým universem a je proto vnitřně naplněný a šťastný, protože on sám všude rozsévá soucit, porozumění a štěstí. A proto dobro a štěstí sklízí.
Ve stvoření, ať už se nachází kdekoliv, žije jako v ráji, neznajíce smrt a chvále svým štěstím naplněným bytím velikost a lásku Stvořitele, který mu toto všechno daroval.
Namísto Stvořitelem předurčené cesty prvotnosti citu však člověk vykročil jinou cestou. Cestu rozumu! Cestu rozumového poznání! Cestou rozumu nadřazeného nad cit! To rozumové v sobě postavil na první místo a svůj cit potlačil do pozadí. Tento čin však měl pro něj katastrofální následky a přinesl mu mnoho bolesti, utrpení a v konečném důsledku i tragické vědomí vlastní smrtelnosti.
Proč? Protože rozum jako nástroj poznávání je hmotný. Je produktem lidského mozku, který je hmotný. Z tohoto důvodu je celý náš mozkový potenciál determinován hmotou. Determinovaný hranicemi hmoty. V jejích hranicích sice nachází vznikající uplatnění, avšak jeho možnosti vnímání rozsahu bytí končí hranicemi hmotného světa.
Člověk, polapen do pasti rozumu postaveného nad cit se stává materialistou, pro kterého nic jiného, než to hmotné neexistuje. Tím se vyčlenil z celistvosti bytí ve stvoření a vzdálil se Stvořiteli, jehož existenci už nevěří, protože rozum, neschopný povznést se nad hranice hmoty odmítá vše, co se nachází nad touto hranicí jako neexistující.
A jelikož hmota a rozumové myšlení neznají věčnost a nadčasovost, ale pouze neustálou proměnu všeho hmotného ve formě vzniku a zániku, sáhla na rozumového člověka smrt! Člověk, který v sobě postavil rozum na nejvyšší místo se stal smrtelným!
A taky na základě tohoto vědomí vlastního, nezbytného hmotného zániku v lidech vyvstal egoismus. Egoistické užívání si života byť na úkor jiných ve snaze užít si co nejvíce, protože život máme jen jeden a svou smrtí jednou provždy všechno definitivně ztratíme.
Obrovské množství utrpení a hrůz už způsobil v dějinách naší civilizace chladný, vypočítavý a egoistický rozum postavený nad cit. A ona chladná vypočítavost rozumu žene svět vstříc záhubě.
A k tomu, aby to všechno postupně dospělo až k této hranici stačilo pouze přehodit "výhybku". Výhybku ze správné cesty citovosti jako dominantní složky osobnosti směrem k nadřazení rozumu. Směrem k nadřazenosti rozumu, ze kterého omezenosti povstává veškerá bída a utrpení světa. Z kterého povstává i smrt, jako konec hmotného těla a který vede lidstvo do záhuby.
Kdo se tedy řídí především svým rozumem, kdo potlačuje své cítění a jeho podněty do pozadí, ten je uvězněn v okovech hmoty a jeho údělem bude utrpení, bolest a smrt.
Kdo však dokáže správným způsobem nahlédnout na tyto skutečnosti, kdo dokáže znovu postavit své cítění za základ vlastní osobnosti, kdo dokáže podřídit svůj rozum svému citu a svědomí a takovýmto způsobem žít, mluvit a myslet, ten kráčí po správné cestě, předurčené člověku Stvořitelem.
Pokud na ní vytrvá a nedá se z ní svést, dojde k branám ráje, dojde ke štěstí, radosti a plnosti vlastní existence, dojde k pochopení a hlubokému si uvědomění celistvosti bytí, existence Stvořitele a tím vlastní nesmrtelnosti ve stvoření, plném navzájem si prokazované lásky všech bytostí v něm žijících.
Člověk má být bytostí citu! Člověk má svůj rozum podřídit vedoucí úloze citu! Neboť jedině v citu spočívá život a jeho další pokračování, pričemž naopak v otrockém podřízení rozumu spočívá člověka nedůstojná, hmotná omezenost jeho duševního obzoru a nakonec i jeho vlastní smrt.
26. 2. 2015 18:12:14
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073443
Na tebe jsme cekali... Smarjapano, to jsou rady...
26. 2. 2015 21:38:52
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073442
jero1
verified
rating uzivatele
27. 1. 2017 13:53:12
Napsal tomas86;1146618
Je to zbytečné ... lepší je číst a pracovat na sobě. Mohu doporučit již otřelé flákoty jako je RESTART, Čtyřhodinový pracovní týden, atd.
Teď jsem dostal do ruky knížku "Konec prokrastinace" (doufám, že je název správně) a je to docela bomba :-)
Tu knihu Konec prokrastinace znám :) Ale ještě sem se k ní nedostal, abych si ji mohl přečíst :/
---------- Příspěvek doplněn 27.01.2017 v 13:54 ----------
Ale co se týká kurzů o restartu - spíše bych volil věci, co už jsou výše zmíněné tady v diskuzi..
27. 1. 2017 13:53:12
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073441
cargopro
verified
rating uzivatele
27. 1. 2017 16:17:16
Podle mně je nejlepší pro lidi co tápají, nějaký kouč přímo v oboru v kterém by chtěl dotyčný vyniknout. Kdysi to byl otec, matka nebo mistr ve škole.
Absence těchto autorit se snaží vyplnit různé kurzy, knížky, nedejbože nějaký finanční guru, který se snaží zaimponovat falešnými hodinkami Breitling a půjčeným BMW.
Absurdum je, když se toho účastní stát prostřednictvím určitých rekvalifikačních kurzů (samozřejmě za cizí). Všem co tápají bych doporučil něčím se vyučit, poznat machra v oboru a snažit se ho kopírovat a nejsou vyjímky kdy žák přeroste svého učitele.
27. 1. 2017 16:17:16
https://webtrh.cz/diskuse/zivotni-restart/#reply1073440
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit