Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Escrow služba (úschova peněz)

kraja
verified
rating uzivatele
(12 hodnocení)
1. 11. 2014 22:41:53
Ahoj,
rád bych zde oveřel takový podnět na založení nějaké webtrh escrow služby.
Pro ty co neví o co se jedná - v případech jakéhokoli obchodu (od prodeje domén či webů pro vývoj či cokoli jiného) se strany dohodnou a za přiměřený poplatek kupující složí částku do depozitu prostředníka (autority), a tato je vyplacena po potvrzení dokončení obchodu oběma stranami.
Tj. prodávajícímu se nemůže stát, že nedostane zaplaceno, a kupujícímu, že nedostane zboží/službu.
Mimo to v případě problému a neshod může dělat autorita mediátora a prostě rozhodnout, na čich straně je pravda, či je vést ke smíru.
Co mě k tomu vede? Jsem na webtrhu od dubna 2007 - to je 7 a půl let. Docela dlouhá doba.
Navázal jsem zde desítky kontaktů, provedl větší desítky obchodů, a poslední dobou mi to tu přijde jak na bitevním poli.
Za posledních pár měsíců jsem zde poptával tři služby (nějaký vývoj), z čehož celkem 4 lidi dopadli neslavně - jeden mě okradl o pár desítek euro na "záloze" (ne, fakt nebudu podávat ani žalobu, ani trestní oznámení, ať se tím zadáví, lepší než tím ztrácet čas), zbytek prostě přestal odpovídat.
Dnes jsem zadal práci někomu dalšímu, vypadajícímu solidně, samozřejmě chce ale zálohu, protože s neplacením tady má špatné zkušenosti.
Nějak se nám, přátelé, ta komunita začíná hroutit. Dřív jsem tu dohádal všechno na pár zavolání/mail, co jsme si řekli tak bylo, nestalo se mi (snad vyjma jednoho idiota co tu prodával kradený aukční systém), aby mě tu někdo natáhl, několik let.
V posledních pár letech mám naopak pocit, že je bez šance, aby někdo nenapálil mě.
Rád zaplatím předem, nejsem podvodník, ale pokud mám pocit že tu značná část druhých stran podvádí (a řada druhých stran má pocit že podvádí ten objednavatel a po předání práce se už neozve), dostáváme se do zamotaného kruhu, kdy nepřiměřeně riskují obě strany.
Pár stovek stojí za to risknout, u pár tisíc už by si kdekdo rád připlatil za nějakou takovouto službu, která prostě zařídí nějakou bezpečnost transakce.
Co vy na to?
p.s. neargumentujte itraderem - to že má někdo pár pozitivních bodů nezaručuje vůbec nic a navíc to diskvalifikuje i teoreticky zdatné lidi, kteří se prostě pár měsíců zpět zaregistrovali a neudělali žádný deal.
1. 11. 2014 22:41:53
https://webtrh.cz/diskuse/escrow-sluzba-uschova-penez/#reply1065616
Ahoj, escrow plánujeme. Čas spuštění nedokážu odhadnout.
1. 11. 2014 23:09:10
https://webtrh.cz/diskuse/escrow-sluzba-uschova-penez/#reply1065615
Patrik
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
2. 11. 2014 12:21:36
Konecne
2. 11. 2014 12:21:36
https://webtrh.cz/diskuse/escrow-sluzba-uschova-penez/#reply1065614
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit