IT-TechCZ s.r.o. | Cloud, VoIP ústředny, vývoj webů a informačních systémů, elektronických systémů, IT poradenství
Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazují se odpovědi 31 až 49 z 49

Uvařmi.cz - sdílejte jídlo, nový portál, potřebujeme zpětnou vazbu od uživatelů

  1. Nestačilo by tam někde napsat "Na vlastní nebezpečí" ... Také občas jím u kamaráda a ještě jsem nezemřel.

  2. Co se právě děje na Webtrhu?
    JP94 poptává: Zhotovení banneru
    DanielGavalec poptává: Corporate identity, logo + Web-design Brno
    Erika.du poptává: Korekce textů a uprava
  3. Citace Původně odeslal r.o.sta Zobrazit příspěvek
    Nevím teda, jak v Praze, ale my v Ostravě běžně rtuť do jídla nedáváme. :)
    Bral bych to s rezervou... když si přečteš její příspěvky, tak zná jen rtuť, prášky na spaní, projímadlo a žloutenku. A to má hygienické zkoušky! Evidentně sledovala Hrušku z Novy až příliš dlouho :) Nicméně všichni víme, že Dáša je "jiná"...

    Nicméně projekt je to zajímavý. Pokud se vám to podaří legislativně ustát, mohlo by to být úspěch. Osobně bych to i vyzkoušel...

  4. Možná kdyby to ti lidé vařili zdarma nebo za výměnu za jiné jídlo tak by to legislativně mohlo jít, ale tenhle model asi jen tak neprotlačíte, aby byly domácnosti výrobny jídla za účelem zisku, ačkoliv nápad dobrý, držím palce s dalšími projekty.

  5. 1) Design stránek se k jídlu nehodí. Podle mě by to mělo být hravější, k jídlu vymazlenější.. :-)

    2) Funkcionalita tak nějak nevím, moc se v tom u vás neorientuji. Nemám kde zadat adresu, město.. Ta mapa dole je málo.

    Můj první dojem ze stránek je ten, že to není tvorba profesionálů. A u jídla bych čekal opravdu velmi kvalitně zpracovaný projekt. Tak abyste na první pohled zaujali a trochu rozptýlili obavy o nezávadnosti atd..

    3) Dost názorů je zde velmi negativních. Ale mě to docela zaujalo.
    Důležité bude ale vymyslet systém hodnocení, dozor nad kvalitou atd...

    Dovedu si docela dobře představit situaci, kdy se na serveru objeví lidé, kteří vaří dobře a ke kterým s radostí zajdete na oběd. Proč ne?
    K babičce také zajdete, na dovolené jedete k ubytování do soukromí a majitelé Vám uvaří jídlo, bojíte se, že bude otrávené, zkažené? To je nesmysl.
    Chodíte do restaurací, necháváte si posílat jídlo v krabicích a zrovna v těch boxech to asi až tak zdravé nebude..

    Časem můžete ze statistik vytáhnout celkem zajímavé přehledy, kde, kdo vaří luxusně.

    Za mě je to dobrý nápad, fandím vám! Jen to opravdu udělejte na vyšší kvalitě a nebál bych se vše prodiskutovat s právníkem.
    Plus do puntíku promyslet veškeré kontroly kvality, servisu atd.. Možná bych i zapojil maximálně živý prvek v onlinu. Tedy volat "kuchařům" i zákazníkům a ptát se jich, zda byly spokojeni.. používat kameru (natáčet návštěvy) => poprosit zákazníky aby natáčeli u kuchařů, samozřejmě pokud kuchař dá svolení...
    A dalo by se toho vymyslet ještě asi hodně.. :-)

    ---------- Příspěvek doplněn 04.08.2014 v 07:50 ----------

    Jen mě tak napadá, že se tu pořád mluví o legislativě atd.
    Oni ale nechtějí vařit. Oni chtějí "spojit" kuchaře se zákazníky. Rizika za vaření na sebe berou kuchaři. Pokud se tedy nepletu... ;-)


    Citace Původně odeslal Frajerlada Zobrazit příspěvek
    Možná kdyby to ti lidé vařili zdarma nebo za výměnu za jiné jídlo tak by to legislativně mohlo jít, ale tenhle model asi jen tak neprotlačíte, aby byly domácnosti výrobny jídla za účelem zisku, ačkoliv nápad dobrý, držím palce s dalšími projekty.

  6. Tak nějak tady spousta z vás bere jako fakt, že se jedná o návštěvy v bytě kuchaře spojené s pohoštěním. Já jsem se tohle ale nikde nedozvěděl. Naopak podle indicií z webu viz. např. „Veškerá prezentace je zde zdarma, platíte až samotnému kuchaři za objednanou porci a to až osobně při předání a kontrole jídla.“ bych řekl, že se jedná spíše jenom o předání jídla mezi dveřmi. I když tohle asi autoři záměrně neupravují direktivně.

  7. Citace Původně odeslal Fido123 Zobrazit příspěvek
    Tak nějak tady spousta z vás bere jako fakt, že se jedná o návštěvy v bytě kuchaře spojené s pohoštěním. Já jsem se tohle ale nikde nedozvěděl. Naopak podle indicií z webu viz. např. „Veškerá prezentace je zde zdarma, platíte až samotnému kuchaři za objednanou porci a to až osobně při předání a kontrole jídla.“ bych řekl, že se jedná spíše jenom o předání jídla mezi dveřmi. I když tohle asi autoři záměrně neupravují direktivně.
    to už je vyřešené. V každém mezipatře v paneláku bude povině instalované dvě židle a stůl. Servírovat se bude na jednorázové nádobí, které se bude házet oknem.
    U RD to ještě budeme muset domyslet.

    No já bych taky do toho taky nešla. Stačí si vzpomenout na zš. plivance do polévky, chrchl pezi koblihala.... později smerma a moč v kebabu u stánku... když to vezmeme do detailu magorů je všude plno ( např ten šílenec co píchal ten heparin) a může se stát i chyba a nějaká ujetá baba si splete masox s kočičím bobkem...

  8. Citace Původně odeslal jakanas Zobrazit příspěvek
    to už je vyřešené. V každém mezipatře v paneláku bude povině instalované dvě židle a stůl. Servírovat se bude na jednorázové nádobí, které se bude házet oknem.
    U RD to ještě budeme muset domyslet.

    No já bych taky do toho taky nešla. Stačí si vzpomenout na zš. plivance do polévky, chrchl pezi koblihala.... později smerma a moč v kebabu u stánku... když to vezmeme do detailu magorů je všude plno ( např ten šílenec co píchal ten heparin) a může se stát i chyba a nějaká ujetá baba si splete masox s kočičím bobkem...
    a jakou mate jistotu ze toto v beznev restauraci neni? kdo je magor, jak pisete, ten se vydovadi i bez teto sluzby

  9. Kde čerpáte tu negativní energii, to je mi záhadou... :-))
    Ten kdo si uvaří a bude to jíst společně s vámi asi nebude hned trávit...:-)
    Když jdete do restaurace máte jistotu, že kuchař nečetl zrovna nějakou krimi a nemá kapsy plné jedu?
    Nemáte, tak proč se bojíte jíst u někoho doma, kde Vám kuchař může ukázat i přípravu..


    Citace Původně odeslal jakanas Zobrazit příspěvek
    to už je vyřešené. V každém mezipatře v paneláku bude povině instalované dvě židle a stůl. Servírovat se bude na jednorázové nádobí, které se bude házet oknem.
    U RD to ještě budeme muset domyslet.

    No já bych taky do toho taky nešla. Stačí si vzpomenout na zš. plivance do polévky, chrchl pezi koblihala.... později smerma a moč v kebabu u stánku... když to vezmeme do detailu magorů je všude plno ( např ten šílenec co píchal ten heparin) a může se stát i chyba a nějaká ujetá baba si splete masox s kočičím bobkem...


    ---------- Příspěvek doplněn 04.08.2014 v 08:49 ----------

    ..:-)) Skvěle a stručně řečeno (napsáno) Radku...

    Citace Původně odeslal Radek O. Zobrazit příspěvek
    a jakou mate jistotu ze toto v beznev restauraci neni? kdo je magor, jak pisete, ten se vydovadi i bez teto sluzby

  10. Radek O.

    Já to vidím tak, že jak jsi správně zmínil, jde o službu. Jednotliví kuchaři nabízejí veřejnosti pokrmy za peníze. Když odhlédnu od daňové problematiky, bude hlavní potíž právě ta protihodnota - a navíc soustavnost. Splňuje to prostě znaky podnikání v pohostinství - a tam už končí sranda, protože zmíněná oblast je svázána velmi přísnými předpisy.

    Samotný webový projekt asi problémy mít nemůže, poněvadž pouze spojuje lidi. Naopak ti, co jídla nabízeji, dříve či později mít potíže mohou. Ostatně, před půl rokem se o podobném modelu diskutovalo u Cuketky - doporučuji přečíst http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=2685.

    Sečteno a podtrženo - pokud by to celé fungovalo jako komunitní projekt typu "jsme kámoši, jednou uvařím já tobě, podruhé ty mně", asi by se to dalo ustát. Vaření za peníze je ale přeci jenom něco odlišného.

  11. Láska prochází žaludkem, takže to s těmi kámoši, já tobě ty mě, je dobrá cesta...
    Jen kolik je studentů různě po ubytovnách, pronajatých bytech atd..
    Zkusil bych to i s .com verzí (to možná primárně).

    A teď to myslím vážně, zkuste se přihlásit i do nějakého startup akcelerátoru (nebo jak se to jmenuje). Podle mého by to mohlo mít šanci. Poslední dobou tam na rozdíl od vás, je docela dost "zbytečností, která vám autoři předkládají jako nezbytnosti". Pokud tedy nemáte dost vlastních investic a kamarády, kteří vám udělají marketing tam, kde je to důležité... :-)



    Citace Původně odeslal Plaváček Zobrazit příspěvek
    Radek O.

    Já to vidím tak, že jak jsi správně zmínil, jde o službu. Jednotliví kuchaři nabízejí veřejnosti pokrmy za peníze. Když odhlédnu od daňové problematiky, bude hlavní potíž právě ta protihodnota - a navíc soustavnost. Splňuje to prostě znaky podnikání v pohostinství - a tam už končí sranda, protože zmíněná oblast je svázána velmi přísnými předpisy.

    Samotný webový projekt asi problémy mít nemůže, poněvadž pouze spojuje lidi. Naopak ti, co jídla nabízeji, dříve či později mít potíže mohou. Ostatně, před půl rokem se o podobném modelu diskutovalo u Cuketky - doporučuji přečíst http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=2685.

    Sečteno a podtrženo - pokud by to celé fungovalo jako komunitní projekt typu "jsme kámoši, jednou uvařím já tobě, podruhé ty mně", asi by se to dalo ustát. Vaření za peníze je ale přeci jenom něco odlišného.

  12. Děkujeme za rady. Celý tento projekt zkusíme postavit na komunitním projektu, ono byla i původní myšlenka, ale jak jsem napsal, jsme ještě na začátku a nemáme vše přesně specifikováno. Nepočítali jsme, že by si naprosto někdo neznámý člověk objednal jídlo od nějakého kuchaře, který je z jiné části republiky, ale chtěli jsme to postavit na bázi přátel a jejich doporučení, ať si to jídlo od "kuchaře" může zkusit i někdo ze širšího okolí přátel. Prvně jsme tohle chtěli nabídnout čistě jen pro studenty, ale přislo nám, že i přátele mezi sebou by rádi vyzkoušeli kuchyň vzdálených přátel, něco jako na FB přítel od přítele uvařil jídlo a vy jej chcete zkusit, protože kamarád vám neustále básní o jeho jídlech. Od příštího týdne se více pustíme do tohoto projektu, kdyby jste měli nějaké nápady, které by mohli být nějak zajímavé, tak ozvěte. Velice děkuji.

  13. proc ne, my se treba se znamymi navstevujeme a varime navzajem druhym a sem tam pribereme nove, jen jsme to zatim domlouvali bez nejakeho nastroje.

    nicmene predpokladam, ze to nedelate pro blaho lidi, ale ze je to nastroj, ktery by mel prinest nejaky profit. mysleli jste nad tim, jakym zpusobem byste z toho ten profit meli ziskat? uz jen hodiny co nad tim stravite jsou naklady + nasledny beh a co primeje lidi, aby platili?

    ono dost casto neni ani tak slozite vymyslet neco zajimaveho a pak to relizovat, ale vetsinou tomu chybi realny byznys model, ktery zajisti alespon navratnoat investice pokryti provoznich nakladu.

    pokud ale ma byt projekt free a jen z dobre vule, tak je vse samozrejme jinak a je fajn, ze si najdou lidi cas i na toto

  14. Zopakuju to co jsem psal na první stránce,
    Proč, proboha, hledáte důvody proč to nejde a ne, jak by to mohlo jít?

  15. Citace Původně odeslal zabza Zobrazit příspěvek
    Zopakuju to co jsem psal na první stránce,
    Proč, proboha, hledáte důvody proč to nejde a ne, jak by to mohlo jít?
    A proč teda nenapíšeš ty, jak by to mohlo fungovat v souladu s legislativou. Už jsem tě k tomu dokonce v tomhle vlákně vyzval a tys mi neodpověděl.

    Citace Původně odeslal Fido123 Zobrazit příspěvek
    ...
    Donekonečna opakovat univerzální líbivá hesla je snadné, těžší je najít konkrétní řešení konkrétních překážek.

  16. zabza

    My nehledáme důvody, proč to nejde. Snažíme se jen upozornit na možná rizika, která třeba nejsou na první pohled patrná.

    V zahraničí, zdá se, podobný model funguje, viz http://www.eatwith.com/ - tam je ovšem k dispozici tato stránka se zajímavou zárukou http://www.eatwith.com/#!/brand/safety.

    Je tedy dobré připomenout, že ještě dříve, než tazatelé utopí spoustu peněz v projektu, který zatím ani nemá žádný byznys model, je fakt vhodnější poslouchat i argumenty kritičtější.

  17. Citace Původně odeslal Fido123 Zobrazit příspěvek
    A proč teda nenapíšeš ty, jak by to mohlo fungovat v souladu s legislativou. Už jsem tě k tomu dokonce v tomhle vlákně vyzval a tys mi neodpověděl.



    Donekonečna opakovat univerzální líbivá hesla je snadné, těžší je najít konkrétní řešení konkrétních překážek.
    Neodpověděl jsem protože mi ten dotaz připadal poněkud jednodušší. Takový...etatistický.

    Ale když se k němu vrátím, kdo Ti zaručí že dnes nedostaneš onen guláš z přejetého psa, který uvaří hepatitický kuchař? Opravdu jsi takový naiva, že se domníváš, že díky nějakému nařízení či předpisu jsi v bezpečí. Že předpisy zaručí ten cenný pocit jistoty? Pobavilo mě to.

  18. Citace Původně odeslal zabza Zobrazit příspěvek
    Ale když se k němu vrátím, kdo Ti zaručí že dnes nedostaneš onen guláš z přejetého psa, který uvaří hepatitický kuchař? Opravdu jsi takový naiva, že se domníváš, že díky nějakému nařízení či předpisu jsi v bezpečí. Že předpisy zaručí ten cenný pocit jistoty? Pobavilo mě to.
    Přejetý pes je něco nebezpečného?

  19. Citace Původně odeslal zabza Zobrazit příspěvek
    Neodpověděl jsem protože mi ten dotaz připadal poněkud jednodušší. Takový...etatistický.

    Ale když se k němu vrátím, kdo Ti zaručí že dnes nedostaneš onen guláš z přejetého psa, který uvaří hepatitický kuchař? Opravdu jsi takový naiva, že se domníváš, že díky nějakému nařízení či předpisu jsi v bezpečí. Že předpisy zaručí ten cenný pocit jistoty? Pobavilo mě to.
    Samozřejmě se nedomnívám, že díky nějakému předpisu jsem 100% v bezpečí, ale tos přece věděl, už když jsi ten dotaz psal, že? Pouze si nemyslím, že ty předpisy jsou tu od toho, aby (jak píšeš) „zk...ený stát házel lidem klacky pod nohy“, ale proto, aby ochránily zdraví lidí. Neřiď se tím, co říkali v zprávach na Nově.

    A bez ohledu na to, co si o těch předpisech ty nebo já myslíme, tak tady prostě jsou a tenhle a podobné projekty je musí brát v potaz.

  20. Zajimavy clanek:

    Bramborový salát udělal z obyčejného mladíka celebritu. A vydělal mu milión –…

    zjevne jinde si s vecmi typu "co kdyz mi do toho nekdo da rtut" prilis hlavu nelamou... :)

Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Hostujeme u Server powered by TELE3