Zadejte hledaný výraz...

Prodej 3 fungujících e-shopů s historií (obrat 429.000) – tonery

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 31. 7. 2014
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Nabízím k prodeji 3 fungující, ziskové e-shopy s téměř roční historií zaměřené na prodej tonerů. Všechny e-shopy fungují od 09/2013. E-shopů se nyní zbavuji (stejně jako v mé minulé aukci https://webtrh.cz/260833-fungujici-shopy-sluchatky-koss-sennheiser) z toho důvodu, že se chci plně orientovat pouze na IT služby (nechci řešit žádné fyzické zboží).
Všechny e-shopy jsou postaveny na prestashopu (muj první projekt na tomto systému, milé překvapení) a bylo přidáno několik free i placených modulů jako: heureka.cz/sk zbozi.cz najnakup.sk feedy, 1-step order (objednávka na jedné stránce která rovnou vytvoří registraci), ověřování DIČ pro plátce DPH na Slovensku, dobírka, převod, bannery...
Součástí prodeje jsou následující e-shopy:
hp-tonery.cz
hp-tonery.sk
maxtoner.cz
maxtoner.sk (pouze doména) + doména hptonery.cz
Ekonomické informace:
www.hp-tonery.cz
-obrat: 212.904Kč
-381 objednávek
www.hp-tonery.sk
-obrat: 5076€ (cca 140.000Kč)
-218 objednávek
www.maxtoner.cz
-obrat: 76.777
-130 objednávek
Celkem obrat: 429.000
Celkem objednávek: 729
Veškeré odeslané balíky obsahovaly reklamí propisku a vizitku (viz foto v příloze). I proto mají e-shopy výborný konverzní poměr a vysokou přímou návštěvnost (viz nížě).
Návštěvnost:
za období 09/2013 - 07/2014 dle google analytics
hp-tonery.cz - 3.233 unikátních návštěvníků, 11,78% koverze
hp-tonery.sk - 2.198 unikátních návštěvníků, 9,9% konverze
maxtoner.cz - 1.496 unikátních návštěvníků, 8,7% konverze
Většina návštěvnosti pocházela z porovnávačů jako heureka, zbozi, najnakup. U hp-tonery.cz/sk pak bylo velké procento direct návštěv (zákazník zadává rovnou adresu shopu) z důvodu zasílání reklamních propisek a vizitek. V případě vážného zájmu jsem ochotný poslat zájemcí konkretní screenshoty nebo nasdílet přístup do GA.
Historie:
E-shopy fungovaly postupně na základě spolupráce se třemi dodavateli tonerů z Polska. Nicméně dodávky probíhaly v tom stylu, že prvních cca 100-150ks tonerů od dodavatele bylo naprosto perfektních (cena, balení, kvalita) a následně s dalšími dodávkami se postupně kvalita zhoršovala. Musel jsem proto vždy sehnat nového dodavatele a se starým spolupráci ukončit (urgence nemají smysl, všechno slíbí, nic nesplní).
Někdy v únoru proběhlo poslední naskladnění zásob a od té doby už pouze doprodávám skladové zásoby. To se samozřejmě promítá jak na návštěvnosti, tak na obratech v posledních měsících. Nejprodávanější typy tonerů jsou již dávno vyprodány a zbyly pouze "ležáky". V současné době jsou tedy e-shopy bez dodavatele. Mohu však poskytnout kontakt na jednoho dodavatele z UK, který má CZ pobočku a neustále mi posílá (celkem dobré) nabídky.
Na žádném z e-shopů neproběhl žádný linkbuilding, registrace do katalogů, facebooky, atd.
Co je součástí prodeje?
- běžící e-shopy naplněné produkty (momentálně je velká část na webu skryta, aby se nedala koupit)
- domény uvedené výše
- databáze registrovaných zákazníků (při každe objednávce byla automaticky vytvořena registrace), historie objednávek, ...
Zbylé skladové zásoby (hrubým odhadem za cca 5.000Kč) mohu přenechat za poštovné a láhev dobré whiskey (nad rámec aukce :).
E-shopy jsou nyní hostovány na mém serveru, po prodeji budu požadovat jejich přesun na jiný hosting (stačí jakýkoliv obyčejný hosting s php a mysql). Novému majiteli pomohu s přesunem e-shopů (např. s nastavením XML feedu pro cenové porovnávače atd.).
Přilohy:
- screenshoty z GA pro všechny 3 eshopy (návštěvnost, počet objednávek, koverze)
- foto reklamní propisy a vizitky, které byly zasílány v každém balíku
Veškeré dotazy rád zodpovím na emailu j.szolony@gmail.com, tel: 602 176 358 nebo přes SZ
Jsem platce DPH, cena v aukci je bez DPH, faktura samozřejmostí.
Edit 9.8.2014
- Konec aukce byl upraven na 14.08.2014 v 12:00 (puvodne aukce koncila ve 2:11 rano). Jeste jednou timto dekuji timto panu Schlemmerovi za úpravu a také za nabidnou pomoc s propagací.
- Dostávam velmi mnoho dotazů ohledně marže na produktu a čistého zisku e-shopů. Strucne tedy: Moje cista marze na bestsellery (1000+ prodanych kusů, 70% prodeje) byla cca 50-55Kč. Na tech mene prodavanych byla marze (i nasobne) vyssi. Celkem cisty zisk za uvedenych 10 mesicu byl cca 80.000Kč (uz po odecteni nakladu na heureky a zbozi, reklamace, balici material, ...).
- Nechtel jsem to uvadet do popisu aukce, protoze to zde na WT uz zni skoro jako klišé (mašina na peníze, e-shop bez prace, ..., you name it), ale ja osobne jsem se e-shopum venoval tak 8h/mesic (uprava cen a skladove dostupnosti, vystaveni dobropisu na reklamace, slozitejsi emailove dotazy, naskladneni). E-shopy nemaji telefonicky kontakt a vse resi jen emailem (vpodstate posilala sablony) kolegyne na materske, ktera pro nas dela copywriting na jine projekty. Ta zaroven ty tonery expedovala. I pres temer neexistujici customer support to presto fungovalo. Muzete treba kouknout na heureku na reference:
http://obchody.heureka.cz/hp-tonery-cz/recenze/
- Bylo i par dotazu na rozsireni nabidky. Dodavatele me neustale presvedcovali, abych pridal na shopy i nabidku refill cartrigu (takove ty inkousty ve strikacce), nikdy jsem se k tomu nedostal. Tvrdili mi, ze to prodaji kvanta. Nevim.
- Je soucasti aukce i kontakt na vyse zmineho UK dodavatele? Samozrejme.
- Dale jsem dostal spoustu dotazu, za jakou minimalni cenu jsem ochotny e-shopy prodat. A jelikoz se aukce nikde nepohla, upravil jsem vyvolavaci cenu. Pokud se aukce neuskutecni na WT, nabidnu samotne domeny (bez obsahu) na dAukce nebo u subreg.
- Shodou nahod pan Adamec nabizi zde na WT velkoobchodni spolupraci na tonery: https://webtrh.cz/274723-velkoobchod-tonery-cartridge. Tedy dalsi potencionalni dodavatel.
12178
12180
12177
12179
38 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
8 hodnocení
členem od 20. 5. 2009
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E