Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Hromadné zaškrtávání/odškrtávání checkboxů (přes Shift+click)

crs
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
10. 7. 2014 07:51:45
Zdravím.
Napsal jsem si poměrně jednoduchou ale myslím si užitečnou funkci jQuery a sice pro dávkový výběr z pole checkboxů. Jinými slovy - tam, kde mám pole zaškrtávacích políček (např. různá nastavení nebo výpis záznamů z tabulky), stačí u HTML elementu, do kterého jsou vnořeny, zavolat tuto funkci a jeho checkboxy půjdou od té chvíle označovat hromadně. Tím není nezbytně myšleno úplně všechny, ale jenom části z nich ("od - do"). A to tím způsobem, že kliknu na ten "od", kliknu (se Shiftem) na ten "do" a zašktne se i všechno mezi (nebo odškrtne - v závislosti na přítomnosti/nepřítomnosti fajfky u původního checkboxu). Poznamenám, že vím, že to není nová myšlenka, spíš by to mohl nebo měl být standard, protože je to pohodlné a rychle se na to zvyká. Můj kód:
Ten kód není úplně můj, zremixoval jsem ho ze dvou zdrojáků a přiznám se, že sám od nuly bych ho dohromady nedal. Rád bych se teda o toto podělil (pro ty méně zkušené) a naopak těch zkušenějších JavaScriptistů/jQuerystů bych se zeptal, jak to kvitují, jestli s tím nejsou nějaké problémy, úskalí, možnosti pro zlepšení, co by šlo přidat, atd.
Živá ukázka: http://jsfiddle.net/63buE/1/
10. 7. 2014 07:51:45
https://webtrh.cz/diskuse/hromadne-zaskrtavani-odskrtavani-checkboxu-pres-shiftclick/#reply1038499
Karol Smolík
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
10. 7. 2014 14:36:02
Pekné ale ani jeden používateľ to využívať nebude, lebo o tom nevie že to funguje. Musel by si do každého formuláru napísať poznámku, že shiftom sa dá označovať hromadne.
10. 7. 2014 14:36:02
https://webtrh.cz/diskuse/hromadne-zaskrtavani-odskrtavani-checkboxu-pres-shiftclick/#reply1038498
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit