Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Stánek s občerstvením a jeho realizace od základu

Ivo71
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
7. 3. 2014 14:01:51
Dobrý den, múj dotaz je:
Ve městě je vybudována nová cyklostezka. Chtěl bych si zřídit stánek rychlého občerstvení zároveň s půjčovnou kolečkových bruslí. Celá trasa je značně navštěvovaná a tak i přes zřejmé problémy, které popisuji si myslím, že se bude jednat o dobrý podnikatelský záměr.
1)K pozemku:
Mám vyhlédnutý pozemek (orná půda) , který si myslím, že je nejblíže k infrastruktuře (voda, elektrika) cca. 300 metrů.
Nevím, zda mně bude pozemek prodán a tak je to vše ve stavu úvahy. Pozemek je větších rozměrů a proto by bylo nutné nové vytyčení a rozdělení parcely na menší.
Vedlejší pozemek je označen v mapě jako zahrada, takže předpokládám, že nebude problém změnit užívání pozemku také na zahradu, ale nevím, zda zde bude možné postavit budovu, která nebude sloužit k rekreačním účelům, ale bude to vlastně prodejna.
Územním plánem, je oblast označena zřejmě k rekreaci, když už má vedlejší pozemek označení zahrada. Další problém je, že hraničí s aktivní zónou záplavového území a je zahrnut v záplavovém území. Vyčetl jsem si, že stavební uzávěry jsou jen v aktivní zóně, ale to bych si ještě vše ověřil.
2)Ke stavbě:
Mělo by se jednat o stavbu cca. 3x4 prodejní stánek a 3x5 zastřešený sklad sportovního vybavení. Bude to dřevostavba postavená na vyvýšených základech (kvůli vodě). Stěny OSB desky, nezateplené (využití jen od jara – podzim)
3)Vybavení prodejny:
Měl by se zde prodávat např. párek v rohlíku, hranolky. Balené cukrovinky a nerozlévané alko a nealko nápoje. (ne tvrdý alkohol)
4)Infrastruktura:
Voda městská, el. 400V. Odpad zřejmě jímka.
Moje otázky:
K bodu č.1)
-Kde vlastně začít? Zjišťovat, zda osoba prodá pozemek a nebo zda bude vůbec možné zde něco takového vybudovat?
-Kde zjistím konkrétní podmínky k využití pozemku, zřejmě to bude městský úřad odbor výstavby?
-Mám tam jít osobně a nebo to napsat písemně? Při osobní návštěvě mně docela vadí, že to se mnou probere úředník, který mně něco odpoví podle nálady , ale nemohu se na jeho názor spolehnout, protože o tom v konečné fázi bude rozhodovat jeho nadřízený a nebo někdo jiný. V pozemku i ve stavbě budu mít značnou část financí a tak potřebuji mít přesné informace, co je a není možné. Nerad bych, aby došlo k tomu, že třeba zakoupím pozemek a nebude mně nakonec povolena stavba a nebo třeba plot atd.
K bodu č.2)
Stavbu budu mít neprojektovanou. Projektant snad , co musí obsahovat takový stánek z občerstvením? Stavbu postavím svépomocí, nemám s tím problém a už jsem v životě něco vystavěl.
K bodu č.3)
Zkolaudování stavby jako ,,Rychlé občerstvení,, K vybavení a co musím splňovat se zřejmě vyjádří hygiena? To stejné jak u bodu č. 1, mám je také kontaktovat písemně a požadovat odpověd, co musím vlastně vše splňovat? (záchod pro obsluhu, šatna, umyvadlo, teplá voda atd.) a nebo by jste tam vyrazili osobně?
K bodu č.4
-Kde a nebo jak zjistím, zda bude možnost napojení vody. V těsné blízkosti jsou zahrady na městkém pozemku a zde si myslím, že vodu musí mít. Vodu potřebuji jen na sezonu.
-Elektrika:
Kam se obrátit ohledně přívodu a kdo takovou přípojku platí?
Souhrn: Určitě jsem nenapsal všechny otázky, ale očekávám z Vaší strany nějaké reakce a tak bych si určitě nejen já doplnil informace ,, Jak na to,,
Děkuji za názory.
Mo.I.
www.trikanavodu.cz
7. 3. 2014 14:01:51
https://webtrh.cz/diskuse/stanek-s-obcerstvenim-a-jeho-realizace-od-zakladu/#reply1003368
astrolog
verified
rating uzivatele
(109 hodnocení)
7. 3. 2014 14:14:33
Začni na Stavebním úřadě, tam Ti řeknou co je možné a co pro to udělat.
Dál si zjisti, kolik bude stát dotáhnout elektřinu a vodu. Při té výměře to bude docela pálka. Zda Ti to umožní, na to Ti odpoví ČEZ a VaK. Trošku jsi zapomněl na septik.
Každopádně pokud chceš něco podobného budovat v aktivní záplavové zóně, tak je to šílenost a těžko říct, zda Ti to povolí.
Na Tvém místě bych zauvažoval nad alternativou pojízdného stánku s občerstvením, kde můžeš provozovat i půjčovnu bruslí. Je to operativní, výrazně levnější a nakonec Ti bude stačit jen povolení a nějaká platba pronájme a ještě jen sezónně :)
7. 3. 2014 14:14:33
https://webtrh.cz/diskuse/stanek-s-obcerstvenim-a-jeho-realizace-od-zakladu/#reply1003367
Luděk Novák
verified
rating uzivatele
7. 3. 2014 14:23:31
Tak nějak jako astrolog bych to viděl. Podobné podniky vznikají a zanikají v tempu podstatně rychlejším, než ti dovolí úřední a faktická realizace "nafurt" varianty. Když nic jiného, tak tahnout všechno včetně pitné vody 300m po povrchu, fuj, a zakopávat to, taky hezká pálka. A uvědom si, že pokud budeš tuhle sezonu úspěšný a možná se na podzim dostaneš na nulu, nejpozději druhou sezonu ti o kus vedle vyroste konkurenční dočasný stánek a máš po ptákách.
Rozhodně bych začal s karavanem nebo něčím podobným, k tomu jednu dvě toitoiky, na brusle ti taky bude stačit přívěs. Uvidíš a za rok za dva můžeš v klidu řešit, jestli se ti vyplatí dělat něco festovního.
7. 3. 2014 14:23:31
https://webtrh.cz/diskuse/stanek-s-obcerstvenim-a-jeho-realizace-od-zakladu/#reply1003366
Ivo71
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
7. 3. 2014 14:28:11
Napsal astrolog;1065019
Trošku jsi zapomněl na septik.
Každopádně pokud chceš něco podobného budovat v aktivní záplavové zóně, tak je to šílenost a těžko říct, zda Ti to povolí.
Na Tvém místě bych zauvažoval nad alternativou pojízdného stánku s občerstvením, kde můžeš provozovat i půjčovnu bruslí. Je to operativní, výrazně levnější a nakonec Ti bude stačit jen povolení a nějaká platba pronájme a ještě jen sezónně :)
-Děkuji za názor, o kanalizaci se zmiňuji, použil bych septik. WC, když to bude ,,rychlé občerstvení,, potřebuji dle mého soudu jen pro obsluhu.
-Stánek -pojízdný - , musí mít také přívod pitné vody, snad jen el. by se dala řešit centrálou, ale to je dost nepraktické a nákladné.
-Nejedná se o aktivní záplavovou zónu, ale je to dost na hranici. (oda zde již byla, ale tak cca. 70 cm.
7. 3. 2014 14:28:11
https://webtrh.cz/diskuse/stanek-s-obcerstvenim-a-jeho-realizace-od-zakladu/#reply1003365
webdomena
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
7. 3. 2014 14:49:00
Urcite bych kontaktoval prislusny OU. Nepochybne tam bude za nase penize urednice, ktera ti fungovane poradi co potrebujes pro pojizdny stanek jake povoleni zda to podleha nejake kolaudaci ci potrebujes septik...znam spoustu stanku ktereho take nemaji
Taky asi nejaka hygiena bude potreba ale vzdy bych kontaktovat toho ktereho ouradu protoze tam myslim budou ty odpovedi fundovane...
7. 3. 2014 14:49:00
https://webtrh.cz/diskuse/stanek-s-obcerstvenim-a-jeho-realizace-od-zakladu/#reply1003364
Ivo71
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
7. 3. 2014 16:05:05
Napsal webdomena;1065035
i ci potrebujes septik...znam spoustu stanku ktereho take nemaji
Mám zjištěno, že když se jedná o stánek pojízdný atd.a do 200 m má zaměstnanec kam jít na wc (legálně) tak není wc jako takové potřeba. Jak ale prodáváš nějaké výrobky, které ještě upravuješ(párky atd.) musí být ve stánku pitná voda. Nepostačují nádrže a nebo něco podobného, ale musí to být tekoucí pitná voda. Všimněte si třeba stánků u Kauflandu. mají přípoj na vodu.
7. 3. 2014 16:05:05
https://webtrh.cz/diskuse/stanek-s-obcerstvenim-a-jeho-realizace-od-zakladu/#reply1003363
MS_26
verified
rating uzivatele
18. 6. 2014 18:59:16
Zdravím všechny.
A jak je to s ŽL a splněním nějakých podmínek pro provozování této činnosti...? Nemusí být zde nějaká zodpovědná osoba, která dělá v pohostinství, atd. nebo pro ŽL jako podmínka?
Dále pak co hygiena a různé HACCP standardy?
18. 6. 2014 18:59:16
https://webtrh.cz/diskuse/stanek-s-obcerstvenim-a-jeho-realizace-od-zakladu/#reply1003362
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit