Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Kritika webu www.midori.cz – desig, dojem

sempai
verified
rating uzivatele
1. 3. 2014 13:45:23
Zdravím,
v minulých dnech jsme spustili web www.midori.cz. Je to ještě tak trochu "public beta", spousta věcí se dodělává za pochodu (diskuse k článkům, celé sekce, obsah), ale rád bych slyšel názory lidí (obzvlášť pokud jde o vzhled a celkový dojem), o nichž z toho co tady čtu vím, že si neberou servítky :-)
1. 3. 2014 13:45:23
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-www-midori-cz-desig-dojem/#reply1001561
Piero Šesták
verified
rating uzivatele
1. 3. 2014 17:32:44
Je to správně ulítlý:D Líbí se mi barevné schéma, hlavní feed na stránce.. Každopádně bych se vyvaroval používáním QR kodu, je to věc, kterou nikdo nepoužívá, nebo jsem zatím neviděl nikoho to nějak častěji použít. Zabírá to pouze místo a funkci to opravdu nemá žádnou. Taky bych popřemýšlel o menu, tím, že si čtu na stránce, dostávám se opravdu daleko od menu a scrollování zase zpět je dost zdlouhavé, udělal bych třeba fixní menu, co by sjíždělo se stránkou po straně, nebo něco jako bootstrap s horní lištou.
1. 3. 2014 17:32:44
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-www-midori-cz-desig-dojem/#reply1001560
+ moc se mi líbí rozložení . Zvláště pak ten úzký sloupec s články ( i rozložení v článku vypadá dobře )
+ pěkný font H1
+ QR
+/- menu by mohlo být vyditelnější , možná by pomohlo změnit barvu pozadí buněk
+/- na Cromu se nezobrazuje vyhledávací políčko správně
- patkový vs. bezpatkový font (články vs. feeder )
- cover
1. 3. 2014 17:34:39
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-www-midori-cz-desig-dojem/#reply1001559
Jestli se můžu zeptat jak jste přišli na název midori. Díky :D
1. 3. 2014 17:53:08
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-www-midori-cz-desig-dojem/#reply1001558
sempai
verified
rating uzivatele
2. 3. 2014 01:58:40
Díky všem za reakce :)
- s tou navigací určitě něco uděláme (nejspíš tu lištu nahoře)
- QR kód: v našich končinách to moc funkci nemá, ale v Japonsku se to používá běžně, takže je to spíš výzdoba. Kdyby to byl web o zeleném čaji, možná by tam byla rozkvetlá větvička sakury nebo nějaká kaligrafie ;-) A třeba to někdy někdo použije, každopádně je to funkční
- vyhledávací pole: koukal jsem se do Chromu a u mě to vypadá úplně stejně jako ve FF, opeře a IE. Ale dík za upozornění, pro jistotu to přezkoumáme ...
- patkový vs. bezpatkový font: tohle není v klasické typografii nic neslýchaného, důležité je (podle mě tedy), aby to nebylo fonty a řezy přeplácané. Což podle mě není, ale každý má samozřejmě trochu jiný vkus. Každopádně jak bude přibývat různorodější obsah, bude se i tohle muset trochu vyvíjet (doufám, že k lepšímu).
Pokud jde o název - byl to chladný kalkul: japonské dívčí jméno, jednoduchá výslovnost bez diakritiky, dlouhé přesně tak akorát, doména byla volná. Bude k tomu příslušná postavička / maskot (samozřejmě se zelenými vlasy). Víme, že se tak jmenuje kdeco, včetně kosmetického salónu, spodního prádla a linuxového browseru.
2. 3. 2014 01:58:40
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-www-midori-cz-desig-dojem/#reply1001557
No právě v Japonštině midori ( 緑 ) je zelená. A vy máte ten nadpis modrou barvou. Tak jak jsem si to přečetl, tak jsem byl celkem zmaten (mind f*ck :D). Ale jinak web se mi líbí :)
2. 3. 2014 07:20:06
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-www-midori-cz-desig-dojem/#reply1001556
Špatně čitelné texty, ohavný grunge banner v hlavičce - v kombinaci s anime obrázky, které se v novinkách často vyskytují? Myslíš že to jde dohromady, když jinak na tom webu nic ve stejném stylu jako banner není? Lidé co komentují nade mnou museli vidět jiný web, nebo je podle nich líbí = neutíkám okamžitě pryč.
Feeder někdo čte? Proč je tam použité jiné písmo, které v té velikosti není moc čitelné a hodilo by se spíš na nadpisy? Perexy u článků i ve feederu jsou strašlivě dlouhé, to není způsob jak lidi navnadit, aby četli. Perex má být krátký, na pár stručných vět, a v nich dobře shrnout, o čem to je. A odstavce jsou tví přátelé, kupka textu pod každým obrázkem je dlouhá a rozkouskování mi pomůže vidět alespoň nějakou strukturu.
Proč je vše tak narvané na sobě? Texty jsou skoro vůbec odsazené od obrázků a číst si nějaký článek se rovná utrpení. Není tam moc volného místa a obsah působí jednolitě, texty se slévají do sebe. Navigace jsem si nejprve všiml v patičce - je důvod proč nemůže být pod hlavičkou, která je stejně zbytečně velká? Byla by vidět, což při současném zastrčení mezi další kupku textů není možné.
Není to o tom mít fantastickou grafiku, a strohé zpracování mi vůbec nevadí (velmi mi vadí ta zvrácenost v hlavičce, vypadá to jako nepovedený plakát na Battle Royale). Ale musíš lépe pracovat s obsahem, s textem a trochu web přestavět. Tři sloupce jsou naprosto zbytečné, je to překombinované a docela dobře to může být obyčejný blog s kategoriemi. Proč to tak strašně komplikovat?
// QR kód vyhodit. Nevím jak tě vůbec napadlo, že to někdo může považovat za výzdobu, když je to čistě praktická věc, která vždy slouží k přenosu informací. To se rovná situaci, kdybys na zeď namaloval dveře a vydával je za dekoraci, protože máš obchod s nábytkem.
4. 3. 2014 13:16:18
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-www-midori-cz-desig-dojem/#reply1001555
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit