Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

N: Flickr slaví své desáté narozeniny

Po LinkedInu, WordPressu a Facebooku dospěl deseti let věku i Flickr. Tato sociální síť určena ke sdílení fotek spatřila světlo světa 10. února 2004 a od té doby zažila své světlé, ale i ty horší chvilky. Stále je však velmi aktivní, i když musí čelit konkurenci v podobě Photobucket, Shutterfly, Snapfish a dalších.
Na Flickr bylo nahráno více než pět miliard fotek a společnost se doteď snaží poupravovat službu tak, aby se mohla přiblížit úspěchům Instagramu, Facebooku a ostatním novodobým společnostem.
S narážkami na zaostalost Flickru a nedostatečnou inovaci se rozhodl Flickr zaměřit na mobilní aplikace, uživatele také potěšil jedním terabyten volného úložiště zdarma. Toto přineslo příjemný nárůst v uploadu fotek o celých 170 %. V dnešní době se na Flickru objeví asi milion nových fotek denně.
Spoluzakladatel Flickru Stewart Butterfield k tomuto výročí prohlásil: „Oslava desátých narozenin Flickru je pro mě velmi výjimečným zážitkem! Když jsme o této stránce snili před deseti lety, nikdy by nás nenapadlo, že bude mít naše služba takový dopad na sdílení digitálních fotografií a na způsob, jakým lidi celosvětově komunikují. Jsem na Flickr patřičně hrdý a s nadšením se těším na další roky.“
Flickr, který je vlastněn společností Yahoo, zveřejnil k výročí časovou osu zobrazující historii služby, kterou si můžete prohlédnout níže.
Používáte/použili jste někdy Flickr, pokud ano, jaký na něj máte názor? Jestliže ne, kam většinou nahráváte své fotky?
10111
Zdroj zprávy
10. 2. 2014 22:59:40
https://webtrh.cz/diskuse/n-flickr-slavi-sve-desate-narozeniny/#reply995228
PlanetHollywood
verified
rating uzivatele
10. 2. 2014 23:14:06
Tyto zpravy jsou moc fajn, clovek se zase neco noveho dozvi. Ale mohlo to byt aspon trosku promyslene a ne to sem davat jako uzivatel s hodnocenim typu: Nezaplatil vytvoření administrace a nekomunikuje. a úpravy webu nezaplatil, nekomunikuje.
Skoro bych rekl, ze timto na me tyto zpravy pusobi divne, skoro falesne. Mohly by se sem ty zpravy pridavat primo pod uctem vytvorenym pro tento ucel, nemyslim, ze by to byl takovy problem. Je to skoda
10. 2. 2014 23:14:06
https://webtrh.cz/diskuse/n-flickr-slavi-sve-desate-narozeniny/#reply995227
Redaktoři nyní píší ve zkušebním období pod svými účty.
Jejich obchodní hodnocení není tak důležité jako výběr témat a to, jak vládnou perem.
Více se o zprávách dočtete v této diskusi, kde je také lepší místo pro nápady a připomínky než pod jednotlivými zprávami.
10. 2. 2014 23:37:19
https://webtrh.cz/diskuse/n-flickr-slavi-sve-desate-narozeniny/#reply995226
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit