Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

N: Yahoo se spojuje se službou Yelp s cílem přilákat nové uživatele

Yahoo se připravuje na spolupráci s poskytovatelem recenzí, serverem Yelp. Účelem této kooperace by mělo být povzbuzení výsledků vyhledávání a přilákání uživatelů.
Největší webový portál Spojených států nabídne hodnocení místních obchodníků pocházející právě z rozsáhlé databáze Yelpu. Služba by měla být dostupná v řádu týdnů, alespoň tak včera stanovil Wall Street Journal. Všechny tyto důvěrné informace pocházejí od zdroje, který si nepřeje být jmenován, je však zřejmé, že se účastnil schůzky zaměstnanců Yahoo.
Generální ředitelka Yahoo, Marissa Mayerová, shání obsah, který by udržel a zároveň přilákal uživatele ve snaze dohnat ztrátu, kterou má Yahoo na konkurenty, jako jsou Microsoft a Google. Podíl této kalifornské společnosti na trhu vyhledávačů klesl od roku 2008 asi o polovinu na méně než 11 % v prosinci. Oproti tomu má Microsoft procent osmnáct a jasně dominuje Google se 67% podílem.
10102
Sara Gorman, mluvčí Yahoo, se stejně jako Vince Sollitto, který je mluvčím Yelpu, rozhodli nekomentovat tento krok.
Zatímco Yahoo získálo svou hlavní vyhledávácí technologii skrz několikaroční smlouvu s Microsoftem, nabízí své vlastní funkce a rozhraní, jež by mělo být co nejvíce přizpůsobeno jednotlivým uživatelům. Yelp poskytne data spotřebitelů ze Spojených států, Evropy a Asie týkající se mnoha podniků, mezi něž patří hlavně restaurace.
Zatímco co hodnota akcií Yahoo klesla za tento rok o 7,9 procenta, Yelp založen v San Franciscu se vyšplhal o téměř 30 %.
Jaký máte názor na Yahoo vy? Myslíte si, že se podaří tomuto vyhledávači vyšplhat zase o něco více a překonat například výše zmiňovaný Microsoft Bing?
10. 2. 2014 15:00:05
https://webtrh.cz/diskuse/n-yahoo-se-spojuje-se-sluzbou-yelp-s-cilem-prilakat-nove-uzivatele/#reply994922
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit