Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prestashop, problém s češtinou

komat
verified
rating uzivatele
11. 11. 2013 18:16:50
Dobrý den,
prosím vás o radu, nebo odkaz na dokumentaci jak na to.
Kamarádovi chci pomoci s eshopem, ale zasekli jsme se na věci, která se mi ještě nikdy jindy nestala. Sice dělám hlavně s wordpressem, ale už jsem několikrát nahazoval a nastavoval eshop na Prestashopu, tudíž nastavování, ohýbání znám, ale přes dále popsanou věc se ne a ne dostat, někde buď dělám chybu, nebo už nevím.
Klasicky zakoupená šablona se nahrála na prestashop CZ - a jelikož cílem je aby web vypadal stejně jako šablona v demu. Měl jsem v plánu nahrát předchystané produkty a nastavení a na jejich základě tam přidávat svoje a měnit (lehčí na obsluhu) - tak podle návodu jsem importoval do databáze dump content - zkušební obsah a EJHLE - vše krásně jde, vypadá to skvělé, vše je kde má být, ale prostě zmizela čeština.....no a když ručně naimportuju, nebo naistaluji češtinu, tak se ta šablona rozpadne a opět nejde, tuším, že kvůli diakritice ,protože mizi koŠŠík a pod...pod ním zmizne hned slider a prostě nevím co s tím a to jsem hledal i na podporách v angličtině.
zkoušel jsem přeintalovat verze presty a prostě jakoby to s tou češtinou nechtělo sedět,
je možná nekompatibilita češtiny a dané šablony ??
nesetkal se někdo tady s tímto, jak se tam prosím správně nahraje ta čeština ?
čím jiným to může být ? nejsem si vědom žádné chyby.
mě ten zkušební sql nahrál 5 hlavních jazyků - fr,en,ger,ru,esp, a prostě tu češtinu jakoby zamazal, když ji pak přidám ručně tak to nejde, jak popisuji výše....snad jsem popsal problém jasně, když by byl někdo ochoten mi s tím pomoct, tak budeme moc rádi, bohužel jsem na takovou věc ještě nenarazil
Děkuji předem za jakoukoliv pomoc / tip / radu
11. 11. 2013 18:16:50
https://webtrh.cz/diskuse/prestashop-problem-s-cestinou-2/#reply964502
Tomáš Koťara
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
11. 11. 2013 18:21:30
Na prestashopu také nějaký ten pátek dělám,ale tohle se mi také ještě nestalo.Nešlo by nějak češtinu přidat přímo do té šablony,protože se zdá,že se jakoby překrývají.
11. 11. 2013 18:21:30
https://webtrh.cz/diskuse/prestashop-problem-s-cestinou-2/#reply964501
Jiří Rambousek
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
12. 11. 2013 07:24:03
šablona má nastaveny nějaké fonty - nejčastěji google fonts. A protože ta šablona není česká, tak tahá fonty bez češtiny (subset=latin). Takže musíš najít, kde to tahá a zkusit přepsat na subset=latin-ext, resp. ideální je podívat se na google fonts jestli ten font rozšířenou latinku vůbec umí. Pokud neumí, je potřeba najít jiný.
Ale úpravám v šabloně se nevyhneš...
P.S.: nevim jak v téhle konkrétní šabloně v Prestě, ale pro OC měly některé šablony možnost výběru fontu v nastavení v administraci.
12. 11. 2013 07:24:03
https://webtrh.cz/diskuse/prestashop-problem-s-cestinou-2/#reply964500
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit