Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Www.hromadnezaloby.cz: žaloby na UPC, Český inkasní kapitál, a.s., BEZREKLAMKY s.r.o.

petrx
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
22. 6. 2013 20:10:16
www.hromadnezaloby.cz
<=
http://ekonomika.eurozpravy.cz/ceska-republika/72468-poskozeni-spotrebitele-pujdou-po-krku-vykukum-upc-prvni-na-rade/
Právník Petr Němec, kterého známe jako bojovníka proti poplatkům za vedení úvěrového účtu, představil svůj nový projekt. Tentokrát bude na svém webu sjednocovat poškozené spotřebitele k hromadným žalobám. První žaloby budou směřovat proti firmám UPC, BezReklamky a Český inkasní kapitál.
Lidem, kteří se cítí podvedeni a za svá práva si sami netroufnou bojovat u soudu, se podle všeho blýská na lepší časy. Právník Petr Němec, který se svou iniciativou Jdeto.de v České republice rozpoutal boj o zrušení poplatku za vedení úvěrového účtu, se začíná angažovat v dalším projektu. Společně s Tomášem Pospíšilem, působícím především na start-upové scéně, spouští internetové stránky HromadnéŽaloby.cz. Jde o jednoduchý nástroj, který může využít každý, kdo byl nějakým způsobem podveden či poškozen na svých právech a má podezření, že poškozených může být víc. „Cílem je stát se centrálním místem pro spotřebitele, ale i jiné, kteří se chtějí pustit do hromadné obrany svých práv. Chceme tak zkultivovat naše podnikatelské prostředí, zlepšit postavení českých spotřebitelů a stát se postrachem podvodníků. Rádi bychom změnili uvažování podnikavců, kteří spoléhají na to, že se lidé raději vyhnou soudním sporům a vše dobrovolně uhradí, protože se nechají zastrašit," představuje svou vizi spoluautor projektu Petr Němec.
Jak projekt funguje
Na webu Hromadné žaloby.cz můžete vyhledat, zda se už neplánuje žaloba proti tomu, kdo vás podvedl, a jednoduše se přidat. Pokud takovou žalobu nenajdete, můžete ji sami navrhnout a dát podnět provozovatelům stránek. Ti návrh prostudují, a jestliže ho shledají relevantním, tak vaši žalobu aktivují. Pokud se k vám pak přidají další lidé, kteří byli poškozeni stejným subjektem, spojí autoři projektu celou skupinku s advokátem, který bude u soudu všechny zastupovat. „Hromadným postup je způsobem, jak ušetřit za advokáty a jak získat větší sílu. Náš projekt usnadní mnoho práce také těm, co se chtějí společně pustit do boje za svá práva a dosud se obtížně formovali v debatách, přes e-maily a v těch lepších případech přes speciálně založené, ale amatérské internetové stránky," dodává Petr Němec.
22. 6. 2013 20:10:16
https://webtrh.cz/diskuse/www-hromadnezaloby-cz-zaloby-na-upc-cesky-inkasni-kapital-a-s-bezreklamky-s-r-o/#reply915539
Adam
verified
rating uzivatele
(39 hodnocení)
22. 6. 2013 20:18:14
Když vidím, že vzniklo nové téma v kategorii trendy a události, na 90 % vím, kdo ho založil :-)
Projekty typu hromadnezaloby.cz vítám. Pro zakladatele palec nahoru.
22. 6. 2013 20:18:14
https://webtrh.cz/diskuse/www-hromadnezaloby-cz-zaloby-na-upc-cesky-inkasni-kapital-a-s-bezreklamky-s-r-o/#reply915538
Ja ani ne, kdyz lidi nechtej platit absurdity, maj si cist smlouvy a neuzavirat ty co ty absurdity maji.
22. 6. 2013 20:39:53
https://webtrh.cz/diskuse/www-hromadnezaloby-cz-zaloby-na-upc-cesky-inkasni-kapital-a-s-bezreklamky-s-r-o/#reply915537
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit