Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Redakční systém pro affiliate katalog – názory, kritika

Aleshoo
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
5. 5. 2013 13:24:25
Zdravím všechny affiláky,
mám těsně před spuštěním nový projekt pro tvorbu affil katalogu. Chci znát váš názor, než to spustím naostro.
Když jsem se před několika lety poprvé seznámil s affiliate podnikáním, moc jsem mu zprvu nerozumněl. Občas jsem se někde zaregistroval a nic.... Zjistil jsem, že většina affiliate programů je vytvořena pro ty, kteří již mají nějaký web a mohou umisťovat bannery a odkazy.
Ale co když chcete začít a nemáte web a neumíte ho vytvořit? Začnete studovat možnosti tvorby webu. Strávíte spoustu času s instalací a zkoušení systémů typu WP, Drupal .... Pro nováčka absolutně nový svět a hodiny, hodiny a dny strávené navíc u PC, které věnujete něčemu jinému, než jste původně chtěli. Vzpomínám, když jsem si vybíral první šablonu pro WP, trvalo to celý víkend, než jsem vybral ze stovek šablon tu pravou.
Nakonec zjistíte, že v šabloně úspěch netkví. Začnete se shánět tedy po textech. Investujete nějaké kačky a čas do nějakého automatického plniče produktů z mateřkého affilu. A výsledek? O malinko lepší, ale opět nic moc. Důvod? Jedná se o pouhou kopii jiného webu. Stejné texty, stejné kategorie atd. jako tisícovky jiných partnerů stejného affil systému. A vyhledávače vyberou pouze několik z těch tisícovek, které pak zobrazí.
Později jsem se nechal zaměstnat u jedné mezinárodní společnosti, která působila v mnoha zemích světa a veškerý její marketing tkvěl pouze na affiliate partnerech. Neměli žádné PPC ani odborníky na SEO. Prostě nic, jen hustou síť affiliate partnerů.
Zjistil jsem hlavní znaky těch nejúspěšnějších affiláků, kteří vydělávali i několik stovek EUR denně na provizích:
1. každý den pracovali na svých webech, vkládali nové produkty, někteří i 8-10 h denně.
2. většina z nich má desítky, možná stovky domén, na kterých provozují své weby.
3. plní většinou ručně, pokud používají feeder, tak takový, kde si mohou vybrat odlišnou strukturu výrobků
4. vytváří weby tak, aby nebyly moc do hloubky. Aby, pokud možno každý proklik šel rovnou do mateřského shopu. Protože jakákoliv ztráta času a proklik do hlubší úrovně webu vede ke ztrátě uživatelů. Všichni asi víte, že většina lidí se na novém webu zdrží do 30 sekund. A když odejnou, je vaším cílem, aby odešli do mateřkého affilu.
Zde je výsledek toho, co na trhu nebylo. Redakční systém pro affiliate. Tvorba katalogu bez nutných znalostí tvorby webu. Stačí mít doménu, hosting a umět na hostingu vytvořit FTP. Systém má jednoduchou tvorbu kategorií a vkládání produktů. Umožňuje nastavení KW, title, description. Umožňuje vložení Google Analytics, vkládání bannerů (bannery pouze v placené verzi). Každý proklik vede rovnou do mateřkého webu.
Mám na vás před spuštěním pár otázek, budu vděčný za věcné připomínky. Za vyplnění nabídnu plnou verzi na jednu doménu zdarma. Své odpovědi mi prosím posílejte na ales@waitingformail.com. Systém ohodnoťte prosím zde (angličtina nutná): www.aleshoo.com
1. mám nějaký affil (ano; ne; ne, ale chci):
2. z jakého oboru:
3. je to můj hlavní projekt (ano;ne):
4. stačí mi propagační nástroje mého mateřského affiliate systému (ano;ne):
5. využil bych automatický systém tvorby katalogu?: ano, ne
6. jak se mi líbí grafika výstupního webu aleshoo: (1-5, jako ve škole)
7. jakou má mít affilmaker cenu za jednorázovou licenci na pořád pro jednu doménu? přesná cena, nebo rozmezí
Díky všem
aleshoo
5. 5. 2013 13:24:25
https://webtrh.cz/diskuse/redakcni-system-pro-affiliate-katalog-nazory-kritika/#reply898026
Ja340
verified
rating uzivatele
5. 5. 2013 15:03:33
sorry ale mám z toho pocit jako by to dělalo malé dítě a bojím se že tam na mě vyskočí nějakej trojan.
"Všichni asi víte, že většina lidí se na novém webu zdrží do 30 sekund. A když odejnou, je vaším cílem, aby odešli do mateřkého affilu." průměrná doba zákazníka v mém eshopu v prvním měsíci byla 2:30
Pokud by mi utíkali po 30s tak bych hledal problém ve svém eshopu.
5. 5. 2013 15:03:33
https://webtrh.cz/diskuse/redakcni-system-pro-affiliate-katalog-nazory-kritika/#reply898025
Tomáš
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
5. 5. 2013 15:24:07
Napsal Já;945569
sorry ale mám z toho pocit jako by to dělalo malé dítě a bojím se že tam na mě vyskočí nějakej trojan.
S tímto bohužel naprosto souhlasím ;-) Tento první dojem podle mě pohřbí jakoukoliv další touhu něco zkoušet nebo zkoumat...
5. 5. 2013 15:24:07
https://webtrh.cz/diskuse/redakcni-system-pro-affiliate-katalog-nazory-kritika/#reply898024
jindrak
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
5. 5. 2013 16:00:01
S tímto bohužel neuspěješ. Zaplať si grafika, toto odradí 90 procent zájemců...
5. 5. 2013 16:00:01
https://webtrh.cz/diskuse/redakcni-system-pro-affiliate-katalog-nazory-kritika/#reply898023
krtek
verified
rating uzivatele
(38 hodnocení)
5. 5. 2013 18:35:53
Nejsem grafik a nikdy nebudu, ale silně to připomíná můj můj první web tvořený v tuším frontpage nebo tak nějak se to jmenovalo (součást office). Spíš bych ti doporučil aby jsi se orientoval na psaní, to ti jde. Dokud se člověk nepodívá na odkaz budí tvůj článek dojem, že opravdu víš o čem píšeš.
PS: ber to jako radu v dobrém slova smyslu
5. 5. 2013 18:35:53
https://webtrh.cz/diskuse/redakcni-system-pro-affiliate-katalog-nazory-kritika/#reply898022
Aleshoo
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
5. 5. 2013 22:02:13
Dík za názory. Grafika má opravdu budit dojem jednoduchosti.
S jinými projekty jsem dříve začínal grafikou. Měl jsem jí opravdu skvělou. 20 - 30 tis. za web. Výsledkem byl pěkný web s funkcí jako stovky konkurentů a zákazníci se hledali těžko jenom kvůli hezké grafice. Zkoušel jsem se svými minulými projekty navázat i zahraniční spolupráci. Jednal jsem s nějakým Irem o obchodním zastoupení v Irsku. Projekt se mu líbil, ale grafiku odsoudil, protože vypadal podle něj jako z 60 - 70 let minulého století. (A já si na to objednal grafika, který pracoval pro velké firmy jako pivovary apod. a u nás se to každému líbilo). Ir mi ukázal svůj web a já měl tentýž dojem z něho - 60-70 léta.
Pak jsem pracoval pro německou firmu (s mezinárodní působností) a dojem z jejich mateřských affilů byl opravdu katastrofální. Leč fungovali, jenom v ČR zaměstnávali ca 60-80 lidí. A jejich drobní affiláci? Jejich weby byly opravdu odpudivý. A přesto fungovaly. Protože pracovali na přidávání nových položek každý den.
Z jiného pracoviště mám opačnou zkušenost. Dělal jsem něco pro jednu významnou českou firmu, ve svém oboru jednička. Jejich web byl graficky na úrovni. Esteticky, volba prvků, animací a grafických her jako doplňků. Sledovanost webu měli však velmi nízkou, ronvou start-upu. Naštěstí nebyli na webu závislí.
Po těchto zkušenostech už nikdy nebu začínat webový projekt grafikou.
Mj. jak se vám líbí graficky super.cz? Mě rovněž připadá jako seminární práce středoškoláka psaná ve frontpage. A přitom se jedná o 9. nejnavštěvovanější web v ČR.
5. 5. 2013 22:02:13
https://webtrh.cz/diskuse/redakcni-system-pro-affiliate-katalog-nazory-kritika/#reply898021
Ja340
verified
rating uzivatele
5. 5. 2013 22:06:00
Dělej jak mylíš. Já bych se sem bál zaregistrovat
5. 5. 2013 22:06:00
https://webtrh.cz/diskuse/redakcni-system-pro-affiliate-katalog-nazory-kritika/#reply898020
rpet
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
7. 5. 2013 12:07:21
aleshu, zapracuj na anglictine. pokud by jsi me (jako ze bych byl treba prave Ir nebo Anglican...) oslovil ke spolupraci s tou anglictinou, ktera je na webu prave ted, asi bych na to zareagoval takto: WTF?? za toto: 'Usual situation on the affiliate market' by se melo zavirat. zkus mnohem realistictejsi a mene 'imigrantske' "key examples with the affiliate businbess". nebo 'case studies', nebo cokoliv, co bude alespon trosku pripominat anglictinu...
rikas, ze preferujes jednoduchost - coz je fajn, taky si rikam minimalista. ale i onen minimalisticky styl neco vyzaduje. ja osobne bych se tedy jeste jednou zameril na:
1. web "nesedi", je asymetrickej. u me k leve strane. misto 'margin-left:100px' zkus pouzit o neco jednodussi 'margin:auto;'
2. kdybych byl affilar (jako ze nejsem), urcite bych trval na responsive webu (protoze bych na tabletu sjizdel weby i v prubehu cest...). je tvuj web responsive?
3. ja osobne chapu jednoduchy web tak, ze by mel byt jednoduchy ve vsech ohledech - a to i v barevnem podani. u tveho webu mi ta jednoduchost proste nejak nejde, barevne je to spatne, neni to odladene. i kdyz je pravdou, ze "obarvit" web je asi to nejjednodussi. mimochodem, pokud ti kolegove rekli, ze tvuj web pripomina produkci let 90-tych, ver jim. kdyz jsem na tvoji stranku kouknul poprve, zdesene jsem se ptal sam sebe "krystova hnato, on uz zase frci gradient??" ty obrazky (velke), jsou jak pest na oko. jeden do modra, druhej ke zluty, treti syte cervenej. tohle zabiji oci (a obsah).
4. u footeru zlikviduj 'float:left;' a u marginu opet pouzij 'margin:auto'. stranku to sice nijak extremne nevylepsi, ale alespon bude footer sedet s tim zbytkem.
uprimne? kdybych si u tebe objednal podobny web a predlozil by jsi mi toto, asi bych mel problem udrzet na uzde svoji impulsivni povahu.
v cem mas stoprocentni pravdu:
ano, styl mnoha UK a IE webu opravdu zatuhnul nekde na rozhrani let 80-tych a 90-tych. a paradoxne, firmy v uk dokazi utratit stovky liber (i tisice liber) za nesmyslne seo analyzy nebo databaze upgradovane z ms excel do ms access (ne, nedelam si srandu. jeden cech je skutecne u jedne firmy zamestnan tim, ze konvertuje excelovsky tabulky do tabulek v ms access a ma za to £9 na hodku. svet se zblaznil, vazne...), ale nejsou schopni investovat £300 do re-designu webu (osobni zkusenost. dva roky jsem se v tom lital a pak z toho radeji utekl...).
to ovsem preci neznamena, ze stejne prasacke weby musi delat i lide z tak kreativne silne CR - a to myslim vazne. profici z GB nesahaji prumernym a podprumernym designerum z CR ani po zacatek paty, natoz aby dosahli na kotnik... (samozrejme berme to jako obecnou proklamaci, i v GB se najdou skutecni machri...).
zapracuj na tom. pak to mozna bude dobry.
7. 5. 2013 12:07:21
https://webtrh.cz/diskuse/redakcni-system-pro-affiliate-katalog-nazory-kritika/#reply898019
krtek
verified
rating uzivatele
(38 hodnocení)
7. 5. 2013 20:56:10
Vzhled na super.cz je opravdu velice obyčejný, ovšem to přeci nemůžeš vůbec srovnávat. Tvůj web je obchodní, super.cz je informační což je dle mého názoru zásadní rozdíl, jelikož na super.cz chodí lidi získávat informace - očekávají tedy informace. U tebe budou asi očekávat trochu profesionality, upřímně si polož otázku, chtěl by jsi spolupracovat s někým kdo se prezentuje na webu který je opravdu strašný až odpudivý v době kdy najdeš 50 jiných? Není třeba vzhled za 30k, i free šablona bude 100x lepší.
7. 5. 2013 20:56:10
https://webtrh.cz/diskuse/redakcni-system-pro-affiliate-katalog-nazory-kritika/#reply898018
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit