Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Zanechání recenze Chcidoktora.cz

Chcidoktora.cz
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
31. 3. 2013 22:38:02
Dobrý den,
v sekci Kritika nám nikdo nedokázal odpovědět, proto bychom se ještě zkusili rádi zeptat zde. Spouštíme web chcidoktora.cz, který bude primárně určen pro online rezervace návštěv u lékařů, ale nyní bychom chtěli získat nějaké recenze lékařů od návštěvníků - udělali jsme soutěž o iPhone 5, kde podmínkou pro zúčastnění je zanechání recenze lékaře. Ze 100 návštěvníků nezanechal recenzi jediný, chtěli bychom zjistit proč, kde je problém...je registrace moc složitá? Systém vyžaduje ověření telefonního čísla - pro důvod budoucího účelu webu - online rezervace u lékařů - potřebujeme tedy, aby zde byla určitá úroveň ověření uživatelů pro ochranu lékařů, ale zatím potřebujeme (tedy je to náš plán) získat recenze, aby web začal být aktivní a poté jej prezentovat lékařům...Nejde nám o to, jestli se lékaři hledají snadno či složitě, z analýz vidíme, že se uživatelé dostanou na profil lékařů, ale poté již neudělají to, co potřebujeme...Máte nápady proč?
profil testovacího lékaře: http://chcidoktora.cz/user/jannovak
Děkujeme za každý nápad a poznatek
31. 3. 2013 22:38:02
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885143
Tomáš
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
31. 3. 2013 23:12:55
Zdravím,
osobně bych problém viděl právě v té registraci.
Představme si takového modelového návštěvníka, který si prohlédne profil svého doktora. Pokud je s ním spokojen, řekne si, že by té recenzi malý čas obětoval, ale pak zjistí, že se musí zaregistrovat. Zde už tipuji tak šanci 50:50, že odejde, ale budiž. Pak ale zjistí, že v registraci musí zadat své jméno, příjmení a telefonní číslo. Před nebo po tomto zjištění již patrně odešlo 99% příchozích.
Je potřeba si uvědomit, že lidé se už rozhodují, zda věnovat čas samotnému napsání recenze. Někteří se na to vykašlou, protože tím přeci nebudou ztrácet čas, jiní se tedy pro dobrou/špatnou pověst jejich lékaře "obětují" a rozhodnou se něco napsat. Pak již ale na ně navalíte další požadavky, které znamenají další zabitý čas (registrace). Protihodnota, kterou za tento čas návštěvník získá je ale de facto nulová (max. dobrý pocit). A to jsem dosud mluvil jen o času a opomíjel jsem neméně důležitý faktor - "ohrožení soukromí". Komu se dnes v době telemarketingu chce někam dávat své jméno i telefon, když opravdu nemusí a nic za to na oplátku nedostane? A argument, že ve VOP je něco o dodržování soukromí z vaší strany rozhodně neobstojí, protože studovat VOP je jen další ztráta času :-(
Tudíž kolem a kolem i když plně chápu vaše záměry, nedivím se, že tvrdě narazily.
Povinnost registrace pro přidání recenze jistě nebudete chtít zrušit (chápu), ale co třeba eliminovat ten mobil? Pro uživatele, který chce jen přidat recenzi je to stejně zbytečné (pokud s tím tedy nechcete obchodovat) a ten, kdo by v budoucnu využíval toho objednávání k lékaři, si to tam jednoduše přidá později (jinak mu tato pokročilá možnost nebude zpřístupněna). Pravděpodobně to zázračně nepomůže, protože dost lidí odradí ta povinnost registrace (z časových důvodů), ale proč odrazovat i ten zbytek, který si čas udělá, ale jen nechce dávat svůj telefon?
Zkrátka by to chtělo rozdělit ty uživatele na omezeného ("pisálka recenzí") a na plně aktivovaný účet (důvěryhodný, může využít všechny možnosti systému). První z nich by měl mít úlevy co se týče mobilu a případně i dalších osobních údajů. Očekávám argumentaci tím, že pak nebude zajištěna objektivita recenzí, ale i za současných podmínek by nebyl při troše snahy žádný problém zařídit falešné recenze - v mžiku se mi v hlavě vyrojilo pár nápadů - kdyžtak PM :-D
31. 3. 2013 23:12:55
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885142
Registrace
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
31. 3. 2013 23:19:50
Abych našel info o soutěži, tak jsem ho musel cíleně hledat (kdybys to tady nenapsal, tak bych si toho pravděpodobně vůbec nevšiml).
Registrace by mě taky odradila - nechci zadávat jméno, příjmení, pohlaví a datum narození. To že je to nutný pro nějakou důvěryhodnost je sice hezký, ale to mě jako uživatele nezajímá. Zkus se na to podívat očima těch koho chceš oslovit. Ty taky zadávaš na kdejakým webu podobný údaje? Pochybuju. A hlavně - osobně bych nikdy nechtěl zveřejnit recenzi pod svým jménem. A takových uživatelů bude valná většina.
Uživatel je línej a těch kteří se opravdu dostanou k akci, těch je naprostý minimum, většina lidí jsou prostě konzumenti, oni nechtějí vytvářet obsah, chtějí se jen podívat. Popravdě, kdyby ti ze 100 návštěvníků prošel aspoň jeden registrací a nechal recenzi, tak by to byl zatraceně velkej úspěch vzhledem k počtu nutných kroků :-)
Navíc tam jaksi není co hodnotit, vždyť tam nejsou žádní doktoři.
31. 3. 2013 23:19:50
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885141
---
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
31. 3. 2013 23:30:33
Pri rencenziách sa uvádza meno pacienta... mne osobne by sa ako pacinetovi nepáčilo, aby si môj doktor čítal, čo o ňom píšem
Druhá vec je, že ohľadom sútaže som našiel len jedno tlačítko na titulke, na ktoré sa ani nedá kliknúť....
31. 3. 2013 23:30:33
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885140
David Musil
verified
rating uzivatele
(68 hodnocení)
31. 3. 2013 23:37:43
Vas napad nebyl spatny, ale je potreba zmenit pozadavky a ustoupit z te povinnosti vkladani osobnich udaju. Je jasne, ze to chcete kvuli duveryhodnosti, ale jak vidite, vysledek se nedostavi a lidi to odradi.
31. 3. 2013 23:37:43
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885139
Kobzole
verified
rating uzivatele
1. 4. 2013 00:16:45
Zkuste si tu otázku položit obráceně - proč by návštěvníci měli mít potřebu vkládat recenze na váš web?
Našla jsem jediný důvod pro:
- soutěž, která je ale zmíněná jen na hlavní straně a ještě ne zrovna viditelně
... a hned několik důvodů proti:
- nutnost registrace
- mnoho povinných osobních údajů při registraci
- chybějící recenze od dalších uživatelů (pokud nekomentuje nikdo další, proč bych měla já? + vzhledem k tomu, že nevidím jiné recenze, nevím, co všechno z mých osobních údajů se u recenze bude zobrazovat)
- u lékařů nejsou vyplněné žádné údaje kromě jména, specializace a adresy
- lékaři jsou na webu dvojmo (ve tvaru jméno příjmení i příjmení jméno)
- databáze lékařů není aktuální!!!
Pak mě ještě napadají otázky:
- odkud přišlo těch 100 návštěvníků? (jinak se chovají ti, co přijdou kvůli soutěži, jinak z vyhledávačů, jinak osobní doporučení...)
- kolik procent návštěvníků přijde na stránku s registračním formulářem?
- kolik jich dokončí registraci, resp. ve kterém kroku registrace se návštěvníci ztrácejí?
- kolik recenzí už bylo vloženo? - odkud přišli jejich autoři?
... v návaznosti na odpovědi pak je třeba zabývat se spoustou dalších otázek.
1. 4. 2013 00:16:45
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885138
Děkujeme za názory, bylo to opravdu poučné. Budeme se snažit vymyslet způsob, jak oddělit zvlášť registraci pro uživatele, kteří chtějí zanechat pouze hodnocení a registrace bude tedy pouze email a heslo...a zvlášť pro uživatele, kteří budou v budoucnu využívat online kalendáře. Každopádně jste pomohli utvrdit nás v tom, co jsme si mysleli a zapracujeme na tom.
Děkujeme
1. 4. 2013 12:57:30
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885137
Skrz ty recenze, tak vám nezbude něž to nakopnout vlastníma silama = pár brigádníků ať začne psát. Dělá to tak spousta lidí, běžný člověk moc nekomentuje.
1. 4. 2013 13:26:36
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885136
ASDF
verified
rating uzivatele
(11 hodnocení)
1. 4. 2013 13:42:54
Napsal Naweb;930962
Skrz ty recenze, tak vám nezbude něž to nakopnout vlastníma silama = pár brigádníků ať začne psát. Dělá to tak spousta lidí, běžný člověk moc nekomentuje.
no zrovna u doktorů si vymýšlet recenze pomocí armády brigádníků...
to uz radsi at neco vyhlodaji z velmi úspěšného http://www.znamylekar.cz/
1. 4. 2013 13:42:54
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885135
Nevím jestli je to ta cesta, kterou se chceme vydat. Možná máte pravdu, určitĕ by to bylo rychlejší,ale nechápu jak by to šlo zrealizovat? Podle čeho by ti brigádníci hodnocení psali? Jen tak "od boku?"Myslíme si, že kdyby lidé vĕdĕli, že nejsou recenze psány na základĕ opravdové zkušenosti pacientů, v tu ránu je po důvĕryhodnosti webu...a nedůvĕryhodnost v lékařském oboru = konec... a to je podle mĕ zbytečné riziko...nebo máte jiný názor / zkušenost? Pravda, že o této možnosti samozřejmĕ víme, ale přišlo nám zatím vhodnĕjší zkusit tu sice tĕžší a pomalejší cestu, ale o to více důvĕryhodný...ale je možné, že je to pouze náš mylný pohled na vĕc v "dnešním internetu". Mysleli jsme, že pokud uživatele motivujete v podobĕ možnosti nĕjaké výhry, hodnocení napíše...otázka je ta, jestli ta zjednodušená registrace "zabere" a recenze se budou přidávat ...pokud ani to nezabere, potom budeme přemýšlet o té variantĕ s brigádníky.
1. 4. 2013 13:54:44
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885134
Je potřeba to psát neutrálně. Případně se poučit co už je u lékaře napsáno na známém lekaři, jak bylo zmíněno. Určité vodítko tam je.
1. 4. 2013 13:58:35
https://webtrh.cz/diskuse/zanechani-recenze-chcidoktora-cz/#reply885133
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit