Vyladění Wordpressu (rychlost, bezpečnost, SEO) + vánoční bonus
Stránka 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazují se odpovědi 31 až 60 z 119

Pití čaje

  1. Hlavně byste neměli pít jiný než biočaj:
    http://www.organicwish.com/tea-lovel...esticides.html

    Vtip je v tom, že kůru pomeranče / citronu / grepu oloupete a nekozumujete; rajče si aspoň umyjete a většinu hmotnosti představuje vnitřek rajčete a nikoli slupka

    Čajové lístky jsou naopak promořeny pesticidy a neexistuje způsob se pesticidů v čajových lístcích zbavit jinak než jejich nepoužíváním při pěstování.

    Pití čaje s pesticidy mi připadá jako dost blbý vtip.

  2. Co se právě děje na Webtrhu?
  3. Citace Původně odeslal FAKAM Zobrazit příspěvek
    Sú tieto čaje chutné aj bez cukru?
    V bývalém zaměstnání si jeden kolega dělal docela dobrý zelený čaj do konvičky. Když ho měl hotový, nasypal tam cukr. Když jsem to viděl, řekl jsem mu: "Tak, teď jsi ten čaj úplně zničil a můžeš ho jít vylít." :-)

    Chuť kvalitního čaje je vynikající především bez cukru. Mám třeba jeden japonský čaj (nevzpomenu si na název), ale ten stál 50g něco kolem tří stovek a chuť je tak úžasná, že představa jen zrnka cukru by ho zničila.

    ---------- Příspěvek doplněn 05.01.2013 v 22:57 ----------

    Citace Původně odeslal Slanecek Zobrazit příspěvek
    Chutná někomu matcha?
    Fantastická... žel často i cenou... :-)

  4. přátelé zkuste od Špímy TeaMountain myslím že lepší čaj na našem trhu volně k prodeji neseženete (tedy v kategoriích, které vozí - nepřeprodává, je to jeho vlastní dovoz z Nepálu, Indie, zbytek nevím), hodně čajoven a eshopu od něj bere.

  5. Pijem zelený sypany názov neviem keďže mi to nosí otec priamo z ciny nakoľko tam chodí docela pravidelne na sluzobky. Veľmi chutny a osviezujuci čo je pre mňa super keďže káva mi nechutí tak šálka čaju ráno v práci ma správne preberie a naštartuje...

  6. Mě přijde že dát si med nebo cukr do čaje je úplně ok, pokud je bylinkový tak dát jenom med.

  7. Cukr je jed.

  8. Piju pouze zelené a bílé čaje, pokud to jde tak z biologického zemědělství. Nejoblíbenější je zelená japonská Sencha a bílý Stříbrné perly.

    Mimochodem, koho zajímají zdravotní účinky, tak zde:
    http://www.zahady-zdravi.cz/web/vyhl...gory=0&hledej=

  9. Citace Původně odeslal INVENIO Media, s.r.o. Zobrazit příspěvek
    Cukr je jed.
    :)))))))))) Čert vem to, že ho potřebují svaly a mozek.. Prostě... cukr je jed. Ono je lepší dostat hypoglykémii, že ano?

    Nečtěte tolik ten Prask.cz

  10. Citace Původně odeslal Marek Žák Zobrazit příspěvek
    :)))))))))) Čert vem to, že ho potřebují svaly a mozek.. Prostě... cukr je jed. Ono je lepší dostat hypoglykémii, že ano?

    Nečtěte tolik ten Prask.cz
    Pane Žáku,

    já jsem také vystudovaný zdravotní bratr, tudíž vím o čem mluvím. Pokud bych to nevěděl, nepsal bych o tom. Z hlediska endokrinologického a kardiologického má bílý cukr toxický účinek.

    Omlouvám se za OT, Vladimír

  11. Tak o Vašich zdravotních schopnostech, jsem začal pochybovat v tématu o dietě. Už tam jste velice perlil.

    Tělo cukry potřebuje. Napsat toto, je stejné jako kdybyste řekl o jídle, že to je jed. Nebránil bych se tvrzení, kdybyste konkretizoval cukry, ale snažit se shnout cukry do jednoho pytle a vyhlásit je za jedy, se opravdu nehodí na "zdravotního bratra".

  12. A cukr můžete kombinovat jenom s čajem nebo co? Sypaný čaj se s cukrem prostě nepije. Je to jako namíchat si výběrové víno s colou nebo rumem.

  13. Marek Žák: Tělo potřebuje hlavně komplexní cukry, z těch jendoduchých, třeba po ránu je zas mnohem lepší například fzruktoza z ovoce... Bílý cukr je jed a vy tu ze sebe delate blbce:)

    Jinak to ze se caj nesladi neni pravda, jen se sladi karamelem z tmaveho cukru, medem apod. jsou navic i caje co se neslazene prakticky nepiji (masala) nbeo se tradicne do nich sladke pridava pro posileni povzbuzujiciho ucinku (mate), takze tu zas tak nevysilujte... nicmene kdo si do caje nasype rafinovany cukr (jed) tomu bych pracky urazil...

    A standardne se vetsina caju spise nesladi... Milovnik caju nad nabidkou medu u vetsiny caju zakrouti ocima... Ale to neznamena ze si svuj drazsi caj obcas taky neosladi ;)

  14. Citace Původně odeslal INVENIO Media, s.r.o. Zobrazit příspěvek
    Pane Žáku,

    já jsem také vystudovaný zdravotní bratr, tudíž vím o čem mluvím. Pokud bych to nevěděl, nepsal bych o tom. Z hlediska endokrinologického a kardiologického má bílý cukr toxický účinek.

    Omlouvám se za OT, Vladimír
    Vadí sacharóza, nebo rafinace, nebo nějaké příměsi?

  15. Citace Původně odeslal petrx Zobrazit příspěvek
    Vadí sacharóza, nebo rafinace, nebo nějaké příměsi?
    vadi hlavne to, ze precpavat se jednoduchymi cukry neni pro telo nijak vyrazne prinosne a muze vest treba az k cukrovce... a protoze jendoduchy rafinovany cukr se dneska cpe do vseho, davat si ho jeste do caj apod. a tvrdit jak to telo potrebuje je prinejmensim usmevne :) Uplne stejny pripad u bileho peciva, kterym se lide denne precpavaji... a ktery obsahuje z jinak zdraveho obili jen tu sacharidovou bilou cast... ktera telu vubec nic neprinese...

  16. Tie Guan Yin - Železná bohyně milosrdenství

  17. Otázka pro někoho, kdo si připravuje japonskou Senchu: Kolik čaje byste dali do 300 ml vody? V tomhle videu tam Japonec hodil dvě polévkové lžíce - nezdá se vám to moc?

    http://www.youtube.com/watch?v=clnHo6ttXkU

  18. Citace Původně odeslal Aleš Jiříček Zobrazit příspěvek
    vadi hlavne to, ze precpavat se jednoduchymi cukry neni pro telo nijak vyrazne prinosne a muze vest treba az k cukrovce... a protoze jendoduchy rafinovany cukr se dneska cpe do vseho, davat si ho jeste do caj apod. a tvrdit jak to telo potrebuje je prinejmensim usmevne :) Uplne stejny pripad u bileho peciva, kterym se lide denne precpavaji... a ktery obsahuje z jinak zdraveho obili jen tu sacharidovou bilou cast... ktera telu vubec nic neprinese...
    To je divné, po vyčerpávající duševní činnosti naopak pociťuji hypoglykemický šok

    Kterým cukrem se tedy mám naládovat, abych hypoglykemický šok zrušil?

  19. Citace Původně odeslal Aleš Jiříček Zobrazit příspěvek
    ... doporucuju unitea.cz
    Caje nepiju ale ten eshop je fakt nadhernej a nejspis neaky zkusim :D

  20. Citace Původně odeslal CorteZz Zobrazit příspěvek
    Caje nepiju ale ten eshop je fakt nadhernej a nejspis neaky zkusim :D

    To iste som si povedal aj ja :D

  21. Citace Původně odeslal petrx Zobrazit příspěvek
    To je divné, po vyčerpávající duševní činnosti naopak pociťuji hypoglykemický šok

    Kterým cukrem se tedy mám naládovat, abych hypoglykemický šok zrušil?
    zkus melasu, med, banan ci jine sladke ovoce nebo jine prirozene rychle cukry a v rozumne mire, tyhle veci ti krome cukru dodaji taky potrebne vitaminy, mineraly a jine latky. Tim ze si nasypes rafinovanej cukr si sice srovnas hladinku cukru v krvi, ale to je tak vsechno ceho dosahnes... a kdyz to prezenes tak si jeste muzes uskodit...

  22. Citace Původně odeslal Aleš Jiříček Zobrazit příspěvek
    zkus melasu, med, banan ci jine sladke ovoce nebo jine prirozene rychle cukry a v rozumne mire, tyhle veci ti krome cukru dodaji taky potrebne vitaminy, mineraly a jine latky. Tim ze si nasypes rafinovanej cukr si sice srovnas hladinku cukru v krvi, ale to je tak vsechno ceho dosahnes... a kdyz to prezenes tak si jeste muzes uskodit...
    Melasu? Ta se pochází ze třtiny nebo z cukrové řepy a cukr se vyrábí z ní...

    Vitamíny a minerály konzumuji z jiných zdrojů (ovoce, zelenina, pečivo, maso...)

    Naopak koncentrace cukrů v sladkém ovoci je relativně nižší než v rafinovaném cukru, to bych musel jíst kila jablek...

  23. Já si teď oblíbil Střibrné lístky z Oxalisu. Piju několik let jenom zelený čaj. Cca 1,5l denně a cítím se skvěle (mnohem lépe tělo snáší následky alkoholu :D ). Nesladím, nedochucuju.

    Co se týče rafinovaného cukru. Je pro tělo opravdu toxický. Ikdyž zase asi méně než umělá sladila :D. Když něco sladkého, tak ovoce. Co může být lepšího..

  24. Citace Původně odeslal petrx Zobrazit příspěvek
    Melasu? Ta se pochází ze třtiny nebo z cukrové řepy a cukr se vyrábí z ní...

    Vitamíny a minerály konzumuji z jiných zdrojů (ovoce, zelenina, pečivo, maso...)

    Naopak koncentrace cukrů v sladkém ovoci je relativně nižší než v rafinovaném cukru, to bych musel jíst kila jablek...
    prestavam s tebou komunikovat, chytremu napovez, hloupeho kopni :)

  25. S tou senchou někdo nevíte? :)

  26. Citace Původně odeslal Slanecek Zobrazit příspěvek
    S tou senchou někdo nevíte? :)
    s nazorem ze davam toho caje nejak moc se setkavam casto :D obzvlast u mate kdy proste kalabasu vysypu ze 2/3... Schvalne to podle toho navodu zkus ;) a dej vedet jak chutnalo :)

  27. Citace Původně odeslal Aleš Jiříček Zobrazit příspěvek
    s nazorem ze davam toho caje nejak moc se setkavam casto :D obzvlast u mate kdy proste kalabasu vysypu ze 2/3... Schvalne to podle toho navodu zkus ;) a dej vedet jak chutnalo :)
    Zkusil jsem to s jednou a půl polévkovou lžící, zalil jsem to cca 300 ml vody o teplotě 68 celsia a nechal to stát 50 vteřin. Překvapivě je to nejlepší nálev, co jsem zatím udělal, tedy pokud by sencha měla chutnat jako tráva hnojená rybami ;) Vůbec to není hořké, jako moje minulé pokusy.

  28. Citace Původně odeslal Aleš Jiříček Zobrazit příspěvek
    prestavam s tebou komunikovat, chytremu napovez, hloupeho kopni :)
    počkej ta melasa me take zajima - pokud tam je 50% cukru tak je to o nicem ne ?

    obecne hodne sladim prave cukrem a posledni dobou mi to nechutna tak bych to chtel trosku upravit.
    co treba trtinovy? je lepsi ?

  29. Citace Původně odeslal Re4DeR Zobrazit příspěvek
    počkej ta melasa me take zajima - pokud tam je 50% cukru tak je to o nicem ne ?

    obecne hodne sladim prave cukrem a posledni dobou mi to nechutna tak bych to chtel trosku upravit.
    co treba trtinovy? je lepsi ?
    nejde tolik o samotny sacharid (ac fruktoza a jine jendodussi sacharidy jsou nejlepsi) jako o to, ze kdzy jis bily cukr, tak do sebe cpes proste jen a pouze onen sacharid, coz nejak ztraci smysl, obzvlast, kdyz lide co bily cukr pouzivaji zaroven ji bile pecivo, precpavaji se bramborami, vesmes na jejich jidelnicku uplne chybi zelenina a ovoce (nebo je pritomna ve strasne amlem mnozstvi) takze jejich telo pak trpi nedostatkem uplne vseho :) pouzivani cehokoliv jineho nez bileho rafinovaneho cukru ma smysl z toho duvodu, ze diky tomu konzumujes spousty dalsich prospesnych latek (i trtinovy cukr je pomerne dobry - neprosel rafinaci, obsahuje spousty prospesnych latek)... Bily cukr je jed hlavne proto, ze telu neprinasi vubec nic... jen cisty cukr... a to proste neni dobre...

  30. Každý se může sám podívat:

    Melasa
    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5573/2

    Cukr
    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5592/2

    Co je v melase navíc oproti rafinovanému cukru?

    Draslík: se nachází ve většině potravy a je v ní zastoupen v potřebném množství

    Hořčík: se nachází v mnoha druzích ovoce a luštěnin

    Mangan: Zdrojem je například kakao a čaj ;-) a ovoce a zelenina

    Takže pokud jíte ovoce nebo zeleninu a pijete čaj nebo kakao, melasa nenabízí proti rafinovanému cukru benefit

  31. Citace Původně odeslal Slanecek Zobrazit příspěvek
    S tou senchou někdo nevíte? :)
    Mám pocit, že u OXALISu bylo 1 polévková lžíce na 1,5dcl vody, takže to asi tak sedí na dvě lžičky. Nezapomeňte ale, že japonský človíček si prostě udělá čaj, ne obarvenou vodu, oni to asi řeší tak, že hledají množství čaje na poměr vody, aby maximálně vynikla chuť.

Hostujeme u Server powered by TELE3