Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Srazy online podnikatelů

Zdravím vás všechny,
již nějaký čas vydělávám peníze na internetu a co mě hodně chytlo, jsou srazy online podnikatelů. Díky nic jsem zaznamenal obrovský skok dopředu a poznal tak spoustu neskutečně zajímavých lidí.
Dříve jsem podnikal offline (mimochodem jsem spolumajitelem baru) a tak jsem na 14. až 16.12. uspořádal podnikatelský sraz (více se dozvíte zde), kam přijedou lidé z celé ČR, od Ostravy až po České Budějovice.
Ale proč píšu sem. Jak se vy díváte na srazy? Co se vám na nich líbí či naopak nelíbí? I když můj sraz nemá úplně top provedení, co byste například změnili a proč?
Díky za názory.
Tomáš Poner
7. 12. 2012 11:54:51
https://webtrh.cz/diskuse/srazy-online-podnikatelu/#reply839460
Z mého pohledu jsou srazy fajn. Pokecáš, seznámíš se osobně, zjistíš, co kdo dělá. Jen bych řekl, že finální efekt na byznys jednotlivce to má malý. Horké nadšení za čas vyšumí, alespoň u mě. Myslím, že poslední dobou se s campy, srazy, setkáními, školeními, semináři a co já vím čím ještě, doslova roztrhl pytel :-) Zbude pak ještě čas na vlastní práci, tvorbu a vývoj?
Chybí mi například něco, co by po takových akcích následovalo - nějaké fórum, debaty, mikrosetkání v regionech, další spolupráce či vzájemná pomoc. Přijde mi, že se lidé občas sejdou, pak se zase rozjedou do svých kanclíků, a prd z toho.
Docela by mě zajímalo, zda se vám účast ně těchto akcích nějak následně projevuje třeba v zisku.
MaK.
PS. jde o můj názor, třeba to vidíte jinak.
8. 12. 2012 23:18:53
https://webtrh.cz/diskuse/srazy-online-podnikatelu/#reply839459
Díky srazům jsem za poslední roky poznal skvělé lidi a získal dost zakázek. Čím déle jezdíš na konkrétní sraz, tím více se spolupráce/důvěra prohloubí a tím se dostaneš blíž k zajímavějším zakázkám a lidem. Samozřejmě nemůžeš sedět v rohu a koukat na ostatní na „sůva z nudlí“, ale musíš se zapojit.
Byl jsem 3x v Pardubicích, 2x v Praze, 1x v Bělohradě, 1x v Hradci a už mnohokrát v Olomouci.
Dost se mi zalíbil koncept Netsrazu (od H. Linharta) - teambuildingová akce (paintball, motokáry, bowling apod.), přednáška někoho z účastníků, představení všech, večeře a „volná zábava“.
Klíčové je představení všech (přestože při návštěvnosti 20 lidí to trvá i hodinu), protože po večeři můžeš jít za konkrétními lidmi s konkrétními dotazy.
Na posledních srazech přibyla i zajímavá část představení – řekni, kde chceš být za týden, měsíc a rok (přejal to M. Roženský – netuším od koho, jestli to není jeho myšlenka). Je to skvělé na utřídění priorit.
Těším se na blízkém srazu v Bělohradu na společné řešení konkrétních problémů v našich byznysech - dostaneme zpětnou vazbu od více lidí a třeba přijdeme na řešení. Většinou se totiž řeší jen běžné trendy, ale ne konkrétní kiksy. Tahle část srazů je ve více lidech dost problematická. Ne všichni přišli řešit nějaký problém, ale chtějí se jen vidět po měsíci s přáteli z byznysu.
Mně se rozhodně projevují srazy v zisku - jen na zakázkách textů, co jsem na nich získal, mám "předplacené" srazy (cesta tam/zpět, jídlo, akce na místě) na roky dopředu - takže jsem dost v plusu.
Plus je každý sraz osvěžení v jinak asociálním internetovém podnikání – párkrát za měsíc jsem „mezi svými“.
9. 12. 2012 10:53:57
https://webtrh.cz/diskuse/srazy-online-podnikatelu/#reply839458
Jiří Šubr
verified
rating uzivatele
(23 hodnocení)
9. 12. 2012 11:50:24
Taky písnu svůj názor, i když na srazy moc nejezdím a většinou jdu jen na ty, které mám opravdu blízko. V podstatě je to dobrá možnost jak poznat nové lidí, kteří se pohybují v oblasti co vy. Oproti kolektivu každodenního života je to změna, tam většinou každej jenom kňourá, tady se pracuje, i když třeba ne tak intenzivně, ale dost komplexně a na vlastní pěst. Toho si na všech těch lidech vážím.
Co se týče samotné informační hodnoty, jak jsem psal, byl jsem asi na 3 srazech a po obsahové stránce mi to nic (moc) nedalo. Buď jsem měl strašně konkrétní dotaz, na který mi nikdo nedokázal konkrétně odpovědět nebo to byla většinou snůžka aktuálních horkých témat, která jsou už dávno vyřešená. Stačí abyste sledovali trendy a znali odpovědi, to samé se pak většinou řeší na srazech. Kdo na to ale nemá čas a rád se nechá obohatit o top informace, pak mu ten sraz může něco dát.
Co se týče zakázek, ty na srazech aktivně nehledám, každopádně věřím tomu, že se tam dá kvalitní deal dohodnout.
Po srazech si vždy přinesu drive a morálku a další 2 - 3 dny pracuju dost efektivně, je tam hodně motivace něco dělat a začít se srovnávat se špičkama, táhne vás to jít dál. Ale jak jsem psal, informační přínos je většinou velmi slabý, alespoň pro mě osobně.
9. 12. 2012 11:50:24
https://webtrh.cz/diskuse/srazy-online-podnikatelu/#reply839457
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit