Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Kritika webu – design, ovládání

SeoKungFu
verified
rating uzivatele
19. 9. 2012 10:50:17
Prosím o kritiku nových stránek po redesignu firmy EkoPool z hlediska designu, snadnosti ovládání a přístupnosti informací, komplexnosti informací. Stránka společnosti je http://ekopool.cz
Děkujeme všem za komentáře.
19. 9. 2012 10:50:17
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-design-ovladani/#reply810046
Petr Široký
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
19. 9. 2012 11:35:59
Jelikož jde o produkty, u kterých hodně záleží na vizuálním dojmu, tak web působí hrozně - je vidět že tam nebyla jasná koncepce, nebo na tom dělal amatér, nebo obojí. Mám dojem, že se web skládá ze tří nesouvisejících částí - jedna je pozadí, druhá samotný tmavý obsah a třetí je vršek. Korunu tomu dává logo, které se na tmavé pozadí nehodí a barvami do celku vůbec nezapadá.
Pozadí je samo o sobě příšerné, protože bych určitě nečekal tmavé, když navíc jde o prasácky zduplikovanou, rozostřenou a ztmavenou fotku! Tmavá se k tématu prostě nehodí, možná kdyby se tomu zkusil dát styl, který dělá dojem luxusu, pak by tmavá snad fungovala, ale ne jako průhledná černá nebo ztmavená fotka.
Obsahově to není o moc lepší, klasický paragraf textu, který mě na hlavní straně vůbec nezajímá - neschovávejte se jen za navigaci, obsah co tam máte mě nutí akorát tak hledat v menu, vůbec nepomáhá. Rozdělení pro zákazníky, přehled nejzajímavějších výrobků, všechno tohle může být na hlavní straně dobře zvýrazněné, místo toho je tam několik odstavců textu pro vyhledávače, který je navíc protkaný odkazy jako vepřový ovar tukem.
A horní blok - výrazný je a určitě člověka přinutí tam aspoň mrknout. Otázka je, zda je to žádoucí - nestavil bych na první místo upozornit návštěvníka, že daná firma dělá i jiné věci, spíš bych to nabídnul jako pokračování v obsahu - třeba právě na hlavní straně. Ale to by se s tím obsahem muselo i nějak pracovat. Tady si netroufnu radit, protože neznám chování zákazníků, ale přijde mi to přehnané.
Tenhle redesign je zralý na redesign, ovšem od někoho, kdo svojí práci aspoň trochu rozumí. Tématicky špatně, vizuálně špatně, funkčně špatně.
19. 9. 2012 11:35:59
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-design-ovladani/#reply810045
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit