Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Bol by zaujem o kvalitne pisanie textov?

llubo
verified
rating uzivatele
16. 8. 2012 22:02:25
Caute.
Pomaly sa mi dava dokopy taka ustalena skupina ludi, ktori vedia pisat (len SK). Maju skusenosti a pisu texty na urovni.
Premyslam ponuknut ich sluzby na webe a chcel by som vediet, ci by bol zaujem o takychto autorov.
Mali by ste o takuto sluzbu zaujem?
Vdaka za odpovede.
Lubo
16. 8. 2012 22:02:25
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797291
xaranex
verified
rating uzivatele
16. 8. 2012 22:10:41
Policejní auto přijelo na místo nehody, kde řidič náklaďáku narazil do Roma a zabil ho.
- Policajt se chvíli dívá na řidiče, pak na mrtvolu, načež vytáhne protokol a zeptá se: "Tak, pane řidiči - jakou rychlostí do vás ten Cikán vběhnul?"
16. 8. 2012 22:10:41
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797290
Caspy
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
16. 8. 2012 22:14:20
To je jako ptát se, jestli by byl zájem o kvalitní grafiky.
16. 8. 2012 22:14:20
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797289
David Musil
verified
rating uzivatele
(68 hodnocení)
16. 8. 2012 22:36:12
Jasně, že zájem bude, pokud píší kvalitní texty.
16. 8. 2012 22:36:12
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797288
Napsal llubo;832676
Mali by ste o takuto sluzbu zaujem?
Jo.
16. 8. 2012 22:50:46
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797287
_Nightmare_
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
17. 8. 2012 09:02:38
Kvalitni texty by chtel kazdy, akorat se za ne na WebTrhu skoro nikomu nechce platit.
17. 8. 2012 09:02:38
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797286
llubo
verified
rating uzivatele
17. 8. 2012 09:27:54
Neviem ci je to len problem webtrhu, ze platit sa nechce. Sledoval som zopar diskusii o Placla.cz a aj oni sa vyjadruju, ze robit podobny system pre SK je nerentabilne vzhladom na velkost trhu. Rovnako weby, ktore ponukaju pisanie na Slovensku len tak prezivaju. Ale tam netusim, aky je pomer kvalita/cena.
17. 8. 2012 09:27:54
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797285
Co to znamena, ze lide nechteji platit? Pokud nechteji, tak to je mozna tim, ze se nesetkava nabidka a poptavka. Proste ti co nabizi maji mozna prilisne mineni o tom, kolik maji dostat a druha strana ma na to pohled jiny. My cerpame pomerne hodne psani, platime v souctu hodne, ale urcite to nejsou sumy, ktere si nekdo zada za jednu NS. Texty jsou pritom v rozsahu co potrebujeme, terminech co potrebujeme a kvalite co potrebujeme a kdyz jsme jednou pro srovnani vzali prace za temer troj nasobek toho, co platime nyni, byl rozdil nulovy (a neni to tim, ze ten drahy byl zrovna ta nekvalitni vyjimka). Oni jsou i mezi temi levnymi hodne kvalitni pisalci. Ja chapu, ze treba student co to bude delat na dohodu ma jine nakladay, nez OSVC, ktery se tim zivi, ale to je proste bohuzel jeho problem a jen z tohoto duvodu, nezaplatim za NS dvoj-troj nasobek.
Takze o kvalitni texty je velky zajem a lide jsou ochotni za ne platit, ale proste jen do urcite vyse. Takze mate-li pisalky kvalitni a nabidnout pro mne prijatelne ceny, tak bych urcite zakaznikem byl. Ale proste zrejme bude ten problem, ze pohled muj a jejich na to, co je to ta spravna cena se bude rozchazet.
Ja proste nevidim problem v tom, ze lide nechteji platit, ale problem v tom, ze nekteri chteji prilis.
A musim dodat podstatne - nevyzadujeme nejake extra odborne texty. Verim tomu, ze je spousta zakazek, kde pred napsanim bude predchazet studium daneho problemu apod. coz samozrejme prodlouzi dobu prace nad tim textem. Tam je to samozrejme o necem jinem.
17. 8. 2012 09:38:09
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797284
_Nightmare_
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
17. 8. 2012 10:24:12
Radek O.: vetsina poptavek, ktere tu ted vidim, by byla jeste pred nejakou dobou okamzite smazana (jsou podhodnocene). Vim to, protoze jsem na takove driv Martina sam upozornoval a ten je obratem mazal. :) Nicmene si myslim, ze by se o to meli starat spis zdejsi moderatori.
Co se tyce nejake dlouhodobe spoluprace, tak ta se obvykle resi (alespon ja to tak delam) pevnym mesicnim pausalem a ne cenou za NS. Cena za NS je relevantni pokud chce nekdo napsat jeden PR clanek nebo treba otextovat web. Ja si uctuju tak 10-15 000 Kc/mesic a muzes cerpat co chces, resp. co zrovna potrebujes.
"...a kdyz jsme jednou pro srovnani vzali prace za temer troj nasobek toho, co platime nyni, byl rozdil nulovy (a neni to tim, ze ten drahy byl zrovna ta nekvalitni vyjimka...)" - a cim to tedy podle tebe je? :) To by me vazne docela zajimalo. To by si totiz lide jako M. Tomcik (1497 Kc/NS... cca trojnasobek moji ceny) v zivote nemohli vydelat ani korunu. Podle vseho vsak vydelavaji.
...ja chapu, ze treba student co to bude delat na dohodu ma jine nakladay, nez OSVC, ktery se tim zivi, ale to je proste bohuzel jeho problem a jen z tohoto duvodu, nezaplatim za NS dvoj-troj nasobek...." - jiste. Ja (i M. Tomcik a rada dalsich) samozrejme chceme vic penez z uplne jineho duvodu, nez ze jsme OSVC.
17. 8. 2012 10:24:12
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797283
Night: mi je uprimne jedno jakym zpusobem pracujete, jak si uctujete za svou praci a ze si p.Tomcik bere 1500 Kc. Jen proto, ze vy mate za stranku 500 Kc a on trojnasobek neznamena, ze to je nejaky standard spravne sazby a pokud nekdo je ochoten nabizet obdobne sluzby za petinu vasi sazby, tak by mel byt mazan? Buduje se tu nejaka kasta "spravnych" kteri si prosadi nejaka minima? Proc ne, je to vase vec.
Mi je taky uplne jedno jake mate duvody pro sve sazby, vy to vite, ja to vedet nepotrebuji. Pro mne je podstatne to, ze nemam duvod platit vice tam, kde to neni nutne. Naprosto klidne priznam, ze je spousta psani, ktere bych u lidi, co pro nas nyni pisi neobjednal, protoze vim, ze by je nebyli schopni zpracovat na pozadovane urovni. Proste vse ma svou cenu a verim, ze vy i zmineny p.Tomcik bude mit dost prace, ktera vam da vydelat.
A vy se v tomto chovate zcela jiste uplne stejne u spousty jinych sluzeb co cerpate. Pokud mi proste zedni, ktereho mi doporuci X znamych neco udela za petinu toho, co nejaka firma, tak si ho na tu praci proste vezmu. Pokud bych vedel, ze po nem chci neco, co nezvladne, tak si holt tu firmu naptam. A to plati i u tech textu.
Podstatnou toho co jsem psal je ovsem to, ze je spousta psani, ktere je pomerne jednoduche a lze jej ziskat na vyborne urovni za vyrazne nizsi naklady, nez by byly od vas. To je casto i duvod, proc udajne nechteji lide na webtrhu platit za kvalitni texty. To neni dle meho obecne pravda (ano budou zde vyjimky). A opravdu se nebavim o nejakych bezpapirovych cernotach za 50 Kc. Takze prostor pro tyto cinnosti tu je, ale asi se slozite uzivi 20 pisalku se sazbou 1500 Kc/NS, kteri budou davat nabidky na webtrhu.
17. 8. 2012 10:36:27
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797282
_Nightmare_
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
17. 8. 2012 11:03:07
Radek O.: mozna sledujeme kazdy jiny WebTrh, protoze zrovna tech poptavek typu "50-60 Kc/NS" jsem tu v posledni dobe zaregistroval vic nez dost. A proc by to mel nekdo mazat, protoze Martin mel treba o WebTrhu nejakou predstavu a ja si stejne tak myslim, ze WebTrh mel byt to "seriozni forum pro podnikatele", ne pro pisalky kteri si ve svem volnem case hrajou na copywritery. Brigadniky-studenty si v pripade zajmu muze kazdy z nas shanet na uplne jinych serverech, nevim v cem je problem. A pokud nevis o cem ted mluvim, pak napr. toto:
http://webtrh.cz/38948-dobri-grafici-designeri-prihlaste?highlight=grafi%C4%8Dt%C3%AD
byla prave ta predstava se kterou se ja osobne ztotoznuji a chtel jsem, aby neco podobneho fungovalo i v pripade psani.
"Pokud mi proste zedni, ktereho mi doporuci X znamych neco udela za petinu toho, co nejaka firma, tak si ho na tu praci proste vezmu. Pokud bych vedel, ze po nem chci neco, co nezvladne, tak si holt tu firmu naptam. A to plati i u tech textu." - to prirovnani je na miste pouze v pripade, ze zednik bude stavet neco, co ti nasledne ma vydelavat penize, vylepsovat image firmy, reprezentovat te v mediich atd. A presne v takovem pripade bych o tom ja osobne (nevim jak ty) premyslel mnohem vic, nez kdybych chtel doma udelat novou koupelnu. Tolik k tvemu "...a vy se v tomto chovate zcela jiste uplne stejne u spousty jinych sluzeb co cerpate..." = je zapotrebi rozlisovat. Coz bohuzel spousta lidi nedela (ke sve vlastni skode) a tak halt vydelavaji min penez, nez kolik by teoreticky mohli.
17. 8. 2012 11:03:07
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797281
Mate nepochybne lepsi prehled v oboru, ja mam svuj pohled ze strany toho, kdo si tyto sluzby nakupuje. Musim do toho kalkulovat treba i ekonomiku a ucel toho textu. Proste podobny projekt kvalitniho psani uspet muze, ale pokud to bude jen seznam tech co pisou a vedle nich cenik, tak tezko.
Ja si v tomto smeru a to nejen u psani, ale i u grafiku myslim, ze nejvetsi problem je ten, ze nedokazete zadavatelum vysvetlit pridanou hodnotu vaseho textu za 500 vuci textu za 50, ci grafik nedokaze vysvetlit proc by mel klient dat za banner/web 10x tolik, co jinde. Samozrejme vzdy budou ti, co je zajima NS za 40 Kc a nikdy jinak, ale spousta zadavatelu vidi text a text a rozdil zadny. A ten zadavatel za to, ze rozdil nepozna nemuze, on neni odbornik, aby to poznal, proto si je najima a v te zaplave nabidek jak ho ma vybrat? Ze mu nekdo v diskuzi napise "mam sve duvody chtit 500 Kc za NS" Asi ma, treba to, ze ma rad svuj cas, ale dostanu pak za tech 500 lepsi praci, nez za 50 od cloveka, ktery si svuj cas neceni? Nevim.
17. 8. 2012 11:13:32
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797280
_Nightmare_
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
17. 8. 2012 12:51:20
Radek O.: jenze tim se v podstate vracime k te me puvodni otazce, na kterou jsi mi dosud neodpovedel (a kvuli ktere jsem zacal psat kolik si kdo za sve sluzby uctuje atd.). Kdyz to reknu trochu jinak, tak ty jsi napsal, ze sis jednou na zkousku koupil Porsche a jezdilo ti stejne dobre jako Trabant. Coz by bylo samo o sobe OK, kdybys ovsem do zavorky nepridal to "a neni to tim, ze ten drahy byl zrovna ta nekvalitni vyjimka". Kdyz by ted nekdo chtel cist mezi radky, tak by si to take mohl vylozit tak, ze mezi auty znacky Trabant a auty znacky Porsche proste rozdil neni (muze to tak vyznit). A pokud by toto melo platit, zajimalo by me tedy proc si vubec nekdo kupuje Porsche (Trabant jezdi a dopravi te z bodu A do bodu B, Porsche taky jezdi a taky te dopravi z bodu A do bodu B). Resp. jak je mozne, ze lidem jako M. Tomcik vubec nekdo dava zakazky. O to mi slo predevsim, jinak bych to tu neresil. Ty mi napises, ze je ti jedno kolik si Tomcik uctuje, ale z hlediska toho co tu ted resime to jedno neni.
17. 8. 2012 12:51:20
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797279
No muzeme zde zacit resit nejake priklady auticek, proc ne. Takze na tom prikladu co pisete bych to videl tak, ze potrebuji odvest na normlani silnici s limitem 50 kmh sebe pro noviny 200 metru do stanku a zpet. Jaky prinos pro mne bude mit Porsche vuci Trabantu? Zadny. Kdyz budu ale chtit projet brnensky okruh, tak pro nej si to Porsche koupim a ma to vyznam a je to plne na miste. To porsche nema v dane konkretni situaci absolutne zadny vyznam (ja vim, ted spustite neco o designu, vybave, bezpecnosti bohuzel ve svete auticek to lepe poskladat neumim, aby to vyznelo ve smyslu jak potrebuji).
Proste jsou texty a texty. Vynecham pripady, kdy by mohl nekdo argumentovat, ze i drahy muze byt nekvalitni. Ve spouste pripadu proste doda clovek s cenou 100 Kc uplne stejnou kvalitu jako clovek s cenou 1500 Kc. Ve spouste pripadu by se ani prace cloveka s cenou 1500 Kc nevratila a byl by to ekonomicky omyl si takovou sluzbu objednat. Nelze zcela vyloucit, ez i clovek s cenou 100 Kc by dokazal napsat slozity a velmi odborny text na urovni toho s cenou 1500 Kc. Lide s cenou 1500 Kc i 100 Kc se na trhu mohou uzivit. Lide s cenou 1500 Kc nedokazi zakaznikum na trhu efektivne vysvetlit, proc by si meli zacit houfne nakupovat jejich sluzby a nechtit tuto praci za 100 Kc. Pak obcas fnukaji po forech, ze se maji mazat levne nabidky psani apod. protoze jim degraduji trh tim, ze fixuji v lidech pocit, ze tyto sluzby jsou bezne dostupne za 100 a ne za 1500 Kc.
Ty ceny 100 a 1500 jsou jenom demonstrativni. Maji za ukol rozdelit ty skupiny na ty "levne a drahe". A v podstate to same si mohou pres kopirak vzit za sve treba grafici. Kupodivu jsou pak na trhu zastoupeni i lide z techto oboru, kteri maji sazby vyrazne nad standardem a musi zakazniky odmitat, protoze jsou naprosto vytizeni. Tito lide totiz maji povetsinou schopnost prokazatelne zakaznika presvedcit, ze i kdyz jeho sluzby stoji nasobek bezneho, tak se mu vyplati.
Nicmene dost bylo auticek a dost bylo toho, ze mi podsouvate veci, ktere nerikam. Sve jsem k tomu rekl a proste vice "objevneho" neprinesu. I nadale budu tyto sluzby objednavat ani ne z pohledu ceny jako takove, ale z pohledu toho zda sluzba co dostanu splni to, co od ni potrebuji. A pokud mi to splni ta nejlevnejsi nabidka, pak z pohledu objednatele za ni proste pujdu. Toto mozna zmenim v okamziku, kdy mi nekdo z te skupiny co si uctuji vice opravdu vysvetli, proc bych za ten text mel dat ne 100, ne 200 ale treba 500 ci 1500 Kc. U grafiku se to treba vybranym lidem povedlo.
17. 8. 2012 13:03:36
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797278
_Nightmare_
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
17. 8. 2012 13:46:41
Radek O.: pokud ale jednou potrebujes jen "odvest na normlani silnici s limitem 50 kmh sebe pro noviny 200 metru do stanku a zpet", prece bys pak nekde neargumentoval tim, ze pri pouziti Porsche byl rozdil nulovy??
Porad se to cele toci kolem te tve nestastne vety "a kdyz jsme jednou pro srovnani vzali prace za temer troj nasobek toho, co platime nyni, byl rozdil nulovy (a neni to tim, ze ten drahy byl zrovna ta nekvalitni vyjimka)". Pokud tedy budu vychazet z toho co jsi napsal ted, pak by odpoved na moji puvodni otazku (cim jinym to tedy bylo) byla takova, ze chyba byla u tebe. Nebot sis na "normlani silnici s limitem 50 kmh sebe pro noviny 200 metru do stanku a zpet" pro srovnani vzal Porsche a nasledne se pozastavoval nad tim, ze mezi Trabantem a Porsche byl v teto situaci nulovy rozdil (jak vidis, nic jako komfort, vybavu, bezpecnost atd. ted ani resit nemusim).
V tom pripade jsi mi na me "a cim to tedy podle tebe je? :) To by me vazne docela zajimalo." mohl odpovedet "muzu si za to sam" a ani jeden z nas uz se nemusel rozepisovat. :)
Chapej, ja nevim za jakych okolnosti (a na jakou zakazku) sis toho 3x drazsiho copywritera najal. Nelibi se mi ale, ze jsi to formuloval zcela obecne, bez blizsi konkretizace a jeste navic tak, ze slo o "srovnani". Snad chapes proc. Pak to totiz cele vyzniva prave tak, jak uz jsem uvedl. A kvuli tomu jsem take chtel vedet, cim to tedy podle tebe je (trvas-li jednou na tom, ze o nekvalitni vyjimku proste neslo).
"Kdyz budu ale chtit projet brnensky okruh, tak pro nej si to Porsche koupim a ma to vyznam a je to plne na miste."
Super. Takze srovnavejme Trabant a Porsche na brnenskem okruhu. To uz je lepsi. Pokud by zaver byl opet stejny, pak opakuji puvodni otazku - cim jinym to podle tebe bylo, kdyz ne tim, ze zrovna tohle konkretni Porsche byla ona "nekvalitni vyjimka" (napr. melo nejakou skrytou zavadu, kvuli ktere jelo stejne jako Trabant)?
Teprve potom bych kdyztak zareagoval i na ten zbytek, protoze nechci michat X veci dohromady. Rad bych se proste konecne dopatral toho, v cem presne byl tenkrat problem... tot vse.
17. 8. 2012 13:46:41
https://webtrh.cz/diskuse/bol-by-zaujem-o-kvalitne-pisanie-textov/#reply797277
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit