Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Zrušení festivalu – vrácení vstupného

cross
verified
rating uzivatele
27. 6. 2012 13:18:47
Dobrý den,
14 dní před konáním festivalu Prague City Festival oznámil jeho pořadatel, že se festival ruší. Chtěl bych se zeptat, jak je to s vrácením vstupného.
Pro více (resp. veškeré info, které všichni mají) přikládám jednotlivá vyjádření tak, jak šla po sobě:
1. Zdroj: Cityfestival.cz
S hlubokou lítostí jsme nuceni oznámit, že druhý ročník Prague City Festivalu, který se měl konat
29. - 30. 6. na pražském Výstavišti, se neuskuteční. Nenadálý a šokující výpadek zásadního množství důvodně očekávaných finančních prostředků nám znemožnil festival realizovat v plném rozsahu. I přes nadlidskou snahu jsme uspokojující řešení, které by festival v jeho původně plánované podobě zachránilo, nenašli.
Redukovat program na jeden den, slevovat z technického zajištění festivalu či ubírat z čehokoliv, co bylo návštěvníkům slíbeno a za co si zaplatili, jsme vyhodnotili jako nepřípustné. Proto jsme se dnes rozhodli,
i za cenu těžkých ztrát, celý festival odvolat.
Všem fanouškům a umělcům se omlouváme a plně sdílíme jejich rozčarování z dané situace.
Vstupné ze sítí Tickets.de a Eventim bude návštěvníkům vráceno v místě, kde si vstupenku zakoupili. Podrobnosti vrácení vstupného v síti Ticketportal budou známy v průběhu následujících sedmi pracovních dnů.
2. Zdroj Ticketportal.cz
Vážení zákazníci,
v minulých dnech jste jistě s politováním shledali, že druhý ročník Prague City Festivalu, který se měl konat ve dnech 29. - 30.6.2012 na pražském Výstavišti, byl zrušen.
Ačkoli společnost Ticketportal poskytla v zájmu zajištění řádného konání festivalu jeho pořadateli, společnosti PUNX NOT DEAD s.r.o., veškerou podporu a pomoc, která byla v jejích silách, nepodařilo se společnosti PUNX NOT DEAD s.r.o. konání festivalu zajistit.
V tento okamžik jistě řešíte otázku, kdo a jakým způsobem Vám vrátí peníze, které jste za nákup vstupenky na Prague City Festival vynaložili. Jistě Vás jako první napadne obrátit se na společnost Ticketportal, u které jste vstupenky zakoupili.
Prosím vezměte v této souvislosti na vědomí, že společnost Ticketportal prodej vstupenek pouze zprostředkovává a jedná při prodeji vstupenek jménem na účet pořadatele akce; v tomto případě tedy jménem a na účet společnosti PUNX NOT DEAD s.r.o. Společnost Ticketportal veškeré finanční prostředky, které od Vás za prodej vstupenek inkasovala, již dříve převedla společnosti PUNX NOT DEAD s.r.o. Vzhledem k tomu, že společnost PUNX NOT DEAD s.r.o. do dnešního dne finanční prostředky, ze kterých by bylo možné vstupné vracet, společnosti Ticketportal neposkytla, není společnost Ticketportal povinna, a bohužel není ani v jejích možnostech, vracení vstupného zajišťovat. Odpovědnost za vracení vstupného tak v tuto chvíli leží výhradně na společnosti PUNX NOT DEAD s.r.o.
Společnost PUNX NOT DEAD s.r.o. informaci o tom, jakým způsobem bude vracení vstupného zajišťovat, doposud neuveřejnila. Doporučujeme Vám tedy v příštích dnech sledovat internetové stránky www.punxnotdead.cz a www.cityfestival.cz, popřípadě kontaktovat přímo společnost PUNX NOT DEAD s.r.o. Aktuální informace budeme též průběžně uveřejňovat na našich stránkách.
Přestože společnost Ticketportal sama v souvislosti se zrušením Prague City Festivalu utrpěla značnou finanční ztrátu, neboť v zájmu podpory konání akce poskytla společnosti PUNX NOT DEAD s.r.o. dodatečné finanční prostředky nad rámec tržeb inkasovaných za prodej vstupenek, jsme připraveni poskytnout Vám při uplatnění nároku na vrácení vstupného vůči společnosti PUNX NOT DEAD s.r.o. pomoc a podporu. V případě potřeby nás v této věci můžete kontaktovat písemně na e-mailové adrese reklamace@ticketportal.cz.
Váš Ticketportal
3. Reakce pořadatele na toto prohlášení
V návaznosti na prohlášení o ukončení Prague City Festivalu, který jsme byli nuceni zrušit z důvodu náhlého výpadku původně očekávaných finančních prostředků, přinášíme avizované informace týkající se vracení vstupného za lístky zakoupené v síti Ticketportal.
Provozovatel distribuce vstupenek Ticketportal nám s odvoláním na „smlouvu o zprostředkování prodeje vstupenek“ sdělil, že vstupné vracet nebude.
V takovém případě bude povinnost navrácení vstupného převedena na pořádající agenturu Punx Not Dead s.r.o., kterou tato skutečnost (spolu s faktem, že jí nebudou vráceny ani zálohy na honoráře odeslané zahraničním kapelám, jež měly na festivalu vystupovat), zcela nepochybně uvede v insolvenci. Společnosti Punx Not Dead s.r.o. proto nezbývá, než sama na sebe neprodleně podat insolvenční návrh. Majitele zakoupených vstupenek na Prague City Festival budeme podrobně informovat o tom, jak se mohou do insolvenčního řízení přihlásit a uplatnit nárok na vrácení vstupného.
Zároveň tímto dáváme na vědomí, že jsme majitele a provozovatele sítě Ticketportal písemně vyzvali, aby nám neprodleně poskytl veškeré informace, které jsou nutné pro identifikaci prodaných vstupenek a ověření jejich pravosti.
Co se týká dalších plánovaných koncertů pořádaných či spolupořádaných společností Punx Not Dead s.r.o., pokud společnost Ticketportal v souladu s výše zmíněnou smlouvou o zprostředkování prodeje uvolní Punx Not Dead zálohy z prodaných vstupenek, uskuteční se tyto koncerty i navzdory insolvenčnímu návrhu beze změny.
Toto se vztahuje na vystoupení G3 31.7. v Tipsport Areně a All Time Low 31.8. v Paláci Akropolis.
Na závěr důrazně žádáme zástupce sítě Tickteportal, aby o celé kauze informovali věcně, komplexně, bez předsudků a pravdivě.
Borek Jiřík, Punx Not Dead s.r.o.
4. Aktuální reakce od Ticketportalu
Vážení zákazníci,
vzhledem k události, která nastala v souvislosti se zrušením Prague City Festivalu, považuje Ticketportal za svou nejdůležitější povinnost znovu vysvětlit, že všechny tržby, které inkasovala za prodané vstupenky, musela převést organizátorovi festivalu Punx Not Dead na jeho bankovní účet. Vzhledem k tomu, že Ticketportal vybírá od zákazníků peníze jménem organizátora na jeho účet, nemůže si tyto tržby ponechat, jinak by tím ohrozila financování festivalu. Takto funguje prodej na všechny akce v ČR, což momentálně obnáší vyplacení 90% tržeb na festivaly, které má společnost Ticketportal v nabídce, aby se tyto festivaly mohly uskutečnit. Fakt, že německý Eventim vstupné vrací, je v tom, že peníze naštěstí organizátorovi neposlal. Bohužel Ticketportal poslal nejen tržby všech zákazníků, ale navíc také přes milión vlastních korun, aby pomohl zdárnému zorganizování festivalu.
Jsme hluboce znepokojeni, cítíme se také podvedeni, protože za 11 let fungování se nám podobná věc nestala a prosíme naše zákazníky o shovívavost a trpělivost, přestože chápeme jejich rozčilení, neboť se momentálně nemohou dostat k vlastním penězům. Organizátor Punx Not Dead s.r.o. s odvoláním na článek http://kultura.idnes.cz/prague-city-festival-vraceni-vstupneho-fcx-/hudba.aspx?c=A120627_102205_hudba_ob prohlašuje, že vstupné zákazníkům vrátí.
Všechny aktuální informace najdete vždy na našich webových stránkách v odkaze Tiskové zprávy. Velmi vás tímto prosíme, abyste se pokusili řešit vaši reklamaci písemnou formou, neboť naši zaměstnanci jsou vystaveni obrovskému tlaku a ne vždy příjemnému jednání, ačkoli za tuto situaci Ticketportal nemůže. Na každou písemně podanou reklamaci vám odpovíme, neschováváme se, snažíme se čelit vzniklé situaci. Musíme však jednat statečně v souladu se smlouvou s organizátorem akce, konstruktivně a věcně.
Váš Ticketportal
Takže kdo má vracet vstupné? A je možné, aby byla společnost v insolvenci, ale zároven uspořádala další 2 koncerty?
Tady http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097429889-cerne-ovce/211452801081123/titulky/ se zhruba od času 7:30 řeší něco podobného - zrušil se koncert (kvůli přírodním vlivům) a právník sdělil majiteli vstupenky, že jelikož si ji koupil v info centru města Olomouc, tak je město povinné jej vyplatit.
Jak to tedy je?
Děkuji za odpověď.
27. 6. 2012 13:18:47
https://webtrh.cz/diskuse/zruseni-festivalu-vraceni-vstupneho/#reply779371
vmoutvic
verified
rating uzivatele
27. 6. 2012 15:11:29
Nejsem právník, ale logicky. Vy jste kupoval lístek u Tocketpro, čímž jste uzavřel kupní smlouvu s touto společností. Pak bych požadoval vrácení peněz právě a výhradně po ní. To, že tato firma má nějaké další smlouvy mě nemusí zajímat. Záleží také na tom, co mají uvedeno na lístku a jaký mají reklamační řád, s nímž vás měli při sjednání kupní smlouvy (nákupu lístku) seznámit.
27. 6. 2012 15:11:29
https://webtrh.cz/diskuse/zruseni-festivalu-vraceni-vstupneho/#reply779370
Musis po poradateli. Ostatne TP to ma uvedeno hned jako druhy odstavec obchodnich podminek:
Smluvní partner
Pokud není uvedeno jinak, zprostředkovává IRSnet pouze prodej vstupenek z pověření, resp. jménem a na účet pořadatele příslušné akce. Za provedení a splnění nabízené akce je odpovědný příslušný pořadatel. Zakoupením vstupenek vzniká smluvní vztah přímo mezi zákazníkem a pořadatelem.
takze je to jasny :)
27. 6. 2012 15:22:50
https://webtrh.cz/diskuse/zruseni-festivalu-vraceni-vstupneho/#reply779369
cross
verified
rating uzivatele
27. 6. 2012 15:35:09
Okay, díky :) Mě se to naštěstí netýká, chtěl jsem to jen zjistit pro ostatní :)
27. 6. 2012 15:35:09
https://webtrh.cz/diskuse/zruseni-festivalu-vraceni-vstupneho/#reply779368
Mike Acler
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
27. 6. 2012 16:31:05
Pokud pujde promotér do insolvence, dostat z něj peníze bude na dlouhé lokty. Přihlaste se jako věřitel, jiná cesta k získání peněz (či jejich části) nebude. Viz: http://hudebniblog.cz/2012/prague-city-festival-se-neuskutecni-blink-182-do-cr-neprijedou-zase/
27. 6. 2012 16:31:05
https://webtrh.cz/diskuse/zruseni-festivalu-vraceni-vstupneho/#reply779367
cross
verified
rating uzivatele
12. 9. 2012 15:58:00
Zdravím.
Promotér "již" je v insolvenčním řízení - https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=0c2345f7-a52c-4fea-80d5-aca14d499331
Je tam příloha "Návrh - přílohy". V ní stojí (37. strana, bod 10. Pravidla zrušení Akce a vrácení vstupného):
10.1. Partner je kdykoli oprávněn Akci zrušit. Poskytovatel se zavazuje na své náklady vrátit vstupné držitelům vstupenek, kteří si zakoupili vstupenky na zrušenou Akci jeho prostřednictvím. Toto ustanovení nevylučuje možnost, aby držitelům vstupenek vstupné vrátil Partner, potom tržby za tyto vstupenky Poskytovatel převede Partnerovi v rámci běžného vyúčtování a odvodu tržeb.
Partner = společnost Punx Not Dead (pořadatel)
Poskytovatel = IRSnet CZ s.r.o., tedy Ticket Portal
Znamená to tedy, že dle smlouvy má vstupné vracet Poskytovatel? Dle textů uvedených v prvním příspěvku tohoto topicu Poskytovatel převedl již dříve peníze za vstupné Partnerovi.
12. 9. 2012 15:58:00
https://webtrh.cz/diskuse/zruseni-festivalu-vraceni-vstupneho/#reply779366
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit