Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Kritika webu GripTV.cz

boruvek
verified
rating uzivatele
11. 4. 2012 00:32:05
Ahoj,
s kolegy jsme rozjeli pres casem projekt motoristickeho magazinu a online TV s nazvem GripTV, ktery bezi na domene www.griptv.cz.
Snazime se autenticky zprostredkovat deni v motoristickem sportu u nas (rallye, drift, okruhy, vrchy, motokros, motorky - road racing atd.) s pomoci clenu GripTeamu.
Prinasime vlastni online videa jako rozhovory s Lukasem Peskem, Michalem Indi Dokoupilem, reporty z testovani rallye Mini Cooperu Vaclava Pecha apod.
Dale prinasime vysledky z motorsport disciplin - Formule 1, MotoGP apod.
1) vim o vecech, ktere bych na webu zmenil ja, ale rad si poslechnu vasi konstruktivni kritiku, ci proste jen jakykoliv poznatek o webu
2) pokud byste mel nekdo zajem o spolupraci na tomto projektu (at uz jako aktivni tvurce obsahu, spolupracovnik, zavodnik z nejake motodiscipliny, poradatel cehokoliv), dejte vedet a ozvete se mi bud tady, nebo na e-mail: milan.boruvka na domene griptv.cz
Diky
Milan
GripTV.cz
Milan
11. 4. 2012 00:32:05
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-griptv-cz/#reply753171
boruvek
verified
rating uzivatele
11. 4. 2012 00:40:02
Abych nezapomnel, mame i sekci GripGirl: http://www.griptv.cz/girl/ ;-)
11. 4. 2012 00:40:02
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-griptv-cz/#reply753170
FSP
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
11. 4. 2012 01:22:55
Napsal boruvek;782764
Abych nezapomnel, mame i sekci GripGirl: http://www.griptv.cz/girl/ ;-)
Ešteže tak! :D
11. 4. 2012 01:22:55
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-griptv-cz/#reply753169
astrolog
verified
rating uzivatele
(109 hodnocení)
11. 4. 2012 13:21:57
No hele, díval jsem se na to...Hlavní problém vidím v tom, že je to celé strašně nepřehledné. Uvítal bych lepší koncepci celého webu. Další věc která mě překvapila je, že se jedná o český web a názvy sekcí jsou v AJ. Je sice hezký, že tam máte Grip talk, nebo Grip trip, ale když tam přijde Lojza z horní dolní, tak z toho bude na větvi a zavře to. Pak si myslím, že když se jedná o internetovou tv, tak by se vyplatilo dávat mluvené komentáře k videím, otevřel jsem jich několik a ani v jednom nic takového nebylo.
Jinak se mi líbí spot na Griptv, ten je vydařenej :) Ale když už si s tím dáváte takovou práci, možná byste mohli zainvestovat do lepšího designu a konceptu....
11. 4. 2012 13:21:57
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-griptv-cz/#reply753168
boruvek
verified
rating uzivatele
12. 4. 2012 00:22:10
Diky za dobry feedback, astrologu!
Jeste nekdo dalsi? :)
12. 4. 2012 00:22:10
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-griptv-cz/#reply753167
David Lörincz
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
12. 4. 2012 01:06:59
Uf - docela jsem se lekl.
Nicméně k tématu:
Anglické menu a štítky HOT, NEW a dokonce POP (?) je úplně špatně - vůbec nevím, co si pod tím představit
Hlavní slider je špatně navržen - to kolečko načítání je nesmysl a nahuštěný text zakrývající půl fotky taky - vložil bych tam jen call to action nadpis tučně, větším písmem
Levý social slider, který je navíc v angličtině je rušivý a otravný
V pravých modulech je odlišný font nadpisu a ten druhý duhový modul je prostě šílenost z pohledu barev
Fotky v sekci GripTeam jsou naprosto špatné - to rozmazání a okraje ..proč ?
V kalendáři se snad nevyzná ani ten, co ho vytvořil a naplnil - chybí tam základní informace - kde, co ?
Funkci GripStreet jsem nepochopil - vypadá to jak nabídka autobazaru bez cen
Po designové stránce tam je spousta chyb, ale to zhodnotí povolanější...
12. 4. 2012 01:06:59
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-griptv-cz/#reply753166
Roman Stejskal
verified
rating uzivatele
12. 4. 2012 10:26:44
S tou angličtinou bych asi úplně něsouhlasil, je důležité si uvědomit kdo jsou návtěvníci webu. Podle celkového vzhledu si to předstuji na nějaké akční lidi okolo 15 - 30 let a pro ně anglické slova typu "hot, team atd..." nejsou vůbec neznámá. Takže pokud je ta cílová skupina tímto směrem, tak bych se tomu nebránil. Navíc to podrthuje cool image. Ale jenom takové ty běžné slova, taky netuším co si pod slovem pop představit.
Web je dost nepřehledný, hlavně proto, že se snažíš dělit samostatně články, videa a články ještě dělíš na důležité (co jsou ve flashy a nedůležité co jsou jenom dole v tom aktuálně).Takže sjednotit to dohromady a třeba nějakou grafikou označit, zda se jedná o článek, tv nebo co (navíc budeš mít více možností to dělit na reportáže, rozhovory atd...).
Ve flashy mě nevadí, že text zakrývá půlku obrázku (obrázek je jenom doprovod), ale hlavně mi tam chybý nadpis, podle kterého bych se mohl orientovat, jestli jsem ten článek už viděl nebo ne. Přeci jenom pamatovat si to podle obrázku je fakt nereálné. Taky bych asi vybral pouze jeden posouvací prvek, takže buď dole ty puntíky, šipky po stranách, nebo miniatury obrázků. Mě osobně to připadalo, že nevím na co dříve kliknout a pořád jsem měl dojem, jako by mě každý zavedl někam jinam.
Taky bych trochu zvíraznil menu a nebál se udělat headr trochu větší. I když to neni důležitý orientační bod.
Co naopak se mi líbí je, že používáš hodně velké obrázky, máš možnost je používat (většinou fotky aut a závodů), proto bych se tomu nebránil. Vypadá to pěkně a nemusíš se tolik stresovat s grafikou, prostě ji zastíní to, kvůli čemu tam uživatelé chodí. Spíše bych zapracoval na logu GripTV, takhle to vypadá jeko změť nějakých fontů, tam bych se nebránil zkusit nějakého zkušenějšího grafika.
12. 4. 2012 10:26:44
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-griptv-cz/#reply753165
Petr Široký
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
13. 4. 2012 19:39:13
Napsal ChocoTUx;783423
cool image
Nejméně kchůl je právě nesmyslné míchání češtiny a angličtiny. Je to trapné (yeah, quite uncool and miserable czech word, right? Better replace it with something that sounds cool and edgy... like sour, weak, lame etc.), pokud nejde o technické termíny. Jinak je to jenom degenerace (ano, angličtina nám zní dobře, ale pak tedy mluvím jedním jazykem, nebo druhým). Nevšiml jsem si, že by angličané prokládali svoji mluvu jiným jazykem...
Web je na tom hodně špatně, díky špatně využité grafice a ubohému rozdělení obsahu je strašlivě nepřehledný (hlavička je mistrovské dílo, to menu nejde skoro poznat a takhle naskládané vyhledávání, přihlašování a tagy jsem opravdu ještě neviděl), a využívat ho budou zřejmě jen skutečně otrlí. Ty barvičky u událostí jsou opravdu eňo ňuňo. Nejde o to že samotné grafické prvky by byly tak zle zpracované, ale problém je v jejich špatném používání - pokud je web nepřehledný a nepříjemný na používání, je to problém který skutečně ovlivňuje návštěvníky. Nejlépe na tom je výpis samotných článků, který vypadá vcelku normálně. Rubriky článků jsou nezajímavé a o ničem nevypovídající, odebral bych naprosto zbytečné slovo grip a věnoval víc času přemýšlením nad relevantními tagy - překvapilo by mě, kdyby lidé hodně klikali na sekce s nic neříkajícími názvy.
Pár rad - roztáhněte pozadí hlavičky na celou šířku. Zviditelní se tak. Položky menu udělejte čitelnějším písmem a víc oddělte od sebe, vůbec to nevypadá že na to jde klikat. Pravou část obsahu hlavičky rozmístěte vedle sebe, ne nad sebe (vážně, tohle by mě hrozně zajímalo, jak na to někdo přišel, že nejlepší způsob jak to tam nacpat je nad sebe a bez jakéhokoliv volného místa). U slideshow není jasné jestli se váže k těm miniaturám vpravo, navíc nějak pořádně nefunguje - nejlépe ji úplně vyhodit a dát větší prostor videím. Číst písmo na červeném pozadí je nepříjemné, když už tak to nechat u nadpisů, ale ne když chci číst autora nebo datum, u toho malého písma už je to vážně hodně nepříjemné. Ten stín taky moc nepomáhá. A udělejte něco s těmi strašlivými barvičkami u událostí!
Překvapilo mě taky to, že obsah není tak moc cílený na videa, takže název GripTV není příliš na místě.
13. 4. 2012 19:39:13
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-griptv-cz/#reply753164
boruvek
verified
rating uzivatele
11. 4. 2013 23:12:45
Zajímalo by mě co říkáte na web teď - po nasazení nové šablony:
http://www.griptv.cz
11. 4. 2013 23:12:45
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-griptv-cz/#reply753163
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit