Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

DOTAZ: Přeposílání objednávek – eshop

Dmitrij
verified
rating uzivatele
15. 3. 2012 01:13:14
Zdravím právní poradce,
zakládal jsem toto téma i v podkategorii "E-shopy" a bylo mi doporučeno to zkusit spíše tady, zde je můj původní dotaz:
"chtěl bych začít s přeposíláním objednávek od jednoho ruského eshopu s oblečením - já bych si jen vytvořil eshop na svém webu, kde by si zákazníci mohli prohlédnout popis a fotografie oblečení a také kliknout na tlačítko "objednat" nebo "koupit", ale toto tlačítko by je nepřesměrovalo hned automaticky na mateřský(ruský)web, jelikož tam je vše v ruštině, po kliknutí na to tlačítko by se zobrazil objenávkový formulář v češtině (stále na mých stránkách) a po vyplnění by se to teprv odeslalo do mateřského shopu do Ruska. Já bych jel měl vystavěné jejich fotky zboží na svém webu/eshopu/facebook stránce. Objednané zboží by v balíkách chodilo z ruska, peníze od zákazníků do ruska a oni by mi potom vypláceli provize.
No a teď v čem vidím problém, obávám se, že tento eshop občas může nabídnout i neoriginální zboží neboli padělek, což já ovšem neovlivním a hlavně to ani nepoznám. Hrozí mi v tomto případě nějaký postih? Já na svém webu nebudu uvádět informaci, zda-li se jedná o originál nebo padělek, prostě jen budu zprostředkovávat jejich zboží, pokud zákazník nebude spokojen, pošle to na adresu do Ruska, kde mu samozřejmě vrátí peníze (to si vše s nima domluvím). Ale co když se tam někdy objeví padělek a zákazník bude "žalovat" můj web, jelikož žádné jiné informace o mě nikde nebudou, ani na balíku, ani číslo mého účtu, jsem tedy v tomto případě v něčem vinen? A jsem vůbec dohledatelný? Asi ano že, podle majitele webu.
Nechci dělat něco nezákonného, ale v Rusku se "smí" prodávat i neoriginální věci, tak se obávám, že občas něco takového budou mít v nabídce, tak abych to neschytal já.
Tak pokud by jste mi mohl s tímto někdo pomoct/poradit, byl bych moc vděčný - nejspíš do PM.
Nebráním se ani placené radě, pokud by se zde našel právník, který by se v tomto odvětví vyznal a uměl chodit, jsem ochoten zaplatit. Napadají mě totiž různé další metody, jako založení této české stránky tou ruskou společností nebo otevření provozovny té ruské společnosti tady v česku a tak dále..
PS. spousta lidí si objednává z ioffer.com (stejně jako i na aukru) atd různé padělky/nepadělky a nikoho nežalují ani prodejce a ani ioffer.com (aukro.cz), tohle bude stejný, akorát já lidem umožním si tu (ruskou) nabídku přečíst v češtině na mé stránce.
Předem díky za odpověď
S pozdravem
LukášM.
15. 3. 2012 01:13:14
https://webtrh.cz/diskuse/dotaz-preposilani-objednavek-eshop-2/#reply743375
jiri.konecny
verified
rating uzivatele
1. 5. 2012 22:43:54
Dobrý den,
problémů tam bude mnohem víc než jen ochranné známky. Budete se muset zamyslet nad tím, jak budou fungovat reklamace, dodací podmínky, platby atd atd.
Obecně lze říci, že nejdříve si musíte vyřešit vztahy s ruským eshopem (budou-li nějaké) a na to pak navázat obchodní podmínky svého českého eshopu.
Pokud jsem Vás ještě neodradil, napište mi e-mail.
JK
1. 5. 2012 22:43:54
https://webtrh.cz/diskuse/dotaz-preposilani-objednavek-eshop-2/#reply743374
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit