Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Vážně nikdo nepoužívá eshop ProFact a nebo nemá zkušenost?

Ladislav
verified
rating uzivatele
15. 12. 2011 12:18:29
Zdravím, prosím můžete mi někdo napsat svůj názor na tento eshop ProFact? Zkušenoti, klady, zápory a tak :-) Předem děkuji.
15. 12. 2011 12:18:29
https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707557
Petr-x
verified
rating uzivatele
22. 12. 2011 19:29:37
S e-shopem který je součástí programu přímo zkušenosti nemám. Mám však zkušenosti se samotným programem ProFact. Kdyby všechny funkce programu fungovali tak jak je popisováno byl by to bezesporu skvělý program i cena za něj by byla skvělá. Musím Vás však zklamat, program sám o sobě obsahuje spoustu chyb. Rozhodně ho nedoporučuji. Navíc ty chyby není tvůrce programu vůbec schopen řešit a pokud se ozvete vůbec nekomunikuje.
Pokud potřebujete nějaký jednoduchý e-shop doporučil bych Quick.card v základní verzi je zdarma. České stránky http://www.shop-quick-cart.cz/. Já osobně jsem ho už několika lidem nasadil a pracuje bez větších problémů.
Pokud máte ambice na shop s tisícovkou položek a vyřizování desítek nebo dokonce stovek objednávek denně, žádné řešení za pár korun Vám rozhodně stačit nebude.
22. 12. 2011 19:29:37
https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707556
Ladislav
verified
rating uzivatele
23. 12. 2011 23:55:32
Děkuji za informaci, nemám velké ambice, spíše desítky, maximálně pár set položek. Spíš mi šlo a jednoduchou obsluhu a dobré funkce co se týká fakturace a vystavení příjmového dokladu nebo paragonu, místo faktury. Ale asi to tedy riskovat nebudu :-)
23. 12. 2011 23:55:32
https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707555
RomanDev
verified
rating uzivatele
24. 1. 2012 14:27:10
Mám zkušenosti s profactem jako fakturačním a skladovým programem a jsem nadmíru spokojen. Známý má i Profact s eshopem a má tam cca. 5000 položek a běhá mu to bez problémů. Za 4 měsíce se dostal na první stránky vyhledávačů. Osobně můžu Profact jen doporučit.
24. 1. 2012 14:27:10
https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707554
Petr-x
verified
rating uzivatele
25. 1. 2012 00:31:57
A už se ozval výrobce.
Konečně zaregistroval tuto diskuzi. Pokud jsi sám výrobce programu ProFact musíš být spokojen, jak jinak. Mohl bys prosím tě odpovědět na několik otázek, když si tak spokojený?
  • Už se ti podařilo odstranit stav kdy program neodpovídá a dá se jen odstřelit.
  • Provoz na síti, nebo vzdáleném úložišti (serveru) fungoval dost podivně.
  • Pokud složka s daty nebo spojení mezi serverem a PC není dostupná program se kousne a nelze vůbec spustit. Musí se pak přepsat nastavení v *.ini souboru. V návodu je sice napsáno že
    "zdroj dat musí být pro všechny stanice vždy přístupný"
    to ovšem uživatel sám těžko může ovlivnit, zvlášť při práci v síti a programátor snad ani nemůže myslet vážně větu v návodu. Stav ztráty spojení ať už se serverem, nebo jakýmkoliv jiným úložištěm musí monitorovat sama aplikace. Pokud to neumí je lepší uživateli zabránit v nastavení cesty mimo lokální úložiště.
  • Program při práci v síti využívá stále tiskové sestavy na lokálním PC a ne na serveru. Po přepsání konfiguráku se vše tváří jako funkční než zničeho nic začne opět číst z lokálního PC. mám podezření že tento jev nastane po instalaci aktualizací.
  • Absence podrobného návodu k importu a exportu, stejně tak tiskovým sestavám.
    Docela dost chybových hlášek. A pokud už začnou vyskakovat bez restartu programu se jich nezbavíte. Jedna z nejčastějších hlášek
    Index Does not exist. Index: PARTNUM
    Prostě jen neexistující index snad nad nějakým sloupečkem v db. Chyba nastává hlavně ve skladu a fakturách. Z faktur pak nejde přejít do skladu bo chyba vyskočí znovu. Program se musí restartovat.
    Další nepříjemnou vlastností je invertování řádků po použití rolleru myšky. Jak ukazuje obrázek
    po zarolování rollerem zůstane invertovaný i první řádek zaznamu tabulky takže není jasné který řádek budeme editovat. V této fázi by řádek záznamů měl být pouze označený a čekat na stisknutí Enteru nebo dvojklik myší ale on se dá přepsat. Možná to vypadá jako drobnost ale vzniká tím spousta nechtěných přepsání záznamů, třeba když vám na klávesnici upadne také nechtěně jablko. A protože uložení náhodně přepsaného záznamu nevyžaduje dalšího potvrzení přepsali jsme něco, ani nevíme co tam vlastně bylo. Jedinou záchranou je stisknutí ESCape, ano koho by to nenapadlo. Zjistil jsem že běžného uživatele to opravdu nenapadne. V návodu, který je mimochodem velmi strohý o tom není také ani zmínka.
    Práce s myší je docela nepříjemná v celém programu. Roller v některých modulech vůbec nefunguje a musí se tahat za posuvník nebo použít šipky. Musím ale uznat že od chvíle co jsem program viděl naposledy se toho dost zlepšilo. Pravděpodobně se na vývoji pracuje.
    Ještě něco k filtrům např. ve skladu. To že mám aplikovaný nějaký filtr, třeba zboží pod limitem není dáno nijak zřetelně najevo, což má za následek obavu uživatelů že došlo ke ztrátě dat. Zvlášť pokud pracuje s programem více lidí.
    A tady je další bug. Při použití filtru ve skladu pokud výsledek nevrací žádnou hodnotu.
    Invalid use of keyword
    Token: UNIOU
    Line number: 3
    Tak jsem zkusil jestli pomůže údržba dat bez reloadu aplikace.
    sklad: Index does not exist. Index PARTNUM
    Údržba dat nepomohla.
    Řekl bych že program obsahuje množství neošetřených vstupů a výstupů. Nejsou to ale žádné fatální chyby.
    Abych svůj příspěvek nějak uzavřel musím konstatovat že je program stále vhodný pouze pro pokročilé uživatele kteří ho využijí pro tisk faktur a nějaký ten skládek.
    E-shop se tváří zajímavě, dokud ale nebudou odstraněny problémy v samotném programu bude participovat na jeho chybách. V množství položek ve skladu ani v množství vystavených dokladů bych problém neviděl. Při testování programu jsem do skladu naimportoval 5 000 položek a vytvořil 1000 faktur na testování práce v síti.
    Co je na programu skvělé je jeho koncepce jednoduchého účetního systému nezatíženého omezením které mají ostatní účetní programy kde je nutné správně zaúčtovat DPH, krýt přijaté platby v bance s vystaveným dokladem, a zlatým hřebem na konci roku je tisk daňového přiznání... což většina podnikatelů ani nepotřebuje, na to má přece účetní/ho.
    Program má spoustu pokročilých funkcí. Tady bych chtěl pochválit hlavně třídění do složek a podsložek ve skladu, takže produkty můžou být uloženy pro větší přehlednost podle kategorii, navozuje to dojem filesystému se stromovou strukturou. Dále pak vyplňování adres podle Ič. Kurzovní lístek, možnost importu bankovních výpisů (jen těch bank zatím není moc, asi proto že některé csv nenabízí), přímé vyhledávání obrázků na internetu a co mě překvapilo nejvíc je převedení daňové odpovědnosti které platí o nového roku.
    Verze programu
    ProFact 3.0.9.xxx multilicence sklad, fakturace, e-shop (pouze modul, neprovozuje se)
    Testováno na:
    Windows XP Professional
    Windows Vista Business
    Server
    Debian a SMB protokol
    Ubuntu a SMB protokol
    Už se těším na den kdy budu muset tento program doporučit.
  • 25. 1. 2012 00:31:57
    https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707553
    Ladislav
    verified
    rating uzivatele
    29. 1. 2012 12:54:52
    Děkuju za vyčerpávající příspěvek :-) ale jak se zdá, pro běžného uživatele to opravdu není to pravé :-)
    29. 1. 2012 12:54:52
    https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707552
    trops-sport
    verified
    rating uzivatele
    (5 hodnocení)
    14. 3. 2012 18:29:51
    Ještě bych přispěl s troškou do mlýna já.
    Program funguje dle našich požadavků spolehlivě. Vystavíme cca 1000 faktur za rok, používáme sklad, žádný problém.
    Problém je když potřebujete technickou pomoc. Pokud to nejde vyřešit pouze návodem v emailu, je konec. Máme zakoupené tři licence. Prosím se, stěžuji si, žádám o vrácení prostředků za dvě které nemohu využít a nic. Jedno za 14 dnů - tři týdny mi někdo zavolá jak se strašně snaží ale ale ale... Jak už bude vše řešit a NIC !!!
    Šílené a nefér. Koupíte si legálně program a ... kašle se na Vás.
    To je má zkušenost.
    Michal
    14. 3. 2012 18:29:51
    https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707551
    pajina
    verified
    rating uzivatele
    16. 5. 2012 10:56:22
    Napsal itabr;733698
    Zdravím, prosím můžete mi někdo napsat svůj názor na tento eshop ProFact? Zkušenoti, klady, zápory a tak :-) Předem děkuji.
    mizerná technická podpora,problémy s e shopem,s importem od dodavatelů,program zamrzá
    16. 5. 2012 10:56:22
    https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707550
    majklxx
    verified
    rating uzivatele
    24. 6. 2012 11:30:13
    Zdravím, nemáte někdo udělaný importní šablonu, proto aby šlo vložit vše zpět jak "vyleze" soubor při exportování z Profactu? Měl by to být soubor *.imp.
    Jedná se mi o to že nerozumím výběru sloupců při pokusu o import do tabulky(před tím jsem si exportoval tabulku skladu a upravil). Vždy se mi rozhodí sloupce....
    Díky moc
    24. 6. 2012 11:30:13
    https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707549
    krtek
    verified
    rating uzivatele
    (38 hodnocení)
    24. 6. 2012 12:18:30
    Profact používám na faktury a sklad, je pravda že občas hodí chybu při zavírání, ale vše se uloží korektně. Co se týče podpory, měl jsem pár dotazů, odpověď přišla vždy během několika dní (do týdne).
    Já osobně jsem spokojen, účel za kterým jsem program zakoupil Profact splňuje. Pokud vezmu poměr cena/výkon, nemá Profact konkurenci (nebo neměl před cca. 4roky když jsem ho hledal).
    24. 6. 2012 12:18:30
    https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707548
    trops-sport
    verified
    rating uzivatele
    (5 hodnocení)
    25. 6. 2012 00:34:47
    Napsal Efendy;811603
    Profact používám na faktury a sklad, je pravda že občas hodí chybu při zavírání, ale vše se uloží korektně. Co se týče podpory, měl jsem pár dotazů, odpověď přišla vždy během několika dní (do týdne).
    Já osobně jsem spokojen, účel za kterým jsem program zakoupil Profact splňuje. Pokud vezmu poměr cena/výkon, nemá Profact konkurenci (nebo neměl před cca. 4roky když jsem ho hledal).
    Ano, to souhlasím. Pokud lze na dotaz odpovědět email, není problém.
    Jakmile ale potřebujete něco náročnějšího - KONEC. Máme tři licence od 11.2011. Do této doby jsou k ničemu. Technická podpora na nic !!!
    25. 6. 2012 00:34:47
    https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707547
    Bozek
    verified
    rating uzivatele
    11. 1. 2021 18:29:39
    Zdravím, 
    prosím o aktuální info jak jste spojeni. Děkuji
    11. 1. 2021 18:29:39
    https://webtrh.cz/diskuse/vazne-nikdo-nepouziva-eshop-profact-a-nebo-nema-zkusenost/#reply707546
    Pro odpověď se přihlašte.
    Přihlásit