Zadejte hledaný výraz...

citace v příspěvcích

sweetree
verified
rating uzivatele
16. 7. 2011 13:08:49
Ahoj, když chci reagovat ve vlákně na konkr. uživatele, nabízí se citace. Její formát je de facto vložením původního obsahu.
Považuji za přehlednější a zahušťující formát, kdy by se objevil na řádku pouze "to nick:" #x , které je vpravo jako pořadové číslo původního příspěvku (obdoba začátku současného citování). Málokdy se zde ve vlákně dostáváme přes 3 stránky, zato leckdy diskutující nechávají sáhodlouhé kusy původního příspěvku. Ten, kdo si dává práci projít celé téma, aby nereagoval zprostředka, se tím pak zbytečně brodí. Mohlo by to doplnit i stávající tlačítka cite... "to nick"
(Umím si představit i sofistikované provedení, kdy v případě, že je původní příspěvek mimo stránku s aktuální reakcí, tak se vloží poprvé celý jako doposud a reference # se doplní o další číslici z nové stránky). /je mi jasné, že je to parametrická záležitost všude tam, kde by se dal počet příspěvků na stránku volit uživatelsky, jen to dávám k úvaze/
Styděl jsem se napsat "si" už dávno o přidání subjectu do email korespondence a teď je kolem toho velká sláva ;), tak ať se kolegové vyjádří k této možnosti. Díky.
16. 7. 2011 13:08:49
https://webtrh.cz/diskuse/citace-v-prispevcich/#reply656188
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
16. 7. 2011 13:34:32
podle me dobry napad, mozna by stacilo aby citace byla videt az po rozkliknuti... dokazu si ale predstavit i pripady kdy to bude vic ke skode nez k uzitku, na mem rozliseni (FullHD) mi citace nijak nevadi, tohle by mohlo spis vadit na nizsich rozlisenich
16. 7. 2011 13:34:32
https://webtrh.cz/diskuse/citace-v-prispevcich/#reply656187
Robert
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
16. 7. 2011 17:44:15
Bez citace často reakce postrádá smysl. Ty citace jsou označeny dostatečně na to, aby je člověk mohl případně přeskočit. Více by mě otravovalo hledat původní příspěvek (i kdyby to bylo formou odkazu) a zase se vracet k reakci. V případě, který si uvedl to může být dobrá vlastnost, ale každý čteme fórum jinak.
Jedině jak říká Aleš - schovat a zobrazit po rozkliknutí. Ale i tohle bych nechal spíš na uživateli.
Když jsem si teď otevřel pár vláken, tak lidé ty citace používají docela s rozumem. Nejčastější prohřešek je, že někdo cituje poslední příspěvek (myslím tím celý příspěvek, ne pouze část).
16. 7. 2011 17:44:15
https://webtrh.cz/diskuse/citace-v-prispevcich/#reply656186
sweetree
verified
rating uzivatele
16. 7. 2011 23:30:33
Aleš: Full HD (1080) kvalitní rozlišení monitoru? No jako joke fajn... Ale tím spíš akcentuješ stávající stav, chápu. Šlo mi o to, že když je původní příspěvek na stránce, je zbytečné jej celý citovat a práci s vyzobáváním si dává jen někdo, aby to získalo ideální přehlednou formu. Ten problém neorientování se je způsoben většinou až reakcí na reakci. Souhlas, že pokud by bylo cite užíváno pouze správným způsobem, bylo by to super, ale tak tomu není. Ale tvůj nápad mne přivedl na možnost jiného přístupu: nejdříve v příspěvku blokem označit, k čemu se chci vyjádřit, pokud citaci považuji za vhodnou (viz RSKR), a pak kliknout na cite, takže by se ocitovala jen odpovídající část. Nyní se prostě ocituje komplet, což třeba u (mých ;) ) delších příspěvků může lidem vadit. Zkoušel jsem to, kousek bloku mi to nevezme.
Ad vadící poletování: právě ve fullscr s mnoha commenty by aktivní kotva hodila člověka na odpovídající příspěvek kliknutím na referenci, aniž by se očima vyhledával zdroj a aniž by se velká část kopírovala. Souhlas s tím, že u cílených kratičkých výkusů by to bylo kontraproduktivní, délku lze spočítat a zvolit kompromis mezi modelem přímé citace a backreferencí.
16. 7. 2011 23:30:33
https://webtrh.cz/diskuse/citace-v-prispevcich/#reply656185
Díky za nápad. Přemýšlím nad tím.
1. Nejsem si jistý, že to je problém. Nezdá se mi, že je citace zneužívaná. Pokud to ale navrhuješ, tak přinejmenším jedné osobě se to očividně zdá.
2. Jelikož si nejsem jistý problémem, nedokážu identifikovat nejlepší řešení.
Každopádně ten řádek pod příspěvkem, respektive zobrazování celého příspěvku, chceme zjednodušit, takže se zároveň podíváme i na citování.
17. 7. 2011 00:56:40
https://webtrh.cz/diskuse/citace-v-prispevcich/#reply656184
sweetree
verified
rating uzivatele
17. 7. 2011 12:47:16
Martine, děkuji. Sám bych to nedefinoval jako "problém", ale jako možné usnadnění pro určité typy situací, podobně jako jsem nevnímal jako problém nedoplňování subjectu, jen jako překvapivou otravu. Jsem zvyklý od Radka Hulána na styl "ukaž komentář v kontextu" a jeho odkazování, proto jsem si dovolil to prubnout jako návrh zde, protože je to má subjektivní preference čtení diskusí ;)
17. 7. 2011 12:47:16
https://webtrh.cz/diskuse/citace-v-prispevcich/#reply656183
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit