Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Zhodnocení tvshowo.com

tvshowo
verified
rating uzivatele
12. 6. 2011 07:16:57
Nazdar všem,
rád bych poprosil o zhodnocení stránky tvshowo.com. Jedná se o stránku, která nepřímo odkazuje na televizní seriály online, kde si může návštěvník pustit epizody až se 17 rozdílnými jazyky. Chci tedy vědět, jesli je to pro průměrného uživatele dostatečně srozumitelné. V této fázi je to skutečně jakési demo (minimum seriálů), kdy potřebuji se utvrdit na těch základních bodech. Na konci června a v létě by se již měly některé seriály objevovat denně i s titulkami, ale hlavní směřování je na září, kdy začne nová seriálová sezóna. Pokud někoho projekt více zaujal a chtěl bych spolupracovat - nemyslím uploadovaní či cokoliv nelegálního, ať mi napíše PM(SZ).
Webová stránka - TVshowo.com
Děkuji moc za kritku.
12. 6. 2011 07:16:57
https://webtrh.cz/diskuse/zhodnoceni-tvshowo-com/#reply644817
samuelosss
verified
rating uzivatele
16. 6. 2011 15:03:15
je to takove nejake divne, nejdriv nevim co se po me chce, pak musim prepinat jazyk abych si to precetl, u cehoz vydrzim jen proto ze sem tam dorazil z webtrhu. pak zkusim se nekam proklikat haze me to na google a zase zpatky a kdyz uz konecne kliknu na play, tak ten odkaz nefunguje..
nevim no, jestli neprijdes s nejakyma zasadnima zmenama (v podstate cele koncepce) tak asi moc lidi nevydrzi tolik kliku az ke koukani na serial.. pokud tam teda vubec najde nejaky svuj oblibeny. vyber ze tri je asi trochu malo
ale jakoze napad docela fajn, ja byuch se treba rad jednim klikem podival na nejakou epizodu Dr. House nebo tak..
16. 6. 2011 15:03:15
https://webtrh.cz/diskuse/zhodnoceni-tvshowo-com/#reply644816
tvshowo
verified
rating uzivatele
17. 6. 2011 21:20:22
Děkuji moc za reakci. Omlouvám se, ale můj hosting měl nějaké problémy a vymazal mi i část souborů, takže opravdu přehrát žádnou epizodu nešlo. Teď by to již mělo jít a opravdu se jedná o demo, aby se zhodnotil design a tak.
Funguje to stejně jako předtím, až na to, že nešlo přehrát díl, proto se chci zeptat, co myslíš tím přepínat jazyk - protože by se ti tam měla zobrazit čeština - pokud používáš prohlížeč v češtině. Ano, musí se kliknout na to tlačítko play - hodí se na to Google a tam se klikne naposled a na té stránce se pustí epizoda - nevím co myslíš tím hazí zpět. Nikde sem to nedával, protože se ten počet bude doplňovat, ale hlavně se to bude přidávat denně od nové seriálové sezóny, proto chci vědět, co se má změnit než to půjde k veřejnosti.
Chápu, že se musí zbytečně více klikat, ale je to uděláno z důvodu, aby nebyl přílišný problém s DMCA/ČPÚ atd..
Děkuji moc za připomínky.
17. 6. 2011 21:20:22
https://webtrh.cz/diskuse/zhodnoceni-tvshowo-com/#reply644815
Lukáš Urban
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
17. 6. 2011 23:36:18
Není to intuitivní a člověk se musí dost proklikávat, což by s návodnější grafikou nemusel být až takový problém... Nápad je dobrý, tuhle site ocení snad každý krom majitelů autorských práv a právě v tom je ten problém. Celá služba balancuje na hraně warezu. Nepříjemné je také dělení epizod do více částí.
17. 6. 2011 23:36:18
https://webtrh.cz/diskuse/zhodnoceni-tvshowo-com/#reply644814
tvshowo
verified
rating uzivatele
18. 6. 2011 11:04:54
Děkuji za reakci. V této podobě(=nemusel by se předělávat celý design) co by se mělo změnit, aby to bylo více intuitivní? Na každé stránce s popisem epizody je dole nápověda, co mají lidé udělat, aby si to mohli pustit. Tato nápověda se zobrazuje v jazyce prohlížeče, takže bych byl rád, kdyby mohl mi dát někdo radu jak to zlepšit pro pochopení návštěvníka.
Na tvshowo si nikdo nemůže pustit epizodu ani neodkazuje na stránku, kde si může člověk pustit epizodu, proto je to takhle uděláno - i s těma nepříjemnými asi dvěma klikami navíc.
Ty části epizody by se mohly pouštět po sobě bez nutnosti kliknutí uživatele na další část, ale tady sem se obával, že pokud by někomu vypadl net, tak by mohl být s tím nějak problém. Navíc jsem počítal, že na youtube jsou delší videa dělena do více částí a téměř nikdo s tím nemá problém.
18. 6. 2011 11:04:54
https://webtrh.cz/diskuse/zhodnoceni-tvshowo-com/#reply644813
Lukáš Urban
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
18. 6. 2011 16:56:00
První co bych vyměnil je obrázek "play" s odkazem na vyhledávání něčím v čem je popisek. Krom toho že je hnusný, tak spoustě lidí trvá nečekaně dlouho, než pochopí jak na to co mají udělat. Přítomnost návodu je sice pozitivní, ale k pochopení funkcionality webu by rozhodně neměl být zapotřebí. Rozdělení videa na části se samozřejmě překousnout dá, ale není to zrovna nejpohodlnější. Hodně lidí včetně mne by si seriál radši stáhlo, než aby se na něj dívali po kouskách. Volba titulků a jazyků obecně rozhodně není ideálně zpracovaná, máte dost „převlaječkováno“ ;-). Další podstatná věc je vzhled homepage, nový návštěvník musí z prvních několika sekund jasně pochopit, co dostane, a to u současného designu rozhodně neplatí. Zachoval bych tedy pouze část headeru, zbytek nepovažuji za příliš vhodný.
Uživatelé těchto webů jdou za cenou a pohodlím. Obojí lze uspokojit jen velice těžko, celé je to o hledání rozumného kompromisu a nedělání zbytečných chyb.
18. 6. 2011 16:56:00
https://webtrh.cz/diskuse/zhodnoceni-tvshowo-com/#reply644812
tvshowo
verified
rating uzivatele
18. 6. 2011 17:22:49
První co bych vyměnil je obrázek "play" s odkazem na vyhledávání něčím v čem je popisek. Krom toho že je hnusný, tak spoustě lidí trvá nečekaně dlouho, než pochopí jak na to co mají udělat. Přítomnost návodu je sice pozitivní, ale k pochopení funkcionality webu by rozhodně neměl být zapotřebí
Souhlasím. Bohužel mě nenapadl lepší způsob provedení. Ten obrázek je z důvodu, že lidé budou z různých zemí a tedy nějaký nápis by byl horší řešení a je to tedy z důvodu, že nechci linkovat na web, který porušuje autorská práva (kde se dá pustit epizoda).
Rozdělení videa na části se samozřejmě překousnout dá, ale není to zrovna nejpohodlnější. Hodně lidí včetně mne by si seriál radši stáhlo, než aby se na něj dívali po kouskách.
Ano, to je pravda. Spousta lidí si všeobecně seriál radši stáhne než se dívat online. Osobně mezi ně patřím také, ale potom je tady nemalá skupina, která prostě nechce čekat na stáhnutí a stahování titulků a prostě chtějí pár krát kliknout.
Volba titulků a jazyků obecně rozhodně není ideálně zpracovaná, máte dost „převlaječkováno“ ;-). Další podstatná věc je vzhled homepage, nový návštěvník musí z prvních několika sekund jasně pochopit, co dostane, a to u současného designu rozhodně neplatí. Zachoval bych tedy pouze část headeru, zbytek nepovažuji za příliš vhodný.
Ano, v případě, že je dostupno 17 titulků, potom je tam 17 vlajek. Dá se to řešit více způsoby, ale já vybral tento. Nevím jestli je to nejlepší, ale mně se to osobně libí ty vlajky. Těžko říci jaký design bych tam měl v dát v případě, že nechci na té hlavní stránce ukazovat epizody. Spousta jednoduchých vzhledů pro weby s videi odpadá. Jde o to, že já chci mít nějaký kontext - popis epizody a tak a osobně si myslím, že samotný vzhled není špatný. Samotnou propagaci nechci přímo tahat přes hlavní web, ale počítám s tím, že člověk nejdříve přijde na stránky, kde si pustí epizodu a potom na ty hlavní, kde bude již mít o to zájem. To bude můj princip ze začátku.
Děkuji moc za rady a hodnocení
18. 6. 2011 17:22:49
https://webtrh.cz/diskuse/zhodnoceni-tvshowo-com/#reply644811
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit