Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Kritika webu/blogu o podnikání, investicích a penězích

Krystof676
verified
rating uzivatele
6. 5. 2011 10:01:36
Zdravím, nedávno jsem založil web o podnikání, investicích a penězích http://inteligentniinvestor.cz/
Použil jsem lehce upravené téma Jocasta pro Wordpress. Budu vděčný za případné poznámky, námitky a věcné tipy, jak jej zlepšit.
Děkuji Kryštof
6. 5. 2011 10:01:36
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634435
Po strance designu nemam problem. Po stracne obsahu je to x-ta obsahova kopie toho, co je vsude. Zakladem jsou proflaknute knizky, ktere by mely vice slouzit jako podlozka pod kratsi nohu stolu, nez proto, aby se nad tim clovek zamyslel. K tomu vsemu nic vlastniho, jen takove prazdne vety, prazdne clanky a hlavne zadny duvod se tam vratit. Nepochopil jsem o cem ten web ma byt. Pocit, ze by to tvoril nekdo s opravdovymi zkusenostmi z praxe apod. tam nemam zadne apod. Spise mi to pripomina nejaky blog o tom, co si nekdo precetl, doslechl se apod. Ale treba je to vas zamer, to ja nevim. Berte to jako muj osobni nazor.
6. 5. 2011 10:12:59
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634434
Oleg
verified
rating uzivatele
(53 hodnocení)
6. 5. 2011 10:26:11
"Často se mne kamarádi, známí, lidé kolem mne ptají, čím se mají živit, co mají dělat, aby měli peníze, a zároveň dělali něco, co je baví. Nejsme roboti, každý jsme jiný, máme jiné hodnoty a cíle. Pro někoho je ultimátním cílem mít hromadu peněz a jezdit v BMW či vlastnit společnost s 50 zaměstnanci, pro jiného nemuset dělat nic a jen tak se flákat a pro někoho jiného zase mít bohatého partnera, který vše potřebné zařídí a obstará. Kolik lidí, tolik cílů a za pár okamžiků Vám představím, jak se snadno ke svým cílům dobrat."
:DKolik mas na bank. kontach milionu korur? Hrajes se na milionare?
Kdybys byl zbankrotovany milionar - mohl bys poucit o svych chybach a vypravet o tom jak ses stal milionarem.
Pokud jses zbankrotovany miliardar - jsou tve rady k nezaplaceni a neflakas se psanim blogu, ktery je postaveny na nejake sablone a vymyslis dalsi biz.
Kamaradi, kteri sni o BMW nebo firma o 50 zamestnancich jsou bez budoucnosti - imho maji male ambice. Vlastnit Ojete BMW mladym clovekem - je to dira v rozpoctu.
Predstav se prosim kdo jsi a co delas, protze mi to vse prijde hrozne blbe
6. 5. 2011 10:26:11
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634433
Petr
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
6. 5. 2011 11:19:21
"Co Vás rajcuje?" << :-D lol
sledujte me odpovedi:
Co Vás nenechává chladným? >> pritelkyne JENOM v tricku; min 500m sjezd v lese kdyz sedim na svem kole; demence
Pro co byste dokázali vše obětovat, třeba i brzké ranní vstávání? >> jizda na kole
Co Vás nejvíce baví? >> sjezdy na kole
Při jaké vykonávané činnosti běží čas ukrutně rychle? >> jizda na kole
Co Vás rajcuje? >> pritelkyne jenom v tricku
LOL.. tak to by me zajimalo jake by mi tady pan kolega autor webu doporucil zamenstanani :-D
6. 5. 2011 11:19:21
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634432
Krystof676
verified
rating uzivatele
6. 5. 2011 11:21:13
Radku, jsem rád, že se ti design líbí. Je to můj první web, sbírám zkušenosti. Smyslem webu je jiný pohled na věc jako je podnikání, peníze, apod. Ono některým to může být jasné a vše co píšu "prazdne vety, prazdne clanky", ale vždy záleží z jaké pozice a s jakými zkušenostmi, se na to koukáš. Někdo může mít hodně zkušeností a informací ohledně toho, jak business funguje, někdo třeba začít chce a informací o tom moc nemá a hledá motivaci, což je dalším cílem toho webu - snažit se lidi motivovat. O tom jak se mi to daří či ne lze spekulovat, ale pokud to aspoň jednomu čtenáři něco přinese, budu spokojen. Taky mne psát baví, což je další nemalá motivace.
Olgu, tvá interpretace je velmi zajímavá, asi jsem to nenapsal dostatečně srozumitelně. Tímto odstavcem je myšleno, že každý má jiné cíle. Ty píšeš, že to jsou malé ambice, ale pro někoho jiného je to nudný cíl - mít hodně peněz, ale makat 18 hodin denně i o víkendu a vztekat se se zaměstnanci, chce mít volný čas třeba na rodinu či koníčky.
Na milionáře si opravdu nehraju a ani jím nejsem.
Prvotním impulsem psaní tohoto blogu byl Facebook, tedy konkrétně posty na zdi přátel, kteří se předháněli v tom, kdo strávil dnes a poslední týden více času v práci. A pak s nima klábosím u piva a říkají mi jak je to ničí a nevidí jak z toho ven. Je to o pohledu na věc a ten se snažím sdílet.
Něco o mě: Jmenuju se Kryštof, nejsem ani milionář, ani miliardář. Normální chlap po výšce, co pár let podniká(okolo chemie), dělá věci co ho baví.
Ono ten název Inteligentní investor má mnohem hlubší význam, není to pouze o inteligentních finančních investicích, ale taky o investicích času a energie do věcí, které člověka baví, uspokojují a přinášejí mu i něco jiného než peníze.
Děkuji oběma za reakce a věcnou diskusi.
6. 5. 2011 11:21:13
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634431
Oleg
verified
rating uzivatele
(53 hodnocení)
6. 5. 2011 11:58:02
Kryštofe, proste me takove blogy irituji.
Kdybys ten blog zalozil s nazvem "muj osobni pohled na byznys/vec" - nepsal bych zbytecne komentare v teto diskusi.
Mit "hodne penez" neni nudny cil, je to hnaci motor celeho lidstva v dnesni dobe. Penize obecne mely vyznam v dobe, kdy bylo na planete Zeme <1 az 1,5 miliardy lidi. V dnesnim svete kdy nas je temer 7 miliard a rozrustame se geometrikou radou penize ztraci smyls. Nejde zamestnat vsechny ani nebude mozne vsechny uzivit. Materialni hodnota pro lidi se premeni v neco jineho. Existuje nekolik cest jak logicky tento problem resit.... (to jsem hodne odbocil o tom bych napsal jeste hodne radku).
Tak zpet - svym kamaradum ani znamym ani ostatnim lidem nijak nepomuzes - musis sam neceho dosahnout a poucovat treba jak se vyhnout chybam, ketre jsi nasekal, kde vidis nejake moznosti z vlastni perspektivy, psat vice odborne a nepsat hovadiny.
Treba vcera jsem obdivoval jedno kvetinarstvi, ktere uz po pracovni dobe bylo schono otevrit dvere a prodat mi kytici - za 12 let jsem nepotkal takoveho podnikatele, ktery vyslovene nesere na zakanizka. Vzdy jsem se setkal s tim "uz je zavreno, prijdte rano" - v dobe kdy kazdy nadava na malo zakazniku, malo penez - toto je nepripustne.
Ze nekdo pracuje 18 hodin a nevidi v tom zadnou perspektivu jeste nic nemeni na tom, ze mu pomuzou tve "momentalne" uplne o nicem clanky.
Kdyz nekdo neco chce zmenit a neceho dosahnout tak bude makat klidne i 19 hodin v kuse.
ja bych spise doporucoval zajit na film CzechMadeMan z toho filmu lze leccos pochopit a mozna v necem nacerpat nejakou inspiraci nebo motivaci.
6. 5. 2011 11:58:02
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634430
Krystof: tema toho webu neni urcite spatne proc ne, ale kouknete se kolem sebe. Obsahove totozne weby/blogy tu davalo k pripominkovani za posledni 2-3 mesice nekolik lidi. a problem je, ze se tomu venuji silne povrchne. Pokud chce nekdo podnikat, dostane kompletni informace na "jak podnikat" od A do Z. Pokud nekdo potrebuje resit motivaci, zase jsou weby, ktere to resi komplexne. Tim nerikam, ze nemohou vznikat jine projekty, ale proste zkuste prinest neco, pro co ma smysl k vam chodit. Polozte si otazku a odpovezte si na ni a klidne potaji doma a uprimne - proc by tam mel nekdo chodit opakovane?
6. 5. 2011 11:58:23
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634429
ejdamd
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
6. 5. 2011 13:20:08
Jak bylo napsáno už přede mnou. Z tvojí pozice nemůžeš nikoho poučovat. Co třeba se nad tím jenom zamýšlet a zároveň přinášet odkazy na kvalitní články a videa od lidí, kteří byli úspěšní?
6. 5. 2011 13:20:08
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634428
Krystof676
verified
rating uzivatele
6. 5. 2011 14:41:40
Olgu, zajímavý pohled na svět máš. Díky za tip, psát o vlastních chybách to zkusím a ten film navštívím.
Radku, nad tím, proč by se měli čtenáři vracet, si lámu hlavu často, ale zatím jsem krom kvalitního obsahu na nic nepřišel. Máš na mysli články na pokračování či něco abstraktního?
Ejdamde, dík za nápad, zatím to dělám akorát přes FB profil, možná časem rozšířím i na web. Máš na mysli přeposlat obsah s vlastním komentářem?
6. 5. 2011 14:41:40
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634427
krystof: mam namysli obsah. Ten je duvod, proc tam jit. Nene-li obsah nikdo tam chodit nebude a vas to prestane casem bavit, protoze nebudete mit zpetnou vazbu a tu "odmenu". Nemusi to byt serial clanku, kdy se budu tesit na druhy dil, ale jde napr. o styl autora, ktery muze byt originalni a ctivy a pak tam pujdu rad. Muze jit o temata a jeho nazory, se kterymi muzu souhlasit a budu tam proto chodit, nebo nesouhlasit a budu tam proto chodit, ze mne budou drazdit a budu mu rad oponovat. Ale dle meho soukromeho nazoru je to vse o tom zvolit prave temata a ty zpracovat nejakou formou. Ja vam to hodnotim jen za sebe a jen za ctenare, ktery je lakan desitkami podobnych webu a projektu a na 99 ze 100 takovych se uz nikdy nevratim. A neni to o tom, ze temata tam kde chodim budou nejake objevna. Klidne se tam muze premyslet nad tim, zda kvetinka na stole v sektoru E4 zvedne produktivitu prace nebo ne.
6. 5. 2011 14:46:11
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634426
Krystof676
verified
rating uzivatele
9. 5. 2011 11:15:19
Radku, dík za nápady. Popřemýšlím, jak to tam zakomponovat.
9. 5. 2011 11:15:19
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-blogu-o-podnikani-investicich-a-penezich/#reply634425
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit