Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Textové Reklamy (inzeráty) u AdWords

Teo
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
29. 8. 2007 17:27:38
Ahojte. Ladím teď na svých projektech PPC reklamy a u AdWords bych měl dotaz na zkušenější kolegy. Mám Reklamní sestavu Svěráky. Pod tou mám klíčová slova Svěrák, Svěráky, Upínací pásy, Truhlářské svěrky. K této skupině mám vypracovanou textovou reklamu pro keyword svěráky a svěrák. Rád bych přidal unikátní Textové inzeráty i pro slovo Upínací pásy a Truhlářské svěrky. Jde to nějak bez toho, abych musel pro každé slovo zakládat zvlášť sestavu s unikátním inzerátem? Celé AdWords dělám v Editoru a hodnoty opravuji podle statistik online.
Myslel jsem, že založím normální sestavu. Do ní naházím relevantní klíčová slova podle toho, jak je mám v katalogu. A pak ke každému přiřadím unikátní inzerát. Když mám sestavu s homogenními slovy je jasné, že si vystačím s jedním inzerátem. Ale když u těch svěráků vložím více inzerátu nevím jak jej mám přiřadit k jeho klíčovému slovu, ke kterému patří. Tedy nevím to bez toho, aniž bych pro něj musel zakládat zvlášť sestavu :) Pomoc please!
29. 8. 2007 17:27:38
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17897
Sestava je skupina klíčových slov, které sdílí inzeráty. Takže ti nezbyde, než vytvořit další sestavy.
29. 8. 2007 17:38:27
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17896
lupo
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
29. 8. 2007 17:39:57
Slova a inzeráty se spojují v rámci Sestavy, tozn. pokud chceš pro konkrétní slova konkrétní inzeráty, musíš vytvořit vždy novou sestavu.
(Jinak se Ti inzeráty v rámci jedné sestavy pravidelně střídají, případně některé zobrazují častěji dle CTR)
EDIT: Ha, Retal byl o minutu rychlejší :-)
29. 8. 2007 17:39:57
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17895
Teo
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
29. 8. 2007 18:31:20
Aha rozumím no je mi to již jasné tak šupky musím do práce :-) Díky
29. 8. 2007 18:31:20
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17894
Můžeš vytvořit dynamický inzerát. To se dělá tak, že do sestavy napíšeš místo slova značku {keyword} a ono ti to za to dosadí výraz, který nejlépe odpovídá výrazu, který uživatel hledal.
Nedoporučuju to ale nějak extrémně používat, hodí se spíš pro slova v přesné shodě, která mají stovky variant a rozumnou (vejdoucí se délku). V případě, že je hledaný výraz delší než řádek nebo titulek inzerátu, kde to použiješ (jde to použít i v URL), zobrazí se defaultní text a ten už nemusí být tak přesný vzhledem k dotazu uživatele a to je škoda. Na tenhle případ si radši vytvoř samostatné sestavy, je to pár minut práce a jednou se ti to vrátí.
Podrobnější návod na použití:
Prima {keyword:truhlářské nářadí}
--> pokud hledám "svěráky", vypíše se "Prima svěráky"
--> pokud hledám "svěráky červené, žluté, zelené a modré" (je to delší než se vejde), vypíše se "Prima truhlářské nářadí" (to za dvojtečkou je to, co se má vypsat odpovídající fráze pro svou délku)
Prima {Keyword:truhlářské nářadí} // "k" je velké
--> pokud hledám "svěráky červené" vypíše se "Prima Svěráky červené" (první písmeno fráze - "S" - je velké)
Prima {KeyWord:truhlářské nářadí} // "k" a "w" je velké
--> pokud hledám "svěráky červené" vypíše se "Prima Svěráky Červené" (první písmeno každého slova fráze - "S" a "Č" - je velké)
A bonus: Dej si do vylučovací shody minimálně slova "Zdeněk", "Jan" a "Uhlíř" :-)
29. 8. 2007 21:29:05
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17893
To je skvělý návod, Petro. Dostáváš svému titulu PPC královny. :thumbup:
Jen drobnost: Žiju pořád v přesvědčení, že dynamické nahrazování do inzerátu vloží klíčové slovo, na které inzeruju a které vyvolalo zobrazení inzerátu, ne skutečnou hledanou frázi.
Takže:
Klíčové slovo v mé sestavě jsou "svěráky".
Hledám "svěráky", zobrazí se "Prima svěráky".
Hledám "modré a červené svěráky", zobrazí se "Prima svěráky" (moc dlouhé).
Hledám "červené svěráky", zobrazí se opět "Prima svěráky", protože "svěráky" jsou klíčové slovo, které spustilo zobrazení.
Mýlím se?
29. 8. 2007 22:00:39
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17892
Jasně, tak to je. Upravila jsem to do původního příspěvku aby to nezavádělo.
Pokud neinzeruju přímo "červené svěráky", zobrazí se text příslušného klíčového slova ve volné (případně frázové) shodě. Teoreticky tedy buď "Prima svěráky" nebo "Prima červené", pokud budu inzerovat "červené" (ano, to lidé běžně dělají, že inzerují vlastnost výrobku bez výrobku :-)
29. 8. 2007 22:16:20
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17891
Máš nějakou alespoň částečně automatizovanou metodu nalézání slov vhodných k vyloučení? Přišla jsi na "Zdeňka, Jana a Uhlíře" myšlenkovou asociací, nebo jinak?
29. 8. 2007 22:23:42
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17890
Jasně, osvědčená třífázová metoda :-)
1. vyřadit slova co mě na první pohled praští do očí (to dělám hned při nastavování kampaně, je to případ i "Zdeňka, Jana a Uhlíře", ale asi už je trochu deformace, že se mi ta slova hned vymýšlí sama)
2. mrknout do nástroje pro návrh vylučujících slov v AdWords nebo našeptávače (to dělám ve chvíli, kdy předpokládám, že něco bude jen nevím co nebo ve chvíli, kdy reklama běží a na volné a frázové shody je podezřele hodně zobrazení)
3. odfiltrování nerelevantních slov, na která lidi klikají (ve chvíli kdy už reklama běží delší dobu a jsou nějaké statistiky se dá zjistit, že lidé třeba přichází na něco co je mimo; nemusí to být úplně mimo, když na to lidé klikají, ale třeba ani z textu inzerátu nemusí být poznat, že to není ono)
4. (ano, to je čtvrtá fáze třífázové metody) - tam kde se dá předpokládat mnohoznačnost nebo neznám dobře produkt / značku použiju obyčejné vyhledávání, abych zjistila souvislosti, v jakých se slovo vyskytuje. Např. mám eshop na foťáky a prodávám Panasonic, normálně bych inzerovala i značku samostatně, ale tady tuším problém, protože Panasonic vyrábí televize a kdovícoještě. Tohle mi nejlíp napoví vyhledávač. Nebo třeba název hotelu - předpokládám, že jediná věc svého názvu v ČR je hotel v Praze, který inzeruju, ale nemusí to tak být, takže zkontroluju výskyty v dalších možných souvislostech. Není potřeba prohledávat tisíce výsledků hledání, pokud je problém, většinou se objeví hned na první stránce a pokud ne, nebude tak velký)
29. 8. 2007 22:50:13
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17889
Super, díky. :)
30. 8. 2007 08:48:10
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17888
Teo
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
30. 8. 2007 10:45:52
Napsal Petra;11448
...
A bonus: Dej si do vylučovací shody minimálně slova "Zdeněk", "Jan" a "Uhlíř" :-)
Moc díky za help, fakt to máš zvládnutý na jedničku:thumbup: Já vím, že by se to mělo vrátit na spokojenosti uživatelů a větší míře prokliků, takže bastlím pro kontroverzní slova zvlášť sestavy. S tím dynamickým "keyword" jsi mě nakopla, to budu muset vyzkoušet na něčem. Co se týče toho Zdeňka, Jan a Uhlíř tak přesně tak jsem to měl, ještě jsem tam dodal Cimrman, Jára a Smoljak. Našeptávač fakt pomáhá :-)
30. 8. 2007 10:45:52
https://webtrh.cz/diskuse/textove-reklamy-inzeraty-u-adwords/#reply17887
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit