Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Kde budou vznikat hodnoty?např finanční?

Aleš Sklář
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
22. 1. 2011 15:47:36
Zdravíčko webtržníci a podnikatelé,
již delší dobu mi vrtá hlavou podnikání a to nejen internetové ale i mé vlastní a napadá mě a čím dál častěji se mi vrací jedna otázka.
Kde budou brát obyčejní lidé peníze za které si budou kupovat moje, vaše, cizí služby? když už teď šetří a otáčejí každou korunu alespoň tady na malém městě? Jak to bude podle Vás s hodnotou peněz ať už českou korunou nebo eurem?
Momentálně se zabývám jedním projektem, který by připravil lidi na podníkání a pomohl jim v začátcích.
Další aktivita je spojena s prodejem a nabídkou služeb, jenomže si kladu otázku jaký trh, či poptávka bude do budoucna.
v obcou případech se snažím zabývat výrobou, protože dle mě je to jedna z cest...začít opět vyrábět, proto třeba nechápu takové ty "rychlokvažky" zabývající se tím "udělám projekt na webu a zbohatnu" ale z čeho zbohatnou, když lidi jsou na tom tak jak jsou, neberu v potaz Prahu tam je to trochu jiné...
byl bych rád za vaše názory, postřehy a případnou rozvitou diskuzi, která by možná byla přínosná.
22. 1. 2011 15:47:36
https://webtrh.cz/diskuse/kde-budou-vznikat-hodnotynapr-financni/#reply602291
Ondrej Vertat
verified
rating uzivatele
(48 hodnocení)
22. 1. 2011 16:03:08
A jak jsou na tom lidé? Špatně? Vážně otáčí každou korunu? Já třeba každý týden vídám u hypermarketů plné parkoviště a na něm lidi, kteří ke kufrům aut před sebou tlačí košíky narvané k prasknutí. Lidé mají peníze, nenech se mýlit. Utrácí denně za voloviny, které ani nepotřebují. A rozhodně to nejsou jen lidé z měst. Zmínku o Praze raději ignoruji, už je to trochu klišé s tím, že tam mají lidé víc peněz než kdekoli jinde, ono se to chce dívat i na náklady na život na takovém místě a ne jen na příjmy.
Připravovat lidi na podnikání je hezká věc, ale na podnikání každý nemá, vlastně to bude asi většina. Já třeba ty rychlokvašky chápu. Jiným to jde v kolbence u pásu, jiným zase v podnikání na internetu (více či méně).
Závěrem - lidé peníze mají, při nalezení správného způsobu či služby/zboží není problém je o ty peníze oškubat pokud za to dostanou to, co chtějí/potřebují nebo si to alespoň budou myslet. Mám dojem, že často se zaměňuje pojem skrblíci s nemají peníze :)
22. 1. 2011 16:03:08
https://webtrh.cz/diskuse/kde-budou-vznikat-hodnotynapr-financni/#reply602290
Lidé, které vidíte okolo sebe, nemusí být cílová skupina vašeho produktu.
A jak už naznačuje Railbot, chudší lidé ("kteří otáčejí každou korunu") mají vyšší tendenci nakupovat produkty jako statusové symboly:
Low-income individuals spend a proportionally larger percentage of their money on conspicuous goods than higher-income individuals
...
When individuals are given negative feedback about something they care about – information that would threaten their self-worth – they are willing to pay more for high-status goods, such as cars and watches, than when they are given positive or no feedback. Receiving negative feedback, however, does not influence individuals’ desire to purchase non-status, run-of-the-mill goods. This suggests there is a unique relationship between feeling threatened and the desire to purchase high-status goods.
http://www.london.edu/newsandevents/news/2010/04/Luxury_goods_are_not_only_status_symbols_-_they_provide_psychological_armour_as_well_1102.html
Nepoužívejte prosím vás pojem "obyčejný člověk". Nikdo takový neexistuje.
22. 1. 2011 17:23:57
https://webtrh.cz/diskuse/kde-budou-vznikat-hodnotynapr-financni/#reply602289
Erik
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
22. 1. 2011 20:39:53
lidi potřebujou uspokojovat svoje potřeby a bavit se, takže se neboj, vždy tu bude poptávka.
22. 1. 2011 20:39:53
https://webtrh.cz/diskuse/kde-budou-vznikat-hodnotynapr-financni/#reply602288
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit