Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Help: Excel funkce (macro)

UserN1
verified
rating uzivatele
19. 11. 2010 14:26:37
Zdravim, obracim se na Vas s prosbou o pomoc.
Zkusim popsat srozumitelne muj problem. Mam soubor o cca 30listech a potrebuji vytvorit funkci ci makro aplikovatelnou na cca 25 listu s tim, ze mi na nekterych listech nekoresponduji sloupecky, kde mam vlozene hodnoty, ktere musim pouzit. Tzn. ze v prvnim a nekolika dalsich listech mam sloupecek F s cca 28 vyplnenymi radky ciselnych hodnot tj. F10:F38 a v par listech je to napr.sloupecek E tj. E10:E38.
Ciselne hodnoty znamenaji "cena celkem" a tyto hodnoty potrebuji dostat do sloupecku L až N ve stejnem listu a stejnem radku ze ktereho budu brat hodnotu "cenu celkem", ale pouze tam, kde je vložen symbol X. Tj. v oblasti L5:N38 mam ruzne rozhazen symbol X a potrebuju tam dostat hodnotu "Cena celkem" ze sloupecku F. Nakonec tuto fci (makro) potrebuji aplikovat na vsech zminenych 25 listech.
Manualne odkazat z tabulky se znakem "X" na danou hodnotu ceny celkem ve sloupecku F je jednoduche, nicmene je to potreba provest pro velke mnozstvi "X" a navic pak v nekolika souborech, takze bych to mozna delal dele nez cely vikend. Ja zkousel lookup (vyhledat), vlookup (pozvyhledat) a jelikoz tomu asi nerozumim dostatecne, nepovedlo se mi tyto fce aplikovat. Fce Svyhledat a Vvyhledat pouzit nelze.
Poradte prosim jak na to.
Diky T.
---------- Příspěvek doplněn 20.11.2010 v 13:09 ----------
Nikdo nic? :(
Prosim poradte, potrebuju to udelat do pondeli. Klidne jen abych to mohl aplikovat na jeden list, pak uz si to nejak pripadne preklepu na osatni. Nebo pokud jsem to sepsal nesrozumitelne, ci potrebujete vice informaci, klidne napiste, doplnim...
Diky
19. 11. 2010 14:26:37
https://webtrh.cz/diskuse/help-excel-funkce-macro/#reply585495
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit