Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Oznámení o neoprávněném užití fotografií a výzva k dohodě

krnac
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
4. 5. 2010 13:37:23
Dobrý den,
Doporučenou poštou mi bylo zasláno od jedné nejmenované společnosti psaní, ve kterém se píše že musím zaplatit do tří dnu nemalou částku na bankovní učet dané společnosti.
Vlastním internetové forum kam muže každý vkládat své příspěvky včetně fotografii atd, jeden z uživatelů vložil na mé forum jednu fotografii která podléhá autorskému právu a společnost chce po mě náhradu škody, proto se ptám jestli se mohu nějak bránit, jelikož nemohu kontrolovat příspěvky všech uživatelů, z toho mi tedy plyne to, bych neprovozoval dané forum a stránky ukončil, jelikož to může udělat kdokoli a já budu jenom platit a platit, moc vám děkuji za informaci.
Cituji:
Oznámení o neoprávněném užití fotografií a výzva k dohodě.
Oznamujeme vám tímto, že na webové stránce xx, byly dohledány fotografie, ke kterým není evidována platná licence. Toto užití je oficiálně dokladováno a připraveno pro předložení.
Žádáme vás o bezodkladnou nápravu dohledaného stavu, zejména
a) dle §40, odst. 1, písm, c) autorského zákona o sdělení údajů o způsobu a rozsahu užití fotografií a všech údajích dále v písm. c) následujících, nebo o doložení licence.
b) de §40, odst. 4 autorského zákona o vydání bezdůvodného obohacení ve výši dvojnásobku obvyklé odměny, která by za získání licence dohledaným způsobem užití byla obdržena, a sice ve výši xxxxkč na bankovní učet xx s uvedeným v.s xx
c) O dohodu – uzavřením platné licence k užití se dále lze vyhnout požadavku na okamžité stažení neoprávněně užitých fotografii z prezentačních materiálů vaší firmy dle §40, odst. d) autorského zákona, a v souladu s §40, odst. 4 zákona dalších nároku, které by nositel práv uplatnil.
Není to na žádném firemním webu a nedocházelo k finančnímu obohacování.
Děkuji Krnáč
4. 5. 2010 13:37:23
https://webtrh.cz/diskuse/oznameni-o-neopravnenem-uziti-fotografii-a-vyzva-k-dohode/#reply500457
jiri.konecny
verified
rating uzivatele
5. 5. 2010 12:08:31
Dobrý den,
reakce by měla být v tomto smyslu:
- fotografii z webu stáhnout
- odpovědět na dopis, že fotka byla stažena, sdělit, kdo a kdy ji tam dal, že jim žádné peníze platit nebudete a odkázat na § 5 zákona č. 480/2004 Sb.
JK
5. 5. 2010 12:08:31
https://webtrh.cz/diskuse/oznameni-o-neopravnenem-uziti-fotografii-a-vyzva-k-dohode/#reply500456
krnac
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
5. 5. 2010 13:57:09
Strašně moc Vám děkuji, ještě bych měl jeden dotaz a to ohledně.
posali mi i nějaký snapshop z ofocenou stránkou webu kde byla fotografie umístěna a vycuc z whois, zavolal jsem jim a paní na druhé straně mi řekla že nemám žádnou šanci že vždy za to muže majitel domény a že mi pošle splatkový kalendář.
5. 5. 2010 13:57:09
https://webtrh.cz/diskuse/oznameni-o-neopravnenem-uziti-fotografii-a-vyzva-k-dohode/#reply500455
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit