Zadejte hledaný výraz...

Slovní ochranná známka – obecné slovo

milan
verified
rating uzivatele
16. 4. 2010 13:28:29
Mám doménu, kterou tvoří obecné slovo v češtině (řekněmě spoluzaci.com). Tato doména je v TLD com. Kdosi má stejnou doménu, ale v TLD cz. Jenže ten kdosi má na to slovo slovní ochrannou známku (má ji na to samotné obecné slovo, bez .cz).
Vůbec nechápu, jak mu ji mohli zapsat, ale budiž. Na ÚPV se píše že nelze registrovat: sestávají ze značek a údajů o druhu a původu zboží (druhová označení jako "boty", "dorty", "hrubá mouka"), jakosti a kvalitě zboží či služeb ("nejlepší", "první", "jedinečný", "extra speciál"), o zeměpisném původu a době výroby produktu. Přitom přesně o to jde - mají registrované typové označení, jakým se daná věc nazývá.
Chtěl bych na své doméně rozběhnout prezentaci podobného zaměření, jako má ten v cz.
Co mám dělat? Jde tu jeho známku nějak napadnout? Co se může stát, když rozběhnu prezentaci? CZ verzi provozuje velmi silný subjekt.
16. 4. 2010 13:28:29
https://webtrh.cz/diskuse/slovni-ochranna-znamka-obecne-slovo-2/#reply492295
jiri.konecny
verified
rating uzivatele
5. 5. 2010 11:49:13
Dobrý den,
asi by bylo lepší řešit to zcela konkrétně, ale obecně k tomu lze říci:
- pokud ÚPV OZ zapsalo, asi má na obecnost slova či splnění základních kritérií podle § 4 zákona o ochranných známkách jiný názor
- lze podat návrh na prohlášení OZ za neplatnou podle § 32 zákona
- dokud bude OZ zapsána, je pravděpodobné, že vlastník OZ se bude snažit bránit Vám v užívání com domény k podobné službě/aktivitě; obrana by mohla spočívat např. v tom, že jste měl svou doménu dřív apod, ale pokud jde u konkurenta o silný/známý web, není šance na úspěch ve sporu velká
JK
5. 5. 2010 11:49:13
https://webtrh.cz/diskuse/slovni-ochranna-znamka-obecne-slovo-2/#reply492294
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit