Je tam zase aftermarket na 0.55 :D, ale nevim jaky je to objem
https://i.imgur.com/XhsD5rS.png
Printable View
Je tam zase aftermarket na 0.55 :D, ale nevim jaky je to objem
https://i.imgur.com/XhsD5rS.png
1000 akcii, to je nic
Ferroglobe PLC Ordinary Shares (GSM) After-Hours Quotes | Nasdaq
na gsm som videl after-hours po 1 alebo 10 akcii nad cenu ked to tlacili nad dolar :)
Takže cena pak půjde zase na 0.40? Chci také nakoupit
✅ Villar Mir asume que Ferroglobe está cerca de la venta
Ferroglobe je blízko prodeje, tak snad aspon 3.5 USD za akcii bych prosil
GSM Book Value per Share | Ferroglobe - GuruFocus.com
Btw NOVAN dnes potvrdil ze dela cure na Covid19 :D
cena nema preco ist hore. priamy odpredaj akcii nema s floatom nic spolocne.
Jaktoze nemá? :D Kdyz asi prodaj 3USD za akcii tak akcie bude 3 USD, Muze se prodat cela firma a stahnout z burzy, nevim proc by to nemelo vliv. To ted bude zalezet jak je na tom Villar mir a zakolik to pustí, ale podle me to nepusti pod 500 000 000 USD. 3 USD vychazí na 531 mega a už předtím řekli že to pod 3 USD neprodaji
GSM je akciova firma kde VM vlastni nejakych 53% akcii. VM je vo financnych problemoch tak zvazuje odpredat svoj podiel v GSM na vyplatenie dlho. nebudem teraz riesit ze predavat svoj podiel pri tejto cene, ked cena bola nedavno 1.2$ je naprosta blbost.
ak VM preda svoj podiel, tak ho preda napriamo, zaujemcovi, nie cez burzu. cize pre burzu sa naprosto nic nemeni.
ak by novy majitel vyhlasil ze ma zaujem o odkupenie celej spolocnosti(teda float), tak to robi dopredu a oficialne kde aj definuje cenu za ktoru je ochotny kupit float. ked sa toto stane tak cena akcii vystreli na tuto hodnotu pretoze kazdy akcionar bude chciet max cenu. ak cena pojde nahor tak zaujemca svoju ponuku nenaplni lebo sa stava prenho nevyhodna a akcionary by tak hnali ceu nahor do nekonecna, preto sa to nedeje. na nasledovnom zasadani akcionarov sa vznesie navrh na odpredaj akcii a ked sa majoritne schvali tak sa fixne cena a automaticky sa akcie presuvaju tomuto zaujemcovi. minortny akcionar nema moznost si ich ponechat nakolko vedenie rozhodlo o odpredaju za hodohnutu cenu.
cize nic taketo sa tu vobec nedeje. najblizsie k tomu, pokial viem, ma TRQ aktore by mal odkupit RIO, ale o tom sa hovori uz roky a ani pri tychto cenach sa nic nehybe takze moc sa na to nespolieham.
PS: samozrejme "hostile takeover" tu neriesim, ale pri tychto cenach by som sa nedivil ak by novy majitel po odkupeni podielu VM proste skupil cely float a stiahol gsm z burzi.
Tak to je asi blbost ze by to prodali za kolik jako treba za 35 000 000 USD to je asi nesmysl :D
---------- Post added 25.03.2020 at 13:56 ----------
Solvay y Ferroatlántica mantienen su actividad en Cantabria y no se plantean…
Ja to dneska nestihnul dpc, v ES prijmaj novej zamestnance
Citace:
Továrna v Maliañu pracuje na sto procent a najala dočasné zaměstnance, zatímco chemie Barreda činila 60%.
Ani Ferroatlántica, ani Solvay, dvě z velkých společností v Kantábrii, zatím nemají plánované žádné ERTE. První pracuje na 100% a druhý na 60% jeho produkce.
Ferroatlántica, v Camargo a Astillero, „nemůže vyrovnat se s poptávkou po práci, kterou právě teď má, i když nevylučuje, že„ dojde k poklesu “nebo že španělská vláda nařídí ukončení výroby průmyslových odvětví, a proto v souladu s výborem společnosti použít soubor nařízení o dočasném zaměstnání (ERTE).
Společnost má celkem 150 zaměstnanců, z nichž 27 je zaměstnáno na pracovní neschopnosti nebo na dovolené a vzhledem k objemu práce muselo uzavřít 21 nových dočasných smluv . Ujistil o tom Efe předseda výboru společnosti Francisco González, který vysvětlil, že právě nyní společnost dosahuje zisku díky oživení v prodeji a výrobě, což je důvod, proč „se nedokážou vyrovnat“, ale nevylučují to, že pak jsem dostal "propad". "Dnes by uzavření muselo být způsobeno vyšší mocí, to znamená, že pokud zastaví výrobu španělská vláda," uvedl González, který připomněl, že společnost již schválila a sjednala ERTE z ekonomických důvodů.
A to naznačilo, že navzdory této velké poptávce po práci v pecích Maliaño a Astillero, společnost Global Steel Wire of Santander objednala materiál, ale díky osmidenní přestávce této společnosti byla odložit.
Stejně tak společnost zavedla různé protokoly, aby zabránila infekci koronaviry mezi svými zaměstnanci, jako je například zahřátí veškerého personálu na teplotu, když začne střídání, zavřela polévkovou kuchyni a mezi své pracovníky distribuuje masky a rukavice. Dalším z opatření, která začnou provádět během tohoto týdne, je dezinfekce směsí bělidla , které připravují ve vlastní laboratoři společnosti a která se přidává k čištění šaten a sprch třikrát denně.
tym je skor myslene 21 docasnych zamestnancov(bud polovicny uvezok alebo zivnostnici), nie zmluvy na dodavky materialu. to kvoli tym 27 zamestnancom. podla mna teda.
ja som videl gsm na 35 ale nerajcuje ma to. spriemeroval by som sa na dol len o par centov takze to moc neriesim. az ked to pojde niekde na 30, ak vobec, a ja nekupim nieco ine, tak prikipum.
teraz ma serie ze vcera som chcel kupovat 10k akcii jednej firmy za 0,2079, pri com akcie boli cez den na 0,202 a 0,205, ale bohuzial som zadal obchod o par minut po druhej 0,205 a uz sa tam cena nedostala a dnes uz je skoro 0,26 takze momentalne nekupujem nic. ale je to fajn pocit, ziaden natlak, nebojim sa ze mi ujde prilezitost. moc to nerieism.
To jo, ale na grafu jsou nádherné "bullish morning star" i na mesicním i na tydenním, mám takový pocit, ze bychom brzo mohli videt vytáhnutí nad dolar, a musí to být tento mesic
, takze je cas do utery
https://i.imgur.com/fVkO8PD.png
Plus se tam rýsuje reversní hlava, ramena na denním grafu, neber to ale vazne nikomu neradím, jen to tam vidim a dáva mi to smysl.
https://i.imgur.com/xsUU1iY.png
ja TA uz moc neriesim. na strednej som sa zaujimal o daytrading futures nez som si uvedomil ze je to len dalsi full time job.
dnes pozeram na grafy skor podla citu a len zopar TA indikatorov, stale vsak skor len od oka.
anyway, pozeram ze som v minuse uz len 30% dnes, naproti 43% par dni dozadu. trhy idu hore, zlato pada. asi uz mame dno za sebou.
PS: je taky dobre znamy indikator dna trhu ak dva dni po sebe trhy rastu, vtedy je dobre otvorit poziciu lebo asi sa trh odrazil a pojde hore. cize uvidime este zajtra a piatok samozrejme bude volatilny. zlato ide dolu a ropa hore takze vyzera to pozitivne. AVSAK virus este ani zdaleka nezasiahol usa tak ako europu takze osobne ocakavam este jeden obrovsky pad v priebehu 1-2 tyzdnov, minimalne americke firmy. eu firmy(gsm) resp firmy ktore zavysia skor na europe, tak tie mozno pojdu uz hore.
Tak dneska vesmir, GSM dostalo jak ve Spanelsku tak v USA vyjimku, ze patri mezi kritická odvetví a dal budou fungovat, nehrozí tedy uzavriti tovaren
hej, pozeram ze uz je na 48c(celkovo dnes ide vecsina hore). inak kde chodis na tie info? vela veci co si tu zdielal som ani nenasiel.
dnes mozno bude pad cien.
---------- Příspěvek doplněn 02.04.2020 v 14:54 ----------
nezamestnanost v usa vyletela na 6.6 miliona. pravdepodobne americke akcie dnes poletia nadol a europske pojdu asi hore. uvidime. bude to zaujimave.
---------- Příspěvek doplněn 02.04.2020 v 17:41 ----------
tak nic, vsetko ide nahor, sranda :D
Ja dneska zase prikoupil za 1000 USD, ty ferroalloys pumpují jak prase
:)
ja som sa rozhodol ze i ten posledny volny cash teraz a z dalsich vyplat co mam uz nebudem investovat. venujem sa teraz video produkcii a vybava je dost draha :D
zatial som -25% s portfoliom ale ked sa to prehupne budem na tom dobre. sance su a budu, nie je sa kam ponahlat...ale bol by som rad keby TRQ uz islo konecne hore lebo tam mam najviac penazi a som na 0.7$ :D
Mě teď dělá radost n4g naga, na 5 eurech budu met skoro míč a už je to docela nezastavitlne od ledna přes 250 procent
tutti, druha polka clanku hlavne: https://phys.org/news/2020-04-ferroe...mic-scale.html
Co to presne znamena pro Ferroglobe?
minimalne zvysenie dopytu po kremiku. podla mna ale GSM aj bude riesit nejake patenty takze aj tam by som videl nejaky prisun penazi.
taktiez tam pisu "Ferroelectricity refers to a class of materials that can not only achieve spontaneous electric polarization, but also reverse its direction when exposed to an external electric field, which is promising for electronics." cize je pravdepodobne ze sa zmeni technika vyroby procesorov a pameti postavenych na silikone.
Vidim to na odpal zachvíli
OT ale dnes je moje portoflio -22.67%. ocakavam do mesiaca by som mal byt v pluse.
Tak konečně 0.55 a můžeme dál
dnes je dobry den, portfolio mi oproti vcerajsku vyletelo o 6%. uz som v minuse len -18.55% :D
med uz atakuje 2.4$. paradicka.
Tjn, kdyz ty vysledky nebudou uplne v prdeli, tak jsme tak na 1.5 usd urcite, uz to roste, spekulanti naskakuji, kdyby dneska 0.60+ bylo by to good na pátek
tak veru, na gsm som v minuse uz len 45$ 😄
----
pekne to dnes veru skoncilo. dufam ze ten trend bude pokracovat aj dalsi tyzden a na vianoce pojdem na bahamy :D
gsm 0.621$. id piatku do dnes mi narastlo protfolio z -23.5% na -14.65%. ide to raketovo nahor vsetko. uz je po korone konecne.