České akcie nekupuji. Na dividendy jsou fajn, ale nejsou moc volatilní, takže na ceně se nedá moc vydělávat. Ale o ČEZu jsem přemýšlel loni na jaře, jak byl za 390 Kč. Pak ještě o Komerční bance za 470 Kč, ale ani jedno jsem nakonec nekoupil.
Printable View
České akcie nekupuji. Na dividendy jsou fajn, ale nejsou moc volatilní, takže na ceně se nedá moc vydělávat. Ale o ČEZu jsem přemýšlel loni na jaře, jak byl za 390 Kč. Pak ještě o Komerční bance za 470 Kč, ale ani jedno jsem nakonec nekoupil.
Já koupil oboje. Bral jsem to jako takový penzijní pojištění v oboru investic, prostě docela jistý prachy. Navíc mě baví chodit si do banky pro dividenda, připadám si jak akcionář :D
Nad Českou zbrojovkou ste nerozmýšľali? Lebo po tom čo kúpila americkú spoločnosť /legendu/ Colt - tak to začína byť zaujímavé.
---------- Příspěvek doplněn 02.06.2021 v 10:34 ----------
Ceny námornej prepravy rastú a rastú. Bude tu pekné zdražovanie všetkého.
Freight Rate Index - Freightos Baltic International Container Index
---------- Příspěvek doplněn 02.06.2021 v 10:57 ----------
NAKD som včera predal - tuším tam bude tiež reverzný split, nechcel som už čakať na rast a potreboval som investovať do inej záležitosti.
AMC dneska v premarketu + 8. :-) Si říkám, že jsem ho dost blbě prodal, ale na druhou stranu jsem v něm měl tak málo, že i ten 2,5 násobek co bych měl nyní, by byl o ničem. Jako zkušenost ale dost dobrá, bez ztráty. V cca půlce června očekávám velký výprodej a opětovné rozjetí zase na podzim.
Aj NAKD o 10 percent viac hehe :-) Ale tak aj tak by som na tom tiež nezbohatol. Takže pohoda. Ak máte vo FIO aj marginový účet - tak NOVAN už zaradili s pákou 1:2.
Tak AMC je už přes 60. :-D Masakr! Jsem zvědavý na volume na konci dne. :-)
Burza zastavila s AMC obchodování. Na hladině 61.72. Následoval drop na 51.
Dnes šílené. Z akcií, které mám, tak NAKD +24%, BB +31%, SNDL +13%
Teď jen nevím kdy prodat, především BB, kde mám více akcií. Ostatní dva rostoucí tituly mám míň akcií, tam by byl malý zisk.
Myslím, že NAKD bude mať reverzný split čoskoro. SNDL a BB to sú tiež klasické pump and dump akcie - takže je to na tebe kedy to predáš. Predaj zo ziskom a keď to znova padne, nakúp a počkaj na ďalší pump :-) Nič iné ti neviem poradiť. Je to šialené čo sa deje.
---------- Příspěvek doplněn 03.06.2021 v 08:16 ----------
AMC - 68 v after market - proste toto nikto nečakal. Hm na môj CTRM sa Redit armáda vykašľala? :-)
Je mi jasné, že BB je teď pump&dump, nicméně si netroufám odhadnout cílovou cenu, mám nakoupeno za $7.35, v premarketu je za $20, takže v zisku jsem, ale tam to má potenciál na ještě větší růst.
Tak musíš pouvažovať, kedy to predáš, či dnes, alebo zajtra. Alebo počkáš. To rozhodovanie je asi najťažšie. Proste ako u mňa predal som NAKD. 2 dni potom začne rásť o 30 % :-) Neviem či dostávam nejaké zlé impulzy do hlavy z vesmíru. Kým som neuvažoval na predaji ani sa nepohol smerom hore :-) aaa
Tak v premakretu to docela červená. Je možné, že jsem se sekl a výprodej začne dříve, než v půlce června. Uvidíme v marketu a pak hlavně příšti týden.
Podobně jsem to měl já s AMC. :-) Ten prodej je fakt těžší, než nákup. :-DCitace:
To rozhodovanie je asi najťažšie. Proste ako u mňa predal som NAKD. 2 dni potom začne rásť o 30 %
CTRM oznámil celkom dobré výsledky dnes + 24 percent! Silne rozmýšľam dokúpiť. Ceny prepravy stále rastú. Už majú 18 nákladných lodí na prepravu sypkých materiálov a 8 tankerov. Ja by som ešte dokúpil nejaké lode na prepravu kontajnerov a bola by to top spoločnosť. :-) Verím, že porastie ako Danaos /DAC/.
Ot: pump&dump a obchodovanie riesite ako zo slovenska? Sak to danenie je uple narit cele.
Najlepšie je držať aspoň rok, dodržať časový test a vtedy nedaníš.
Mozná se dockáme :D, Podle všeho budou výsledky 17. června
https://pbs.twimg.com/media/E3CfGyYX...pg&name=medium
https://pbs.twimg.com/media/E3CfGyYX...pg&name=medium
https://charts.stocktwits.com/produc..._339267369.png
Držím im palce, verím, že čoskoro prídu pozitívne správy. Nedávno som čítal, že aj proti Covidu sa bude treba dať očkovať každý rok. Takže farmaceutické firmy budú mať o prácu postarané. Vy už ste zaočkovaný? Ja ešte váham - pokiaľ nemusím, tak sa nedám.
---------- Příspěvek doplněn 06.06.2021 v 07:37 ----------
Zaujímavý rozhovor: https://www.trend.sk/spravy/j-karpis...zlymi-peniazmi
NOVAN
Primary Endpoint: Complete Clearance of All Lesions at Week 12
First in world! There are currently no U.S. Food and Drug Administration (“FDA”) approved therapies for the treatment of molluscum. The Company will host a video webcast, today, June 11, 2021, at 8:00 a.m. ET
- B-SIMPLE4 dosahuje statistické významnosti pro primární cílový parametr s hodnotou p menší než 0,0001 -
- Žádné závažné nežádoucí účinky související s léčbou SB206 -
- Novan má v úmyslu předložit novou žádost o užívání drog („NDA“) nejpozději ve třetím čtvrtletí roku 2022 -
Viděl jsem tu konferenci, CEO se malem rozbrecela, příští nobelova cena za medicínu, urcite budou jedni z kandidátů, akorat kdyby nebyl covid, to daj neco za vakciny. Doktor co se na tom podílel má syna s touto nemocí. Crazy
Taky akcie NOVAN vyletěly jako raketa. :-D Je hezké to sledovat, když má člověk nějaké jejich akcie. :-) A nynější volume je naprosto šílené, oproti průměru, a to se teprve začalo obchodovat. Proto je také nyní na prvním místě v „most active“. :-)
A nakonec jedna otázka. Jak velký očekáváte růstovy potenciál ceny? Kam až vystoupá? Jestli dá třeba pětinásobek, nebude pak lepší akcie prodat?
Muze prijit buyout od nejake velke farmacie, minule v roce 2019 byla cena pred vysledky, 3,7 USD, coz je dnes 37, takze pod tuto cenu neprodam,
jen prvni rok prodeju té masticky, zaplati celou firmu, tohle je furt mala kapitalizace, podle me to ma hodnotu miliardu dolaru, ted je to 258 milionu.
Ty vysledky jsou neskutecne, vylecili vsech 397 detí do 12 týdnů. proto je to P menší nez 0.0001
Prišiel deň, na ktorý sme už všetci netrpezlivo čakali. A prišli pozitívne správy. To čo sa podarilo NOVANU je jedinečné, pretože od toho sa budú odvíjať aj ďalšie štúdie. Ža ako vysoko a koľkonásobne pôjde cena hore? Nedávno v predsplitovom období dosiahla cena 2,5 dolára. To znamená, že čoskoro uvidíme 25 dolárov. To bola cena, keď ešte nikto nevedel, či správy budú pozitívne alebo negatívne. Keďže sa NOVANU podarilo to, čo nikomu inému na svete, môžeme očakávať reálne cenu nad 50 a možno do konca roka nad 100 dolárov. Tých 50 dolárov by bola taká zlatá stredná cena - ale po dnešných správach by som ani nad 50 nepredával. Teraz sa ohlásia rôžne finančné skupiny, ktoré budú chcieť do tejto firmy napumpovať peniaze a to by cenu mohlo posunúť pekne vysoko.
A ešte jedno pozitívum je, že odteraz sa o NOVANE začne viac hovoriť a písať či už na yahoo alebo aj iných investičných weboch. A to je obrovské plus. Veľa týchto menšich firiem, je akoby na vedľajšej koľaji a pokiaľ niečo nedosiahnu, neobjavia sa na popredných stránkach médií. Dnes na yahoo je NOVAN v popredí - mnohí o ňom budú dnes počuť prvý krát a aspoň si o ňom prečítajú - a následne do neho investujú :-)
---------- Příspěvek doplněn 12.06.2021 v 10:04 ----------
Zaujímavé divadlo predviedla vo štvrtok aj dánska farmaceutická spoločnosť Orphazyme A/S (ORPH) - ktorá predviedla 1000 %-ný nárast zo 6 olárov na 60. Samozrejme to potom padlo ale bolo to veľmi zaujímavé :-)
Som zvedavý na dnešný pre-market akcie NOVAN. Ak to ešte pôjde, asi prikúpim ešte zopár kusov :-) V piatok som bol taký prekvapený, že som len sedel a sledoval a čítal. Vôbec ma nenapadlo, že je možno posledná šanca na dokúpenie za nižšiu cenu. :-)
No je to tězká manipulace, vem si ze tam byl objem 120 milionu (pri starem prepoctu 1,2 miliardy) a akcií je jen cca 20 mil. normalne by to bylo uz za 30 USD minimalne :D.
Ty fondy maj cas, oni si budou nakupovat az do uplneho FDA schválnení. Ale verim, ze to jeste vystreli.
Ja jsem prikupoval po R/S výplachu nebylo na co cekat :D
Uplne nejlepsi by bylo, kdyby je nekdo koupil aspon za miliardu, to je ted jeste cca 4x, at nemusíme cekat na FDA,
Ja som tiež prikúpil po R/S ale vtedy sme ešte nevedeli, že na čom sme. A teraz myslím, že už ideme na istotu. Už nie je kam padnúť. Teda dúfam :-) Tiež sa mi tá cena zdá pri takom veľkom objeme nízka. Preto uvažujem. Samozrejme mám ešte aj iné, ktoré ma zaujímajú ako CTRM :-) Ale radšej sa dnes už prikloním k NOVANU.
---------- Příspěvek doplněn 14.06.2021 v 11:05 ----------
Možno je šťastie aj v tom, že prichádzajúca inflácia núti každú banku a väčšiu inštitúciu rozmýšľať kam napchať peniaze, ktoré im ležia na účtoch. Takže nákupy budú určite a nie malé :-)
---------- Příspěvek doplněn 14.06.2021 v 16:49 ----------
Podarilo sa mi ešte dokúpiť za cca 15 dolárov zopár akcií.
Novan jede 🖤.
Jeste by to chtelo dolar za 25 kč :D
https://s27.q4cdn.com/906368049/file...ndermosten.pdf
Dneska nový target od zacks 90 USD :D, a to se vubec nepocita s Evropou a ostatními staty, to by bylo crazyCitace:
Based on our DCF model and a 15% discount rate, Novan is
valued at approximately $90.00 per share. Our model applies a
85% probability of ultimate approval and commercialization for
SB206 for molluscum contagiosum. The model includes contributions from the United States and Japan.
Myslím si, že NOVAN je momentálne jeden z najpozitívnejších farmaceutických podnikov. Ja ich sledujem viac Ocugen, TNXP, ONTX atď. Asi ešte niečo naškrabem a pokiaľ to nepresiahne 25 dolárov tak ešte prikúpim :-) Pokiaľ to nebude na 30 teda v predsplitovom období by sme to nazvali 3 doláre, tak nie je o čom ani hovoriť. Je to prekliato podhodnotené. :-) Na stockwits boli v posplitovom období veľakrát skloňované slovo ,,garbage,, a nadávky hehe. Dúfam, že dnes sú už spokojní. Na yahoo bol minulý rok jeden prispievateľ s nickom jacque, ktorí neustále uverejńoval negatívne príspevky na NOVAN. Neviem či ho blokli ale bol to myslím neúspešný investor, ktorý údajne do toho investoval pred rokmi všetko a následkom neúspešných testov všetko aj stratil - dokonca sa aj rozviedol, nechala ho žena a mal psychické problémy. Tak ďakujem Bohu, že testy sú pozitívne.
Tohle je hustý ten nosní sprej na Koronaviry
Citace:
Dose-dependent, statistically significant reduction (p < 0.0001) in lung viral count was observed in treated animals
at a dose as low as 2 mg/mL. Healthy hamsters cohabitated with infected hamsters and treated with berdazimer
sodium had average viral counts reduced by greater than 99.99% compared to placebo, with detectable levels of virus absent in lung tissue for over half the animals.
Riskujeme další ztracenou dekádu nízkých investic, říká expert Fidelity. Pro…
---------- Příspěvek doplněn 15.06.2021 v 06:42 ----------
Novan Stock Joins Elite Club Of Stocks With RS Ratings Over 90
Novan Stock Joins Elite Club Of Stocks With RS Ratings Over 90
Dnes hádam prerazíme 20/25 dolárovú hranicu - ale do konca týždňa máme čas. Stále ako by ešte niekto držal tú raketu pri zemi :-) Ešte to stále len štartuje a prebieha odpočítavanie :-) Včera ešte mnohí realizovali zisk, čítal som príspevky v USA fórach, kde mnohí nakúpili napr. za 8/9 a plánovali to predávať za 18. Tak včera to potom uzavrelo na 17.35 Teda stále si nie som istý, či retail dokáže takto ovplyvňovať ceny ako AMC, GME - alebo sú za tým miliardári skrývajúci sa za retail :-)
---------- Příspěvek doplněn 15.06.2021 v 10:25 ----------
On Monday, Novan (NOVN) got an upgrade to its Relative Strength (RS) Rating, from 72 to 96. The biotech stock soared almost 90% the last two trading days on positive news in a phase 3 trial of an antiviral gel to treat the molluscum contagiosum, a common skin infection.
When looking for the best stocks to buy and watch, keep a close on eye on relative price strength. IBD's unique rating identifies market leadership with a 1 (worst) to 99 (best) score. The score shows how a stock's price behavior over the trailing 52 weeks stacks up against all the other stocks in our database.
- 96 bodov z 99 proste skvelé :-)
---------- Příspěvek doplněn 15.06.2021 v 11:20 ----------
Lodná doprava - Epidémia v Číne:
Podniky a spotřebitelé se připravují na další krizi lodní dopravy, protože epidemie v jižní Číně narušuje přístavní služby a zpožďuje dodávky. Hrozí také další zvýšení nákladů. Čekací doby na zakotvení plavidel v mezinárodním kontejnerovém terminálu Yantian v Šen-čenu „vyletěly“ z průměrné čekací doby 0,5 dne na 16 dní, uvádí Shehrina Kamal z Everstream Analytics (CNBC) /Patria.cz/
---------- Příspěvek doplněn 15.06.2021 v 17:10 ----------
Dnes máme výpredaje :-) FED musí prehovoriť aby sme boli v zelenom.
---------- Příspěvek doplněn 16.06.2021 v 08:09 ----------
Novan sa objavuje na prvej stránke yahoo.finance.com, hneď pod článkom o Elonovi Muskovi :-)
---------- Příspěvek doplněn 16.06.2021 v 17:02 ----------
It's 'tightrope walking day' for the Fed.
---------- Příspěvek doplněn 17.06.2021 v 06:16 ----------
Tak a máme tu verejnú ponuku akcií:
Novan Announces Proposed Public Offering of Common Stock - Novan, Inc.
Nemyslel som si, že cena NOVANU ešte klesne pod 15 dolárov. Je to prekvapenie a tiež obrovská šanca na nákup pre tých, ktorí to ešte nespravili. Prekvapujú ma len tie radikálne rozhodnutia. R/S z jedného dňa na druhý. Verejná ponuka po zasadaní FED-u. Ale možno to tak funguje už dlho, len nemám také skúsenosti. Pravda je, že NOVAN má momentálne akcií málo - takže sa ponuka dala očakávať. Potrebujeme už len zistiť koľko akcií a za akú cenu bude v ponuke. Niekde som čítal, že to bude za 15 dolárov. Ale uvidíme.
Ano to bylo jasné, ze to udelaji, zas pozitivní je to, ze jedou strasne rychle, coz asi ma nejaky duvod
Takže 11 USD, nechapu to vedení :D, ze si to daj pod nakupky, ale jim je to asi jedno, cekal jsem taky tech 15. Zas pozitivní je ze uz jsme na 11
Novan Announces Pricing of $40 Million Public Offering of
Vzpomínam si v unoru BNGO, kterí vydali akcie za miliardu USD a slo to z 2 USD na 14 USD.
Pánové proč Novan tak vyklesal ?