-
Pride este jeden prepad?
Z viacerych renomovanych zdrojov opakovane pocuvam ze je pravdepodobne ze trh este padne o 20 az 30 percent, nez sa znova odrazi.
Zopar ludi hovori o polke aprila, hlavne kvoli situacii v usa.
Co si o tom myslite vy?
Osobne mam uz nakupene, minimalne na rok, takze tych par korun ktore este mam volne investujem len ak sa naskytne nejaka naozaj dobra prilezitost nakolko uz stratka nemusim nic nakupovat. Takze ma to nejak moc netrapi. Osobne by som povedal ze asi este pride pokles, kvoli usa, ale tak nejak pozeram ceny a vsetko ide pomalicky hore, hlavne nerastne suroviny(akcie, nie komodity) takze mam taky pocit ze tie solidne ekonomicke zaklady tam uz us a tlacia to nahor. Preto mam pochybnosti o poklese a asi by som povedal ze sme dno uz dosiahli.
Buffet inak predal letecke spolocnosti, takze caka ze pojdu dolu...alebo krachnu :D
-
Re: Pride este jeden prepad?
Já jsem o tom přesvědčen, také vyčkávám. A pokud propásnu příležitost, tak budu investovat do své firmy. Takže mi to je vlastně jedno.
-
Podľa ratingovej agentúry Fitch tento rok pôjde ekonomika dole vodou. Myslím si, že to dno príde až niekedy koncom roka ale čo je dôležitejšie, ekonomika EÚ a USA sa z tejto krízy budú spamätávať oveľa dlhšie ako to bolo počas minlej krízy:
"Pokles svetovej ekonomiky v tomto roku je zhruba na úrovni vývoja hospodárstva počas svetovej finančnej krízy," uviedol hlavný ekonóm Fitch Brian Coulton s tým, že vývoj v 1. polroku bude v porovnaní s krízou spred vyše 10 rokov omnoho horší. Dôvodom je prudké zastavenie ekonomickej aktivity s tvrdými dôsledkami pre trh práce.
Podľa Fitch bude zotavovanie trvať dlhšie najmä Európe a USA. "Naša základná prognóza nepredpokladá v prípade USA a Európy návrat ekonomiky na úroveň pred nástupom krízy v dôsledku nového koronavírusu skôr ako koncom roka 2021," dodal Coulton.
Fitch očakáva hlbokú globálnu recesiu, ekonomika eurozóny môže klesnúť o 4,2 %…
Ekonomika Slovenska v týchto dňoch:
4 veľké automobilky, ťahúni slovenskej ekonomiky prerušili výrobu: Volkswagen -Bratislava, Peugeot Trnava, Kia Žilina /už sčasti rozbehli výrobu/, Jaguar Lend Rover Nitra
- všetky školy sú zatvorené, podľa vyjadrenia ministra školstva tento školský rok už deti do škôl nepôjdu
- začínajú padať firmy - nábytkárska firma Decodom prepúšta vyše 1000 zamestnancov, rakúsky výrobca svetiel pri Topoľčanoch prepúšťa 405 zamestnancov, Podpolianske strojárne v Detve prepúšťajú vyše 700 zamestnancov a mnoho ďalších firiem v týchto dňoch ohlasuje masové prepúšťanie na úradoch práce...
- o turistických destináciách, hradoch, zámkoch, Tatranských hoteloch, aquaparkoch ani nemusím písať....
Takže podľa môjho názoru sme ešte len na začiatku pádu.
-
Pochváľte sa, čo také kupujete/sledujete/plánujete? Cez FIO, či? :)
-
Lehman Brothers nás naučili, že agentury lžou podle toho, kdo jim zaplatí! Takže bych byl vklidu. Spíš si myslím, že tahle krize pomine velmi rychle, jak se dostane brouk pod kontrolu. Vydělají na tom farmaceutické společnosti a státy nalejí miliardy dolarů do vývoje vakcín.
-
Osobně také ještě čekám další, větší, propad. Pokles, co nastal nedávno, beru jen jako takovou korekci vysokých cen. Skutečný propad teprve čekám. A pokud by náhodou nenastal a minul jsem příležitost, tak se zas tak moc neděje, nebylo by to pro mě stejně moc zajímavé. U velkých recesí byly propady o 50 % a více.
-
marat:
to ze sa ekonomika zotavi extremne rychlo si myslim aj ja. cely tento humbuk bol vyvolany umelo. nikde nie je ziadna vojna, hladomor, teroristicke utorky, financna bublina, poskodena infrastruktura...skratka len chripka.
ale skor ide o to ze ci mozme ocakavat este prepad na akciovom trhu alebo uz je dno za nami...
aveso:
no prepad 50%... neviem co pozeras a na co cakas ale plno firiem islo dole o viac nez 50%. len uz tu par krat spominane oxy slo na 25% z ceny. a to nie je ziadna vynimka. samozrejem ak pzoeras indexy tak tam su to drobne oproti jednotlivym akciam.
-
Ale ty firmy, co už teď šly o 50% a níž, jsem na ně zvědavý, co budou dělat, až to teď půjde všechno do pekel. Měl jsem teď poslední roky nakoupené nějaké firmy, které nebyly špatné, kupoval jsem je levně kolem účetní hodnoty, byly téměř bez dluhů, ale za 4 roky jsem tam neviděl nějaký vývoj a nakonec jsem je pustil. Říkal jsem si, že když to nedokáží nakopnout v konjunktuře, co budou dělat, až budou na ulicích umírat lidi. Bylo to myšleno jako nadsázka a nikdy by mě nenapadlo, že se to skutečně může stát. A kdybych je do dnešního dne držel, tak u nich ty pády o 50 procent a více už nastaly. Např. jsem si myslel o BKE, jaká to je super záležitost. Nemohu si stěžovat, protože divi vyplácely fakt bohaté a zbavil jsem se toho včas. Ale prostě se jim bude blbě oklepávat, zvlášť když neměly tah ani do této doby. Já Avesa chápu, až spadnou indexy o 50%, tak to je pro mě také dobrá startovačka. A co letecké společnosti, také se zdá že jsou za super ceny, ale jak dlouho se z toho budou vzpamatovávat a jak je bude potřeba hodně zatížit dluhy? Tohle není beznákladové podnikání, jsem se divil, že zrovna Buffett, který si na tom tak zakládá toho tolik nedávno nakoupil. Furt dokolečka omílá jak je důležité, aby měla firma nízké náklady, dostatečný fin.polštář a pak nakoupí toto.
-
cena akcii na trhu nema s biznisom firmy ako takym nic spolocne
-
Citace:
no prepad 50%... neviem co pozeras a na co cakas ale plno firiem islo dole o viac nez 50%. len uz tu par krat spominane oxy slo na 25% z ceny. a to nie je ziadna vynimka. samozrejem ak pzoeras indexy tak tam su to drobne oproti jednotlivym akciam.
Jako ano, některé společnosti šly už hodně dolů, ale většinou to jsou společnosti, které stejně nemám v hledáčku (beru je jako příliš rizikové), ale výjimky by se samozřejmě daly najít.
-
beraniste, je v cr nejaky dobry vyrobni podnik, ktery sel ted do kytek totalne a da se koupit za baksis?
-
Citace:
Původně odeslal
Oleg
beraniste, je v cr nejaky dobry vyrobni podnik, ktery sel ted do kytek totalne a da se koupit za baksis?
Takový už má všechny pán Babiš.
-
Citace:
Původně odeslal
vodička
Takový už má všechny pán Babiš.
Nemyslim si. Zrnka kupuje malokdo.
-
Citace:
Původně odeslal
Oleg
Nevím, na takové nákupy mě dlouho přešla chuť :-)))) Navíc jsem měl možnost pár takových koupit, dokonce téměř zadarmo v rámci svého oboru, ale takový krtek jako jsem já, pro toho je výrobní podnik noční můra.
-
Node 20.26, "teroristicke utorky", to jakože útočí jen v úterý? :-D
-
hitman, ano, v utorok ides do prace :)
inak med ide slusne hore, indexy tiez. nejak mam pocit ze dno je uz asi za nami...
-
Citace:
Původně odeslal
node
hitman, ano, v utorok ides do prace :)
inak med ide slusne hore, indexy tiez. nejak mam pocit ze dno je uz asi za nami...
Myslím, že je brzo. Když v USA se nám to ještě nerozjelo :)
-
1 Příloh-a(y)
poseldne dni vsetko zelene. akurat dnes islo vsetko do cervena kvoli "realite" tejto situacie https://finance.yahoo.com/news/stock...222152925.html
ale som optimista. necakam nejaky rapidny pokles.
Příloha 31176
-
Já jsem s čezem a KB zatím nadmíru spokojen, skoro až raketovej růst.
-
Citace:
Původně odeslal
vodička
Já jsem s čezem a KB zatím nadmíru spokojen, skoro až raketovej růst.
parada. tak to sa nabalis. ja som nakupoval vo velkom december-januar, tesne pred prepadom, bohuzial. teraz kolisem okolo -25%/-20%.
-
Akorát mi chybí dvě nuly na účtě aby to bylo jó zajimavý.
-
Citace:
Původně odeslal
node
Ticho před bouří. Mi to vyhodilo hezkou příležitost prodat GME, které už chvíli držím. Takže hotovost na velké nákupy je, stačí počkat na první výsledky posledního kvartálu :)
-
Mám ted zainvestováno zhruba 60% a 40% držím v cashi. U některých akciií jsem cca 10-20% v plusu. Furt váhám jesli je prodat a čekat na pád? To jsou dilemata :D
Po koronavirové recesi může přijít druhá krize. Mnohem horší - Novinky.cz
-
Já hlavní propad ještě čekám (cca léto–podzim). Pokud by žádný další větší propad nenastal, tak se vlastně jedná jen o drobnou krizi, v podstatě nic podstatného. To by ale znamenalo, že něco většího nás teprve čeká (možná za rok, možná za deset). Při velkých krizích dochází k propadům o více jak 50 %, téměř, v rámci celého trhu, což nyní nenastalo. Něco v tom smyslu, jak uváděli na Novinkách (viz odkaz výše).
Ale klidně se mohu mýlit a opravdu je to nejhorší za námi a k žádnému velkému propadu již nedojde. V tom případě mohu nechat hotovost ještě odpočívat…
-
Poprvé v životě uvažuju, že koupím ropu. Za tyhle peníze nebyla snad 20let.
-
Citace:
Původně odeslal
marat
Poprvé v životě uvažuju, že koupím ropu. Za tyhle peníze nebyla snad 20let.
4 roky :)
-
asi bych se řídil tím jak dlouho plavou napuštěné tankery na moři a kolik jich je ještě volných k dispozici, pokud někdo toto info dokáže dohledat v zdrojích od rejdařů.
-
Citace:
Původně odeslal
Cuprumov
Tak tuhle cenu tam vidím až kolem 2002. :) Ale pak to lezlo nahoru strašně pomalu, tak jim na to asi kašlu. :)
-
Co sleduju tradery a dobré zdroje tak všichni se víceméně shodujou, že dno již bylo a nebude. Já mám nakoupený JNUG za 4$, který má dle mě potenciál udělat 10x+. Zvažuju ještě nějaké penny stocks.
Jinak nějaké zdroje co mi v poslední době přišly:
https://www.ccn.com/wp-content/uploa.../image_720.png Zdroj: https://www.ccn.com/bullish-wall-str...highs-in-2021/
Odhad IMF: https://blogs.imf.org/wp-content/upl...IskzpaX-NNN9L8, nicméně moc jim ty odhady v poslední době nevychází.
+ jeden názor k ropě:
Kdokoliv by uvažoval nad nákupem ropy - nedělejte to. Pokud ropa vyloženě nevystřelí vzhůru jak raketa, tak při dlouhodobém držení přijdete o peníze, i kdyby za půl roku vyrostla na dvojnásobek.
Na trhu totiž došlo k brutálnímu přezásobení ropou. Spotová cena se propadla hluboko pod cenu kontraktů s delší dobou expirace. Ropa je sice v obrovské slevě, i tak se na ní nedá vydělat. Květnový kontrakt se momentálně obchoduje za 18 USD, zatímco červnový za 25, takže kdokoliv kdo si koupí ropu aktuálního měsíce, ji bude muset nakonec prodat a rollovat na ropu dalšího měsíce, která je mnohem dražší. Pokud kupujete CFD, tak je to stejný proces s tím rozdílem, že za vás rolluje broker a vy mu uhradíte rozdíl cen ve formě swapu, takže to vyjde podobně. Tenhle proces se teď bude opakovat každý měsíc, takže je mně líto, ale všichni, kteří se těšili z ropy ve slevě (včetně mě), by na ni měli raději zapomenout.
Další věc je, že dochází místo ke skladování, takže už se ropa skladuje i na lodích, což je šíleně drahé. O to víc budou dražší vzdálenější kontrakty.
Pokud byste se o to zajímali víc, nastudujte si pojmy "contango" a "backwardation".
-
Co pise Tomagio je svata pravda.
Ropa vypada super, ale neni ji jak nakoupit. Na vsech ropnych instrumentech vas znici rolling.
-
ale hovno. oleg kupuje ropu od rana do vecera slape mu to. vy neviete o com hovorie 😄
-
Citace:
Původně odeslal
node
ale hovno. oleg kupuje ropu od rana do vecera slape mu to. vy neviete o com hovorie 😄
oleg teď dováží železobetonové zdi z Polska:)
-
V rámci debaty - aké európske akcie by ste doporučili nakúpiť? Čo sa týka USA tak priamo v USA akcie Tesly veľmi neodporúčajú ale ropu áno. Samozrejme sú to všetko individuálne názory rôznych brookerov, akcionárov a bežných občanov. Pravda je taká, že nikto nevie ako sa to vyvinie. Ale Európa aj USA už začína liať peniaze do ekonomiky. Tak ten druhý prepad je otázny....
-
Teď bude v kurzu farmacie a každá trubka co slíbí vakcinu na čínskou horečku, vyžene cenu akcií. Ale jinak 1000 názorů na 1000 akcií.
-
Citace:
Ale Európa aj USA už začína liať peniaze do ekonomiky. Tak ten druhý prepad je otázny....
Tak je nutné vzít v potaz fakt, že při minulé krizi byly „přímo ohroženy peníze“ (tj. bankovní instituce), takže pumpování peněz do ekonoiky situaci „stabilizovalo“. Nyní jsou ohroženy střední a malé firmy + živnostníci, takže zběsilé pumpování peněz do ekonomiky nemusí mít kýžený efekt, protože většina těch peněz se k těmto subjektům nedostane. Ale je víceméně jisté, že stoupne zadlužení a inflace.
Zatím firmy a živnostníci ve velkém nekrachují, takže se to na trzích neprojevuje, ale to se může za měsíc, dva, změnit…
-
preco? ved nemusis reagovat. nech si pise kto chce co chce.
-
Citace:
Původně odeslal
Aleš Jiříček
tohle je treba ukazka toho co by potrebovalo moderovat.. tohle tu proste neni treba...
Vyřešen, dostal několik šancí. Bohužel.
-
protoze kdyz tu chces mit naky prostredi, tak si v tom prostredi nastavis pravidla a ty dodrzujes, a tim to prostredi vytvoris... tak to je... svoboda je venku, na soukromym pozemku mas svoje unikatni prostredi kde si muzes nastavit unikatni pravidla a podle toho to prostredi bude vypadat a me se treba prostredi, kde se pisou takovy veci nelibi...
Je to takovy kratkozraky, jenom takovej stek, nic neprinesl... nema to hodnotu, tak proc by to tu melo byt, pokud by to tu mel byt hodnotny prostor... Urcite to co tim chtel rict slo rict objektivne, prinosne, ale ne, rekl to takhle, neprinosne... tak moje akce by byla zeptat se ho jak to myslel a nechat ho to reformulovat. Pokud ten prispeve chce nechat,tak ho musi napsat jinak.. prinosne... to je jenoduchy...
jasne, webtrh neni muj :) ja to jen pripominkuju... nic vic...
-
ales - jasne beriem o tom sukromi a slobode. avsak cenzura je cenzura. cize ak uz je clovek clenom, nemal by byt jeho obsah cenzurovany podla toho kto ma aku naladu. bud je uzivatel clenom alebo nie. mat oboje je take komunisticke myslenie dost. bud cenzurujes alebo nie. nie je nic medzi.
-
moderace neni cenzura... a neprovadi se podle nalady ale podle nastavenych pravidel, precti si pravidla webtrhu a kodex... podle me se tu moderuje zatracene malo, na to jaka jsou tu nastavena pravidla.
-
cenzura, pravidla, kodex, "code of conduct"... vsetko jedno a to iste.
len pre upresnenie aby to bolo jasne - mne nevadi ak niekto nechce nejaky obsah na jeho webe. na to ma plne moralne aj legislativne pravo. ja len hovorim to ze namiesto cenzury by sa mal uzivatel kompletne vykopnut. cize bud moze kazdy slobone publikovat svoje nazory alebo nie. skratka nie je nic medzi.
-
anarchismus nefunguje :) a uz vubec ne v prostredi kde ma byt dosazeno nejakeho konkreniho cile. Na webtrhu to muze byt treba, placnu, vecna diskuse o podnikani... A aby se dosahlo cile, musi se nastavit pravidla :) volnou diskusi si muzes nechat do hospody, mezi kamarady, na louku, do parku... kamkoliv, ale na webtrhu, by meli byt pravidla aby se tu udrzovala vecna diskuse... a vis co- klidne i mimo podnikani, proc ne... ale vecna, objektivni diskuse... Proc ne? Proc to tu nechat zaplevelovat cimkoliv jinym? :) jasne ono uz je to ted trochu po bitve... uz to tu zapleveleny je... a lidi co meli co rict uz zmizeli... i ty s nejtlustci kuzi nam uz zmizeli (Radek O., gransy vzpominame v dobrem...)... Ale duvod ej jednoduchej, nemoderovalo se... a tak hodnotnej obsah odesel jinam, protoze tady byl prebitej nehodnotnejma srackama v ramci zachovani nejaky neutrality... oooo bojime se nekomu neco smazat aby se nahodou nenastval :) no.. tak se nastvali vsichni co meli co rict.... a zbyla zumpa :) mame sanci ted udelat odraz ode dna... a ja jsem pro... zumpa uz me nebavi, je to fakt humus...
---------- Příspěvek doplněn 20.04.2020 v 17:25 ----------
Citace:
Původně odeslal
node
cenzura, pravidla, kodex, "code of conduct"... vsetko jedno a to iste..
jinak si teda jste dovolim poznamku k tomuhle, neni to to stejne... moderace podle pravidel fora neni cenzura, je to vedome tvoreni chteneho obsahu nejakeo zamereni a hodnoty a vylucovani nechteneho, nehodnotneho... treba i za ucelem vytvoreni chteneho prostredi. V soukromem prostredi.
Zatimco cenzura je prostredek politicky moci... neco co souvisi s verejnym prostorem... to nema s tvorenim hodnotnyho obsahu na soukromem foru nic spolecnyho... proste to nejde srovnavat, jsou to dve myslenkove oddelene veci...
-
-
Je to brutus. Já nejdřív myslel, že mají chybu na Yahoo. :D
-
tato situacia vznikla kvoli saudom lebo rusi odmietli znizit produkciu ako chcelo opec a tak saudi podsekli rusov cenov aby icm znicili zisky lenze rusi maju dobre financne postavenie takze takto mozu ist kludne aj 15 rokov. navyse maju odbyt v cine a okolitych krajinach takze to saudom totalne nevyslo a len dokurvily cely ropny priemysel v usa kde bezi malo ziskove frakovanie a usa uz prakticky ani nedovaza lebo si pokryvaju domacu spotrebu a teda od saudov nikto neberie lebo vseci su plni. takze saudi to posrali uplne na celej ciare a preto sme kde sme. takze ked sa saudi uveodmia tak sa to zase normalizuje a barel pojde nad 60$ ako raketa. rusi uz prijali nove znizenie vyroby od maja, myslim, takze uz to dlho nepotrva. ale aspon sranda vidiet to na zivo :)
paradoxne ale tato situacia, aj v suvislosti s prehanou reakciou na covid, spustila lavinu zbavovania sa americkeho dolara a mnoho biznisov v krajinach po celom svete prechadza na ine meny. celkom komicky sa hovori aj o cinskom yene ale to este uvidime ako sa to realne prejavi buduci rok na forexe.
-
Vypadá to jako zajímavá investice, ale jelikož o komoditách vím velké kulové, tak se tomuhle raději vyhnu. Ale je zajímavé sledovat to a být u toho „naživo“.
-
to "na zivo" je hlavne aj dobre na pumpach :)
-
jako... 22 kacek na litr... slusny... pujdem jeste niz?
-
Parada, ta sracko ropa klesla na nevidanou uroven, skoda, ze nebyla v portfoliu. :(
-
Benzinka u letiště Ruzyne, kde jsou půjčovny aut a kde běžne stojí benzín ranec, tak fakt jedou za 22-23 Kč/l
Měl bych sehnat kanystr... :)
-
To s tou ropou je pre laika fakt šialené. Ako nakúpiť ropu, ktorej hodnota má mínusovú hodnotu? Ak by stál barel 1 dolár tak človek kúpi napr. 1000 barelov za 1000 dolárov. Ale ak barel ropy stojí mínus 37 dolárov tak ako nakúpiť :-)
-
Mě by hlavně zajímalo, nakolik je contango už započítané v ceně, za kterou se teď ropa obchoduje. Trhy by měly být v krátkodobém horizontu efektivní a i tenhle fakt do sebe vstřebat. Takže na jednu stranu si říkám, jo ty rollovery jsou darda jako kráva, ale na druhou nedokážu stanovit jak hodně velký průser to je, když to chcete zobchodovat. Myslím, že to teď v řádu týdnů nebo měsíců není vůbec podstatné, podstatnější je odhadnout, co to udělá za rok.
-
Citace:
Původně odeslal
tomagio
Co sleduju tradery a dobré zdroje tak všichni se víceméně shodujou, že dno již bylo a nebude. Já mám nakoupený JNUG za 4$, který má dle mě potenciál udělat 10x+. Zvažuju ještě nějaké penny stocks.
Jinak nějaké zdroje co mi v poslední době přišly:
https://www.ccn.com/wp-content/uploa.../image_720.png Zdroj:
https://www.ccn.com/bullish-wall-str...highs-in-2021/
Odhad IMF:
https://blogs.imf.org/wp-content/upl...IskzpaX-NNN9L8, nicméně moc jim ty odhady v poslední době nevychází.
+ jeden názor k ropě:
Kdokoliv by uvažoval nad nákupem ropy - nedělejte to. Pokud ropa vyloženě nevystřelí vzhůru jak raketa, tak při dlouhodobém držení přijdete o peníze, i kdyby za půl roku vyrostla na dvojnásobek.
Na trhu totiž došlo k brutálnímu přezásobení ropou. Spotová cena se propadla hluboko pod cenu kontraktů s delší dobou expirace. Ropa je sice v obrovské slevě, i tak se na ní nedá vydělat. Květnový kontrakt se momentálně obchoduje za 18 USD, zatímco červnový za 25, takže kdokoliv kdo si koupí ropu aktuálního měsíce, ji bude muset nakonec prodat a rollovat na ropu dalšího měsíce, která je mnohem dražší. Pokud kupujete CFD, tak je to stejný proces s tím rozdílem, že za vás rolluje broker a vy mu uhradíte rozdíl cen ve formě swapu, takže to vyjde podobně. Tenhle proces se teď bude opakovat každý měsíc, takže je mně líto, ale všichni, kteří se těšili z ropy ve slevě (včetně mě), by na ni měli raději zapomenout.
Další věc je, že dochází místo ke skladování, takže už se ropa skladuje i na lodích, což je šíleně drahé. O to víc budou dražší vzdálenější kontrakty.
Pokud byste se o to zajímali víc, nastudujte si pojmy "contango" a "backwardation".
Krásně napsané, zvlášt ve světle současné ceny 1 USD a placení kupujícímu aby si ropu vůbec vzal.
---------- Příspěvek doplněn 21.04.2020 v 09:02 ----------
Citace:
Původně odeslal
erik1
To s tou ropou je pre laika fakt šialené. Ako nakúpiť ropu, ktorej hodnota má mínusovú hodnotu? Ak by stál barel 1 dolár tak človek kúpi napr. 1000 barelov za 1000 dolárov. Ale ak barel ropy stojí mínus 37 dolárov tak ako nakúpiť :-)
Možná by bylo zajímavé koupit za mínus a zbankrotovat:) Ale k těmto obchodům se asi nedostaneme.
-
Dnes som čítal zaujímavý článok: Světoví boháči čekají s nákupem akcií na další pokles: https://www.patria.cz/zpravodajstvi/...si-pokles.html
Aký pokles ešte čakajú? Vedia niečo o čom my nevieme? Samozrejme, že majú lepšie informácie ale neviem si vysvetliť ich vyčkávanie. Veď Trump už podpísal podporu 2 bilióny dolárov na podporu ekonomiky v USA. V poriadku dá sa po koronakríze očakávať recesia ale veď teraz padli akcie aj o 70 percent a už začali rásť. Kam ešte môžu padnúť? Do mínusu ako ropa? Fakt som zvedavý na budúce mesiace....
-
usa ide tlacit nejakych 3.5 triliona dolarov, ci kolko, moc to uz nesledujem. takze to zdevalvuje dolar aj cely americky akciovy trh a globlanu ekonomiku aspon na pol roka. takze asi na to cakaju. ale rusi uz suhlasili s opec-om a budu znizovat produkciu v maji, takze cena ropy vyleti zase hore lebo saudi prestanu dumpovat ceny. takze sa to s tym stimulom od FEDu asi kvazi anuluje. uvidime co to spravi. ja mam zainvestovane uz takze to nesledujem aktivne. robim si svoje a nechavam peniazky pracovat. taktiez toto vsetk obude hybat so zlatom co sa taktiez prejavi u investorov a td. ono je to cele poprepajane. v kazdom pripade kupvoat dnes sa stale vyplaca, a to dost. takze ja by som osobne moc necakal a uz duplom by som neveril nicmu co pisu nejake noviny a magaziny lebo jeden den pisu tak a na druhy den zase naopak lebo im ide len o citanost takze to ma absolutnen ulovu vahu a treba sledovat realne dianie vo svete na nejake solidne rozhodovanie. cize neposuvat kto co hovori ale pozerat kto co robi.
-
Některé akcie možná propadly o vašich zmíněných 70 %, ale trh jako celek zdaleka takový propad nezaznamenal. Propadl jen o nějakých 30 %, kdy hodně rychle část ztrát smazal, právě díky slibu podpory dvou bilionů. Když se ale podíváte do historie, tak zjístíte, že při velkých krizích byly propady trhu o více jak 50 %. Od roku 2016 zažívaly akcie rally, kdy překonávaly jeden rekord za druhým, bez zvyšování produktivity firem. Tohle mi jako zdravé prostředí nepřipadá, proto také očekávám další, větší, propad a napumpované prachy to vše spíše ještě zhorší (z dlouhodobého hlediska), ale to je jen můj osobní názor a k ničemu takovému nemusí vůbec dojít.
-
-
Citace:
Původně odeslal
Bergy
Čím dál tím víc váhám, jestli tam neposlat polovinu balíku a s druhou počkat, abychom se pak neprobudili po výsledcích "zasažených kvartálů", které nebudou tak zlé a ceny nebudou zase na all time high..
-
Citace:
Expertní tržní výhled na týden od 27. 4. 2020 - YouTube
Zní to rozumně a s těmi napumpovanými penězi je to pravda (proč jinak by akcie zažívaly takové rally od roku 2016), ale dle mého, to je moc založeno na předpokladu, že lidé začnou zase zběsile utrácet, po skončení všech restrikcí. Co když se tak ale nestane? Jak bylo ve videu řečeno, jsou nyní dva hlavní názory a až čas ukáže, který názor byl pravdivý.
Pro mě osobně jsou akcie pořád moc předražené, ale možná, že se jedná o „nový normál“, stejný, jako jsou nízké úrokové sazby.
-
Ešte by som poukázal na jednu myšlienku - tlačia sa do ekonomiky USA obrovské ale ničím nekryté peniaze. To môže spôsobiť rast akcií a ukľudnenie trhu. Každý rozumne rozmýšľajúci človek predsa vie, že toto dlhodobo takto nemôže fungovať. Finančný magnát a povedzme si na rovinu ,,zloduch,, Gorge Soros radí EÚ vydať večné dlhopisy za bilión eur: https://www.hlavnydennik.sk/2020/04/...koronavirusom/
Myslím, že keď EÚ schváli vydanie týchto dlhopisov môže to spôsobiť ďalší rast.
To je ďalšia náplasť. Čínu som ani nesledoval, že ako oni reagujú....Každému teraz v hlave vŕta kúpiť? nekúpiť? je skoro? neskoro? Pred mesiacom som niekde napísal, že do konca roka je na nákp čas, veď príde recesia - ale teraz už fakt neviem.
-
Citace:
Původně odeslal
Aveso
Zní to rozumně a s těmi napumpovanými penězi je to pravda (proč jinak by akcie zažívaly takové rally od roku 2016), ale dle mého, to je moc založeno na předpokladu, že lidé začnou zase zběsile utrácet, po skončení všech restrikcí. Co když se tak ale nestane? Jak bylo ve videu řečeno, jsou nyní dva hlavní názory a až čas ukáže, který názor byl pravdivý.
Pro mě osobně jsou akcie pořád moc předražené, ale možná, že se jedná o „nový normál“, stejný, jako jsou nízké úrokové sazby.
Naprosto souhlasím. Resp. rád bych upravil dva pohledy:
1. není jeden pravdivý a nepravdivý názor, spíše se ukáže, který bude převažovat a ten "vyhraje"
2. trh jako celek drahý je, ale už dnes se dají koupit vynikající společnosti za 1/2 účetní hodnoty
---------- Příspěvek doplněn 02.05.2020 v 09:31 ----------
Celkem zajímavé spojení grafů: Tři fáze tržního šoku a sektorové tipy na další měsíce
-
Akcie takové Tesly předražené jsou, asi o 700 dolarů. Obrovská černá díra na peníze a teď navíc bez odbytu. Patent na software je všechno co mají.
-
Tesla vyzerá momentálne ako veľmi riziková investícia. Veď keď si zoberieme, že 1. mája 2020 napísal na twitter Elon Musk vetu: Tesla stock price is too high imo - Teda, že akce Tesly sú podľa môjho názoru dosť nadhodnotené. Pred tým ako napísal túto vetu - mali akcie Tesly hodnotu cca 760 dolárov. Po napísaní tejto vety investori okamžite reagovali a akie Tesly padli skoro o 10 percent na 683 dolárov. Spôsobilo to investorom obrovskú stratu - je možné, že ho znova zažalujú ako sa to už stalo pred 2-3 rokmi - keď musel dokonca zaplatiť 20 miliónovú pokutu a na tri roky ho pozbavili riadenia Tesly. Takže pozor s akciami Tesly. Neviem čo je v pozadí - tam nevidím - možno potrebujú znížiť cenu aby niekto mohol nakúpiť....Fakt neviem.
-
erik1: Ono tam toho bylo víc, než jen ten tweeet. Tesla přišla o většinu rezervací na auta a Musk začal prodávat svoje akcie, tam to bude ještě zajímavé....
-
Citace:
Původně odeslal
marat
erik1: Ono tam toho bylo víc, než jen ten tweeet. Tesla přišla o většinu rezervací na auta a Musk začal prodávat svoje akcie, tam to bude ještě zajímavé....
A to víte odkud? To se mi nějak nezdá, to by mohl dostat pěkně přes prsty.
-
kto si spravil financnu analyzu tesli tak vie ze jej akcie maju nulovu realnu hodnotu(assety/financie/...). komplet cele akcie tesly su len nafuknuta bublina. lenze na tom nie je nic zle. tak veci funguju. treba nalievat peniaze teraz, bezhlavo, aby neskor bol zisk. to iste platilo o facebooku a podobnych, primarne IT startupoch. valuacia ide hore i ked realne assety nie su ziadne. preco myslite ze dava google tolko sluzieb zdarma? mimo zberu udajov si tak zvysuje valuaciu v ociach investorov lebo ludia jeho sluzby pouzivaju, ludia vedia kto/co je google a za to sa plati. tak funguje akciovy trh. ide o to ako vidia akcie investori nakolko o tom je akciovy biznis. ak by niekto isiel realne kupovat firmu tak sa pozera na uplne ine cisla nez cenu akcie na akciovom trhu. takze to len tak aby v tom bolo jasno. preto aj technicka analyza je casto zbytocna nakolko cena akcie stoji a pada len na svetle v akom firmu vidia akciovi investori.
-
Technicka analyza neni casto zbytecna, technicka analyza dela prave v podstate analyzu psychologie, grafy cen na burzach jsou odrazem lidsky psychologie, extremne dobre je to videt treba na elliotovych vlnach, kde jde sadou jasne danych pravidel presne popsat a pravdepodobnostne odhadnout kazdej pattern a vzdycky to do tech pravidel krasne sedne, vyjimky v podstate nejsou, pritom ty pravidla nejsou obecna.
Ale ten duvod proc to tak je, je prave ten, ze lidsky chovani je do nejaky miry vzorovity a predvidatelny, opakujici se a tvoric neustale ty stejne patterny dokola. Dokonce i v dobe kdy obchoduje hodne automatu, ty patterny porad sedia porad se opakujou - coz opet porad ukazuje, ze v tom lidskej faktor i tak hraje velkou roli, ze za temi automaty stejne sedi lidi... Takze prave technicka analyza je idealni na odpoutani se od fundamentalnich parametru - coz jsou assety, financni rozvahy, kvartalovy vysledky atd. a zamereni se vic prave na to jak to vidi investori.
-
Finanční analýza, technická analýza, fundamentální analýza - střípek k střípku. Já na techniku moc nejedu, ale co si myslíte, to víte že i tak mám nějaké indikátory vytažené a občas k tomu přihlédnu, i když jsem takový odpůrce technické analýzy. Pokud celý svět kouká na dvojité dno jako kráva a tenhle základ znají úplně všichni, ty největší portály zabývající se finanční tématikou a tématikou investování do lidí hrnou že už cena nejde níž, protože padla na dno, že nižší ceny už trh neunese, protože by to znamenalo kolaps klíčových firem v daném sektoru, tak proč k tomu nepřihlédnout. Proč nemít alespoň základní povědomí o tom, podle čeho obchodují technici. Potom prostě říkám proč ne. Když se to sejde a vím, že finanční analýza poukazuje na podhodnocení firmy, fundamenty také, technická analýza na měsíční, týdenní a denní bázi třeba i zároveň nakreslila nějaké zajímavé patterny ... tak to tam prostě pošlu.
-
Citace:
Původně odeslal
beraniste
A to víte odkud? To se mi nějak nezdá, to by mohl dostat pěkně přes prsty.
Elon Musk says Tesla’s stock price is too high, and now it has fallen - The…
-
Citace:
Původně odeslal
erik1
Nemyslím si, že beraniste reagoval na to že nemůže najít tweet :), ale reagoval na Maratovo "Ono tam toho bylo víc, než jen ten tweeet. Tesla přišla o většinu rezervací na auta a Musk začal prodávat svoje akcie, tam to bude ještě zajímavé...."
-
Bylo to živě diskutované ve FB skupině o tradingu. Někdo tam postoval i screeny ze CNN nebo co to bylo za stream.
Jinak, technická analýza více-méně funguje, protože jí používají individuání investoři, takže se pak dav řídí podle stejných signálů. Výhodu má ten, kdo jí používá trochu jinak nebo nemá ten davový přístup ala S/R úrovně atp....respektive, je o krok napřed před davem.
-
kdo chce nakupovat/prodávat, tak ten si v těch křivkách pro vstup a výstup zpravidla vždy něco najde, něco jako to pořekadlo, kdo chce psa bít, ten si hůl najde. ;)
-
Aký máte názor na akcie lodných a leteckých spoločností?
Boeing 1.3.2019 - 440,62 dolárov jedna akcia - 4.5.2020 - 131,46 dolárov jedna akcia
Delta Air Lines - 3.5.2019 - 57,80 dolárov jedna akcia - 4.5.2020 - 22,57 dolárov jedna akcia
Royal Caribbean Cruises - 3.5.2019 - 130,89 dolárov jedna akcia - 4.5.2020 - 41,37 dolárov jedna akcia
Viem, že s nákladnými loďami to nie je ružové - už pred koronakrízou mali problém. Otázka je ako sa to bude celé vyvíjať.
Ropa:
OXY /Occidental Petroleum/? - 4.5.2018 - 77,71 dolárov jedna akcia, 4.5.2020 - 15,52 dolárov jedna akcia. Pôjde to ešte nižšie? Buffet už nakupuje :-)
-
BA mám dlouhodobě v merku, ale zatim nevím. Dělají toho hodně, nedokážu si představit, co by je mohlo položit. A finančně byly vždy silní.
-
Podle mě, lodní doprava se oklepe hodně rychle. Letecká se bude vzpamatovávat roky. U lodí je výhoda, že dva měsíce v přístavu se nanich technicky nijak nepodepíše, u letadel se musí provést velmi drahá údržba. Navíc většina letadel je na lízačku a i několik dní na zemi udělá stroj prodělečný. Aerolinky jeli dost na krev. Teď se na trhu objeví hromada nevyužitých letadel zatížených leasingem, která nikdo nechce. Letenky budou muset jít nahoru a dovča v Egyptě za pár šušní bude minulost.
-
Nad BA také uvažuji. Přemýšlel jsem i o nějakých aerolinkách, jako American Airlines, ale nakonec je asi vynechám. Četl jsem, že i Buffett se začal zbavovat akcií aerolinek a k tomu určitě má dobré důvody. Jak napsal marat, letecké společnosti se mohou z otřesu vzpamatovávat hodně dlouho.
-
ty jo ked sa buffet zbavil aerolinek tak to bude velky spatny :) , mozna zase vstoupy ked bude mat signaly na nakup .... boeing asi nenechaji krachnout kvuli armade , otazka jak hluboko jeste padne ,
-
No já si myslím, že se toho zbavil ne kvůli tomu, že by nevěřil, že se oklepou, ale nevěří, že to půjde tak rychle, jak se předpokládalo.
-
Ešte ma napadla jedna vec - máte nejak tipy na akcie, ktoré momentálne stoja pár centov a je tu možnosť, že o 20-30 rokov budú mať nejakú väčšiu hodnotu? Nakúpil by som na dôchodok :-) Myslím tu na akcie ako napr. spoločnosť NIKE - obuv - každý dnes pozná túto značku a tiež väčšina z nás si už aspoň raz kúpila obuv tejto značky.
Akcia NIKE v začiatkoch 5.12.1980 stála 0,17 dolárov - tj. 17 centov :-) V roku 1985 stála akcia 25 centov. V roku 1995 sa už dala akcia kúpiť za 4 doláre. V roku 2006 už stála vyše 10 dolárov. 20.01.2020 stála akcia NIKE vyše 100 dolárov. Po koronakríze troška padla akcia na sumu 5.5.2020 - 87,71 dolárov. Teda z akcie z pôvodných 17 centov pri fakt dlhodobom horizonte cca 40 rokov akcie NIKE vzrástli až na 100 dolárov!!!
Bolo by dobré nájsť podobné firmy, ktoré začínajú na burze s nízkymi cenami akcií a ktoré by teoreticky mohli podobný rast v nasledujúcich cca 30-40 rokoch zaznamenať :-)
Ak máte nejaké tipy napíšte, porozmýšľame nad nimi.
Ak v roku 1980 niekto kúpil 10.000 akcií NIKE po 17 centov - zaplatil za ne 1700 dolárov z ktorých v roku 2020 mohol vyťažiť - 1 milión dolárov! No nie je to americký sen? :-) Samozrejme je to spojené s obrovskou trpezlivosťou ale aj šťastím.
-
erik1: Učinit takovou investici by chtěli asi každý. :-) Třicet let je ale strašně dlouhá doba. Klidně se může stát, že za 30 let koupíte akcie Applu, Microsoftu, nebo Amazonu za 50 centů a dnes přitom stojí ranec. :-) Osobně žádný tip na tak dlouhou investici nemám, sám se dívám jen na horizont cca 10 let, ale tak energii, vodu a potravu budeme potřebovat pořád, takže možná nějaké energetické, vodohospodářské nebo agro podniky.
-
Z té lodní dopravy, myslíte ty zaoceánské platby - turismus nebo doprava? Nějaké konkrétní podniky z toho druhého?
Mimochodem, analyzovali jste někdo TEVU? Je teď celkem lecná.
-
Citace:
Původně odeslal
node
kto si spravil financnu analyzu tesli tak vie ze jej akcie maju nulovu realnu hodnotu(assety/financie/...). komplet cele akcie tesly su len nafuknuta bublina. lenze na tom nie je nic zle. tak veci funguju. treba nalievat peniaze teraz, bezhlavo, aby neskor bol zisk. to iste platilo o facebooku a podobnych, primarne IT startupoch. valuacia ide hore i ked realne assety nie su ziadne. preco myslite ze dava google tolko sluzieb zdarma? mimo zberu udajov si tak zvysuje valuaciu v ociach investorov lebo ludia jeho sluzby pouzivaju, ludia vedia kto/co je google a za to sa plati. tak funguje akciovy trh. ide o to ako vidia akcie investori nakolko o tom je akciovy biznis. ak by niekto isiel realne kupovat firmu tak sa pozera na uplne ine cisla nez cenu akcie na akciovom trhu. takze to len tak aby v tom bolo jasno. preto aj technicka analyza je casto zbytocna nakolko cena akcie stoji a pada len na svetle v akom firmu vidia akciovi investori.
Hodnota akcií google nezvyšuje svoju hodnotu preto, lebo ho ľudia poznajú, ale preto, že zvyšuje svoju hodnotu a zisky... Takisto neviem akou analýzou si dospel k tomu, že hodnota Tesli je nulová.. máš zrejme nejaké zvláštne informácie...
---------- Příspěvek doplněn 05.05.2020 v 21:38 ----------
Citace:
Původně odeslal
erik1
Dnes som čítal zaujímavý článok: Světoví boháči čekají s nákupem akcií na další pokles:
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/...si-pokles.html
Aký pokles ešte čakajú? Vedia niečo o čom my nevieme? Samozrejme, že majú lepšie informácie ale neviem si vysvetliť ich vyčkávanie. Veď Trump už podpísal podporu 2 bilióny dolárov na podporu ekonomiky v USA. V poriadku dá sa po koronakríze očakávať recesia ale veď teraz padli akcie aj o 70 percent a už začali rásť. Kam ešte môžu padnúť? Do mínusu ako ropa? Fakt som zvedavý na budúce mesiace....
Tento koronashit sa zatiaľ nikam nechystá...Pokiaľ nieje vymakaná vakciína tak sa spoľahlivo môžeme tešiť na 2-3-4-5 sezónu.
-
Výletní lodě jsou odepsaný. Ikdyž, třetina obyvatelstva jsou primitivové, takže těm bude možná jedno, že se poplaví na lodi, která bude následující měsíc v karanténě, hlavně že lodní lístek byl levný.
Nákladní lodě budou ok, protože v Číně je většina světové výroby a to se hned tak nezmění. Prachy jsou vždy až na prvním místě a půlka věcí se díky ekologickým předpisům, ani nedá vyrobit jinde.
-
Čo sa týka výletných lodí, tak tam čakám nárast cien akcií - ale teraz by mohli ešte padnúť. Ľudia budú chcieť stále cestovať. Ja som asi introvert, ktorí veľa sedí pri počítači a voľný čas trávim v záhradke, prírode a v lese pri zbere húb a na turistike :-) To ma napĺňa. Ale sám sa čudujem akú tragédiu dokážu niektorí ľudia v TV predviesť keďže teraz musia sedieť doma. Im nestačí vyjsť do prírody - chcú cestovať do zahraničia, na dovolenky k moru a podobne. Takže sa nebojím, že by výletné lode skrachovali :-) Nákladná doprava - k tej sa neviem vyjadriť - ale snáď nám to niekto objasní, kto rozumie tejto lodnej doprave. Dovoz a vývoz tovaru - bude potrebný asi stále takže je to na zváženie.
-
Jak to bylo s FB? O jakem nalivani konkretne mluvis? Myslis tu bezurocna pujcku v hodnote 100M dolaru od statu, ktera se uz dneska nikde neuvadi? Data jsou dnes nejcenejsi aktivum a to stejne plati o Tesle, je uplne nekde jinde v majnovani dat a nikdo z nas nevi, kde se toho vyuziva.
Citace:
Původně odeslal
node
-
Keď už sme pri lodnej doprave čo hovoríte na akcie prístavu v Hamburgu?
Hamburger Hafen und Logistik - 6.5.2020 cena 14,10 eur - pred koronakrízou 25,- eur
-
Ako vidím všetky fondy v USA rastú, rastú aj akcie :-) Americký sen sa nezaprie - akoby verili, že všetko dopadne dobre. Vyzerá to ako každý mesiac 18-teho, keď určitá skupina ľudí stojí v radoch na Pošte a potom týždeň oslavujú v alkoholovom opojení :-) Ale vážne USA akciový trh sa zbláznil? OXY má obrovské dlhy. Lufthansa v Nemecku bojuje o prežitie. Uvidíme ako skončí.
George Soros nakúpil akcie Activision Blizzard....
-
Citace:
Původně odeslal
erik1
Ako vidím všetky fondy v USA rastú, rastú aj akcie :-) Americký sen sa nezaprie - akoby verili, že všetko dopadne dobre. Ale vážne USA akciový trh sa zbláznil?
George Soros nakúpil akcie Activision Blizzard....
však jako vždy, dolary se tisknou, lidé jsou on-line hrají videohry, takže nejvýkonnější akciový index nasdaq vesele roste a s ním i vše ostatní co je navázáno na technologie, až opadne pandemie a lidi budou zase off-line, tak na trhu očekávám korekci
-
Blíži sa tento týždeň ten očakávaný druhý prepad? Všetko padá padá padá až na výnimky :-) Katastrofa....pád kapitalizmu :-)
-
Podle mě první propad je z hysterie ten je současný.
Druhý bude ekonomický reálný a přijde za nějaký čas.
-
Rekapitulácia - 5.5.2020 som uverejnili ceny niektorých akcií a teraz pridávam ich súčasnú cenu 14.5.2020:
Boeing 1.3.2019 - 440,62 dolárov jedna akcia - 4.5.2020 - 131,46 dolárov jedna akcia - 14.5.2020 - 121,50 dolárov
Delta Air Lines - 3.5.2019 - 57,80 dolárov jedna akcia - 4.5.2020 - 22,57 dolárov jedna akcia - 14.5.2020 - 19,41 dolárov
Royal Caribbean Cruises - 3.5.2019 - 130,89 dolárov jedna akcia - 4.5.2020 - 41,37 dolárov jedna akcia - 14.5.2020 - 34,53 dolárov
Viem, že s nákladnými loďami to nie je ružové - už pred koronakrízou mali problém. Otázka je ako sa to bude celé vyvíjať. - 14.5.2020 - včera aj predvčerom padali akcie všetkých lodných spoločností na burze - tak isto aj akcie prístavu v Hamburgu. Proste celé odvetvie ako je podobne ako letecké spoločnosti.
Ropa:
OXY /Occidental Petroleum/? - 4.5.2018 - 77,71 dolárov jedna akcia, 4.5.2020 - 15,52 dolárov - 14.5.2020 - 13,44 dolárov
Pridávam ďalšie zaujímavé:
Hertz - najväčšia spoločnosť na prenájom vozidiel na svete - údajne krachuje. Založili ju v r. 1918 má veľké 17-19 miliardové dlhy.
Najväčšia autopožičovňa sveta Hertz krachuje. Na vine nie je len korona…
Cena akcie:
HERTZ - 1.12.2020 - cena akcie 15,75 dolárov - 14.5.2020 - 2,76 dolárov za akciu - je otázne či ju nechajú skrachovať. Čítal som, že problémy spôsobuje práve to, že nelietajú lietadlá a autá stoja na parkoviskách. Hmm - je to na zváženie....
HLT - Hilton Worldwide Holdings Inc. 1.12.2020 - cena akcie 110,91 dolárov - 14.5.2020 - 64,85 dolárov za akciu - momentálne padá a padajú aj ďalšie hotelové spoločnosti
---------- Příspěvek doplněn 14.05.2020 v 08:42 ----------
Ešte som zabudol dodať, že Buffetove miliardy stále čakajú na vhodnú príležitosť investovať - to môže tiež ovplyvniť trh.
-
Mimochodem, už nějakou dobu sleduju Macy´s, teď se prodává za 1/4 účetní hodnoty, což je řekněme více než dobrá cena a teď čtu, že jeden z největších akcionářů, je Čech..
Macy’s Attracts Czech Billionaire Investor After Share Drop
Držíte ten retail někdo? Uvažujete o koupi? Jaké jsou dle vás důvody, proč to nekoupit :)
-
Já zatím čekám a učím se. Podle mě ta největší špína vyplave na povrch až na podzim, pokud se do té doby začne lítat a všechna opatření se zruší. Pak může padnout úplně kdokoliv a nechci v tom mít peníze. Co čtu investiční diskuze napříč netem, tak lidi teď impulzivně lejou peníze do čehokoliv. Stačí že firmička o 5ri lidech vydá prohlášení, že je blízko spec testu na činavir a lidi začnou fanaticky nakupovat její akcie.
-
Citace:
Původně odeslal
marat
největší špína vyplave na povrch až na podzim
Vidím to stejně. Není přece možný, aby US trh práce byl v obrovské krizi a indexy na to skoro vůbec nereagovaly. Vlastně možné to je, ale je to jen oddalováno problému.
-
Niektoré mnou sledované akcie sú ako na húsenkovej dráhe. Padajú potom niekto vo veľkom začne nakupovať zvýši cenu a predá to. Tým pádom to znova padá. Ja viem, možno to už znie trápne ale stále opakujem meno Buffet. Tento starý pán stále vyčkáva. Možno vie, že teraz je najlepšie mať keš. A s tými aerolíniami to dosť pokašlal. Niektoré akcie rastú a každý týždeň pribúdajú v USA nové žiadosti o podporu v nezamestnanosti.
A na tomto videu vidieť ako to vyzerá v USA - ľudia si chodia pre jedlo pre chudobných lebo nemajú peniaze:
Cars line up for hours for drive through food bank - YouTube
Je to na zamyslenie. Na druhej strane si všimnite na akých autách si idú po jedlo :-) Takže vnímanie chudoby v USA a u nás je diametrálne odlišné.
-
Ahojte, tak ako dúfam, že už má každý nakúpené s popcornom v ruke po páde kapitalizmu sledujete zrodenie jednej veľkej finančnej bubliny, ktorá nemá v dejinách investovania obdobu. FED tlačí peniaze od rána do večera, Európa sype miliardy do spoločností, ktoré mohli kľudne skrachovať aby mali ďalšie zdravé firmy otvorené dvere na trhy. Už som čítal, že sa budú dvíhať dane. Kto to všetko asi zaplatí, no kto.
-
Já zrovna přemýšlím, jestli už se mám tu ropu prodat :-) Ale jestli se ještě na další měsíc dohodnou na snížení těžby ... Taky to sleduji s pobavením, ale nebyla by to taková zábava, kdybych to své portfolio už nerozprodal.
-
Citace:
Původně odeslal
beraniste
Já zrovna přemýšlím, jestli už se mám tu ropu prodat :-) Ale jestli se ještě na další měsíc dohodnou na snížení těžby ... Taky to sleduji s pobavením, ale nebyla by to taková zábava, kdybych to své portfolio už nerozprodal.
Já čekám až se mi to projeví na OXY.
Jinak, jak jsem výše zmiňoval to Macy´s, tak jsem ho tehdy koupil. Tak teď nevím, jestli prodat a zinkasovat zisk 60 % nebo ještě počkat ... účetní hodnota je stále směšná.
-
Nj, jenže ty akcie můžete držet navždy. Ropu jsem kupoval nakonec dole, takže za tu chvíli to je v pohodě, ale pokud by to mělo teď drhnout, nebo to spadlo a pak se to šplhalo znovu nahoru, to si z důvodu vysokého contanga nemůžu dovolit ...