Hotová katastrofa na trhoch :-) Dúfam, že aj s realitami to už niečo urobí a budúci rok splasne realitná bublina.
NOVAN spadne znova pod dolár? Je to možné? .....
Printable View
Hotová katastrofa na trhoch :-) Dúfam, že aj s realitami to už niečo urobí a budúci rok splasne realitná bublina.
NOVAN spadne znova pod dolár? Je to možné? .....
NOVAN je špatný no, ale neztrácím naději. Uvidíme příští rok. SPCE je už pod 14. Čekal jsem, že padne někam k 15, ale vypadá to, že možná bude mít Tuttinho pravdu a padne až pod 10 dolarů. Je možné, že již probíhá již očekávaná korekce trhů. Osobně bych čekal rovnovážný stav trhů tak na S&P 500 – 4200 dolarů, DOW – 32 000 dolarů, takže ještě máme kam klesat. Každopádně předpoklady, že letošní prosinec nebude Santa Rally se naplňují.
Splasknutí realitní bubliny ještě nečekám. To možná až tak v druhé poloviné příštího roku. Poptávka je ještě stále vysoká a jak jsem psal dříve, jen nízká poptávka nestačí, aby ceny začaly padat. S klesající poptávkou musí současně růst také nabídka a to se nestane, dokud nezačne stoupat nezaměstnanost.
Půl roku zpátky se ještě říkalo, že stagflace nehrozí, ale začínám si nyní myslet, že horzí čím dál tím více…
Verím v novan :D, kdyby slo GSM pres 10 tak cast prodam a jeste to naredim pristi rok pred FDA
Tak ďalšia obľúbená akcia uskutočnila reverzný split 1:15 - NAKD. Som zvedavý akým smerom sa bude uberať táto spoločnosť. Vkladal som do nej veľké nádeje :-)
SPCE - 13,81
NOVAN - 4,03
ASTI - 0,0032 - čakáme na RS
SPCE brzo za 7.60 :D
Ono padá vsechno :D Jednorozce doporucuju sledovat na stocktwits :D https://i.imgur.com/WluE6sB.png
Tak ono se už ve velké míře začalo projevovat ukončování kvantitativního uvolňování. Z původních 150 miliard dolarů měsíčně, snížil FED v listopadu a prosinci objem o 15 mld. a nyní, v lednu, o dalších 60 mld. Do konce března ma dojít k úplnému ukončení. No a na trzích bude těch 1,5 bilionů (!) dolarů v likviditě chybět. Všichni ví, že ceny akcií jsou nyní nadhodnoceny, takže nějaká korekce je na místě. Četl jsem, že optimistický odhad je korekce do 10 % a pesimistický kolem 30 %, tak uvidíme, který případ nastane. Realisticky asi něco mezi tím.
Docela mě ale zajímá, jaký vliv bude mít případná korekce na akciových trzích na kryptoměny. Tam bych se nedivil poklesu ani o 50 % a více.
Cekal jsem pad nasdaqu na 14500, protoze tam byl velký gap, tak jestli se to ted neodrazí, tak cekam ze další korekce jeste přijde.
Zaroven Virgin má jít na tech 7.60. kde jeste není :D
Máte někdo Zyngu? Prodáváte?
SPCE - dnes 13.01.2022 - 10.60 po tom čo ponúkla:
Virgin Galactic to offer $425 million of convertible bonds that mature in 2027
---------- Příspěvek doplněn 13.01.2022 v 17:22 ----------
Rozmýšľam nad stratégiou do budúcnosti, ale priznám sa, že to nevidím vôbec ružovo. Hlavne firmy, ktoré som sledoval sú samé reverzné splity, a následne padajú NAKD, CTRM, ASTI., TNXP, JAGX a podobne.
Čo sa týka Novanu tak neviem - stále padá. Sú ešte platné tie vízie od Zacka, že v budúcnosti dosiahne 70 dolárov plus? Strácam vieru.
Dneska jsem zrovna dokoupil novan, ale tak ja jsem blazen :D https://i.imgur.com/nYcCpQD.png
V te firme se nic nezmenilo, jen amíci jsou retardovaní a nevydrzi pockat.
Ten virgin jsem dobre tipnul, akorat spadlo i vsechno ostatni :D, nechapu kdo jim pujci prachy, kdyz nic nevydelávají, vzdyt ferroglobe má podobný dluh a urok 9.3%, pritom trzby pres dve miliardy.
Kolik dostane virgin urok? 20%? :D
Tak ona třeba Tesla byla také dlouhou dobu v mínusu a byla na pokraji bankrotu a pak najednou BUM! Cena je nyní tam kde je (i když realitě asi neodpovídá). Bylo tam taky poměrně dost toho štěstíčka, ale je možné, že Virgin na tom bude podobně. Já v něj stále ještě věřím a minimálně se může svést na vlně úspěchu druhých (Origin, SpaceX), pokud by se rozjeli dříve ti… Já SPCE určitě ještě přikoupím, jakmile půjdeme pod deset (což asi bude už dnes). Nevýhoda je akorát to, že vesmírná turistika se naplno rozjede až tak za 10–15 let, takže je to spíše investice na stáří.
Novanu také stále věřím. Přikupval jsem za 5, ale přemýšlím, že přikoupím ještě, když je to už pod čtyřmi dolary.
Mrzí mě jen to CTRM, které nakonec skutečně vypadá jako nějaký scam, i když nechápu, jak se mohl tenhle titul pak dostat na NASDAQ…
—
Jinak jsem ale zvědav, jak se současná ekonomická situace, kdy je inflace hodně vysoko, podepíše na titulech, které jsou nyní tak populární (nVidia, Tesla, Netflix, Microsoft, Apple, Facebook…). Jakmile lidem dojdou prachy (otázka tak půl roku), začnou šetřit a zrovna produkty a služby těchto firem odstřihnou – nebudou si kupovat nové mobily a hardware, zruší předplatné zbytných služeb atd. Takže u těchto titulů bych čekal asi největší korekci.
Plus samozřejmě se začne šetřit na kultuře a gastru, které byly bity, za poslední dva roky, nejvíce. Je mi jich fakt líto.
Tak na novan s nakupkou $10 me moc netesi. Vpodstate temer cele portfolio je nyni v cervenych cislech az na vyjimky jako je BB, RTX a co stale roste tak SHLF, kde verim, ze se muze dostat i na cisla pred pandemii.
Jinak jsem cast kapitalu presypal do krypta (SHIB, MANA, SOL) a tam to celkem jde.
Ostáva nám len vyčkávať. Inflácia je tu, Covid je stále tu, nezamestnanosť zatiaľ nie je. Takže sa to celé zatiaľ drží nad vodou. FED znižuje nákup akcií to je cítiť veľmi. Pozrite si ceny akcií na začiatku roku 2021 - január všetko to išlo smerom hore a dosahovalo vrchol, dnes sú niektoré 10x nižšie. Bitcoin 42.000 zo 69.000 - Elon sa hrá s dogcoinom - je to už dosť trápne - ale pre špekulantov dobré.
NOVAN - som zvedavý kde je to dno - lebo tento rok ešte nevidím nejaký extra príjem. SPCE - 9,96. CTRM vôbec nechápem - nakúpili flotilu lodí na prenos sypkých materiálov ale nič to s nimi zatiaľ nespravilo.
Ta nová zpráva je docela fajn, už to nenazyvají sb206 ale Berdazimer 10,3% gel.Citace:
Posledně jmenovaný představuje klinický příznak zánětu a bezprostředního vymizení lézí molluscum, který nebyl nikdy prospektivně studován v klinické studii na molluscum.
Novan Announces Presentation of Two Posters at the 2022 Winter Clinical…
Tak nemůžeš investovat do firmy podle rad na foru :D, me tady tyhle rady slouzi jen k tomu, podivat se na tu firmu z blizka, protoze nekdy to muze byt zlate prase.
Biotech je jiný level, ja jsem byl u Novanu 350% v plusu a neprodal jsem, ted jsem v minusu, ale zas ted mam 3x více akcií, takze v dalsim hypu to bude 350% z uplne jine castky a za další mesice to muze byt uplne jinak, ja se z toho nehroutim, stejne je to plan na 3 roky zkrz daňové odpustky.
Dnes to znova pekne padá. Palantir za 15 - nedávno stál 28 :-)
---------- Příspěvek doplněn 18.01.2022 v 17:37 ----------
Tak dávnejšie som písal:
George Soros Buys $45 Million Worth of Shares in Activision Blizzard - National…
A dnes oznámil Microsoft, že kupuje firmu Activision Blizzard :-) Miliardári majú stále viac info z pozadia ako my :-)
Nad Activision jsem přemýšlel, jak se provalily skandály se sexuálním obtěžováním, ale cena nepadla nakonec tak nízko, abych je koupil. I když dneska vyletěli hodně nahoru, tak nijak toho nelituji. Nekupuji totiž akcie nad 50 dolarů. Jedno z mých investičních pravidel. Jinak bych to měl nastavené, kdybych měl k dispozici daleko vyšší částky.
Jinak tak nějak si představuji situaci s Novanem, když se třeba za rok, rozhodne nějaká velká pharma koupit.
Samozrejme, ja už zostávam pri mojich obľúbených TNXP, JAGX , ASTI a podobne - brutálne padajú myslím, že sa dostanú ešte nižšie - a už pomerne lacno sa budú dať nakúpiť väčšie množstvá. Očakávam však ešte dlhodobejší pád....Vyčkávam.
---------- Příspěvek doplněn 18.01.2022 v 20:09 ----------
Tiež som špekuloval nad Activision po tom čo som čítal, že nakúpil Soros. Proste On má na to nos a kontakty.
Tak jde do tuhého, netflix -20% v premarketu pro výsledcích
Netflix, Inc. (NFLX) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance
Virgin Galactic 8.70, takže 7.60 si troufnu rict je jistota, pak jsem zvedavy na ten odraz.
Korekce se už rozjíždí naplno a jak jsem psal dříve, největší propad nejspíše uvidíme právě u populárních titulů, které zažily největší BOOM. Jsem zvědavý třeba na nVidii, jak padne, jakmile krypto půjde dolů.
Uvidíme čo povie FED :) Ale ťažko vidím žeby to padlo ešte o viac ako 10% (myslené globálne, s&p 500 je aktuálne -7% od max)
Uvidíme no. Těch 10 % je optimistická varianta. Já očekávám, že S&P 500 pújde někam ke 4000-4100, takže ještě nějakých cca 400 dolů (do léta). Zase pokud by měla nastat pesimistická varianta (tj. 30 % a více), tak pak by do hry nejspíše opět vstoupil FED a začal znova pumpovat... ale to je jen spekulace.
Myslím si, že dno je ešte dosť ďaleko. Aspoň teda podľa mojej teórie. Ešte máme kde padať.
---------- Příspěvek doplněn 23.01.2022 v 19:59 ----------
Do marca by to malo padať. Kedy tipujete, že sa to odrazí? Dokonca som nedávno čítal článok, že burzu ovplyvňuje aj kríza medzi Ruskom a Ukrajinou a neistota dodávok plynu do Európy v budúcnosti. Apropó prišiel účet za plyn - minuloročnú sadzbu z 0,01900 zvýšili plynárne na 0,02900 teda cca o 50 % - to sa odrazí na faktúre v januári 2023! O elektrine ani nehovorím. Takže začiatok roka 2023 nebude extra pozitívny. Drahé energie, drahé stavebniny - toto ovplyní aj veľké banské spoločnosti.
---------- Příspěvek doplněn 24.01.2022 v 14:00 ----------
Bitcoin 33.000! :-) Padá.
Dnešní začátek obchodování je ve znamení velkých červených čísel. Dost se nám propadl i Ferroglobe. To bude zase dilema co přikoupit. :-)
Krypto se veze na stejné poklesové vlně. Tam ale čekám obrovský propad. Bitcoin bych viděl dost pod 20 000 USD. Dno mezi 10 000-15 000 USD.
Sledujete to dnešné červené divadlo? Wau :-) Burzy sa pripravujú na zasadnutie Fedu a rusko-ukrajinsko-americký vojenský konflikt, ktorý onedlho vypukne. Nech je už marec - ak Rusi uzatvoria kohútiky s plynom, tak budeme mať čas pripraviť si nejaké to drevo na ďalšiu zimu. SPCE - 7,63 Novan - 2,76 GSM - 4,62 SOFI - 11,99 TNXP - 0,21 JAGX - 0,71
Už ide do tuhého - retail uzatvára marginové obchody, toto je ťažké ustáť.
---------- Příspěvek doplněn 24.01.2022 v 19:44 ----------
Ja ešte nebudem prikupovať, zatiaľ len čítam - dokonca som čítal, že tento prepad, može trvať ešte 2 roky - čo je zas možno extrémny názor - ale kto vie. Máte skúsenosti s tým, ako často je možné vykonať reverzný split akcií? Lebo niekde som čítal názor, že je možné, že onedlho Novan znova využije túto páku - fakt neviem, neviem či je to možné tak často.
Že by trval medvědí trend dva roky, tomu nevěřím, leda by opravdu nastal válečný konflikt s Ruskem. Věřím ale, že se jedná jen o další krátkodobou „studenou válku“ a k ničemu velkému nedojde. Holt, akcie byly prostě vysoce předražené a bylo jen otázkou času, než tato korekce nastane. Nic neroste do nekonečna. Mě pokles nevadí, alespoň zase přikoupím a kdybych nebyl tak „negativistický“ vůči daním v ČR (proti daním nic nemám, ale to by je musela vláda efektivně využívat a ne takhle „rozkrádat“), měl bych už většinu pozic uzavřenou.