Nebo klasika VISA a MAstercard přes léto.
Printable View
Nebo klasika VISA a MAstercard přes léto.
Ja počkám na leto, zatiaľ budem šetriť a vtedy niečo ešte asi nakúpim. Zatiaľ to sledujem. Očakávam tiež, či sa ešte Covid znova ozve na jeseň.
no jen aby ti to neujelo někam až na ten příslovečný měsíc
A je to tu CTRM konečne ohlásili reverzný split v pomere 1:10 na 28.5.2021. Momentálna cena pred zatvorením burzy bola 0,4247. Po ohlásení splitu cena padla v after hours na 0,36. Som zvedavý ako sa to prejaví v pondelok, či začnú mnohí vo veľkom predávať, alebo sa začne dokupovať. Táto spoločnosť vlastní už cca 23 prepravných lodí. A budú ďalšie.
This will reduce the number of outstanding common shares from approximately 899.6 million shares to approximately 90.0 million shares.
Predsa len je zdravšie pre spoločnosť mať 90 miliónov akcií ako 899,6 miliónov. Tento sektor pôjde smerom hore. Takže som optimista. Ale budúci týždeň bude vysoká volatilita.
CTRM - zatiaľ 0,36 - čakal som väčší prepad. Uvidíme tento týždeň, ktorým smerom ju posunú investori.
SPCE - prvý úspešný let - budú ešte ďalšie. Ja vlastne ani nemám predstavu, akú hodnotu bude mať akcia SPCE keď sa začne naplno vesmírna turistika a ľudia si to budú kupovať ako dnes letenky. Akú cenu by ste tipovali?
To byl jenom test flight, za tech 16 to byla asi dobrá cena.
Ja si to predstavuju nejak tak, ze misto disney parku a kolotocu, se budou chtit lidit proletet v tom pretizení.
Minulý týždeň mal reverzný split ONTX - 1:15 - tam som na -30 % :-) Dúfam, že sa časom zotavia.
---------- Příspěvek doplněn 25.05.2021 v 14:23 ----------
Novan ohlásil reverzný split v pomere 1 : 10. Tak toto bolo fakt nečakané z jedného dňa na druhý.
Novan Announces 1-for-10 Reverse Stock Split - Novan, Inc.
Taky teď koukám na NOVAN, proč padá a ono je oznámený split. Nějak hodně splitů v krátkém časovém horizontu. Doufám jen, že jsou hlavně z důvodů zalistování na burze...
Novan -33 % Ale celé je to zvláštne, pretože Novan podľa mňa nepotreboval reverzný split. Oznámenie dnes, revezný split platný už zajtra. Je to také narýchlo. Buď ich do toho tlačí nejaký veľký investor alebo proste tie výsledky výskumu nebudú dobré. Čo sa mi nezdá, veď Paula aj ďalší nakupovali aj v poslednom čase akcie. A oni majú priamy prístup k výskumu. Ale ja som stále optimista.
Divné no, člověk se pořád učí, držím pořád, nemá smysl to teď prodávat. Podle všeho si chtěli nahrabat, protože cena akcie jim odemkne bonusy, pokud půjde nad 11 USD a 25 USD. A to by se nejspise nestihlo ani kdyby vse dopadlo dobre, mozna bychom se dostali na 7 - 8 USD do pristiho roku.
https://i.imgur.com/Vy3YgRT.png
Jsem měl 300%, možná bylo lepší prodat, ale dneska jsem ješte dokoupil ve slevě a budu věřit, že ví co dělají. Tak zítra dostanu 1185 akcií po cca 8.5, tak těch 100USD je blíze, nez se zdálo.
Ale jsou to kundy
Pro jistotu jsem Novan také dokoupil, když už je ta sleva, ale snad to nebude průser. :-)
Minulý týden jsem ale prodal JAKK. Vnitřní pocit mi říkal, ať ho prodám, že bude padat a pak ho budu moci zase přikoupit a zatím se to vyplatili. Skoro jsme trefil i lokální vrchol (ten byl na 10 $). :-D
Všimol som si, že reverzný split sa dosť rozmohol. Ale je to možno len nezvyk, keďže predtým som to až tak nesledoval. Ale aj Novavax použil reverzný split v roku 2019 a dnes je na cene 147,55 dolárov. Ako píšu na internete klasici - je jedno na koľko častí je rozdelená pizza - aj tak pôjde o tú istú okrúhlu pizzu - či má 6, 10 alebo 15 plátkov :-) Takže držme palce Novanu. V4era to bolo -40 %. Nám je jedno či to bude 2,5 dolára alebo 25 dolárov :-) Aj keď priznám sa, je lepší pocit mať na účte tisíce akcií ako stovky. Ale to je len pocit.
Začalo další kolo pumpování do GME, AMC, KOSS atd. Alespoň se už konečně zbavím AMC, které jsem koupil při první vlně v podstatě na maximu (za 16 $). :-( Za 17 bych byl na skoro čisté nule, ale jestli se podaří dneska dostat na 18, tak budu alespoň trochu v plusu.
---------- Příspěvek doplněn 26.05.2021 v 17:14 ----------
Tak AMC prodáno. :-) Jsem teď zvědavý, jestli za dva/tři týdny začnou opět trhy padat. V půlce dubna jsme zažili výprodej, následně další v půlce května, a co červen? :-)
GME, AMC, SPCE - masívne pumpovanie. 1. posplitový deň spoločnosti NOVAN - 9,19
Mohli by vypumpovat i Virgin zas, tam tecu ja.
Je to možné, že to vypumpujú, keďže by mali prísť pozitívne správy.
---------- Příspěvek doplněn 27.05.2021 v 09:25 ----------
,,Dalším důvodem pro revers je, že řada velkých hráčů na trhu/fondů, apod. má zakázáno obchodovat instrumenty, jejichž hodnota je např. pod 10 USD. A v případě akcií platí, že burza jako NASDAQ může tituly, jejichž cena se pohybuje po určitou dobu pod hodnotou 1 USD delistovat (byť toto pravidlo nebylo v krizových letech 2008-9 aplikováno) .,,
Reverzní splity a opce | Quastic
Tak ten jún bude pre NOVAN fakt hustý. Čakám pozitívne výsledky, cena by už teraz mala rásť nad 10 dolárov. A potom začne ohňostroj. Teraz to už do seba celkom logicky zapadá. Potrebujú cenu nad 10 dolárov aby mohli prísť a nakúpiť veľký investori. Čo by napr. pri 5 dolárovej predsplitovej akcii nemohli, kvôli rôznym predpisom. Ale tak isto čakám, že aj CTRM pôjde smerom hore. Oni to tiež nebudú mať ľahké....
Na Investičním webu vyšel článek ohledně vlivu kroků centrálních bank a že nás čekají trhy na houpačce. Jak to tak pozoruji, tak to i sedí a v podstatě jsem už změnil strategii a místo investování začínám spekulovat. Takže až např. GME spadne, a on nakonec spadne, tak do něho naliju asi dost peněz (záleží teda ještě kam až spadne). Do shortování se ale nehrnu.
AMC, KOSS, SPCE - dnes riadna pumpa :-)
To teda! Čumím jako puk hlavně na to AMC. :-D Fakt jsem zvědavý, jak moc bolestivý pád to pak bude. Tipuji nyní, že příšti týden pondělí a úterý bude ještě růst, a pak začne výprodej, který se zastaví až další týden ve čtvrtek (případně se to ještě o týden prodlouží). To bude onen červnový výprodej. Pak opět růsty. Tak uvidíme, jak moc se trefím/netrefím.
Ahoj,
AMC včera 26,52 - Volume 688,237,189 Avg. Volume 88,045,996 To je neskutočné množstvo.
SPCE včera 31,09
GME včera 254,-
8:14
Akcie AMC Entertainment stouply ve čtvrtek o 36 % na 26,52 USD/akcii. Během čtyřdenní rally se jejich cena více než zdvojnásobila a od začátku roku jsou vyšší o 1150 % (Bloomberg) patria.cz
---------- Příspěvek doplněn 28.05.2021 v 08:31 ----------
Špekulanti 1150 % od začiatku roka len AMC! Ja s mojim portfóliom sa radšej ani nejdem ozývať. Hanbím sa. Musím prehodnotiť stratégiu.
Já už jsem tak udělal (viz příspěvek výše). V současné době extrémně uvolněné měnové politiky se prostě vyplatí být více spekulant, než investor. Minimálně celý letošní rok to tak bude. Příšti rok uvidíme, jestli si bude FED stále stát za svým, tj. nízké sazby a uvolněná měnová politika, „slíbil“ toto držet až do konce roku 2023.Citace:
Špekulanti 1150 % od začiatku roka len AMC! Ja s mojim portfóliom sa radšej ani nejdem ozývať. Hanbím sa. Musím prehodnotiť stratégiu.
Jinak na začátku roku byla cena nízká, takže pak se těch 1150 % dá udělat snadno. Však GSM má také cca 900 % zhodnocení.
Presne tak, letosni rok je ve znaku volatility, IMHO nejvetsi zisky budou na cryptu, coz jsou ostatne dlouhodobe.
Čo robí ten náš NOVAN :-) 7,85 Hmmm
Ferroglobe ❤ za 5 USD, tak teď to snad teprve začne, už mohou nakupovat i pojistovny, fondy, co maj zakaz kupovat akcie pod 5 USD.
Silne rozmýšľam predať NAKD /tu bude asi tiež čoskoro r. split/ a ASTI. + TNXP /aj keď tu ešte uvažujem/ je to niečo ako NOVAN :-) Za všetko by som nakúpil NOVAN. ASTI by sa dokúpil neskôr - tam nevidím, že by sa v priebehu 3 mesiacov dramaticky zvýšila jeho cena. Aj keď prichádza jún, možno začnú stúpať :-)
Dnes sa neobchoduje na Wall Street. Memorial Dayhttps://zavelkoumlakou.com/wp-conten...-1536x1024.jpg
---------- Příspěvek doplněn 01.06.2021 v 08:29 ----------
Patria.cz včera: 18:07
OPAKUJEME: Patria Finance zvyšuje cílovou cenu pro akcie ČEZ na 689 Kč/akcie z dosavadních 545 Kč/akcie, investiční doporučení "koupit" - podrobnosti zde
Nikdy som nevlastnil ČEZ, kupuje ho niekto?
---------- Příspěvek doplněn 01.06.2021 v 16:56 ----------
Newhydrogen - už som rozmýšľal na predaji a dnes oznámili, že na niečom pracujú +10 percent. NewHydrogen provides updates on its green hydrogen technology development
erik1: mám NAKD, jsem +160%, ale o prodeji neuvažuji. Mám tam relativně málo akcií a zisk v případě prodeje by nebyl dle představ. Dnes vyskočila z mnou sledovaných akcií OEG +107% máte ji i někdo jiný v hledáčku?