Ahoj, kde si našiel tieto správy, máš nastavený nejaký vyhľadávač? Ty stále potešíš pozitívnou správou. Ja by som rád kúpil GSM keď bude príležitosť a voľné zdroje, zatiaľ som na to nemal voľný kapitál.
Printable View
Ahoj, kde si našiel tieto správy, máš nastavený nejaký vyhľadávač? Ty stále potešíš pozitívnou správou. Ja by som rád kúpil GSM keď bude príležitosť a voľné zdroje, zatiaľ som na to nemal voľný kapitál.
Tyhle zprávy se nepisou na yahoo finance atd.
Ja to sleduju na https://stocktwits.com/, kde to tam vzdycky nekdo najde a postne, a pak si to jen overim.
So záujmom som sledoval keď Česká zbrojovka vstupovala na burzu cenných papierov. Vidím, že sa nejako rozbehla a kupuje americkú legendu - Colt.
Česká CZG koupila za pět miliard slavnou americkou zbrojovku Colt - iDNES.cz
Dá sa odhadnúť ako stúpne cena tejto spoločnosti behom pár rokov?
---------- Příspěvek doplněn 12.02.2021 v 19:05 ----------
BlackRock Inc. si zaslúži osobitnú analýzu, pretože má vo finančnom svete takú silu ako asi nikto. https://cs.wikipedia.org/wiki/BlackRock
Ako je to myslené ak pri nákupe vo FIO sa objaví hláška: Pokyn môže byť odmietnutý trhom, pokiaľ zadané množstvo prekračuje 10 % priemerného denného zaobchodovaného objemu za posledných 30 dní.
Ten priemer môže byť v miliónoch akcií, takže tam nie je veľká šanca aby malý retailový investor túto hranicu prekročil.
S touhle hláškou jsem se ještě nesetkal, ale tipnul bych si, že je to nějaká reakce na kauzu GameStop, nebo jen pojistka.
Jedná se o objem (počet uzavřených obchodů), ne množství akcií. Viděl bych to tak, že pokud je třeba průměr 100 uzavřených obchodů (avg. volume) a najednou začne hromada lidí kupovat akcie dané firmy a vytvoří 200 uzavřených obchodů (volume), tak ti tvůj příkaz nemusí projít, protože je to více, než 110 (100 + 10 %). Ale možná to tak není a plácám blbosti…
Co říkáte jinak na RLLCF? Nějak se to začíná rozjíždět, tak jestli se to třeba nerozjede ještě více, ale na Yahoo není zas tak moc informací o tom.
Uvidíme, pri týchto malých centových akciách človek nikdy nevie ako sa vyvinú. Raz rastú 200 percent, ďalší deň padajú, takže je to zložité. Veľa akcií je už vopred akoby predražených, napr. Hilton /HLT/ sieť hotelov. Už teraz je cena akcií na predpandemickej úrovni, dokonca je prekonaná. Pandémia neskončila, ešte sú tu len predikcie a stále rastie. Ale aj Airbnb - je už na 200 dolároch a len nedávno vstúpil na burzu.
ten graf RLLCF je nějaký rozbitý, na svíčkovém 4H je cena od začátku 12/10 až po 2/10 kolem 0.0044 a maximum 2/16 na ceně 0.0977, a na 1D je cena 0.004 jen tři dny a zbytek je buď 0 anebo 0.001 a peak není 2/16, ale 2/18 a ne na ceně 0.097, ale 0.060..
nj, jeden den to roste, a další zas padá, ale zatím co ten HLT udělal za 8 měsíců 260%, tak RLLCF udělal za týden nějakých 3 000% ;)
Dnes všetko padá, Texas zamrzol, Slovensko je na prvom mieste v úmrtí na Covid, kto ešte niečo má skryté v ponožke alebo pod vankúšom, je čas dokúpiť lebo potom by to už teoreticky mohlo len rásť :-)
---------- Příspěvek doplněn 18.02.2021 v 16:36 ----------
To je krása tých centových akcií - že dokážu krásne rásť.
U toho RLLCF jsem vyčetl, že se jedná jen o dividendu (i do toho se dá investovat). Samotná firma je pod RYCEY. Ale pár akcí nakoupím. Jedná se o firmu co vyrábí letecké motory, nejedná se o stejnojmennou automobilku, i když nějaký vztah tam asi i bude. Docela spadli dolů, ale pořád mají velkou kapitalizaci, takže budoucnost bych tam viděl, i když asi ne v horizontu pár let, ale tak 5+.
Dneska ale všechno padá, asi protože se blíží pátek.
Napsal mi node, prej uz ma 70 000 akcií GSM, ale pry si tady zrusil ucet, ze na webtrh uz nemel nervy, dneska jsem koupil zase ten nickel creek za 1000 USD,
Tak aspoń sa mu nič nestalo, super :-) 70.000? Tak ak to víde, už bude za vodou. :-) Stačí raz nasadnúť na akciu 0,0001 ktorá vyrastie na 1 dolár a budeme za vodou aj my :-) Dúfam že aj NAKD narastie adpoň na 10 dolárov.
No je to o tom jak si to nastavíš v hlavě, bez křemíku se bohužel neobejdeme. Navic node uz nakupoval za 0.68 asi 20 000, takze muze vklidu spat. ¨
Bohuzel, nastavení cechu, kdyz slysí slovo akcie je dlouhodobe spatne, nevidi v tom nic dobreho, ale to ze se tu rocne protoci treba 30 nebo 40 miliard na sazce, v losech nebo v tipsortu to jim prijde v pohode a v tom jsme docela velmoc.
Treba v norsku to uz pochopili hodne davno, staci si precit tento clanek
https://finsider.cz/investovani/do-c...uverenni-fond/Citace:
Takových výnosů správci fondu logicky nedosáhli prostřednictvím konzervativních investic, naopak vzhledem ke svému velmi dlouhodobému zaměření se nebojí alokovat významnou část prostředků do akcií. Konkrétně majetkové cenné papíry tvoří téměř 70 % celkových aktiv fondu.
Tohle se u nas stat nemuze, ikdybychom treba zacali tezit to lithium, u nas nejsou odborníci na spravu a ty prachy z toho by se stejne vyparily.
Investovanie do akcií v našich končinách je ešte stále u časti populácie znevažované a zatracované. Pričinili sa o to hlavne nebankové inštitúcie ako bol na Slovensku BMG Invest a podobné pyramídové spoločnosti, ktoré obrali mnoho ľudí aj o posledné financie. Sľubovali 60 %- výnosy a nakoniec z toho bol bankrot.
Králi pyramídových podvodov sa topili v miliardách. Skončili v chudobe…
Je to generácia našich otcov - ktorí už potom nikdy nezískali dôveru v žiadne investovanie. A áno, možno niekto povie, že tí ľudia, ktorí svoje peniaze vložili do tej pyrmídovej spoločnosti boli chamtiví, hlúpi a podobne ale oni boli skôr naivní a bola to doba keď ešte nebol internet rozšírení, ľudia ešte dosť dôverovali takýmto investíciám. Takíto ľudia potom aj svoje deti vychovávali alebo vychovávajú v dojme, že investovanie je zlé, nebezpečné a podobne.
Vďaka internetu však už začínajú ľudia rozmýšľať inak - vidia, že je možné investovať aj rozumne na burze - samozrejme v rozumnej miere - pretože dôležitá je diverzifikácia.
Ja napríklad nerozumiem ľuďom, ktorí pracujú v západnej Európe a keď prídu domov /do ČR,SR/tvrdia, že nemajú peniaze. Tam potom bude nejaký problém, ktorý sa nazýva - finančná negramotnosť. Ja sám som bol dlho finančne negramotný - šetril som do vankúša - lebo mi predchádzajúce generácie, ktoré zažili vojnu, devalváciu meny v 50-tych rokoch, znárodnenie a tiež investovanie do nebankových subjektov a následne krach - tvrdili, že je to najbezpečnejšie až kým som nezačal rozmýšľať nad svojim osudom a finančnou situáciou. Som rád, že som vďaka FIO objavil svet akciového trhu. Samozrejme investujem len do akcií na burze v USA - keďže poznám mentalitu ľudí /manažérov/ žijúcich v postkomunistických krajinách - zbohatnúť hneď aj keby mala firma skrachovať. :-)
---------- Příspěvek doplněn 20.02.2021 v 09:01 ----------
Ak sme fakt na začiatku rastového komoditného supercyklu, tak to bude pekná budúcnosť :-)
Komoditní supercyklus - Patria.cz
Mám úplně stejnou zkušenost. :-) Mojí rodiče zkoušeli investovat, ale nevyšlo to, a tak na to úplně zanevřeli. Já jsem dlouhá léta také jen šetřil, než jsem došel k závěru, že je to totální nesmysl, když je inflace kolem 2–3 % a úroky na spořícím účtu sotva 1 %. A v tomhle se asi dlouhou dobu nic nezmění, vzhledem k nasekaným dluhům. Škoda jen, že jsem na to přišel až po třicítce. :-( Jó, pamatuji si dobu, jak jsem koukal na Bitcoin za 400 dolarů a říkal si, že to může koupit jen blázen. :-) Holt, to jsem měl ještě neinvestiční uvažování.
tak vždy může být líp a zároveň i hůř, ale z těch post-stalinovích sovětských zemích jsme z toho vyvázly "náhodou" ještě relativně nejlíp ze všech ;)
Proč se napriklad u nas dividendy CEZU a další statnich firem, které stát každoročně získá, nereinvestují na trhu? Proc se na to neudelá statní fond, kde se ty dividendy budou reinvestovat tak jako je to v Norsku?
bych řekl že ta hlavní prapůvodní příčina všech těchto rozdílů mezi státy a mentalitou bude v tom že Norsko, na rozdíl od Česko-Slovenska, nebylo nikdy dlouhodobě (42 let) indoktrinováno marxismem-leninizmem, pětiletá okupace Narviku Německem se nepočítá, v té době byl okupován kdekdo.
Ferroglobe PLC
Mon, February 22, 2021, 3:00 PM
LONDON, Feb. 22, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Ferroglobe PLC (NASDAQ:GSM) announced today that it will issue fourth quarter and full year 2020 financial results after the close of the market on Monday, March 1, 2021 and will host the quarterly earnings call on Tuesday, March 2, 2021.
Ferroglobe invites all interested persons to participate on its conference call at 9:00 AM, U.S. Eastern Standard Time. Please dial in at least five minutes prior to the call to register. The call may also be accessed via an audio webcast.
Date: March 2, 2020
Time: 9:00 AM EST
Ferroglobe PLC Schedules Fourth Quarter and Full Year 2020 Earnings Investor…
---------- Příspěvek doplněn 23.02.2021 v 11:15 ----------
Dnes Novan v premarkete padá - vyberajú sa zisky.
Cas prikoupit, stejne budu cekat do vysledku pro FDA, coz bude az v cervenci
Tento týždeň bude veľká volatilita, neviem či dnes ale mal by nejaké výsledky o stave hospodárstva oznámiť Powel z FED-u. Neviem či to niekto sledoval ale dnes nielen NOVAN ale aj ostatné akcie, ktoré sledujem spoločne spadli o 20-30 percent. Pred 11-tou hodinou. Potom začali stúpať. Novan bol dnes pod 1,40 - to by sa už oplatilo prikúpiť ale už je pred otvorením na 1,78 :-) Tesla pekne spadla na 665,- dolárov aj Bitcoin na cca 48.000,-.
Krypto shortuju uz dva dny, mel jsem tam 3k USD asi za 1 minutu, kdyz to crashlo xD, ale nedalo se zavrit tak jsem znovu na cca 1k :D jen obrazovka error a binance spadla, jsem asi 3 dny zpatky nasel na metamasku 1 ethereum, kdyz jsem to kupoval pred 3 rokama za par supu na poplatky na ERC 20 tokeny, nejakym zazrakem jsem asi po roce nasel na hardisku privatni klice od metamasku, celkem haluz .
https://i.imgur.com/tnmv2Zb.png
Jop, dneska všechno nějak padá. Ale o nic brutálního asi nepůjde, ale proč něco nepřikoupit, že? :-) Jinak já krypto nejedu. Chtěl jsem do něj naskočit, jak v březnu spadl Bitcoin na 4 500 dolarů, ale nestihl jsem to. Neměl jsem na burze převedený keš a než jsem tak udělal, cena už byla fuč. Na těch 4 500 to bylo jen cca den. Mohl jsem to koupit samozřejmě i za 6 000 a pořád by se to hodně vyplatilo, ale co už. :-)
Tak tiež by som rád našiel niekde nejaký ten bitcoin :-) Dokonca aj ASTI nám padá o 21 percent. Ale tak už sa ten prepad dal čakať, nemôže to neustále rásť. :-) Škoda len, že nie je čo investovať :-)
---------- Příspěvek doplněn 23.02.2021 v 16:43 ----------
No áno to je ďalší problém - že tie prevody sú strašne pomalé. Ja som tiež myslel, že keď v klasickom FIO účte predám niečo - tak tie peniaze si môžem hneď previesť. Ale nie - čakal som dva-tri dni lebo peniaze boli len ,,na ceste,, to znamená, že prevod nebol možný kým nedorazia, takže toto je ešte troška také spomalené.
---------- Příspěvek doplněn 23.02.2021 v 16:55 ----------
Sledujem ešte KODAK /KODK/ v lete im schválil Trump pôžičku aby sa pretransformovali na farmaceutickú firmu. Vtedy cena fantasticky vzrástla. Ale keďže vedenie firmy urobilo údajne nejaké podozrivé prevody s akciami deň pred oznámením schválenej pôžičky, táto pôžička bola stopnutá a cena klesla na cca 6 dolárov. Teraz je cena na nejakých 8,55 dolároch. Ak výbor, ktorý vyšetruje vedenie ohlási, že pôžička môže byť pre firmu schválená a nenájdu nič problematické - tá cena vyletí dvojnásobne, keďže majú myslím len 30 mil. akcií /ale opravte ma ak to tak nie je/ takže je tam veľká volatilita. Ak dostanú tú pôžičku tak to bude 30 dolárov na akciu. Ak nie tak asi spadnú na 2 doláre a bude to škaredé. Uvidíme, ja sa v tom neveziem - zatiaľ :-) Wirecard mi stačil na vytriezvenie. Dcéra vedúceho Kodaku Karfunkela pracuje v administratíve BIDENA. Ale či to je pre KODAK nejaké dôležité prepojenie tak to neviem - človek nevidí do zákulisia. Trump si s Kodakom robil reklamu pred voľbami - vraj chce z hľadiska farmácie sebestačnú USA aby nepotrebovala Čínu. Biden hovorí podobne.
Jsem ale zvědavý, až na jakou hodnotu Bitcoin spadne až to začne padat. Při prvním pádu to bylo na cca 3 500 $, minulý rok v březnu už jen na cca 4 500 $. Takže je možné, že třeba už nepůjde pod 10 000 $ (někteří tvrdí, že už nepůjde moc pod 20 000 $).
Myslíš, že Bitcoin by v súčasnej situácii padol tak radikálne? Tak to bybolo zaujímavé - minule som čítal jeden článok v ktorom písali, že Tesla môže padnúť až o 90 %. Tak to sú už dosť radikálne názory.
Nemyslím v současné době, ale někdy v budoucnu (v horizontu tak 2 let). Nyní není moc důvodů, proč by měly začít trhy/kryptoměny padat a nejspíše celý letošní, a možná i příští, rok nic nenastane, co by pád způsobilo. Ale kdo ví...
Při prvním pádu spadl Bitcoin o nějakých 82 %. Pokud by spadl opět o podobnou hodnotu, dostal by se na nějakých 11 000 (při vrcholné hodnotě 56 000), takźe je opravdu možné, že pod 10 000 už „nikdy” nepůjde.
Jen sem hodim do plenu pro pobaveni moji predikci ceny btc i s casem.
50k únor
70k březen
150k červen
350k září
1M prosinec
od ledna 2022 bear market na dalsi 3 roky kdy to spadne az k 50k...
Mám za tim hodne duvodu, ktery tu vypisovat nebudu. Jen chci bejt hustej kdyz tak odvaznej odhad vyjde :D a nebo se proste jen pobavit za rok kdyz to nevyjde
A to jsem si rikal, ze ty odhady 300k v roce 2022 jsou odvazny :D