-
GSM Ferroglobe - vyhliadky pre trh s kremikom
Dost ma zaujimaju akcie Ferroglobe(GSM) co je jeden z poprednych vyrobcov kremikovych kovo-zliatin. Mimo to sa nedavno pustili do fotovoltaiky a taktiez nadviazali spolupracu so startupom ktory sa snazi vyriesit kremikove baterie pre elektromobily(riesia problem rozpinania kremiku).
Momentalne su vsak strasne cenovo dolu. Cena ich akcii isla z 20$ na 0.8$ za poslednych 5 rokov kvoli cyklu v ktorom sa momentalne nachadza trh. Paci sa mi ze znizuju prevadzku a predavaju asety ktore nie su ich core biznisom. Myslim ze na to idu dobre. No nepaci sa mi ze na to ze su popredna firma v tomto sektore tak nemaju ziaden "moat" a trpia najviac v tomto sektore. Ale to je mimo tejto temy.
Problem je ze na webe sa neviem dopatrat prakticky k ziadnym informaciam o tomto sektore. Tak len skusam ci sa tu nahodou niekto do toho trosku nevyzna a vedel by podat svoju predikciu na tento soktor na najblizsie 1-3 roky?
-
Re: GSM Ferroglobe - vyhliadky pre trh s kremikom
Ja to mam davno nakoupene, nechapu jak se tohle muze objevit na webtrhu :D, mam cca 5000 akcií a budu jeste prikupovat, ja tuhle firmu mam nastudovanou do detailu a klidne si pockam ne na 20 USD ale na 40.
Jednoduchá matika.
Ted nedavno dosadili nového CEO, který vedl 3 miliardovou USD firmu. Kolem 24 unora jsou výsledky za 4 kvartál + Q1 predikce, tady se bude rozhodovat jake budou met marze na tento rok, kremik raketove roste v evrope i v USA + dalších jejich produkt ferrosillicon taktez raketove roste v Evrope. ty ceny se jeste zdojnásobí kvuli číně a kvuli tomu že světové organizace dali BAN na nekvalitní palivo do lodí, proto se cinanum nevyplatí ted vozit kremík do evropy nebo USA + se tam kvuli tomu zavírají i doly.
Kdyby si neco chtel vedet tak napis :)
Ale fakt zasnu nad tím, ze nekdo jsem dá na WT tuhle firmu XD.
Problém proc jsou akcie dole je vysoká cena energií na zpracovaní surového křemíku v Evrope a i s propadem jeho cen na konci roku 2017 a v roce 2018, ty ceny elektriny se resi furt, je moznost i nejakych ulev ze států jako Spanelsko a Francie, coz by ceny akcií vystrelilo do vesmiru.
Další problem bylo, že Trump uvalil cla na Činu na dovoz křemíku do USA, ale nejaká obchodní komise je vzápěti zrusila, v podstate jediné cla která byla zrusena na čínu. To melo fatální vliv na cenu akcíí a investoru v USA.
Ale trend se začíná obracet, spolu s roustoucí cenou kremiku. Nikomu neradím, ale jestli mas 100 000 tak je jsem dej a za 3 roky me podekuj, nebo i nakonci tohoto roku.
Nekup firmu, která má 2 miliardy USD trzeb za 0.90 USD, když při zvýšení marží celá kapitalizace firmy odpovídá treba 6 mesicnimu zisku :D
Muzu se zeptat kde si na ferroglobe narazil? Kdyby chtel nekdo sledovat ceny a tak tak na
Ferroglobe shares price - chart, recommendation, Short Interest
https://i.imgur.com/DbYWzOq.png
-
Ferroglobe bude v prdeli totalne. Meli jste kupovat zlato jak jsem psal minuly rok.
-
tuttinho: ze ty si ten josef na yahoo finance co ku gsm stale postuje v komentaroch :D
anyhow, "Nekup firmu, která má 2 miliardy USD trzeb za 0.90 USD" uz davno neplati. preto je cena aka je. co sa tyka situacie v usa, tak mnohe krajiny dotuju kremik a GSM na to naraza, preto sa stazovali ale nepochodili a usa to maju na haku takze nie su cenovo konkurencieschopny tak ako importery z krajin kde maju na to dotacie(brazilia, cina,...).
preto myslim ze ferroglobe bude zavysiet skor na domacom, europskom trhu a jeho automobilovom a stavebnom priemysle. lenze europa je v depresii prakticky takze nejaky rast tam len tak skoro nevidim. jasne, ked sa to rozbehne, tiez vidim ze akcie pojdu hore, ratam ze to potiahnu elektormobily a kompletna vymena celeho vozoveho parku ktora sa potiahne aspon desat rokov, ale prave preto sa pytam na nejake predikcie kedy to asi nastane. lebo osobne to tak skoro nevidim.
oleg: gtfo so zlatom.
-
Citace:
Původně odeslal
node
tuttinho: ze ty si ten josef na yahoo finance co ku gsm stale postuje v komentaroch :D
anyhow, "Nekup firmu, která má 2 miliardy USD trzeb za 0.90 USD" uz davno neplati. preto je cena aka je. co sa tyka situacie v usa, tak mnohe krajiny dotuju kremik a GSM na to naraza, preto sa stazovali ale nepochodili a usa to maju na haku takze nie su cenovo konkurencieschopny tak ako importery z krajin kde maju na to dotacie(brazilia, cina,...).
preto myslim ze ferroglobe bude zavysiet skor na domacom, europskom trhu a jeho automobilovom a stavebnom priemysle. lenze europa je v depresii prakticky takze nejaky rast tam len tak skoro nevidim. jasne, ked sa to rozbehne, tiez vidim ze akcie pojdu hore, ratam ze to potiahnu elektormobily a kompletna vymena celeho vozoveho parku ktora sa potiahne aspon desat rokov, ale prave preto sa pytam na nejake predikcie kedy to asi nastane. lebo osobne to tak skoro nevidim.
oleg: gtfo so zlatom.
Ne to nejsem ja :D ja jsem hlavne na stocktwits
Víc to zavísí na oceli, protoze do oceli se pridáva kremik mnohonasobne víc, nez nejake baterky a elektromobili atd. Ferroglobe neni o elektromobilech a solarnich panelech, je to hlavne OCEL. Jde i nový koncept tesly ten cybertruck, který je vyrobený komplet z nerezové oceli, na které je nutné velke mnozsvtví kremíku, proto i ted akcie šly o 50% nahoru a dostali se z nejvetsího pruseru, uz jen vidina že automobilky opustí hliník a prejdou na ocel, nerezovou ocel, posune akcie GSM do vesmíru a to se vsadím jak to udela musk, tak to udelaj i ostatní, predstav si proc na Cybertruck nepouzili hliník? kdyz je lehci jako ocel a je to elektromobil?
Jak uz jsem psal cína je v prdeli za rok 2018 klesl vývoz kremíku z cíny o 25%.
Od 1.1.2020 platí nová pravidla pro lodní dopravu, kdy palivo do lodí je ted mnohem drazší, protoze zakazali to nejlevnejsí které se v lodích pouzivalo, proto pro vyvozce jako Cina, brazil to jsou další naklady. S rostoucí cenou energií na rozvojových trzích se brzo stane ze uz je nikdo dotovat nebude, protoze se to nevyplatí a kremik tak zustane v podstate mimo globalizovany svet a na kazdem kontinentu bude nekdo hegemon? A kde je FERROGLOBE - USA, CANADA, EVROPA a Afrika! Az se to stane tak to bude Monopol na techto trzích.
Factbox: IMO 2020 - a major shake-up for oil and shipping - Reuters
-
osobne cakam na cenu okolo 70s pripadne 60s kedze nedavno bola na 50s s tym ze toto by mala byt moja posledna tohtorocna investicia. ked pozeram konkurenciu GSM tak GSM na tom nie je uplne zle, a ked bol na vrchole tak zarabal paradne. len to nacasovanie je dolezite. ak sa veci na trhu nepohnu tak je mozne ze GSM krachne lebo nebude mat dost financii na preckanie tohto utlmu. a ta absencia "moat"-u ma tiez dost serie na to ze je to lider na trhu.
-
Citace:
Původně odeslal
node
osobne cakam na cenu okolo 70s pripadne 60s kedze nedavno bola na 50s s tym ze toto by mala byt moja posledna tohtorocna investicia. ked pozeram konkurenciu GSM tak GSM na tom nie je uplne zle, a ked bol na vrchole tak zarabal paradne. len to nacasovanie je dolezite. ak sa veci na trhu nepohnu tak je mozne ze GSM krachne lebo nebude mat dost financii na preckanie tohto utlmu. a ta absencia "moat"-u ma tiez dost serie na to ze je to lider na trhu.
mimo to sledujem este TECK, AA, HTHT a VEDL. ide len o to ktore padne na cenu ktoru chcem skor.
KDyby meli zkrachovat tak nedostanou 100 milionu dolaru pujcku v prosinci, toho se vubec neboj, za GSM stojí velké spanelské ryby a oni presne ví, ze stací nekde potichu vyckat a prekonat spatný vývoj, protoze kazdy sektor jede ve vlnách, mezitim si snizi naklady, snizi platy a huráa kremík vyletí mrdneme tam dividendu a plebs se posere :D. pod 0.80 uz to podle me nepujde, uz to jde videt ted na grafu jak se to chystá na odpal, cim dele bude cena akumulovat tím to bude vetsí a to verim po tom co jsem videl 30% za den a do capu se vlilo 50 milionu dolaru, tak ti rikam ze další odpal bude uplne z jine dimenze a ze to pobezi odd CNN az po CT24 :D.
Celá hodnot firmy je cca 3x násobná oproti kapitalizaci. Tedy jim ted nejaký fond Apollo nabízel 3 USD za akcii jako odkup, ale mi rekni kdo by to prodaval, kdyz jen za leden sla cena kremíku o 8%.
-
oni nedostali 100M pozicku. oni len zmenili poskytovatela uveru z lokalnej banky na kanadsku banku ktora im predtym zastresovala predaj nejakych asetov a teda s nimi maju vztah uz a preto dostali aj dobre podmienky. realne to pre nich znamena ze podla novych podmienok uz nemusia drzat v hotovosti tusim 160M ako zaruku ale iba nejakych 40M(tie cisla si nepametam presne takze je to len cca). taktiez dosali omnoho nizsie uroky na splatky a celkovo lepsie podmienky takze sa im teraz financne lepsie dycha.
co sa tyka tych spanielskych ryb - tak 54% vlastni Grupo Villar Mir, S.A.U. ktory maju financne problemy tak chcu predat svoj podiel v GSM, preto cena vystrelila z 50s na 80s. taktiez GSM odpredali svoje hydroelektrarne v spanielsku, polsku zlievaren a kanadku taktiez, cize assety im isly dolu a financie z toho isli na splatky dlhov. prevadzku na zvysnych zariadeniach utlmili na minimum takze prijmy isli dolu lebo produkcia klesla. je to dominovy efekt. preto hovorim ze ma zaujima ako v blizke jdobe bude vyzerat trh lebo nie je uplne jasne ci to firma bude moct prezit dostatocne dlho nakolko i ked prijmy v spicke nie su zle, vydaje su znacne a ked je trh v utlme tak je tu sanca ze ich to polozi, tak ako akukolvek inu firmu ktora je v utlmenom sektore a nema dostatok cash na dlhodobe prezitie.
paradoxne im vraj teraz idu prijmy skor z manganovych zliatin nez s kremikovych.
-
Citace:
Původně odeslal
node
oni nedostali 100M pozicku. oni len zmenili poskytovatela uveru z lokalnej banky na kanadsku banku ktora im predtym zastresovala predaj nejakych asetov a teda s nimi maju vztah uz a preto dostali aj dobre podmienky. realne to pre nich znamena ze podla novych podmienok uz nemusia drzat v hotovosti tusim 160M ako zaruku ale iba nejakych 40M(tie cisla si nepametam presne takze je to len cca). taktiez dosali omnoho nizsie uroky na splatky a celkovo lepsie podmienky takze sa im teraz financne lepsie dycha.
co sa tyka tych spanielskych ryb - tak
54% vlastni Grupo Villar Mir, S.A.U. ktory maju financne problemy tak chcu predat svoj podiel v GSM, preto cena vystrelila z 50s na 80s. taktiez GSM odpredali svoje hydroelektrarne v spanielsku, polsku zlievaren a kanadku taktiez, cize assety im isly dolu a financie z toho isli na splatky dlhov. prevadzku na zvysnych zariadeniach utlmili na minimum takze prijmy isli dolu lebo produkcia klesla. je to dominovy efekt. preto hovorim ze ma zaujima ako v blizke jdobe bude vyzerat trh lebo nie je uplne jasne ci to firma bude moct prezit dostatocne dlho nakolko i ked prijmy v spicke nie su zle, vydaje su znacne a ked je trh v utlme tak je tu sanca ze ich to polozi, tak ako akukolvek inu firmu ktora je v utlmenom sektore a nema dostatok cash na dlhodobe prezitie.
paradoxne im vraj teraz idu prijmy skor z manganovych zliatin nez s kremikovych.
Ta lektrárna nebyla jejich core bussines a proste to prodat museli. To v polsku ani nestálo za rec to bylo snad jednotky milionu. Spis se ceka i kdy otevrou pece na ferrosilicon ,které v rijnu pozastavili
Ta cena vystrelila v podstate z 0.50 na 1.20, ale nebylo to kvuli prodeji ale bylo to pravé kvuli Tesle a novému pohledu na auta z oceli, kdyby to bylo kvuli prodeji tak je cena uz davno na 3 dolarech protoze Villar mir samo reklo ze pod 3 USD neprodá nic.
-
viem ze to nebol ich core biznis, ved to je na tom prave dobre. len hovorim ze z toho boli prijmy.
to s tou teslou a ocelou moc nezeriem. ak si odmyslim ze len samotny ford ide von z trhu osobnych automobilov a ide sa zamerat na pickupy a dodavky kde je znacne viac oceli tak ak by zaujem o ocel isiel tak moc hore tak by United States Steel Corporation (X) neboli momentalne na historickom minime. mimo toho, ako som pisal, v USA gsm nebude konkurencie schopne a tesla nema v europe tovaren momentalne. nehovoriac o tom ze tesla je len jedna mala automobilka a ide iba o jeden jediny model ktory este ani nie je na trhu a ktory bude mat absolutne mizernu produkciu v pocte kusov takze hovorim, moc to nezeriem ze automobilky budu prechadzat z hliniku na ocel a ze to vyvola nejaky obrovsky narast zaujmu o kremikove zliatiny. skor si myslim, ako som pisal, ze to bude o vymene starych aut so spalovacimi motormi za nove elektromobily a to sa bude diat prakticky na globalnej urovni, no to je este minimalne dekadu-dve daleko nez sa to naplno rozbehne. mimo to vidim jedu sancu pre GSM ak ide o boom v stavebnictve co v europe momentalne nehrozi, v pre trh v usa nemaju spominane dotacie a v cine toho moc nerobia.
preto som opatrny a ide mi prave o to nacasovanie. nikam sa neponahlam.
-
Citace:
Původně odeslal
node
viem ze to nebol ich core biznis, ved to je na tom prave dobre. len hovorim ze z toho boli prijmy.
to s tou teslou a ocelou moc nezeriem. ak si odmyslim ze len samotny ford ide von z trhu osobnych automobilov a ide sa zamerat na pickupy a dodavky kde je znacne viac oceli tak ak by zaujem o ocel isiel tak moc hore tak by United States Steel Corporation (X) neboli momentalne na historickom minime. mimo toho, ako som pisal, v USA gsm nebude konkurencie schopne a tesla nema v europe tovaren momentalne. nehovoriac o tom ze tesla je len jedna mala automobilka a ide iba o jeden jediny model ktory este ani nie je na trhu a ktory bude mat absolutne mizernu produkciu v pocte kusov takze hovorim, moc to nezeriem ze automobilky budu prechadzat z hliniku na ocel a ze to vyvola nejaky obrovsky narast zaujmu o kremikove zliatiny. skor si myslim, ako som pisal, ze to bude o vymene starych aut so spalovacimi motormi za nove elektromobily a to sa bude diat prakticky na globalnej urovni, no to je este minimalne dekadu-dve daleko nez sa to naplno rozbehne. mimo to vidim jedu sancu pre GSM ak ide o boom v stavebnictve co v europe momentalne nehrozi, v pre trh v usa nemaju spominane dotacie a v cine toho moc nerobia.
preto som opatrny a ide mi prave o to nacasovanie. nikam sa neponahlam.
Kdyz budes opatrny nekoupis nikdy nic, tohle neni sporici ucet :D.
Nechapu proc by nemohli met ocelový skelet i normální sedany, nebo další tipy aut. Ja ten cybertruck beru ze to je jako prvni iphone z pohledu toho ocelového skeletu, hlinik je moc drahy, kdyby byl cybertruck z hlinky nestojí zaklad 60 000 a jeste 2 elektromotory ale 100 000 proto to udelali z oceli a ne z hliniku, tim jak se zvysí ucinost baterií a elektromotoru nemá nikdo duvod delat auta z hlinky. Pro GSM je dulezity arcelormittal ktery pusobí v evrope. Pristi rok bude postavena gigafactory v Nemecku, takze tesla bude i v evrope.
A pokud neveris ze to rostlo kvuli tesle stací si najít datum kdy akcie stála 0.5 dolaru a kdy bylo predstavení cybertrucku.
-
tym ze som opatrny som myslel ze uz neskacem po hlave do vsetkeho co sa mi paci. myslim ze to obdobie mam uz za sebou.
nehovorim ze sa ta technologia nerozsiri len ze osobne neverim ze je to nieco so moze GSM, repsektive cely sektor, postavit na nohy.
-
Jeste jsem ti to dohledal teda, jestli to není tím tak nevím, nic se v te dobe nestalo, o prodeji se zacalo hovorit az v druhe pulce ledna a ceny kremiku byly 15% dole oproti dnesku.
https://www.tradingview.com/x/i5asUtc6/
-
z toho co som cital tak slo len o rast ceny kremiku po 18 mesiacoch, takze ta korelacia s teslou tam asi nebude uplne priama.
OT: nieco sa deje lebo trhy letia prudko hore, aj meď. dokonca aj moje akcie HTHT co je siet cinskych hotelov. vzhladom na situaciu s virom by som to necakal. ze by spravili funkcnu vakcinu?
-
A co jeste sledujes za akcie?
No mrknul jsem zbezne ale divim se ze se bojís GSM do budoucna na 1 - 5 let a mas koupene zadluzené hotely, kde kdyz jeden rok se neco posere tak je to v p...a debt jim rostl o 1/4 :D
HUAZHU GROUP LIMITED : HTHT Stock Price | MarketScreener
-
Citace:
Původně odeslal
Tuttinho
A co jeste sledujes za akcie?
drzim: TGB, TRQ, HTHT, KDP
sledujem: VEDL, TECK, AA, GSM, SHI, HBM, X, PLM.
aktivne ma zaujima prakticky uz len GSM. ostatne len ked pojde cena rapidne dolu. VEDL ma bude zaujimat koncom roka, podla toho ake budu prognozy na zinok na buduci rok. X, TECK, HBM a AA len tak zo vedavosti. PLM tak o 2-3 roky. SHI lebo ma zaujimali pneumatiky.
pred tym virom bolo HTHT(+30%) po TGB(+50%) moja najlepsia pozicia :) ak pojdu pod 30 tak prikupim.
-
Pokud drzis to co drzis, tak nechapu proc se bojis krachu u GSM, kdyz jeste vidis ty ceny hlinky jak rostou a Vilar mir ted prodali OHL takze maj prachy prave pro GSM, vzdyt ty kanadské firmy maj docela vysoké dluhy, tedy nechapu ze se tam nebojis krachu, treba to TRQ ti maj giga dluhy.
-
ocivinde kazdy z nas hodnoti firmy uplne inak :)
btw: ja nie som daytrader ani spekulant
-
Ja jsem nedavno prodaval osram jsem kupoval za 28 euro a prodaval ted na 45, osram byla bomba.
-
parada. ako dlho si drzal?
-
-
co tam presne pisu? z prekladu som pochopil ze sa tam riesia nejake dotacie pre velkoodberatelov energie? cize asi to zlacni vyrobu v regione?
a ten spominany feroatlantica je prave jeden z asetov ktore gsm predalo, nie?
-
Citace:
Původně odeslal
node
co tam presne pisu? z prekladu som pochopil ze sa tam riesia nejake dotacie pre velkoodberatelov energie? cize asi to zlacni vyrobu v regione?
a ten spominany feroatlantica je prave jeden z asetov ktore gsm predalo, nie?
Ano dostanou dotace na elektrinu, feroatlantica je prave soucastí GSM pokud vím. Pokud jsem to dobre pochopil tak 31 firem vcetne GSM (feroatlantica) si rozdelí 261 milionu euro, pokud to schváli, je to nejakem zrychlenem rizeni a jen se ceka asi na evropskou komisi, ale mohlo by to platit od brezna. tohle se uz resi strasne dlouho, rok a pul zisk jim prave odchazi za energie, tohle by vyresilo ten problem, proto i dnes to tak roste.
Protoze jednoduchá otazka, proc kdyz má firma Trzby skoro 2 miliardy USD nemá konstatně zisk, vzdyt ta akcie je zadarmo tohle není Zoot nebo podobne :D? Proc nemeli zisk, museli drzet 160 milionu dolaru hotovost kvuli uveru a jeste vyplaceli dividendy, + zvyseni ceny energií a pád cen kremiku poslali akcie na dno.
Tenhle krok jim zvedne marze, usetri na nakladech a udrzi zamestnanost win win situace, zatimco ceny kremiku jdou nahoru
-
gsm dnes vystrelilo pomaly o 20 centov ale volume nic moc. pockam kym to opadne zase na 80s a asi pojdem do toho teda. ratal som ze to pojde pod 80 ale vyzera ze asi uz ani nie.
-
Citace:
Původně odeslal
node
gsm dnes vystrelilo pomaly o 20 centov ale volume nic moc. pockam kym to opadne zase na 80s a asi pojdem do toho teda. ratal som ze to pojde pod 80 ale vyzera ze asi uz ani nie.
No vzdyt rikam ze risk / reward je tu zadarmo. Tady uz se jen ceka az to potvrdí kvartální výsledky (rust ceny kremiku atd), vysledky za Q4 budou 24 ale to byly jeste staré ceny, mozna reknou jestli uzavreli nové aktualní prodejní ceny atd, takze dulezite vyskedjy budou Q2, Q3, Q4 to uz si myslim na 100% ze minimalne jeden bude v zisku. Kdyby to nakonci tohoto roku stalo nejakych 5 USD vubec bych nebyl prekvapeny.
BTW uz si to mel davno nakoupit pod dolar, zatím co se tu bavíme je to o skoro 25% nahore, kdyby si dal vcera 100 000 mas uz dneska pekny zisk.
Volume pri techto cenach neni tak dulezite, jelikoz moc lidi proste zatím nema duvod prodavat, takze asi neni ani nijak velky sell book
-
0.83$ :)
... zlata corona :D
toto som planoval ako poslednu tohtorocnu investiciu ale este ma zaujala Alcoa(AA).
neponahlam, uvidim buduci tyzden kam az ceny pojdu...ale svrbia ma prsty veru, je tazke sledovat tento vyvoj a odolat pokuseniu ihned nakupit.
-
tutti: cena uz padla na 0.73$. podla mna znizenie urokovych sadzieb fedom dnes moc nepomohlo. indexy isli hore vcera ale uz zase padaju, ratam to to bude pokracovat cely tyzden. najnizsia cena gsm bola tusim 0.52$ a rezistencie su okolo 0.75$ a potom 0.65$. ak si vezmem do uvahy ze dnes nieko dumpol 1.3M akcii a ze ludia tlacili cenu hore kvoli notifikacii nasdaq aby gsm malo cenu nad 1$ aspon 10 dni, co uz nastalo, tak ratam ze cena sa bude teraz normalizovat niekam okolo 0.7$. co myslis, kam az cena pojde podla teba?
inak vcera padla cena az na 0.7$ po uzatvoreni burzi.
-
Zaujimalo by ma, kde nakupujete akcie? Budem rad ak mi nieco zaujimave doporucite.
-
Citace:
Původně odeslal
node
tutti: cena uz padla na 0.73$. podla mna znizenie urokovych sadzieb fedom dnes moc nepomohlo. indexy isli hore vcera ale uz zase padaju, ratam to to bude pokracovat cely tyzden. najnizsia cena gsm bola tusim 0.52$ a rezistencie su okolo 0.75$ a potom 0.65$. ak si vezmem do uvahy ze dnes nieko dumpol 1.3M akcii a ze ludia tlacili cenu hore kvoli notifikacii nasdaq aby gsm malo cenu nad 1$ aspon 10 dni, co uz nastalo, tak ratam ze cena sa bude teraz normalizovat niekam okolo 0.7$. co myslis, kam az cena pojde podla teba?
inak vcera padla cena az na 0.7$ po uzatvoreni burzi.
Hele tak dokud neprodas tak si neprodelal, ja to beru spis jako prilezitost hodit tam jeste 3 - 4k USD. Podle toho co rikal jejich CEO, tak ten rust ceny kremiku se projeví až 3 - 4 mesicním zpozdením, takze poradne vysledky lze ocekávat až na konci roku a první ctvrtletí 2021, je to proste o trpelivosti.
-
Citace:
Původně odeslal
Martin Bariak
Zaujimalo by ma, kde nakupujete akcie? Budem rad ak mi nieco zaujimave doporucite.
ak myslis brokera tak to uz sa tu riesilo vo viacerych temach. ja osobne idem cez fio lebo asi ako jediny maju fixny poplatok. akurat ale nemas pristup na kanadsku, londynsku alebo japonsku burzu. takze len nyse, nasdaq, xetra a tusim nejake polske a madarke burzy.
inak mas potom degiro a lynx asi najlepsie volby. na zmeu penazi pouzivam roklen ale aj to sa tu uz riesilo a je viacero sluzieb ktore tu ludia pouzivaju.
Tutti: mne nejde o rast a predaj. To je daleko. Skor riesim kedy otvorit poziciu. dnes to bolo dost volatilne tak uvidim zajtra este. ale mam taky silny pocit ze to pojde blizku ku 0.6$ ale nemyslim ze prerazi pod. na gsm mam dedikovany posledny balik penazi co mam v plane tento rok investovat narazovo takze neponahlam, len vyckavam.
PS: inak este som nevidel firmu kde 100ks akcii zobchodovanych v casovom horizonte 5minut(timeframe) hybe cenou tak ako pri GSM. pritom vidim ze niekto unloadne 50 alebo aj 500k akcii a cena sa ani nehne.
-
heh, tak som kupil za 65c a prisaham 2 minuty na to padla cena na 0.597$ :D
prave pre toto je dobre zadavat prikazy mimo obchodnych hodin aby clovek potom nebol zbytocne ovplyvneny emociami.
...a den skoncil na 55c 😫
-
Tak vítej v klubu je třeba vyčkat na další výsledky ale tohle vidím na double bottom
-
:) nj, cakal som na to uz mesiac, bol som ochotny ist na 80 centov ale hovorim si ze nebudem ponahlat zatial... prisiel som o 3k akcii na tomto blbom 5 minutovom nacasovani...plus trochu blby eur/usd kurz som chytil predvcerom, ale co uz.
ale sila inak, len za dnesok padla cena o 28%.
-
uuuf, 42 centov dnes. portfolio mam -30% teraz. co mi trha zily je ta obrovska prilezitost ktoru som premeskal lebo uz nemam cash teraz. normalne su vianoce. snad som nepremrhal zase prilezitost ktora tu bude raz za dekadu ako to byva zvykom.
-
Mel bys nakoupit Ropu Brent, tam se trhne balik
-
oleg tie tvoje investicne rady ma vzdy pobavia :)
-
no, tak to jsem rad. nekdo se bavi a nekdo dela byznys.
-
https://imgur.com/FCiLqcf
Jo nekdo umí nekdo ne :D (není moje)
---------- Post added 10.3.2020 at 0:07 ----------
Citace:
Původně odeslal
node
uuuf, 42 centov dnes. portfolio mam -30% teraz. co mi trha zily je ta obrovska prilezitost ktoru som premeskal lebo uz nemam cash teraz. normalne su vianoce. snad som nepremrhal zase prilezitost ktora tu bude raz za dekadu ako to byva zvykom.
neboj musíš počkat na ty Vánoce práve :D, taky jsem v minusu, ale určitě neprodám ani akcii.
-
dnes som cakal zase na blby roklen kym mi vymeni penaize a nestihol som uz ani 43c a potom som zavahal tak uvidim pocas tyzdna ci to pojde znova nadol. pozeram aj ine akcie, vsetko je dolu, je tazke si vybrat jednu :D
inak ten pad dnes nebol kvoli virusu ale kvoli rope. rusi odmietli znizit produkciu ako ziadalo opec tak saudi tlacia ceny nadol aby rusi isli do minusu avsak putin vraj predal americke(dolarove) bondy a nakupil zlato v priebehu uplynulych rokov tak zevraj su cenovo v pohode na dalsich 10 rokov cize tieto ceny ropy dolu dlho nebudu a saudi sa uveodmia. potom ocakavam ze trh prekompenzuje a ceny pojdu rapidne nahor. vplyv virusu bol skor minuly tyzden a nebol taky obrovsky ako ten dnesny prepad.
avsak vplyv virusu a ceny ropy drti cely severo-americky frakovaci priemysel. plno firiem bude krachovat, k tomu sa nabalia financne isntitucie ktore napoziciavali kopy penazi a td. skratka co je napojene na ropu ma visoke riziko. uvidime v druhej polke roka.
-
Aytu BioScience, Inc. (AYTU) Stock Price, Quote, History & News - Yahoo Finance
tak jsem se nechal vybláznit davem dneska a koupil jsem asi 1200 akcií Novan, :D. https://search.yahoo.com/search;_ylt...D&fr=yfp-hrmob
Citace:
The big reason for the gain is that a recent study showed that nitric oxide is show to have an inhibitory effect on some virus infections. The study showed that nitric oxide inhibits the replication cycle of the severe acute respiratory syndrome coronavirus or SARS in vitro. This is great news for NOVN.
Going further, the study found that organic nitric oxide donor, S-nitroso-N-acetylpenicillamine, significantly inhibited the replication cycle of SARS CoV. Moreover, nitric oxide inhibited viral protein and RNA synthesis.
-
ja rozmyslam ze poslednych par korun co mam ci dat na nieco co uz mam a zpriemerovat sa nadol, aspon trochu, alebo prikupit nejake dividendove akcie.
-
Jedete na FIO brokerovi nebo...? Doteď jsem si vystačil s crypto burzami a revolutem. Tohle nevypadá zle, udělal bych si průzkum. Tak kdybyste za sebe doporučili brokera na klasické akcie...díky
-
Citace:
Původně odeslal
xakrurychle
Jedete na FIO brokerovi nebo...? Doteď jsem si vystačil s crypto burzami a revolutem. Tohle nevypadá zle, udělal bych si průzkum. Tak kdybyste za sebe doporučili brokera na klasické akcie...díky
Já jedu FIO, klasika
---------- Post added 12.3.2020 at 17:35 ----------
Citace:
Původně odeslal
node
ja rozmyslam ze poslednych par korun co mam ci dat na nieco co uz mam a zpriemerovat sa nadol, aspon trochu, alebo prikupit nejake dividendove akcie.
Ted asi muzes nakoupit cokoliv :D
Premyslim na Carribien crouise, Carnival corp nebo norwegian cruise line
Dame double top?
https://i.imgur.com/ivAlMUh.png
-
na koniec som dokupil GSM a zpriemeroval sa na 58 centov. teraz som uz totalne financne vysuseny. aspon nemam stres ze premrhavam prilezitosti lebo uz nemam za co nakupit. budem ma konecne po tyzdni kludny spanok :)
inak OXY bola dnes dobra kupa.....stale je. mas prakticky garanciu 3x-4x tento rok uplne v pohode a maju dobre dividendy.
-
Citace:
Původně odeslal
node
na koniec som dokupil GSM a zpriemeroval sa na 58 centov. teraz som uz totalne financne vysuseny. aspon nemam stres ze premrhavam prilezitosti lebo uz nemam za co nakupit. budem ma konecne po tyzdni kludny spanok :)
inak OXY bola dnes dobra kupa.....stale je. mas prakticky garanciu 3x-4x tento rok uplne v pohode a maju dobre dividendy.
Taky jsem prikoupil, spoleham na spanelskou vladu, 0.39 2k akcií, dobra cena :D
---------- Post added 12.3.2020 at 18:44 ----------
Stocks – Wall Street Cuts Losses Sharply on Huge Fed Cash Influx By…
https://www.tradingview.com/x/LijrWwZe/
Uvidíme za tyden
-
ja sa len bavim na tom ako vseci paikaria. naprosto vsetko o beznych investoroch je pravda :D
-
Že bych koupil dno, GSM jde do trháku :D
-
Nakoupil jsem 3 várky na 0.55, 0.49 a 0.44! Dneska jsem to nestihl chytnout na 0.36 :-D
-
Citace:
Původně odeslal
Fantaszy
Nakoupil jsem 3 várky na 0.55, 0.49 a 0.44! Dneska jsem to nestihl chytnout na 0.36 :-D
Tak hodne stestí, mas si myslím skvele ceny. Dneska se docela i tesím celá italská burza dneska roste 15%+
-
Citace:
Původně odeslal
Aleš Jiříček
bacha na bulltrap s tema rostoucima burzama :)
Tady už se na to nehraje, tohle je buď všechno nebo nic.
-
-
pochybujem. aj ked vidim ze eur/usd pada ako kamen, tak gsm minimalne je primarne o europe a tu je este minimalne tyzden plny obmedzeni a v usa to len zacina. takze ratam ze trhy ako celok budu dole este aspon 2-3 tyzdne.
-
Citace:
Původně odeslal
node
pochybujem. aj ked vidim ze eur/usd pada ako kamen, tak gsm minimalne je primarne o europe a tu je este minimalne tyzden plny obmedzeni a v usa to len zacina. takze ratam ze trhy ako celok budu dole este aspon 2-3 tyzdne.
Kdo si to nakoupil bylo tam dneska 35%
-
pozeram ze vcera vyskocilo na 59 centov. ale to su len take anomalie. niekto proste nakupil vo velkom tak vyhnal cenu nahor. trend sa nemeni zatial.
-
Citace:
Původně odeslal
node
pozeram ze vcera vyskocilo na 59 centov. ale to su len take anomalie. niekto proste nakupil vo velkom tak vyhnal cenu nahor. trend sa nemeni zatial.
To jo ale mohl to byt nejaky insider, takze bude treba nejaky 8k form
-
ale pozeram ze dnes islo vsetko hore. ECB tlaci nejaky 750MLD balik, USA zase 1.5T. uvidime co bude. ale ropa je stale v riti.
popravde moc to nesledujem lebo uz nemam cash. dost oslobodzujuce. avsak este skusim potlacit aspon dvojku a zpriemerovat jednu poziciu.
-
Trump nakoupil ropu za nekolik miliard a uz je 30% v plusu :D je to proste trader
-
to je len americka shale oil najskor. takze produkcia bude v usa drahsia vs europa. dobre pre gsm.
-
Ja jsem teda jeste napakoval bitcoin :D, skoda ze za malo, to mohl byt trejd zivota
https://i.imgur.com/PLgElZP.png
---------- Post added 20.03.2020 at 17:19 ----------
Citace:
Původně odeslal
Tuttinho
Tak Novan dneska 100% :D
-
pekne. ja by som to ale rychlo predal pretoze antimalarika funguju bezproblemov na covid19.
anyhow, zase chytam nervy na roklen. ani za hodinu a pol mi nepripisali peniaze ktore som poslal a teraz len dufam ze ten ich ***** system funguje a poslu peniaze este dnes pred zatvorenim trhov lebo som zobral blby eur/usd kurz len aby som to uz mal vybavene. prisaham ze som cez nich bez problemov menil len 1-2 krat. inak vzdy nejake oneskorenie, sms nechodili cely den, podpora reaguje den a aj to vzdy bez nejakeho vysledku a podobne. keby existovala lepsia firma, s podobnymi kurzami, hend idem prec.
... fakt, roklen je banda kokotov. uz 4 hodiny cakam na transakciu.
...chcel som zpriemerovat inu poziciu no gsm prave padlo na 38 centov tak by som do toho hned isiel, nebyt toho prijebaneho roklenu... snad v pondelok bude stale dobra cena. asi od teraz budem menit peniaze radsej priamo cez banku.
-
Citace:
Původně odeslal
node
pekne. ja by som to ale rychlo predal pretoze antimalarika funguju bezproblemov na covid19.
anyhow, zase chytam nervy na roklen. ani za hodinu a pol mi nepripisali peniaze ktore som poslal a teraz len dufam ze ten ich ***** system funguje a poslu peniaze este dnes pred zatvorenim trhov lebo som zobral blby eur/usd kurz len aby som to uz mal vybavene. prisaham ze som cez nich bez problemov menil len 1-2 krat. inak vzdy nejake oneskorenie, sms nechodili cely den, podpora reaguje den a aj to vzdy bez nejakeho vysledku a podobne. keby existovala lepsia firma, s podobnymi kurzami, hend idem prec.
... fakt, roklen je banda kokotov. uz 4 hodiny cakam na transakciu.
...chcel som zpriemerovat inu poziciu no gsm prave padlo na 38 centov tak by som do toho hned isiel, nebyt toho prijebaneho roklenu... snad v pondelok bude stale dobra cena. asi od teraz budem menit peniaze radsej priamo cez banku.
Je tam zase aftermarket na 0.55 :D, ale nevim jaky je to objem
https://i.imgur.com/XhsD5rS.png
-
1000 akcii, to je nic
Ferroglobe PLC Ordinary Shares (GSM) After-Hours Quotes | Nasdaq
na gsm som videl after-hours po 1 alebo 10 akcii nad cenu ked to tlacili nad dolar :)
-
Takže cena pak půjde zase na 0.40? Chci také nakoupit
-
✅ Villar Mir asume que Ferroglobe está cerca de la venta
Ferroglobe je blízko prodeje, tak snad aspon 3.5 USD za akcii bych prosil
GSM Book Value per Share | Ferroglobe - GuruFocus.com
Btw NOVAN dnes potvrdil ze dela cure na Covid19 :D
-
cena nema preco ist hore. priamy odpredaj akcii nema s floatom nic spolocne.
-
Citace:
Původně odeslal
node
cena nema preco ist hore. priamy odpredaj akcii nema s floatom nic spolocne.
Jaktoze nemá? :D Kdyz asi prodaj 3USD za akcii tak akcie bude 3 USD, Muze se prodat cela firma a stahnout z burzy, nevim proc by to nemelo vliv. To ted bude zalezet jak je na tom Villar mir a zakolik to pustí, ale podle me to nepusti pod 500 000 000 USD. 3 USD vychazí na 531 mega a už předtím řekli že to pod 3 USD neprodaji
-
GSM je akciova firma kde VM vlastni nejakych 53% akcii. VM je vo financnych problemoch tak zvazuje odpredat svoj podiel v GSM na vyplatenie dlho. nebudem teraz riesit ze predavat svoj podiel pri tejto cene, ked cena bola nedavno 1.2$ je naprosta blbost.
ak VM preda svoj podiel, tak ho preda napriamo, zaujemcovi, nie cez burzu. cize pre burzu sa naprosto nic nemeni.
ak by novy majitel vyhlasil ze ma zaujem o odkupenie celej spolocnosti(teda float), tak to robi dopredu a oficialne kde aj definuje cenu za ktoru je ochotny kupit float. ked sa toto stane tak cena akcii vystreli na tuto hodnotu pretoze kazdy akcionar bude chciet max cenu. ak cena pojde nahor tak zaujemca svoju ponuku nenaplni lebo sa stava prenho nevyhodna a akcionary by tak hnali ceu nahor do nekonecna, preto sa to nedeje. na nasledovnom zasadani akcionarov sa vznesie navrh na odpredaj akcii a ked sa majoritne schvali tak sa fixne cena a automaticky sa akcie presuvaju tomuto zaujemcovi. minortny akcionar nema moznost si ich ponechat nakolko vedenie rozhodlo o odpredaju za hodohnutu cenu.
cize nic taketo sa tu vobec nedeje. najblizsie k tomu, pokial viem, ma TRQ aktore by mal odkupit RIO, ale o tom sa hovori uz roky a ani pri tychto cenach sa nic nehybe takze moc sa na to nespolieham.
PS: samozrejme "hostile takeover" tu neriesim, ale pri tychto cenach by som sa nedivil ak by novy majitel po odkupeni podielu VM proste skupil cely float a stiahol gsm z burzi.
-
Citace:
Původně odeslal
node
GSM je akciova firma kde VM vlastni nejakych 53% akcii. VM je vo financnych problemoch tak zvazuje odpredat svoj podiel v GSM na vyplatenie dlho. nebudem teraz riesit ze predavat svoj podiel pri tejto cene, ked cena bola nedavno 1.2$ je naprosta blbost.
ak VM preda svoj podiel, tak ho preda napriamo, zaujemcovi, nie cez burzu. cize pre burzu sa naprosto nic nemeni.
ak by novy majitel vyhlasil ze ma zaujem o odkupenie celej spolocnosti(teda float), tak to robi dopredu a oficialne kde aj definuje cenu za ktoru je ochotny kupit float. ked sa toto stane tak cena akcii vystreli na tuto hodnotu pretoze kazdy akcionar bude chciet max cenu. ak cena pojde nahor tak zaujemca svoju ponuku nenaplni lebo sa stava prenho nevyhodna a akcionary by tak hnali ceu nahor do nekonecna, preto sa to nedeje. na nasledovnom zasadani akcionarov sa vznesie navrh na odpredaj akcii a ked sa majoritne schvali tak sa fixne cena a automaticky sa akcie presuvaju tomuto zaujemcovi. minortny akcionar nema moznost si ich ponechat nakolko vedenie rozhodlo o odpredaju za hodohnutu cenu.
cize nic taketo sa tu vobec nedeje. najblizsie k tomu, pokial viem, ma TRQ aktore by mal odkupit RIO, ale o tom sa hovori uz roky a ani pri tychto cenach sa nic nehybe takze moc sa na to nespolieham.
PS: samozrejme "hostile takeover" tui neriesim, ale pri tychto cenach by som sa nedivil ak by novy majitel po odkupeni podielu VM proste skupil cely float.
Tak to je asi blbost ze by to prodali za kolik jako treba za 35 000 000 USD to je asi nesmysl :D
---------- Post added 25.03.2020 at 13:56 ----------
Solvay y Ferroatlántica mantienen su actividad en Cantabria y no se plantean…
-
Citace:
Původně odeslal
Fantaszy
Dneska to stihneš 😂 Jinak situace se nám krapánek změnila s virusem ne ?
-
Ja to dneska nestihnul dpc, v ES prijmaj novej zamestnance
Citace:
Továrna v Maliañu pracuje na sto procent a najala dočasné zaměstnance, zatímco chemie Barreda činila 60%.
Ani Ferroatlántica, ani Solvay, dvě z velkých společností v Kantábrii, zatím nemají plánované žádné ERTE. První pracuje na 100% a druhý na 60% jeho produkce.
Ferroatlántica, v Camargo a Astillero, „nemůže vyrovnat se s poptávkou po práci, kterou právě teď má, i když nevylučuje, že„ dojde k poklesu “nebo že španělská vláda nařídí ukončení výroby průmyslových odvětví, a proto v souladu s výborem společnosti použít soubor nařízení o dočasném zaměstnání (ERTE).
Společnost má celkem 150 zaměstnanců, z nichž 27 je zaměstnáno na pracovní neschopnosti nebo na dovolené a vzhledem k objemu práce muselo uzavřít 21 nových dočasných smluv . Ujistil o tom Efe předseda výboru společnosti Francisco González, který vysvětlil, že právě nyní společnost dosahuje zisku díky oživení v prodeji a výrobě, což je důvod, proč „se nedokážou vyrovnat“, ale nevylučují to, že pak jsem dostal "propad". "Dnes by uzavření muselo být způsobeno vyšší mocí, to znamená, že pokud zastaví výrobu španělská vláda," uvedl González, který připomněl, že společnost již schválila a sjednala ERTE z ekonomických důvodů.
A to naznačilo, že navzdory této velké poptávce po práci v pecích Maliaño a Astillero, společnost Global Steel Wire of Santander objednala materiál, ale díky osmidenní přestávce této společnosti byla odložit.
Stejně tak společnost zavedla různé protokoly, aby zabránila infekci koronaviry mezi svými zaměstnanci, jako je například zahřátí veškerého personálu na teplotu, když začne střídání, zavřela polévkovou kuchyni a mezi své pracovníky distribuuje masky a rukavice. Dalším z opatření, která začnou provádět během tohoto týdne, je dezinfekce směsí bělidla , které připravují ve vlastní laboratoři společnosti a která se přidává k čištění šaten a sprch třikrát denně.
-
tym je skor myslene 21 docasnych zamestnancov(bud polovicny uvezok alebo zivnostnici), nie zmluvy na dodavky materialu. to kvoli tym 27 zamestnancom. podla mna teda.
ja som videl gsm na 35 ale nerajcuje ma to. spriemeroval by som sa na dol len o par centov takze to moc neriesim. az ked to pojde niekde na 30, ak vobec, a ja nekupim nieco ine, tak prikipum.
teraz ma serie ze vcera som chcel kupovat 10k akcii jednej firmy za 0,2079, pri com akcie boli cez den na 0,202 a 0,205, ale bohuzial som zadal obchod o par minut po druhej 0,205 a uz sa tam cena nedostala a dnes uz je skoro 0,26 takze momentalne nekupujem nic. ale je to fajn pocit, ziaden natlak, nebojim sa ze mi ujde prilezitost. moc to nerieism.
-
Citace:
Původně odeslal
node
tym je skor myslene 21 docasnych zamestnancov(bud polovicny uvezok alebo zivnostnici), nie zmluvy na dodavky materialu. to kvoli tym 27 zamestnancom. podla mna teda.
ja som videl gsm na 35 ale nerajcuje ma to. spriemeroval by som sa na dol len o par centov takze to moc neriesim. az ked to pojde niekde na 30, ak vobec, a ja nekupim nieco ine, tak prikipum.
teraz ma serie ze vcera som chcel kupovat 10k akcii jednej firmy za 0,2079, pri com akcie boli cez den na 0,202 a 0,205, ale bohuzial som zadal obchod o par minut po druhej 0,205 a uz sa tam cena nedostala a dnes uz je skoro 0,26 takze momentalne nekupujem nic. ale je to fajn pocit, ziaden natlak, nebojim sa ze mi ujde prilezitost. moc to nerieism.
To jo, ale na grafu jsou nádherné "bullish morning star" i na mesicním i na tydenním, mám takový pocit, ze bychom brzo mohli videt vytáhnutí nad dolar, a musí to být tento mesic
, takze je cas do utery
https://i.imgur.com/fVkO8PD.png
Plus se tam rýsuje reversní hlava, ramena na denním grafu, neber to ale vazne nikomu neradím, jen to tam vidim a dáva mi to smysl.
https://i.imgur.com/xsUU1iY.png
-
ja TA uz moc neriesim. na strednej som sa zaujimal o daytrading futures nez som si uvedomil ze je to len dalsi full time job.
dnes pozeram na grafy skor podla citu a len zopar TA indikatorov, stale vsak skor len od oka.
anyway, pozeram ze som v minuse uz len 30% dnes, naproti 43% par dni dozadu. trhy idu hore, zlato pada. asi uz mame dno za sebou.
PS: je taky dobre znamy indikator dna trhu ak dva dni po sebe trhy rastu, vtedy je dobre otvorit poziciu lebo asi sa trh odrazil a pojde hore. cize uvidime este zajtra a piatok samozrejme bude volatilny. zlato ide dolu a ropa hore takze vyzera to pozitivne. AVSAK virus este ani zdaleka nezasiahol usa tak ako europu takze osobne ocakavam este jeden obrovsky pad v priebehu 1-2 tyzdnov, minimalne americke firmy. eu firmy(gsm) resp firmy ktore zavysia skor na europe, tak tie mozno pojdu uz hore.
-
Tak dneska vesmir, GSM dostalo jak ve Spanelsku tak v USA vyjimku, ze patri mezi kritická odvetví a dal budou fungovat, nehrozí tedy uzavriti tovaren
-
hej, pozeram ze uz je na 48c(celkovo dnes ide vecsina hore). inak kde chodis na tie info? vela veci co si tu zdielal som ani nenasiel.
-
-
dnes mozno bude pad cien.
---------- Příspěvek doplněn 02.04.2020 v 14:54 ----------
nezamestnanost v usa vyletela na 6.6 miliona. pravdepodobne americke akcie dnes poletia nadol a europske pojdu asi hore. uvidime. bude to zaujimave.
---------- Příspěvek doplněn 02.04.2020 v 17:41 ----------
tak nic, vsetko ide nahor, sranda :D
-
Ja dneska zase prikoupil za 1000 USD, ty ferroalloys pumpují jak prase
-
:)
ja som sa rozhodol ze i ten posledny volny cash teraz a z dalsich vyplat co mam uz nebudem investovat. venujem sa teraz video produkcii a vybava je dost draha :D
zatial som -25% s portfoliom ale ked sa to prehupne budem na tom dobre. sance su a budu, nie je sa kam ponahlat...ale bol by som rad keby TRQ uz islo konecne hore lebo tam mam najviac penazi a som na 0.7$ :D
-
Mě teď dělá radost n4g naga, na 5 eurech budu met skoro míč a už je to docela nezastavitlne od ledna přes 250 procent
-
-
Co to presne znamena pro Ferroglobe?
-
minimalne zvysenie dopytu po kremiku. podla mna ale GSM aj bude riesit nejake patenty takze aj tam by som videl nejaky prisun penazi.
taktiez tam pisu "Ferroelectricity refers to a class of materials that can not only achieve spontaneous electric polarization, but also reverse its direction when exposed to an external electric field, which is promising for electronics." cize je pravdepodobne ze sa zmeni technika vyroby procesorov a pameti postavenych na silikone.
-
Vidim to na odpal zachvíli
-
OT ale dnes je moje portoflio -22.67%. ocakavam do mesiaca by som mal byt v pluse.
-
Tak konečně 0.55 a můžeme dál
-
dnes je dobry den, portfolio mi oproti vcerajsku vyletelo o 6%. uz som v minuse len -18.55% :D
med uz atakuje 2.4$. paradicka.
-
Tjn, kdyz ty vysledky nebudou uplne v prdeli, tak jsme tak na 1.5 usd urcite, uz to roste, spekulanti naskakuji, kdyby dneska 0.60+ bylo by to good na pátek
-
tak veru, na gsm som v minuse uz len 45$ 😄
----
pekne to dnes veru skoncilo. dufam ze ten trend bude pokracovat aj dalsi tyzden a na vianoce pojdem na bahamy :D
-
gsm 0.621$. id piatku do dnes mi narastlo protfolio z -23.5% na -14.65%. ide to raketovo nahor vsetko. uz je po korone konecne.
-
Do 20 USD stalé daleko :D, zachvili dolárek
-
len GSM je stale na zozname https://listingcenter.nasdaq.com/Non...mpanyList.aspx co je strasna hovadina lebo bolo viac nez 10 dni nad 1 dolar ale niekto v komentaroch na yahoo pisal ze jedna denna uzavierka bola pod dolar, ale tu som tam nevedel najst. Takze otazne co urobi burza. normalne si mozu dat 180 dni odklad ak nebudu 10 dni nad dolarom do zaciatku maja(datum uz presne neviem), takze to bude urcite v pohode aj vzhladom na situaciu s koronou a vplyvom na celu ekonomiku.
-
Citace:
Původně odeslal
node
len GSM je stale na zozname
https://listingcenter.nasdaq.com/Non...mpanyList.aspx co je strasna hovadina lebo bolo viac nez 10 dni nad 1 dolar ale niekto v komentaroch na yahoo pisal ze jedna denna uzavierka bola pod dolar, ale tu som tam nevedel najst. Takze otazne co urobi burza. normalne si mozu dat 180 dni odklad ak nebudu 10 dni nad dolarom do zaciatku maja(datum uz presne neviem), takze to bude urcite v pohode aj vzhladom na situaciu s koronou a vplyvom na celu ekonomiku.
Dneska parada, tohle je blbost snad, meli to 10 dni myslim ze i 11. obr se probudil, snad ty vysledky budou good. I ty short pozice jsou v prdeli, už jen nějakých cca milion akcií na short (https://www.forexsrovnavac.cz/en/ferroglobe)
-
18 maj https://investor.ferroglobe.com/news...non-compliance
ale vobec sa toho neobavam.
ale fakt to strasne leti. gsm mi dnes uz zarobilo na velmi luxusnu dovolenku niekde v karibiku.
-
To jo, to ješte zarobí, to teď v pohodě do konce týdne dolar, ty výsledky jsou posunuté na červen
---------- Post added 14.05.2020 at 17:57 ----------
https://www.webcapitalriesgo.com/ati...en-ferroglobe/
-
dnes bude masaker. vsetko leti raketovo nahor.
-
no, nechvalil bych den pred vecerem, indexy zatim neprolomily rezistence, takze to muze byt taky jen posledni nadech pred padem, uvidime...
-
indexy asi tazko mohli nieco prelomit ked su burzy zavrete(este minutu). ak sa bavime o futures indexoch tak +3% je podla mna vcelku dost. ropa je +10%, zlato ide dolu...
zacinam s -10.03%, tak uvidim kde budem na konci obchodneho dna :) nebudem prekvapeny ak budem v kladnych cislach.
-
ja jsem slow trader, vzdycky cekam nejdriv na confirmace... takze ted cekam jestli to preskoci rezistence nebo se odrazi a podle toho se zachovam a udelam nakej skalp za drobny...
-
ja tiez nie som daytrader ale uz mam nakupene takze neriesim nic len sedim a cakam :)
za 17minut som na -5.13% :)
mam primarne med a ta leti nahor takze budem v zelenych cislach dnes si myslim a zajtra....idem planovat dovolenku na zimu :D
---
-4.73% 😆 dva tyzdne dozadu som bol -24%
---
-1.92% 😂
---
-0.75% super den, lepsi nez piatok :)